Şimdi Ara

Ofis için Oyun Beklentisi Olmayan Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun odaklı olmayan ofis işlerinde sorunsuz bilgisayar önerisine ihtiyacım var. Bütçe 5000.

Teşekkürler.

• 10400 1400 tl
    B460 a pro 700 tl. ( b460 aorus pro 1100tl)
    2*8 ram 600 tl
    480gb ssd 420 tl
    Corsair 550w kasa 680 tl

2k ips monitör 1400 tl.
    Yada 1080p monitör yaparsınız 32gb ram takarsınız. Aorus anakart ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Angelmax @acura07

Çok teşekkürler, hazır sistem olarak bir öneriniz var mı ? Veya benzer kombinasyon AMD 4650G için yorumunuz nedir ?

• firsatcipatojen F kullanıcısına yanıt

Gereksiz pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Angelmax @acura07

Birçok siteye bakındım ama hazır sistem bulamadım ekran kartsız amd işlemci satılıyor hep sanırım apu diye. Sizin dediğinizi toparladığımda şöyle bir şey çıktı. Kasanın kurulu gelmesi lazım parçaları birleştirebilecek yok maalesef. Hazır kasalarda bu bütçeye bir iki yükseltme imkanı da kalıyor bu ürün için. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-apu-ryzen-3-4300g-16gb-256gb-nvme-m2-ssd-ofis-bilgisayari-p-37648 Kıyaslandığında hangisi daha mantıklı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: firsatcipatojen

@Angelmax @acura07

Birçok siteye bakındım ama hazır sistem bulamadım ekran kartsız amd işlemci satılıyor hep sanırım apu diye. Sizin dediğinizi toparladığımda şöyle bir şey çıktı. Kasanın kurulu gelmesi lazım parçaları birleştirebilecek yok maalesef. Hazır kasalarda bu bütçeye bir iki yükseltme imkanı da kalıyor bu ürün için. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-apu-ryzen-3-4300g-16gb-256gb-nvme-m2-ssd-ofis-bilgisayari-p-37648 Kıyaslandığında hangisi daha mantıklı ?

Bu oluşturduğun listeye göre intel sistem daha iyi ve dengeli görünüyor kardeşim.. ama onun da çok önemli bir tek kusuru var.. anakarttaki kısıtlamadan dolayı 11. nesil işlemci takıp kullanma imkanın yok.. sadece 10. nesil işlemcileri takabilirsin.. aynı şekilde 3200 MHz ve üzeri RAM hızı da desteklenmiyor..

AMD tabanlı sistemde anakart ve PSU çok vasat modeller tutulmuş.. A520 yerine o işlemciye en azından B450 çipsetli bir anakart olmalıydı.. bunun dışında SSD kısılmış, 250 GB yetmeyebilir kısa sürede.. RAM ler de 3200 MHz tercih edilmiş.. bu da performansı çok kısıtlayan bir hata.. 150 lira farkla mutlaka 3600 MHz G-Skill Ripjaws modeline yükseltmelisin.. son olarak, en kötü seçim, 300 Watt PSU bir APU sistem için bile vasata ve sınır değerdir.. onu da daha kailteli ve bilinen bir marka ile değiştirebilirsin.. bu düzenlemelerle birlikte yine 5000 lira sınırında daha iyi olacaktır sistem..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax kullanıcısına yanıt

Detaylı dönüşünüz için çok teşekkürler. Dediğiniz yükseltmeleri yapınca 300 TL daha pahalı oldu intel sisteme göre. 300 TL fark fayda sağlıyorsa bunu da alabilirim ama bilgim yok bu şekilde hangisini tercih etmeliyim ?

• quote:

Detaylı dönüşünüz için çok teşekkürler. Dediğiniz yükseltmeleri yapınca 300 TL daha pahalı oldu intel sisteme göre. 300 TL fark fayda sağlıyorsa bunu da alabilirim ama bilgim yok bu şekilde hangisini tercih etmeliyim ?

300 lira fark çok bir şey değil.. karşılığında intel sisteme göre işlemci seçimi ve RAM hızında herhangi bir sınırlama olmadan istediğini alıp takabileceksin.. temiz kullanımla ve ileride yapılacak takviyelerle rahat 7 - 8 sene kullanırsınız bu sistemi.. saf işlemci performansında intel i5 10400 belki bir tık daha iyidir.. ama genel kullanımda sen farkı pek hissetmeyeceksin zaten..

B450 anakart seçimi olmadığı için yine a520 koymak durumunda kaldım bu sizin yorumunuzu değiştirir mi belki görmemişsiniz ?

• quote:

B450 anakart seçimi olmadığı için yine a520 koymak durumunda kaldım bu sizin yorumunuzu değiştirir mi belki görmemişsiniz ?

Tercih ettiğin anakartı inceledim kardeşim.. çipset modeli düşük kalsa da güncel çoğu teknolojiyi, bütün işlemcileri ve en az 4600 MHz RAM hızını destekliyor.. bolca USB çıkışı ve SATA portları, M2 SSD desteği, VGA, DVI ve HDMI görüntü çıkışları eksiksiz bulunuyor anakartta.. yani kullanımda bir sıkıntı olmaz.. tek problem, 2 - 3 ay sonra havalar ısındığında anakart ve işlemci normalden fazla ısınıp yüksek sıcaklıklarda çalışabilir.. bunun önüne geçmek için daha sonra harici işlemci soğutucu ve kasaya ek takviye fan takabilirsin..

Çok teşekkürler, bu şekilde ayarlıyorum. Yine oyun odaklı olmayan F/P Monitor öneriniz var mı ?

• quote:

Çok teşekkürler, bu şekilde ayarlıyorum. Yine oyun odaklı olmayan F/P Monitor öneriniz var mı ?

Rica ederim kardeşim.. oyun odaklı olmayan ve uygun fiyatlı monitör istiyorsan, mecburen boyut olarak 21.5 veya 23 inç en fazla olacak şekilde bir model tercih etmelisin.. şekile ve konfora da bakmamalısın.. aksi halde fiyatlar birden uçuyor zaten.. şunlar olabilir..

Monitör: https://www.hepsiburada.com/samsung-ls22f350fhmxuf-21-5-analog-hdmi-full-hd-led-monitor-p-BD805189

Alternatifler: https://www.hepsiburada.com/viewsonic-va2223-h-21-5-60hz-5ms-vga-hdmi-full-hd-vesa-led-monitor-p-HBV00000SBSIU

https://www.hepsiburada.com/exper-s5l-gvh-s2-21-5-60hz-5ms-hdmi-vga-full-hd-ips-led-monitor-p-HBV0000129Q91

https://www.hepsiburada.com/technopc-tpl22v-21-5-standart-ayak-60hz-5ms-hdmi-vga-display-full-hd-led-monitor-p-HBV000011Q68V

• Münebbih kullanıcısına yanıt

Hocam sizin ekran kartı kıtlığı konusunu inceledim bütçe olduğu için 1000 TL fark ile şu pcyi toplayıp ileride disk, ram, ekran kartı gibi konularda önü açık bir sistem yapmak daha mantıklı geldi sizin farklı bir yorumunuz var mı ?

Teşekkürler, tüm yardımlarınız için iyi forumlar sağlıklı günler.

• quote:

Teşekkürler, tüm yardımlarınız için iyi forumlar sağlıklı günler.

Rica ederim kardeşim.. Eyvallah sağol.. sana da iyi günler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.