Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • düğüne hiç harcamadım diyen 20.000 tlyi gözden çıkarıyor geçmiş olsun
  • Kısa ve net yazayım kimse kusura bakmasın, cezada vermesin.

Sen bu insan ile evlenirse boku yersin kardeş.
  • Oho bu bir şey mi? Sen hiç Arnavut gelin gördun mu? şükür et dostum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk3r.s -- 8 Temmuz 2013; 2:26:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lan gözümü korkutuyosunuz kenarda öyle paramda yok.sırf evlenmemek için kızdan ayrılacam sonunda
  • sen kızı tanımıyor musun? yoksa içindeki yaratık birden düğün alışverişinde mi ortaya çıktı?

ben bir baba olsam kızımı züğürte vermem ama şu dönemde 3000 tl geliri yakalamış veya biraz geçmiş birine neden olmasın.

düğün derken bir nikah olur, takılan paralar alınıp masraflar kapatılır eve barka harcama yapılır, tatile gidip gelinir ve araba felan yoksa araba alınır. kadın çalışır erkek çalışır evlerini alır yaşar giderler.

geçmiş olsun.
  • damatlıgı da onlar alıyor herhalde git en pahalısını aldır sende gerçi gelinmlik kadar olmaz ama acıma . kadınlar alışverişte şekil değiştirir söz dinletemen.
  • pog P kullanıcısına yanıt
    GEçmiş olsun dizginleri vermişsin ya af eşek gibi çalışıp bakacaksın yada tez vakit kaçaçaksın başka alternatifi yok.

Haa elimde para çok dersen ne ala ama borç yapıyorum dersen almayacaksın yok arkadaş diyeceksin elimden gelen bu. Otoritenizi koyun ağırlığınız olsun bune. Eğer seninle ömür geçirecek kişi senin ocağına incir ağaçı dikiyor benim dediğim olacak diyorsa o iş yaş. Hiç uğraşmadan yol yakınken kaçaçaktın artık geç oldu.
  • Kardeşim işin zor,yol yakınken dön.Bunun bide evlenmesi var.Evlenince çıkan masrafları düşünemiyorum.Cinnet geçirip karını doğrarsın bu gidişle.En son kendi kafana sıkarsın gazetelerin 3.sayfa haberlerinde okuruz seni.

Nikah elbisesi ne anasını satayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Kezbansin

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Dostum evlenmek zordur, borç harç evleniyor anası babası zengin olmayan insanlar

ben işte kardeşim 20 bin lira birikmişimiz vardı 30 bin lirada kredi çektik yetmeyecek diye korkuyorum

sirf basin yanmadan oku diye aradim bu konuyu.okuyun ibretlik bu hikayenin sonuda ayni olacak gibi geldi bana.kiz kismina biraz hayir veya baba evindeki gibi her istedigi seyin olmayacagini bastan ogretmek lazim diye dusunuyorum

konu su bir forumdas basindan gecenleri anlatmis.linkini veriyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_76854369/tm.htm

• Aynen çok zor bu devirde düğün işleri akrabamız sünet düğünü yaptı nikahı geçtim sadece salona 15.000 vermişler o da hafta içi hafta sonu 25miş bunu duyunca benimde tüylerim diken diken oldu düşünsene evleniceksin ve kızların çoğu düğün istiyor gelinlik giymek istiyor malüm bizim kızlarımızda gösteriş meraklısı düşüncelisi vardır elbet ama bulmak zor bulcağımıda pek sanmıyorum açıkcası gelinlikte en güzelini ister kuaförde en güzelini salonda en iyisini belki salon bile istemez kır düğünü ister kim bilir nerden baksan 30.000 falan gider yaşım daha varda şimdiden tırstım he iyi bi iş iyi bi yaşam koşulu şart evlilik için sonradan madur olmamak için allah yardımcın olsun şimdiden umarım mutlu olursunuz bu günleri atlatıp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sen ipleri kaptırmışsın evlensen bile emin ol ilerde çok sıkıntı çekersin

• 10 bine yemeklimi düğün acaba? kıyafet olayı belki 2 bin daha ucuza çıkardı ama kızın iyi niyetine inanıyorsan sorun değil.

benim niaşnlım 18 bin tlye yatak odası takımı beğenmişti. ben bi yatak o dası takımına 18 bin versem zaten sittin sene uyuyamam uyku tutmaz demiştim
  • Hep kotu yorumlar yapilmis belki haklilar ama su acidan da bakmak lazim insan hayatinda bir kere evleniyo ve kadinlar kendilerini bildikleri andan itibaren evlilik hayalleri kuruyo cok gormemek lazim diye dusunuyorum ben.

• Tabi hep aynı bahane aynı yalan erkeler on kere evleniyorya kadınlar dul adamla evleniyor sanki. Bulmuşken enayi soyalım düşüncesi ne acı verici birşey. Seviyorsa insan karşıısndakine eziyet etmemeli dünya malı dünyada kalır.

Son dönemde evlilik berekettir sözü boş. Evlilik müsrüflük israftır. Bereketi gören satıcılar dükkanlar erkekler bereket görmüyor.
  • hep 'ömrümde bir kere olacak' kisvesi altında böyle uçuk harcamalar oluyor. Düğün istemeyen kız bulsam, düğün parasını cebine koyarım valla.

• oysa ne kadar kolay demi adam şurda 2 kelime söyledi kızı karaladınız HLL SPR DVM kızlar oyledır oğlum düğün özel günlerde hiç bişi dinlemezler ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Dostum evlenmek zordur, borç harç evleniyor anası babası zengin olmayan insanlar

ben işte kardeşim 20 bin lira birikmişimiz vardı 30 bin lirada kredi çektik yetmeyecek diye korkuyorum

Dikkat çekmeye mi çalışıyorsun,anlamadım ki

Hayır yani csb konuna csb cevaplar alınca ne haz alıyorsun
  • Hic onun acisindan dusunmuyosunuz ve ayrica tanimadan etmeden hemen bi kilif uyduruyosunuz.

• Normal harcamışsın. Yapacak birşey yok,
    Kimi demiş ya düğün isteyenden, gelinlik isteyenden hayır gelmez. Seni sevmiyordur gösteriş seviyordur. Para seviyordur. Aldırma.
    Her normal kadın evlendiğinde düğün yapmayı ister. Gelinlik ister, elbiseler ister. Kimi ucuz ister kimi pahalı ister, kendisinin değerli oluğunu hisset diye.
    Bakın normal kadın dedim, yani bir çevresi olan, arkadaşları akrabaları ile iyi ilişkisi olan kadın ister. Erkek içinde aynı şey geçerli.
    Birinin sana açtığı masraf ile sevip sevmemesini nasıl ölçebilirsin. 5000 tllik gelinlik alsan az seviyor, 2000 tllik alsan çok mu seviyor olacak.
    Yok düğün isteyemezmiş, isterse sevmiyor demekmiş, akıl akıl diyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.