Şimdi Ara

OĞLUM DAYAK YEMİŞ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
0
Favori
18.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işler savunma sanatına bakmıyor.. oglunuz sizin oglunuz yararını veya zararını ilerde görüceksiniz.Bu devirde bir tane yumruk atsan sinirlenen sokuyo cebine beline kesici alet cıkartıyor yani tehlikeli bu dönemde dediğiniz şey güzel ama oglunuzun sadece spor yapması acısından düşünseydiniz keşke.
  • Basketbola gönderin.

1) Spor sadece vücudu geliştirmekle kalmaz, centilmenliği ve karşıdakine saygıyı da öğretir.
    2) 6 yaşındaki savunma için kaslarını güçlendirmesi vücut gelişimi açısından doğru değildir. Ben doğru bulmuyorum.
    3) En iyisi o çocuktan uzak dursun. Kendini savunmanın sonu yok. Bugün böyle yapan yarın ortaokulda bıçak, lisede silah taşıyor.
  •  OĞLUM DAYAK YEMİŞ!
  • çocuğunuzu farklı çevrelere yönlendirin (basket ,yüzme, futbol) bir bakıma ileride "apaçi" olacaklarla yüz göz olmasın

diyorsunuz kavga etsin vs ileride sokak çocuklarıyla etkileşim içine gire gire onlara benzer

ben mesela ; ilkokulda futbol elemelerine katılsaydım (beden hocası seçmedi) ve kazansaydım şimdi farklı yerlerde olabilirdim

ağaç yaş iken eğilir
  • valla aikidodur karetedir fln yalan
    Kendisi görerek öğrenir hayatı ben hiç dayak yemedim ve kavga ettiğim zamanda rahat dövebiliyorum bi yumruk yeter hiçde karetedir aikidodur tekvandodur fln hiç gitmedim
    Basketbola gönder daha iyi en azından boyu uzar, kas yapısı gelişir kemikleri gelişir bu daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 18 Mayıs 2009; 0:44:21 >
  • Oğlunuz bir kez dayak yedi diye bu kadar önlem almanıza hiç gerek yok.

Bu yaşta dövüş sporları ile ilgilenmeye başlarsa ileride saldırgan, hırçın bir yapısı olur.

Bu sporları öğrendikçe 15-16 yaşlarında edindiği tecrubenin vereceği cesaretlede en ufak bir durumda harekete geçmek bildiklerini göstermek isteyecektir.

Size tavsiyem spor yaptırmak istiyorsanız oğlunuza;

Yüzme,Kürek,Basketbol,Tenis,Futbol gibi sporlara yönelin.

Biraz hafızamı yoklayınca bir haber aklıma geldi sizlerle paylaşmak istiyorum.

---08/05/2003---

Taksim'in göbeğinde önceki gün bıçaklanan SAT komandosu Zeki Şen 12 yaşında üniforma giydi. Uykusuzluğa, açlığa, açık denize ve her türlü silaha karşı mücadele etmeyi öğrenmişti.

İSTANBUL - SAT komandosu Zeki Şen, bir asker olarak dünyanın en zor sınavlarından geçmişti. Judo ve karate başta pek çok yakın dövüş branşında uzmandı. Paraşüt ile atlama, dalgıçlık, dağcılık gibi onlarca konuda eğitim almıştı. Dostları resim ve heykel yaptığını, fotoğraf çektiğini anlatıyor.
    Ama okyanusu yüzerek geçen bir insanın derede boğulması gibi İstanbul'un en canlı meydanında, sokak ortasında öldürüldü.

ZEKİ ŞEN

doğum gününde tinerciler tarafından şehit edilmiştir. kader midir bilinmez ancak merhumun pek çok kez tinercilerden şikayetçi olduğuna hatta istiklal caddesinde görev yapan polislerle tinercilere karşı önlem almadıkları için tartışmaya girdiğine şahit olunmuştur. hadise tam olarak taksim mc donalds'ın önündeki otobüs duraklarında cerayan etmiş, merhum yanındaki arkadaşlarının üzerine tiner atan tinercileri uzaklaştırmak isterken tam kalbine isabet eden bir bıçak darbesi yemiştir. taksim ilk yardım hastanesine gidene kadar şuuru yerinde hatta yürüyebilecek durumda bulunan zeki şen, ameliyathaneden çıkamamıştır. ruhu şad olsun.

Birazda SAT komandolarının cehennem eğitiminden bahsedelim.

Türkiye’nin en seçkin askeri birliklerinden SAT komandolarıının eğitimi tüyler ürpertiyor. En zor şartlarda ölüm kalım mücadelesi veren komandolar, cephede kurbağa yiyip en zor şartlarda dayanıklılık testlerine giriyor.

SAT komandoları 44 hafta boyunca en ağır eğitimlerden geçiriliyor ve bunun son haftası da Cehennem haftası. Bu haftayı başarıyla tamamlayan SAT komandosu olacak. Her yüz adaydan ancak otuzu kursu başarıyla tamamlayabiliyor. Eğitim sert. Eğitmenler daha da sert. Dayanamayanlardan bazıları ayrılıyor. Ayrılmayanlar için günler çok ama çok zor geçiyor.

Acıma yok. Çünkü SAT komandoları düşman topraklarında görev yapıyor. Her an esir düşebilirler. İşkenceye uğrayabilirler. Ama konuşmayacaklar. Çünkü eğitimin bir haftası işkenceye ve sorguya dayanıklılık testleriyle geçiyor.

Kampta yok etmek kadar hayatta kalmayı da öğreniyorlar. Bulabildikleri her şeyi yiyecekler. Mesela yılan ya da kurbağa. Çünkü hayatta kalacaklar. Görevi yapmadan dönmeyecekler.

SAT adayları son haftayı uykusuz geçiriyor. 7 günde sadece 4 saat uyumalarına izin var. Çünkü cehennem haftasındalar. Gerçekten de cehennemdeler. Kurşunlar başlarının hemen üstünden geçiyor. 45 hafta sonra başarılı olan sat brövesini takacak. Asıl eğitim o zaman başlayacak. Durmak yok. Acıma yok. Geride kalma yok.

Bu eğitimleri almış bir asker bir tinerci yüzünden hayatından oluyor.

Dipnot olarak da şunu belirteyim:

Sualtı Taarruz (SAT) Komandosu Zeki Şen'i 2003 mayısında bıçaklayarak öldüren üç tinerciden biri 20 ay, diğeri 25 ay yatıp çıkmıştı. Bıçağı kalbe saplayan Emrah Eraydın da 3.5 yıl yattıktan sonra çıkıyor.

Böyle yasaların olduğu bir ülkede bence dövüş sporu öğrenmeye gerek yok.

Oğlunuzun beline silahı koyun kendini savunsun

• quote:

Orjinalden alıntı: posetr

bodyguard tut

• Bir arkadaş kalp masajı yapılan yerden bahsetmiş. Gösterdiğim yer kalbin altı. Kalp masajı diyaframın 4 cm üstüne yapılır ortalama bir insana (boy ve kiloya göre değişir bu oranlar.). Yani tam diyaframın kapaklarının ortada buluştuğu yerdir.

Aynı mevzuya cevap yazan arkadaşa hitaben:

Hocam detaylı değiş Paint ile yaptım . Kullandığım foto iyi değildi arkadan çekilmiş olanını bulamadım (daha doğrusu üşendim). Dediğin gibi sinirler çapraz ve yan bağlardadır. Fakat kaval kemiği konusunda biraz ayrı düşünüyorum. Sebebine gelince ise, yandan kaval kemiğine bacak kaslarını kasarak vurulan ve tek bir nktaya odaklanan bir darbe rakibin bacağını ve diz kapağını yerinden çıkartır. Tek darbeyle sakat bırakırsınız. Tabiki vurulan darbe bayağı sert olmalı. Denemek isteyen kasaptan dana sağ arka ayak baldır kemiği alıp kırmayı deneyebilir. Ama tek vuruşta kırmanız gerekiyor. Kıramazsanız atın o kemiği çöpe, zira ilk darbeden sonra kemiğin eklem yerleri yumuşayacaktır.

Tam şuraya vuracaksınız... yandan tabiki,

Unutmadan, rakibin diz kapağının tam üst tarafına yukarıdan tabanla sağlam bir vuruş yaparsanız rakibin diz kapağı çıkar ve malum sonuç arkadaş koşamaz. Tek ve seri bir harekettir. Kavgada kaçıyorsanız yaklaşan biriside varsa dönüp oturtabilirsiniz. 1 sn içinde attınız attıız yoksa zaman kaybedersiniz.

Spor olarak hepsi temel bir şeye dayanır. Bütün vuruş teknikleri aynı şeyi irdeler... Anatomi. Bunu bilmeyen bir insan rakibi karşısında sadece hocasının öğrettiği yerlere vurur ama bunu neden yaptığını bilmez. Ben şahsen gitmedim karete kursuna falan. Kendimi geliştirdim diyebilirim. İşin %50'si rakibi çözmekte, %25'i zekada, %25'i de hız ve vücut yapınızla alakalıdır.

Sadece Aikido öğrendim o kadar. O da rakibin hamlelerinden sıyrılma ve boş pozisyon arama amaçlı. Bildiğim sadece bir kaç temel hareketten ibaret olsa da genel anlamda kesinlikle bir defa deneyip öğrenilecek bir şey değil tabiki.

İyi geceler ben yatar.

• quote:

Orjinalden alıntı: filidor

CANIM KARDEŞİM. BEN PSİKOLOĞUM ZATEN ŞAKA YAPMIYORUM. HATTA ALANDA MASTER YAPARAK UZMAN BİLE OLDUM. PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN EMİN OL;) KENDİNE GÜVENİ GELECEK SPORDA BAŞARILI OLABİLİRSE.. ASIL BÖYLE HERKESTEN DAYAK YEDİKÇE PISACAK..
    quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

BELKİ ŞAŞIRACAKSINIZ AMA KİŞİSEL GELİŞİM AŞAMALARINI, PSİKOSEKSUEL GELİŞİMDEN TUTUN DA BİLİŞSEL- DAVRANIŞSAL V.S. GELİŞİMLERİNDEN HABERDARIM. BEN HER ZAMAN DESTEK OLAMAM. BENSİZ KENDİ BAŞINA KALABİLMELİ, KENDİ SORUNLARINI BENSİZ ÇÖZEBİLMELİ. AKRANLARIYLA İLİŞKİSİNE KARIŞAMAM. GİDİP OĞLUMU DÖVENİ DÖVERSEM, HEM AYIP ETMİŞ OLURUM, HEM DE HER UFAK MESELEDE YANIMA GELİP ASIL HANIM EVLADI MODUNA KENDİM SOKMUŞ OLURUM.

Çok şey istiyorsun o yaşta bir çocuktan be abim... Psikolojisi düzgün bir çocuk yetiştirmek istiyorsan vazgeç bu düşüncenden, yarardan çok zararı olur emin ol.

Sen boşuna psikolog olmuşssun .

• ben sana hakaret bile edemeyeceğim. Edip istediğin kavga ortamına çekmeyeceğim konuyu. İçindeki hangi dürtülerle saldırıya geçtiğini de sorgulmayacağım. Seni kendinle başbaşa bırakacağım.. bana gelmezsin, tanıdıklarını da göndermezsin, benden görüş de almazsın olur biter. Senin muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcut zaten

quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

CANIM KARDEŞİM. BEN PSİKOLOĞUM ZATEN ŞAKA YAPMIYORUM. HATTA ALANDA MASTER YAPARAK UZMAN BİLE OLDUM. PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN EMİN OL;) KENDİNE GÜVENİ GELECEK SPORDA BAŞARILI OLABİLİRSE.. ASIL BÖYLE HERKESTEN DAYAK YEDİKÇE PISACAK..
    quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

BELKİ ŞAŞIRACAKSINIZ AMA KİŞİSEL GELİŞİM AŞAMALARINI, PSİKOSEKSUEL GELİŞİMDEN TUTUN DA BİLİŞSEL- DAVRANIŞSAL V.S. GELİŞİMLERİNDEN HABERDARIM. BEN HER ZAMAN DESTEK OLAMAM. BENSİZ KENDİ BAŞINA KALABİLMELİ, KENDİ SORUNLARINI BENSİZ ÇÖZEBİLMELİ. AKRANLARIYLA İLİŞKİSİNE KARIŞAMAM. GİDİP OĞLUMU DÖVENİ DÖVERSEM, HEM AYIP ETMİŞ OLURUM, HEM DE HER UFAK MESELEDE YANIMA GELİP ASIL HANIM EVLADI MODUNA KENDİM SOKMUŞ OLURUM.

Çok şey istiyorsun o yaşta bir çocuktan be abim... Psikolojisi düzgün bir çocuk yetiştirmek istiyorsan vazgeç bu düşüncenden, yarardan çok zararı olur emin ol.

Sen boşuna psikolog olmuşssun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filidor -- 22 Mayıs 2009; 3:24:59 >

• bu da senin başka bir topiğe yazdığın ve psikolojiyle alakalı bir yorum. Freud bile hakaretine uğramış ki, biz kim olalım Biz haddimizi biliriz çok şükür Yiğidim Ama senden ricam, sen de titre ve kendine gel olur mu?

quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Freud malın teki.
    Birde millet ankette evet cevabı vermiş.
    Bu eleman erkek çocukların annelerine,kız çocukların babalarına daha çok bağlı olmasının nedenini bile cinselliğe bağlamıştır.
    Freud gavatına göre bizim annemize daha bağlı olmamızın nedeni bilinçaltımızda var olan ama bastırdığımız ve dolasıyıyla farkında olmadığımız annemize karşı duyduğumuz cinsel istekmiş(!)
    Bu kişiye mi evet dediniz?
    Psikoloji kitaplarınız varsa S.Freud'u araştırın.Olmadı Meb in psikoloji kitabına bakın.

• quote:

Orjinalden alıntı: UrbanBoy

Olay bu

BUNEDİR BÖYLE BU NASIL BİRŞEYDİR .

AYRICA KONUYLADA İLGİLİ ORTA OKUL ÇAĞINA GELDİĞİ ZAMAN GÖNDERMELİSİN BENCE
    ŞUAN YAŞI ÇOK KÜÇÜK BENCE.

• quote:

HEM DE CÜSSE OLARAK KENDİNDEN UFAK AMA AĞZINDAN KÜFÜR EKSİK OLMAYAN SOKAĞA BIRAKILMIŞ (BABA YOK, ANNE CAHİL) BİR VELETTEN. HENÜZ ANAOKULU SEVİYESİNDELER.. YAŞLARI HENÜZ 6.

DUDAĞINA YUMRUK YEMİŞ. KANAYINCA KORKMUŞ BİRAZ. AMA "ARKADAŞLARINDAN DAYAK YERSEN AĞLAYARAK YANIMA GELME!" DEDİĞİM İÇİN BANA DEĞİL, ANNESİNE SÖYLEYEBİLMİŞ.

KARAR VERDİM.
    OĞLUMU SAVUNMA SPORLARINDAN BİRİNE YAZDIRARAK HEM SPORTİF OLMASINI HEM DE KENDİNİ KORUMAYI ÖĞRENMESİNİ İSTİYORUM. 6 YAŞINDA BİR ÇOCUK İÇİN ŞİMDİDEN BİŞEYLER YAPILMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM AMA HANGİ SPOR DALINA GÖNDERMEM GEREKTİĞİ KONUSUNDA KARARSIZIM. ARANIZDA SAVUNMA SPORUYLA İLGİLENENLER, TECRÜBELİLER, KENSİNİ KORUYABİLEN VEYA KORUYAMAYANLAR VARDIR MUHAKKAK. GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIR MISINIZ?

Gerçekten şaşkınlık içindeyim. Birde "Bilim adamının" bu şekilde yaklaşımı beni daha da ürküttü.Pkilolog olabilirsin Doktor olabilirsin Veteriner olabilirsin Başbakanda olabilirsin ama Adanalılıktan çıkamamışsın.Bu delikanlılık havası neden. Adanalı olunca farklı mı oluyor hiç mi dayak yemeyecek. O daha bir çoçuk. Gelişimi için sevgiye ihtiyacı var. Sen ona şartlı sevgi ve hoşgörü gösteriyorsun. Eğer ki pkikologsan ki inanmıyorum,Üniversiteler senin gibi insanların coğrafi kültürünü kırar diye düşünüyorum. çoçuğun ileride psikopat olduğunda dayak yememek için adam öldürdüğünde ne yapacaksın.

• quote:

ADANADAYIZ YİĞİDİM. BÖYLE DESTEK VERMEZSEM DAHA ÇOK DAYAK YER. KENDİNİ KORUYABİLMESİ ŞART

quote:

Orjinalden alıntı: Dark Forest

bu nasıl bir destek böyle

demek Adanalıyıh Allahın adamıyıh he

o çocuk baştan kaybetmiş desene. sende boşuna çocuk yapmışsın. T.C. ye bir delikanlı/polat/memati de sen vereceksin demek. büyüyünce palto da alırsın sen

• quote:

Orjinalden alıntı: kazoomlyer

6 yaşındaki çocuğu nasıl salıyorsunuz sokağa anlamıyorum.
    ben bu yaşımda sokağa tek başıma çıkarken tedirgin oluyorum...

yaş kac 7 mi?
  • İYİ DE BEN ADANALI FALAN DEĞİLİM Kİ

SADECE BURADA GÖREV YAPIYORUM. BOL KESEDEN ATMAYIN BALALAR.

AMA İÇİNDE BULUNDUĞUM ORTAMA ADAPTE OLMAYI ÖĞRENDİĞİM GİBİ, OĞLUMUN DA BÖYLESİ BİR ORTAMA YABANCILIK ÇEKMEMESİ İÇİN DONANIMSAL YETERLİLİKLERİNİ SORGULAYARAK ONA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM. BABA OLUNCA ANLARSINIZ NE DEMEK İSTEDİĞİMİ.. AYRICA ŞU NOTU DA SONRADAN DA OLSA EKLEYİM. BURADA TIRSAK KLAVYE DELİKANLILARINDAN ZİYADE GÖZÜKARA KABADAYILAR DAHA FAZLADIR. HAVASINDANMIDIR SUYUNDANMIDIR BİLİNMEZ AMA DIŞARIDAN BİLE GELİP BİR SÜRE YAŞARSANIZ, SİZ DE ORTAMA UYUM SAĞLAMAYA MECBUR KALIYORSUNUZ. BU ADANA'NIN BİR YÖNÜ. DIŞARIDAN SOĞUK GELEBİLİR SİZLERE. İÇERİDE YAŞAYAN BEN BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUĞUMU VE DAHA UZUN YILLAR BURADA KENDİ RIZAMLA KALMAK İSTEDİĞİMİ BİLİNİZ. ADANA HERŞEYE RAĞMEN ÇOK GÜZELDİR HEM DOĞASI HEM İNSANLARI GÜZELDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filidor -- 22 Mayıs 2009; 23:05:46 >

• Daha erken ya dayak yiye yiye öğrenir ztn ama erken yaşta spora yönelmesini sağlayabilirsiniz.10 yaşından sonra özellikle. karete box basketbol vs.
  • Bence iyi yaparsın hocam. Ben Adana lıyım kavga dan uzak durdum ama geldiginde de kaçmadım o yüzden oglunu savunma sporu olan aikido kursuna yazdır bence. Önüne geleni dövebilmesi değil kendini koruyabilmesi esastır. Dogru olan da budur.

@citizen

Adana çok güzel bir yerdir gelip gezersin havasını soluyup insanını tanırsın inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 22 Mayıs 2009; 20:09:21 >
  • quote:

HEM DE CÜSSE OLARAK KENDİNDEN UFAK AMA AĞZINDAN KÜFÜR EKSİK OLMAYAN SOKAĞA BIRAKILMIŞ (BABA YOK, ANNE CAHİL) BİR VELETTEN. HENÜZ ANAOKULU SEVİYESİNDELER.. YAŞLARI HENÜZ 6.

DUDAĞINA YUMRUK YEMİŞ. KANAYINCA KORKMUŞ BİRAZ. AMA "ARKADAŞLARINDAN DAYAK YERSEN AĞLAYARAK YANIMA GELME!" DEDİĞİM İÇİN BANA DEĞİL, ANNESİNE SÖYLEYEBİLMİŞ.

KARAR VERDİM.
    OĞLUMU SAVUNMA SPORLARINDAN BİRİNE YAZDIRARAK HEM SPORTİF OLMASINI HEM DE KENDİNİ KORUMAYI ÖĞRENMESİNİ İSTİYORUM. 6 YAŞINDA BİR ÇOCUK İÇİN ŞİMDİDEN BİŞEYLER YAPILMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM AMA HANGİ SPOR DALINA GÖNDERMEM GEREKTİĞİ KONUSUNDA KARARSIZIM. ARANIZDA SAVUNMA SPORUYLA İLGİLENENLER, TECRÜBELİLER, KENSİNİ KORUYABİLEN VEYA KORUYAMAYANLAR VARDIR MUHAKKAK. GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIR MISINIZ?

Krav Maga derim.

• öyle çok önemli değilse boşver gitsin bence hepimizin küçükken başına böyle şeyler gelmiştir
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.