Şimdi Ara

Öğrencilere Günde En Az 2 defa toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
1
Favori
38.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaslilardan para almasinlar, ögreencilerden para almasinlar, adamlar kimden para kazanacak? Ne hayri, hayir isimi yapiyor bu insanlar . Yaslilardan neden para alinmiyor orasi ayri muamma, bos yere otobuse ucretsiz biniyorum diye yer mesgul ediyorlar. Bence herkese ücretli olmali, sadece ögrencilere indirimli olmali. Birde memurlarada indirim olmamali, tum gun ayakta calisan isci tam para ödüyorsa memurda tam para ödemeli, memurun ayricaligi nedir? memurluk isyerinde olur otobuste degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Ekim 2018; 9:0:29 >
  • Bence de gidiş - geliş olmak üzere öğrencilere 2 bilet hakkı tanınmalı.
    65yaş üstüne de saat 10 - 16 arasında bedava olmalı, 5-10 arasıyla 16-22 arası 50% indirimli olmalı, çünkü iş / okul gidiş ve çıkış saatlerinde çalışmayıp gezmeye gidenler kalabalık oluşturabilir, bir nebze önlenir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Yaslilardan para almasinlar, ögreencilerden para almasinlar, adamlar kimden para kazanacak? Ne hayri, hayir isimi yapiyor bu insanlar . Yaslilardan neden para alinmiyor orasi ayri muamma, bos yere otobuse ucretsiz biniyorum diye yer mesgul ediyorlar. Bence herkese ücretli olmali, sadece ögrencilere indirimli olmali. Birde memurlarada indirim olmamali, tum gun ayakta calisan isci tam para ödüyorsa memurda tam para ödemeli, memurun ayricaligi nedir? memurluk isyerinde olur otobuste degil.
    Yaşlı insanlara yer işgal ediyorlar demek nasıl bir hadsizlik ve terbiyesizliktir? Bedava olmasın denmesi kişisel görüştür ama bu terbiyesizliktir.

İndirimli olsun yaşlı insanlar da, otobüsçülerin manevi şiddettinden korunurlar en azından. Para verenleri biliyorum ben sırf muhatap olmamak için.

Memurlar ülke ortalamasının üstünde para kazanıyorlar. Bence de indirimli olmamalı.

• Toplu taşıma çoğu şehirde özel firmalara verildiği için kafalarına göre ücretsiz yapamıyorlar. Okula giden herhalde 10 milyon öğrenci vardır (sallıyorum).

Devletçilikten uzaklaşınca böyle adımları atmak imkansız hale geliyor. Ülkeyi şirket gibi yönetmenin sonu bu ve benzeri uygulamalardır.

Önce de ücretsiz değildi, demek istediğim artık isteseler de yapamazlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: white without pressure

1.81 olmasının sebebi eski fiyatın üzerine %12.5 zam oranı koymuşlar. 1.81 olmuş düz hesap yapmamışlar. Ben de edirnede okuyan biri olarak diyeceğim sadece ulaşım olarak değil her bakımdan ciddi pahalı bir şehir olduğu. Şehir esnafının öğrenciyi sürekli kazıklaması ve yolunacak kaz olarak görmesi de cabası. Şehir olarak güzel bir şehir bir sürü iyi yönünü de yazabilirim ancak her her şey internette yazılan gibi değil maalesef. Anadolu ve egedeki birçok şehrin fiyatları da daha uygun insanları da daha vicdanlı. Tercih dönemleri geçti ama belki ileride gören arkadaşlar olur bu da burada kalsın.

Alıntıları Göster
    anadoluda kaldım 1 sene kadar nalet olsun trakya insanı taştan olsa bile anadoludan iyidir

• Öğrenciler için kesinlikle onaylıyorum...

• Kesinlikle onaylıyorum katılıyorum ancak devlet kendi vatandaşına yardım etmez gidip elin Suriyelisine destekler yağar.

65 yaş üstü emeklilerin durumları öğrencilerden daha iyi o yüzden onlara ücretsiz ise kesinlikle devlet öğrencilere de ücretsiz yapmalı.

65 yaş üstü emeklilerin çoğunun zamanında eskiden aldığı kendi evleri var Emekli maaşları var. Kimsenin parasında gözüm yok Allah daha iyilerini versin ama, hem okuyup hem de çalışmak zorunda kalan ev tutan veya 1-2 saatlik ulaşması gereken yolu olan öğrenciler de var.

Birileri demiş yaşlılar keyif çatıyor öğrenciler beleşe sınıfı geçmeyi çalışıyor kötü alışkanlıkları var, peki sizlere soruyorum son 16 senedir bunlar niye başımıza geldi. Çünkü ülkemizde adalet hak hukuk yok cezalar yetersiz. Cezalar caydırıcı olsa ülke olarak din mensuplarına inanarak omlarla uğraşarak sürekli dini empoze edip kullanıp imamhatip okulları açarak değil Anadolu fen liseleri açılsa ülke olarak bilimle icatla uğraşsak biz bugün bu durumda olmazdık. Arabada elektronikte deterjan ürünlerinde hastane teknolojilerinde sürekli dışa o gavur diyerek küçümsediğimiz insanlara muhtacız farkında mısınız?

Şimdi kimse mesajıma yollar hastaneler yapıldı demesin başımıza hangi lider gelse yıllara bağlı nüfus artışı olduğu için bunların yapılması zaten mecburiydi.

Her şey ceza kanunlarda yönetim sisteminde ve ailede bitiyor. Tembel öğrenciler olduğu kadar Çalışkan her gün 100 km yol giden öğrenciler de var. Her insanın ırkın iyisi de kötüsü de var. O yüzden genelleme yapmayı bırakın.

• Katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    o öğrencilerde çalışsın emek harcasın sonra bi hak kazanırlar akşama kadar elde tel feyzden vakit bulabilirse bi zahmet ders çalışsınlar baba parası yemesinler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalboy101

O kadar terbiyesizce yorumlar okuyorum ki, sinirden kendimi tutamadım yazdım. "65 yaş üstü beleşci kitleye hayır" bu nasıl bir densizliktir! Benim 60 yaşında sabahın köründe işe gitmek zorunda olan tanıdıklarım var. Ne zannediyorsunuz gerçekten? Saygılı olana lafım yok, yaşlı görünce "beleşci yağğğğğğ" diyerek uyuma numarası yapmayana, yer verene, saygı gösterene lafım yok. O öğrencilerin bütün ulaşımı karşılansın. Ama "65 yaş üstü beleşçi yağğğğğğ" diye bağrınan saygısız kitle kusura bakmasın ama saygıyı hak etmiyor. Bu ülkede emekli olduktan sonra insanlar 70-75, eğer sağlıklıysa 80 yaşında sabahın köründe işe giden insan var. Bu zihniyette olanlar böyle bir güzellik ve saygı bekliyorsanız önce siz saygı göstermesini öğrenin!
    sen sinirlenirken bile neye sinirlendiğini anlamamışsın

60 yaşında işe giden var diyorsun ama konu 65 + yaşındakilere bedava olayı
    üstelik 60 yaşında işe gidenlere acımıyorsun ama sadece + 5 yaş daha yaşlı olana bedava olmasını normal karşılıyorsun ?
    60 yaşında taş gibi ,65 yaşında yerlerde mi sürünüyorsun ?

emekli olduktan sonra 70-75-80 yaşında işe gitmeye devam eden varsa ,zaten o kişi gençliğinde laylay lom yaparak çalışıyor gibi yapmıştır
    üstelik bu yaşlarda çalışabilen birisine ücretsiz toplu taşıma hakkını vermenin gereği nedir ?

bizde bir kanun çıkartırken hep popülizm ön plana çıkar ,bir hak verilecekse gerekliliğine özen gösterilmez
    misal bu 65 yaş mevzusu

yahu öyle insanlar var 40-50 yaşında ama sağlık bakımından bazı 80 yaşındakilerden daha kötü ,bazı 70-80 likler var taş gibi
    diğer konu ise bir insan neden 64 yaşında genç olur , 65 yaşında yaşlı olur ?

aynı mevzu 18 yaşında erişkin olma durumunda da var , 17 yaşında çocuk ,18 yaşında erişkin ?
    çevremize baktığımızda 18 yaşında olup ,çocukluktan çıkamamış bir sürü insan görüyoruz ,tersi olarak da 17 yaşında olduğu halde çok olgunlaşmış kişiler

ne söylerseniz söyleyin ,hiçbir gerekçesi yok 65 yaş ve üzerine ücretsiz toplu taşıma olayının
    ancak muhtaç durumda olduğuna dair bir belge verilirse o zaman bir anlamı olur

ben ne zaman toplu taşıma ile çarşıya iş için gitsem ,araçta gördüklerimin % 60-70 yaşlılar ve nedense büyük oranı kadınlar oluyor

bir taraf (öğrenciler) okula gitmek sebebi ile ,diğeri ise büyük çoğunluğu gezmek için (yaşlılar) ,bundan faydalanıyorsa
    yani bunda bir mantık bulabiliyor musun ?

işin ironik tarafı 65 yaş ve üzeri kişilere acıyıp ücretsiz imkan veriyorsun ama onun okuyan çocuğundan para istiyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 15 Ekim 2018; 7:54:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

sen sinirlenirken bile neye sinirlendiğini anlamamışsın

60 yaşında işe giden var diyorsun ama konu 65 + yaşındakilere bedava olayı
    üstelik 60 yaşında işe gidenlere acımıyorsun ama sadece + 5 yaş daha yaşlı olana bedava olmasını normal karşılıyorsun ?
    60 yaşında taş gibi ,65 yaşında yerlerde mi sürünüyorsun ?

emekli olduktan sonra 70-75-80 yaşında işe gitmeye devam eden varsa ,zaten o kişi gençliğinde laylay lom yaparak çalışıyor gibi yapmıştır
    üstelik bu yaşlarda çalışabilen birisine ücretsiz toplu taşıma hakkını vermenin gereği nedir ?

bizde bir kanun çıkartırken hep popülizm ön plana çıkar ,bir hak verilecekse gerekliliğine özen gösterilmez
    misal bu 65 yaş mevzusu

yahu öyle insanlar var 40-50 yaşında ama sağlık bakımından bazı 80 yaşındakilerden daha kötü ,bazı 70-80 likler var taş gibi
    diğer konu ise bir insan neden 64 yaşında genç olur , 65 yaşında yaşlı olur ?

aynı mevzu 18 yaşında erişkin olma durumunda da var , 17 yaşında çocuk ,18 yaşında erişkin ?
    çevremize baktığımızda 18 yaşında olup ,çocukluktan çıkamamış bir sürü insan görüyoruz ,tersi olarak da 17 yaşında olduğu halde çok olgunlaşmış kişiler

ne söylerseniz söyleyin ,hiçbir gerekçesi yok 65 yaş ve üzerine ücretsiz toplu taşıma olayının
    ancak muhtaç durumda olduğuna dair bir belge verilirse o zaman bir anlamı olur

ben ne zaman toplu taşıma ile çarşıya iş için gitsem ,araçta gördüklerimin % 60-70 yaşlılar ve nedense büyük oranı kadınlar oluyor

bir taraf (öğrenciler) okula gitmek sebebi ile ,diğeri ise büyük çoğunluğu gezmek için (yaşlılar) ,bundan faydalanıyorsa
    yani bunda bir mantık bulabiliyor musun ?

işin ironik tarafı 65 yaş ve üzeri kişilere acıyıp ücretsiz imkan veriyorsun ama onun okuyan çocuğundan para istiyorsun ?

Alıntıları Göster
    Sadece kelime oyunu yapıyorsun. Siz bu konularınızı kendi yaşıtlarınızla tartışmaya devam edin. Bu zihniyette olanlar benden saygı falan beklemesin. Sende kelime oyunlarına devam et.

• fatalboy101 F kullanıcısına yanıt
    yazarken düşünmediğin gibi ,okurken de düşünmüyorsun galiba
    ne kelime oyunu ,ne diyorsun sen ?

ben 60 lı yaşlara merdiven dayadım ,bu forumda benim yaşıtım pek olmadığı için mecburen gençlerle takılıyorum ama işin ilginci gençler kendi haklarını savunmadığı gibi ,başkalarının haklarını savunmaya bayılıyor (başkalarının haklarını savunmakta çok güzeldir ama kraldan çok kralcı olmak sözünü unutmadan)

hiç kimse karşı tarafa "benden saygı beklemesin" diyemez ,herkes birbirine saygı göstermek zorundadır
    bu ülke insanı "saygı" ile "sevme" konusunu dahi ayırt edemedi

sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın (gerçi sanal ortamda çokta umursadığım yok ya neyse)
  • Belediye çalışani bedava biniyor polis bedava biniyor , 65 yaş üstü amcalar vs bedava biniyor .çalışan ve parası olan kesim ya kendi arabası ada çalıştığı yerin servisi ile gidiyor . Asgari ücretli ve öğrenci para veriyor tüm sistemi biz(öğrenciyim ) çeviriyoruz gibi

• rryzen kullanıcısına yanıt
    bedava binenler içinde daha saymadıkların ve bilmediklerimiz var

evet aynen asıl ihtiyacı olanlar es geçiliyor maalesef
    ben öğrenci değilim ,emekliyim ama doğru neyse onu söylemek insani görevimizdir ,diye düşünüyorum
  • Okul saatlerine göre düzenleme yapılması lazım. Zor bir şey değil, zorunlu eğitim varsa toplu taşıma da ücretsiz olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.