Şimdi Ara

ogame ile 3-5 :) soru lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben oyunda yeni sayılırım. çok fazla bir bilgimde yok. 6000 puandayım ve 7 sömürgem var. sömürgemin biri 319 luk ve ben bunu ana gezegen gibi kullanıyorum. savunmayı sadece buraya bastım (1 küçük bir büyük kalkan kubbesi 300 roket atar 60 h.a 10 aa 1 tane gaus ve 2 tane iyon topu var şimdilik. gezegendede 300 k dan fazla maden bırakmıyorum.

1- sizce bu savunma yeterlimi?
    2- savunmada nelere ağırlık vermeliyim? (örneğin roket silosu kurmalımıyım?)
    3- diğer sömürgelerede savunma basayımmı?
    4- metal kristal ve det. kademelerini kaça kadar getirmem mantıklı? (şuan 16 ile 20 arasında değişiyor kademeler.ama ilerletmek artık çok kastırmaya başladı )
    5- sömürgelere comander olmadan isim verebiliyormuyum? cevap evetse nasıl?

• quote:

Orjinalden alıntı: ozbayram

(1 küçük bir büyük kalkan kubbesi 300 roket atar 60 h.a 10 aa 1 tane gaus ve 2 tane iyon topu var şimdilik. gezegendede 300 k dan fazla maden bırakmıyorum.

1- sizce bu savunma yeterlimi?
    2- savunmada nelere ağırlık vermeliyim? (örneğin roket silosu kurmalımıyım?)
    3- diğer sömürgelerede savunma basayımmı?
    4- metal kristal ve det. kademelerini kaça kadar getirmem mantıklı? (şuan 16 ile 20 arasında değişiyor kademeler.ama ilerletmek artık çok kastırmaya başladı )
    5- sömürgelere comander olmadan isim verebiliyormuyum? cevap evetse nasıl?

1)Bu Savunma Tüy Gibi Kardeş 4-5 Gezegenler arası Roketle Uçurulur..
    2)Savunmada Bol miktarda roketatar ve Hafif Lazer yap.Bunun üstüne bol bol "PLAZMA ATICI" yap çünkü 1 Plazma Atıcı 3 Komutayı Uçuruyor
    hergün 1 Plazma atıcı yapsan 1 ayda 30 Plazman Olur ve sanasaldıracak kişi eğer filosu devasa değilse 90 Komutasını Kaybedecektir kafadan...
    Son Olarak Yıkılmayacak Savunma Yoktur ama Sakın savunmana güvenip filoyu yerde bırakma..!

Son olarak Roket silosunu 5. kademeden aşağı bırakma bu sayede 50 Yakalayıcı ROKET yaparsın (her kademede 10 yakalayıcı roket yapabilirsin) sakın GAR üretip siloyu Doldurma....

Hadi iyi oyunlar...

• 1-yeterli degil
    2-roket silosunu muakkak 2 yap yakalayici yap savunma ucmasin ayrica savunmanın formulleri var roketatar ve hafif lazer yemdir
    3 savunma basma filo bas
    4-maden her zaman yararlı ama soları 25 yaptiktan sonra kadem eyükseltmek için kasma metal en çok 26 26 olunca bırak
    5 isim verebilirsin server saati yazan yerin üstünde (kullanıcı adin ahmet ise)

Gezegen "somurge" (ahmet)

şeklinde bişr yazi var somurge yazisina tikla orda kutucuk var oraya gezegen ismini ver sonra yaninda ismini değişitire tıkla aman dikkat et somurgeyi terkete basma
  • savunma hiçbir zaman yeterli değildir arkadaşım eğer online süren fazlaysa ve gezegende fazla birikmiş maden bırakmıyorsan savunmaya fazla maden harcama,eğer yok ben savunma yapacam diyosanda cok sayıda roketatar ve hafif lazer yap,fiyat performans olarak roketatar ve hafif lazer diğer savunma araçlarından cok daha iyi,
    maden kademelerine gelince zamanla hepsini artıracaksın tabi ama eğer filo taktiğiyle oynayacaksan kademelerini de cok artırmana gerek yok oraya harcıycağın madeni filo basmaya harca ve başkalarının birirktirdiği madenleri almaya çalış göreceksin ki üretebildiğinden cok daha fazlasını bu şekilde kazanacaksın,
    aslında savunma ve kademe ile ilgili sorularının cevapları senin gün içinde ne kadar süre online olabildiğine ve hangi taktikle oynadığına göre değişir,forumda üst konu olan oyun taktikleri başlına göz atmanı öneririm ayrıca aramadan savunma diye aratırsan sana fikir verebilecek güzel konulara da rastlarsın çünkü bu konular zamanında cok tartışıldı,
    en son soruya gelirsek de evet değiştirebilirsin ana menüdeyken server saati yazan yerin üstünde gezegen adı koloni yazan yere tıkla cıkan yerde gezegen ismini değiştir de ve yeni yazmak istediğin ismi yaz.

• herkese teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: terminator13

ayrica savunmanın formulleri var

500 Roketatar
    100 Hafif Lazer
    25 Ağır Lazer
    9 İyon Topu
    3 Gauss Topu
    1 Plazma Atıcı
    1 Küçük Kalkan Kubbesi
    1 Büyük Kalkan Kubbesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: rektum

quote:

500 Roketatar
    100 Hafif Lazer
    25 Ağır Lazer
    9 İyon Topu
    3 Gauss Topu
    1 Plazma Atıcı
    1 Küçük Kalkan Kubbesi
    1 Büyük Kalkan Kubbesi

savunma formülü mü bu,neye göre kime göre,ezbere şeyler yazmayalım arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 Hakkında Yardım Lütfen
    10 yıl önce açıldı
    cs 1.6 tuş sorunu lütfen yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 roketatar
    250 h.lazer
    50 a.lazer
    50.iyon
    25 gaus
    5 plazma atıcı
    1.k.k. kubbesi
    1.b.k. kubbesi

ben böyle biliyorum değilsede bunu uyguluyorum
  • savunmanın formülü olmaz,belli kriterlere göre kurulabilir,bunların başında da roketar ve hafif lazer sayısının çok fazla olması gelir,ileriki aşamalarda da plazma ve gaus eklenebilir..ağır lazer ve iyona fazla gerek yok ama maden geliriniz fazlaysa çeşit olsun diye koyabilirsiniz.

Rocket Launcher (5500 available)
    Light Laser (3000 available)
    Heavy Laser (10 available)
    Gauss Cannon (150 available)
    Ion Cannon (250 available)
    Plasma Turret (30 available)
    Small Shield Dome (1 available)
    Large Shield Dome (1 available)
    Anti-Ballistic Missiles (50 available)

ogame.org 12.evrende bir aydır tatilde olan arada baktığım hesabımın savunması..
  • bende olan savunma;
    10200 roketatar
    1200 hafif lazer
    250 ağır lazer
    234 gaus
    307 iyon
    11 plazma
    1büyük kalkan
    1 küçük kalkan
    40 yakalayıcı var
    sizce bu savunma nasıl
  • quote:

Orjinalden alıntı: dabbetularz

bende olan savunma;
    10200 roketatar
    1200 hafif lazer
    250 ağır lazer
    234 gaus
    307 iyon
    11 plazma
    1büyük kalkan
    1 küçük kalkan
    40 yakalayıcı var
    sizce bu savunma nasıl

berbat
  • kARDESLER BEN FİLO TAKTİĞ İLE OYNUYORUM EMİN OLUN HER SAVUNMA YIKILIYOR UFAK Bİ SAVUNMANIZ OLSUN YETER SONRA FİLONUZ LA FAZLA FAZLA KAZANIYORSUNUZ
  • Arkdaşlar ben bir ogameci olarak savunmayı tasfir etmiyorum neden savunma olduğu yerde kalıyor oysa onun yerlerine boll bol hafif avcı ortalama(10000) tane bide yanında 600 komuta en baba savunmahem saldırı hem savunma tabi bi büyük bi küçük kalkan şart

bide aklıma gelmişken gravitasyon yapabilirseniz savunmaya hiç gerek kalmıyor

<!--/savunma/-->
    450 roketatar
    300 hafif lazer
    30 plazma
    1büyük kalkan
    1 küçük kalkan
    <!--/Filo/-->
    750 komuta
    6857 hafif
    60 bombardıman
    120 muhrip
  • ana gezegene 5000 roket 30 plazma kodunmu kimse yanaşamaz ben 1. evrende günde 1 defa bakarak 3-4 oynadım o şekilde her gezegendede ortalama
    500 roket
    500 hafif
    70 ağır
    50 gaus
    50 iyon
    20 plazma
    gelincede bina basıyordum artık anagezegende basamıyorsam koloniye yollayıp orda basıyordum
    Bu tamamen defansif gelişim ben fazla bakamam diyorsan ama
    Ben aktif oynarım diyorsan 1 roket sonda yememek için yeterli tercih senin ta online olacan bol bol yada savunma basacan bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 15 Temmuz 2006; 3:17:12 >
  • 5000 roket 30 plazma orta yollu bir filoyu bile durduramaz

Savasi saldiran taraf kazandi!
    0 Metal, 0 Kristal ve 0 Deuterium ele gecirildi.

Saldiran taraf toplam 412.000 parca filo +12.000 deuterium kaybetti.
    Savunan taraf toplam 13.000.000 parca filo +900.000 deuterium kaybetti.
    Bu koordinatlarda su anda 81.000 Metal ve 42.600 Kristal bulunuyor.

senin roket ve plazmalarin sonu
    saldiri
    2000 agir avci
    1000 kruvazor
    1500 komuta

25 aa 6 kruvazor kaybetti saldiran taraf
  • 30 K puana kadar bina ve arastırma yap.Sonrada biraz savunma yağma yapılmaması için.Sonrada gemi bas.Bu işin sırrı.Filonu başında olmadığın zaman kaldır.Gezegende maden bırakma çabuk gelişirsin.Vurulmazsın.Bu oyun bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: riverdms

30 K puana kadar bina ve arastırma yap.Sonrada biraz savunma yağma yapılmaması için.Sonrada gemi bas.Bu işin sırrı.Filonu başında olmadığın zaman kaldır.Gezegende maden bırakma çabuk gelişirsin.Vurulmazsın.Bu oyun bu kadar basit.

savunmamı 4 e katlamıştım indirdiler sonra biriyle takıştım. adam filomu indirdi bişi demedim. sonra madeni ve filosu olmayan savunmaya daldı. bunu neden yapıyorsun dedim oyun bu dedi :) eline bişi geçmeyecekki dedim.orası beni ilgilendirir dedi. bende sırf kıllığına 3 gün boyunca filo yapıp 7 sömürgesinede daldım. iyice aramız bozuldu. o benim savunmama bende onun sömürgelerine dalıyom. geçinip gidiyoz ama acı bir şekilde öğrendimki savunma gereksizmiş

• quote:

Orjinalden alıntı: ©em

quote:

Orjinalden alıntı: rektum

quote:

500 Roketatar
    100 Hafif Lazer
    25 Ağır Lazer
    9 İyon Topu
    3 Gauss Topu
    1 Plazma Atıcı
    1 Küçük Kalkan Kubbesi
    1 Büyük Kalkan Kubbesi

savunma formülü mü bu,neye göre kime göre,ezbere şeyler yazmayalım arkadaşlar.

http://ogame.wikia.com/wiki/Defense buna göre ayrıca bu hesaplar yapılırken adamlar herşeyi hesaplayıp yapmışlar kafadan sallama bişey yok matematik demiş istatistik onaylamış. ( ayrıca cost effectiveness tablosuna da bi göz at )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 16 Temmuz 2006; 8:23:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.