Şimdi Ara

Öğrencilere Günde En Az 2 defa toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
38.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 65 yaş üstüne olacağına öğrenciye olması çok daha mantıklı
  • Hayır olmamalı kocaman sırt çantalarınızla 3 kişilik yer kaplıyorsunuz!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Şaka şaka. Öğrenciye ücretsiz ulaşım toplu taşıma destekliyorum asıl yaşlılara paralı olmalı. Ben yolda yaşlının otobuse binme keyfini beklemek zorunda değilim!
  • Hiç çocuk yapmayanın ödediği vergiyle 5 çocuk yapanın çocuklarının yol parası mı ödensin? Suriyelileri hiç hesaba katmadım bile daha.

Bir de o öğrencilerin çoğu yer bile vermezler parasını dolaylı olarak ödemiş olanlara. Adamın parasıyla yer işgal edip, adamı ayakta bırakırlar. Bu adil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 8 Ekim 2018; 22:37:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -iceinmyveins-

ben farklı yorumluyorum hocam o zaman. benim bindiğim otobüste önde 4'lü koltuklar vardır bilirsin belli yani ilerki duraklarda yaşlı insanlar biniyor keyfi veya değil beni ilgilendirmez o adam devletin sağladığı bir hakkı kullanıyor ve oraya gencecik insanlar oturuyor sonra da başımızda dikilip gözümüzün içine bakıyorlar diyorsunuz. ben 65 yaş üstünden bahsediyorum ki bu insanlar ayakta durmaktan bile yorulan insanlar yaş ilerleyince hastalıklar da boy gösteriyor. orta yaşlı insanlara yer verirsin vermezsin senin düşüncen.ama otobüslerde görüyorum yaşlı insanları görmezden gelip uyuma taklidi yapanlar,kafasını çevirenler onlarda bir gün yaşlanıp ayakta duramaz duruma gelebilirler ve o zaman bu durumdan şikayetçi olucaklar.
    o koltukların özel olanları var hamilelere yaşlılara metrolarda marmarayda falan. oralara mümkün olduğunca oturmuyorum zaten bende hocam ora onların hakkı eğer içerde o kategoride biri varsa. Siz de anladınız aslında demek istediğimi, Türk insanı zaten öyle kaba terbiyesiz değil eğer karşı tarafın hali olmadığını anlıyorsa yer verir yaş farketmeden ama bunu zorunlulukmuş gibi yapmaları bana saçma geliyor ve hiçbir saygısızlık etmem -yarın aynısı anneme babama ya da ilerde bana yapılabilir sonuçta- fakat kuşaktan dolayı mıdır nedir bilmem belli bi yaştan üstü gerçekten gençleri adam yerine koymuyor ve insan değilmişiz gibi davranıyorlar. onun dışında hepsi anam babam yaşında insanlar yani biz duyarlıyız bu konuda ülke olarak bence. birde benim zoruma giden bir konu genç kızların ve yaşlı olmayan yaşlarda olan kadınların yaşlılara asla ve asla yer vermemesi ve bundan hiç gocunmayıp tamamen erkeklere yüklenmeleri de ayrı bi konu zaten. yani şu toplu taşıma olay çıkarmamak gerçekten büyük sabır ve inşallah bi gün de başıma gelmez çünkü erkek ve genç olduğum için eminim linç yerim. bi insan inene nasıl öncelik vermez aklım almıyor hocam ve dediğim gibi ağırlıkla yaşlı ve kadın tayfası bunlar. insan hergün içine birşeyler attıkça patlayınca insanlar şaşırıyor o kadar büyütücek birşey yok diye fakat olay aslında hepsinin birikimi.

• Parti kur oy verelim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kadar konuşacağımıza Cumhurbaşkanımıza iletsek ya konuyu ? Cimer sistemini aktif kullanan biri olarak söylüyorum devletin en iyi çalışan sistemlerinden biri diyebilirim en fazla 3 gün içerisinde cevap geliyor.
    Bu konuyla ilgili çok fazla mesaj atılırsa mutlaka ilgilenilir.
  • Öğrenciye ve 65 yaş üstüne kesinlikle bedava olmamalı...Buna şiddetle karşıyım...En fazla % 50 indirim olabilir...
  • 65 yaş üstüne ulaşımın bedava olması paraları yok diye değil, o yaşa gelmiş bireylerin hayattan kopmamasını, hayatın toplumun içine karışmasını teşvik içindir. Bir öğrenci part time olarak bir işte çalışıp, harçlığını yol parasını çıkarabilir ama 65 yaş üstü birinin bir iş bulması mümkün değildir. Kendiniz için birşey istiyorsanız diye bu kadar nankör olmayın
  • Ülkenin geleceği olan eğitimden,MEB bütçesini kısıyorlar.Daha çok görürsünüz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

65 yaş üstüne ulaşımın bedava olması paraları yok diye değil, o yaşa gelmiş bireylerin hayattan kopmamasını, hayatın toplumun içine karışmasını teşvik içindir. Bir öğrenci part time olarak bir işte çalışıp, harçlığını yol parasını çıkarabilir ama 65 yaş üstü birinin bir iş bulması mümkün değildir. Kendiniz için birşey istiyorsanız diye bu kadar nankör olmayın
    Ekmek almaya bile otobüsle giden insan hayattan nasıl kopabilir ?
  • 40 yaşına gelip öğrenci akbili kullanan insanlar var bu ülke de dediğin şeyin olması çok zor , olması lazım ama bu şartlarda zor
  • Okul saatlerinde ücretsiz olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağzını açtın ya şimdi zam gelir akbile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oytunjo kullanıcısına yanıt
    2015 te 18 oldu. ne yediğin umrunda değil.
  • Katılıyorum. Çok güzel bi hizmet olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyClopSx kullanıcısına yanıt
    Bunun cezası var 1 yıl önce 50 liraydı şuan kaç bilmiyorum. Öğrenci kartlarının üstünde sahibinin bilgileri var. Kartı basınca şoförün önündeki ekranda çıkıyor

• öğrenci akbili kalkmalı tam olmalı öğrencilerde

• Zamanında bende öğrenciydim, o yüzden bilirim o sıkıntıları. Hatta bir anımı aktarayım orta okula giderken oyuncakçının vitrininde görüp ahhh ah çektiğim uzaktan kumandalı arabayı alabilmek için 6 ay aileme söylemeden, otobüse binmeyip okula yürüyerek gidip para biriktirmiş ve sonunda yol paralarıyla o arabayı almıştım.

O yüzden hep destek, tam destek. Lafa geldim mi çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimiz. Madem öyle tam zamanı. Öğrencilere günde 2 kere ücretsiz ulaşım hakkı verilsin.

#öğrenciyeücretsizulaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunakem79 -- 9 Ekim 2018; 8:36:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Otobusculer ekmek yemesinler bedava calissinlar
    Hayirdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.