Şimdi Ara

Office Orjinal Ürün Bildirimi Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ofiice bir güncelleştirme aracılığıyla bilgisayara bir programcık kuruyor ve bunu office i kaldırıp tekrar kursakta düzeltemiyoruz. Çok basit bir çözüm var.

Önce saatin yanında uyarının gözükmemesini sağlamak için Görev yöneticisi işlemler kısmından bulup kapatıyoruz yapamıyorsak yeniden başlatıp hiçbir office programını açmadan bu yolu uyguluyoruz. Uyarı daha çıkmadıysa sorun yok zaten :)
    Windows/system32 klasorunun içindeki şu dosyaları siliyoruz

OGAcheckcontrol.dll
    WGAtray.exe
    OGa verify.exe
    OGAaddin.dll
    Sorun çözülmüş olacaktır. Ayrıca ben advanced system care programını kullanarak registryi taratıp bu artık fiziksel olarak blunmayan dosyalara ait registry kayıp paylaşılan Dll leri temizledim. Siz de temizleyiniz. Ayrıca güncelleme yüklenmiş gözüktüğü için artık sorun olmuyor Bilginize...

Edit: Ogaaddin.dll bazı bilgisayarlarda uyarıya yol açtığı için yukarıya eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkoc -- 24 Haziran 2009; 15:58:21 >

• Teşekkürler bir deneyeyim.
  • Saatin ordan ben de kaldırdım ancak
    Ofis açıkken en üstte sembolu kalıyor
  • Kardeş, normal office update kullanmadan, microsoft sitesinden SP1 ve SP2 yamaları ile güncelleme yaptığımız zamanda böyle bir durumla karşı karşıya gelirmiyiz?
  • Tiske arkadaşın söylediği yöntemi mi uyguladın? İşe yarıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Saatin ordan ben de kaldırdım ancak
    Ofis açıkken en üstte sembolu kalıyor

Hocam registryi temizlediğinizden ve bahsettiğim 3 programcığı sildiğinizden emin olun. Ben vista kullanıyorum bende böyle bir sorun yok temiz kullanıyorum belki common files ta bişeyler kalmış olabilir.

quote:

Tiske arkadaşın söylediği yöntemi mi uyguladın? İşe yarıyor mu?

Bu yöntemi ben uyguladım Vista'da işe yarıyor. ayrıca alıntı falan da değil. Güncellemeyi windows update kullanarak yanlışlıkla yüklemiştim sonra böyle bir çözüm buldum.

quote:

Kardeş, normal office update kullanmadan, microsoft sitesinden SP1 ve SP2 yamaları ile güncelleme yaptığımız zamanda böyle bir durumla karşı karşıya gelirmiyiz?

Ben Sp1 güncelleştirmesini yaparken böyle bir soruna denk gelmedim umarım siz de gelmezsiniz. Başıma dikkatsizlik sonucu geldi.

• Tiske hocam görev yöneticisinin işlemler kısmında çalışan programları resim olarak paylaşırsanız daha ii olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalışanlar burada
    XP Professional ve SP yüklü
    OFİS 2007 SP2 var

quote:

Orjinalden alıntı: mfkoc

Tiske hocam görev yöneticisinin işlemler kısmında çalışan programları resim olarak paylaşırsanız daha ii olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Haziran 2009; 10:59:19 >
  • Hocam sp2 yi windows update kullanarak yüklüyorum şu an. inceleyip sonuca ulaşırsam paylaşırım. İşlem sayfanızda sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfkoc

Hocam sp2 yi windows update kullanarak yüklüyorum şu an. inceleyip sonuca ulaşırsam paylaşırım. İşlem sayfanızda sorun yok.

Sp2 yi kurdum ama sorun önceden çözüldüğü için herhangi bir hata çıkmadı.
    office 2007 sp2 (yükseltilmiş)
    Vista home premium sp1

Bu yüzden işlemi yaptıktan sonra office i yükseltmek olur hocam

Edit: vista sp2 yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkoc -- 22 Haziran 2009; 2:21:36 >

• Tiske hocam bilgisayarı yeni açtıktan sonra yani henüz bi office programı kullanmadan önce
    \windows\system32\OGAaddin.dll
    dosyasını masaüstüne taşıyın bilgisayarınızda office uygulamalarını açıp o uyarının çıkıp çıkmadığını kontrol edin ve beni haberdar durumdan haberdar edin ki gerekli düzenlemeyi yukarda yapayım. Saygılar.
  • mfkoc kardeş
    Evet bu işe yaradı
    \windows\system32\OGAaddin.dll dosyasını silince uyarı kayboldu.
  • bir yol daha var ofisi etkinlestirip (deneme surumu bile olabilir) su klasore giriyoruz c:/program files/common files/microsoft shared/office12/office setup controller/proof.en burdaki dosyayı (addı prof) masa ustune kopyalayın NOTEPAD le acın <OptionRef Id="AlwaysInstalled"/> burdaki always yazısını never la degistirin. masa ustune kaydedin sonra tekrardan dosyayı belırttıgım klasore kopyalayın degistir deyin ve sorunsuz calıstırın
  • OpenOffice.org 3.1 huzuru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: teomans

bir yol daha var ofisi etkinlestirip (deneme surumu bile olabilir) su klasore giriyoruz c:/program files/common files/microsoft shared/office12/office setup controller/proof.en burdaki dosyayı (addı prof) masa ustune kopyalayın NOTEPAD le acın <OptionRef Id="AlwaysInstalled"/> burdaki always yazısını never la degistirin. masa ustune kaydedin sonra tekrardan dosyayı belırttıgım klasore kopyalayın degistir deyin ve sorunsuz calıstırın

O yol bende işe yaramamıştı.

Open office yi ben de çok severim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.