Şimdi Ara

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
8
Favori
21.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence çok saçmalıyorsun. Üniversite bilimsel projelere ayıracağı kaynağı öğrencinin sırtından mı kazanacak? Öğrenci Üniversiteye kaynak sağlamak için değil eğitim almak öğrenmek için geliyor. Ve ortalama Türk ailesinin gelir düzeyi ve alım gücümüz de malumken çayı çok daha ucuza içmesi lazım.

Ekmek 5 lira olsun israf bitsin gibi bir şey diyorsun ama millet aç kalır o zaman. Tamamen saçmalık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    proje efsane ya, sana 2 soru sorayım o zaman da notere boş yere para verdiğini anlamış gör, ayrıca bu tür şeylerde faydalı model tescili yaptırman gerek noter seni korumaz

ilk soru, bir metropoldesin iş çıkış saati yeşil yaktın ambulans önündeki trafiği ambulans gelmeden açıyorsun süper, kapattığın güzergahların tıkadığı noktalardan birinden bakıyorsun ki bir ambulans daha geliyor, bunun önünü açabilmek o sırada imkansız hale geldi mi evet, o sırada başka bir ambulans daha çıkarsa bu yeni açtığın güzergahlar eskisi vs. derken herşey birbirine girer mi, haliyle proje patladı mı?

diğer soru, yine metropoldesin ambulans geliyor diye trafik ışıklarını bastın yeşile, harika cıvıl cıvıl akıyor trafik, başka bir ambulans da yok sadece tek araç hastaneye gidiyor, ışık falan olmayan bir kısmından ara sokaktan bir tır çıkmış traktör çıkmış vs. dönememiş ve trafiği tıkamış orda, üzerine araçlar binmeye devam ediyor, bu sırada ışıklar yeşil yanmaya ve oraya sürekli araç binmeye devam ediyor, proje patladı mı?

bu ortaklık teklifini yaptığın adam 2014 yılında proje koordinatörü olarak aftermarket cihaz olarak satılabilir dsrc tabanlı bir v2x sürüş asistanı yapmak için tübitak destekli ve yabancı ortaklı bir projede çalışıyordu, üstelik şirketiyle %30 ortak olarak yani, proje bütçesi de o günün parasıyla $2M'dan fazlaydı, fikir herkese mantıklı gelmesine rağmen bu işin bu ülkede asla yapılamayacağını biraz zor yoldan anlayıp savunma vererek bırakmak zorunda kaldık, tatlı hatıralar kaldı bize de günün sonunda

bisiklet sürerken ambulans sesi duyunca düşünmek, ilahiyatla maneviyata gitmek falan yerine daha faydalı işler yapmaya başlarsan belki sen de 7-8 yıl öncesinde bu tarz şeylerden haberdar olabilirsin yani, bence hala geç değil ha şu var, dersen ki ben yatırımcı bulurum bu projeye, hay hay git ben sana cüzi bir rakamla elimdeki herşeyi devrederim, kaldığımız yerden devam edersin, 2020 yılında dot amerikada bu işi faal bir standart haline getiriyor, 2021 yılında da galileo egnos altyapısına tam entegrasyon sağladığı zaman avrupa tarafında da benzer bir çalışma olacak, üreticilerin tamamı yeni araçlar üzerine çalışıyor fırsat bu fırsat diye yeni araç itelemek için, eski araçların oluşturduğu milyonlarca dolarlık bir pazar var ve rakip tek ürün gm üretimi rezil bir alet, al sana proje, tescili vs. de yok hani rahat rahat git tescil de ettir hiç sorun değil

askerlik şubesinin bu anlamda bir açığı olmadığını ve sistemin böyle bir bildirimi kabul etmediğini söylediğim için o mezuniyet ve askerlik durum belgelerini koy da görsünler diyorum, en azından halk bir görsün desin yahu bu teo doğru diyormuş falan diye ikna olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

hep iyi yönlerini yazmışsın kyk yurtlarını falanda yazarmısın ? Ve güya öğrencinin geçinebilmesi için aldığı güya burs olan borçlanmaları ? Ayrıca sanane bak kalıplaştığı için bu cümleyi kullanmıyorum sadece . Herkes yüzmek bisiklete binmek dolaşmak zorunda mı ? Senin bu dediklerinde robotlaştırmanın başka bir yüzü herkes bunları yapsa sana göre verimli nesil olacak bana göre yine robot .

3-4 yıl Kyk da kaldım, başta interneti bile çok iyi hızdaydı ama zamanla hızını düşürüp rezil bir hale getirdiler...

Yemekleri yine çok güzeldi, ama bu ihale edilen firmadan firmaya göre değişiyor tabi ki...

Yüzmeyi bisikleti örnek verdim...

Yüzlerce farklı topluluk var Müziğinden Astronomisine kadar...

Bir insanın hiç mi herhangi bir alana ilgisi olmaz?

Genel olarak baksana gençliğimize herkesin tek bir ortak ilgisi var... sosyal medya!

O konuda dünyaya fark atıyoruz ama kendimize hiç ama hiç bir faydası yok...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Şu tiplere de sinir oluyorum. Ülke sanki norveç danimarka isveç ya über süper mükemmel ötesi eğitim ve öğretim sistemimiz bol ve kaliteli ekipmanlarımız içi malzeme dolu laboratuvarlarımız herkesin üstün teknolojik icat yapacağı atelyelerimiz var da çayına çorbasına yok bilmemnesine bakar olduk.

Ülke de en alt kademe maaş açlık sınırında o ucuz beleşe bedava dediniz çayı alamayacak öğrenci, evladına para veremeyecek anne baba var.

ama boşboş konular açıp sanki herşey güllük herşey süper de öğrenciler keyiften yapmıyor herkese altın saplı kaşık ile ağzına besleniyor da bunlar beğenmiyor havası yaratmayın.

Garip oluyorsunuz itici oluyorsunuz insanların zekası ile dalga geçmeyin kendi kitleniz var biliyoruz ama herkes sizin gibi değil.

Ben ülkenin eğitim sistemi mükemmel mi dedim?

Bu konu bir eleştiri konusu değil...

Eleştiriyi herkes yapıyor, kahvehane muhabbetinin kime ne faydası var?

Herkes biliyor eğitim sistemimizin rezil olduğunu....

Eeee sonuç?

Burada sadece insanların faydalanması için güzel bir uygulamayı paylaştım, eğitim illa okulda alınmak zorunda olunan bir şey olmaktan çıktı, temel eğitimini alan kendisini çok iyi geliştirebilir...

Bilgisayar ve internet çağında yaşıyoruz, Bilgi okulda elde edilmek zorunda olmaktan çıkmış...

Her merak duyduğun şeyin ayrıntısına bir iki tıkla ulaşıyorsun... üniversite sana sadece ortam verir, amaç da bu zaten...

Ben de burada ortamın elverişliliğine parmak basıyorum...

Aç açına araştırma yapmak kim ister? Ya da kim yapabilir?

Evet üniversitede muhteşem atölye ve laboratuvarlar da var. Olmak zorunda olduğu için paylaşmadım burada... ama okul herkese bedava yemek vermek zorunda değil... ülkenin durumu ortada olduğu için veriyor ki bu da güzel bir şey... neden bu kadar zorunuza gidiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

karar verdim theolog bir uzaylı :)

bu adamın yazdıklarını birisi görse hemen buraya gelmek için her yolu dener (denizde boğulmayı dahi göze alır)
    trafik ışıklarını ambulans ile koordine edecekmiş ve dünyada bunu kimse düşünememiş (adamlar gps. cihazlarını icat ediyorlar ,trafik lambalarını icat ediyorlar ama bir tek bunu düşünemiyorlar )

birde pilot yer olarak Holanda'yı düşünmüş ,acaba Hollanda'nın bu işten haberi var mı ?
    madem bu kadar önemli bir proje yapıyorsun ,o halde ülken için niye yapmıyorsun (diye sorsak mı acaba)

geçen seferde doğayı koruma etkinliğinde kız selam almadı diye ortalığı yıkmıştı ,sonrasında o etkinlikte doğanın canına okudukları anlaşılmıştı
    yani bu arkadaş, bizden biraz farklı düşünen bir arkadaş :)

nerede güzel bir şey bulursa getirip ülkenin her yeri aynıymış gibi anlatıyor ,bizim gençlerimiz çok asosyal deyip ,bir sonra ki konusunda sosyalleşmek için evime aldığım adam beni öldürecek diye konu açıyor ,sonra korkudan ab. yi terk edip buraya geliyor

olaylar olaylar :)

ha bu arada işler kötüye giderse ,bana ne onlardan benimle ne ilgisi var vs. diyerek temize çıkma konusunda da çok başarılı :)
    her soruya ,her mesaja mutlaka mantıklı bir cevap bulmakta da üstüne yok

artık bu arkadaşı oğlumdan dahi iyi tanıyorum :)

Amca beni sürekli engelliyorsun ama dayanamayıp kaldırıyorsun. En son yemin etmiştin artık cevap vermeyeceğine... yoksa yanlış mı hatırlıyorum???

Sistemin tüm taslağını buraya yazmadım ki ne diye hemen kimse düşünememiş diye ortaya atılıyorsun... karşı yoldan gelen araçlar, ambulansın içindeki hastanın aciliyetine göre farklı kademelerde çalışıyor... zor bir ihtimal olsa da karşı yönden gelen farklı bir ambulansın aynı yola girmemesi için farklı ihtimallerin hepsi düşünüldü.

Çünkü bu projeyi Hollanda fonlayacak, başvuruyu kız arkadaşım yaptı adımıza, bizim ülkemiz ve ülkemizdekilerin hepsi sadece köstek olmak ve dalga geçmek derdinde! Daha önce Tübitak ve emniyete sunduğum iki farklı proje Red yiyip aynısını Amerika’dan çıktığını görünce yıllar sonra, satıldığını kaçırıldığını anlamam zor olmadı!

Doğa konusunda sana onlarca açıklam yaptım bir türlü ikna olamadın! 8 bin insanın katıldığı bir etkinlikte kimin kirli bırakıp bırakmadığına nasıl karar veriyorsun? Biz bir gün öncesinde çıktık ne bilelim nasıl bırakıldığını?

Buraya onlarca istatistik koymaya devam mı edeyim?

Okuma, televizyon izleme, etkinliklere katılma, sosyal medya kullanma istatistiklerini?

Bence çok iyi tanımıyorsun çünkü daha foruma taşımadığım onlarca farklı durum olay var....

Yüzyüze neden tanışmıyoruz? O zaman ön yargılardan belki biraz arınırsın... zaten çok dolaşıyorum fark etmez şehir söylersin illa yolum düşer...

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Vay be konuya bak. Helal olsun hocam, yıllardan beri söylenilen, ama hep inkar edilen, görmezden gelinen işleri tek tek kapak yapmışsınız. Kutluyorum

Boş beleş konulardansa, bu tür yararlı konuların artarak devam etmesi dileğiyle.

Teşekkür ederim ama bu durumdan paylaşımlardan aşırı derecede rahatsız olan bir kitle var.

• doğru söylüyorsun senin konuna bir daha yazmayacağım demiştim ,unutmuşum :) gerçi sadece o konuya mı dedim bende hatırlamıyorum ya neyse yazmış bulundum
    ama o doğayı koruma deyip ,doğayı mahvetme olayı beynime işlemiş ve otomatik bir kızgınlık duyuyorum

bu arada senin bloğunu kaldırmıyorum ,cevap yazmak istediğimde yazdığın mesaj yine görülüyor

kusura bakma dalgınlığıma gelip yazdım ,bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

doğru söylüyorsun senin konuna bir daha yazmayacağım demiştim ,unutmuşum :) gerçi sadece o konuya mı dedim bende hatırlamıyorum ya neyse yazmış bulundum
    ama o doğayı koruma deyip ,doğayı mahvetme olayı beynime işlemiş ve otomatik bir kızgınlık duyuyorum

bu arada senin bloğunu kaldırmıyorum ,cevap yazmak istediğimde yazdığın mesaj yine görülüyor

kusura bakma dalgınlığıma gelip yazdım ,bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım

Ben şüpheliyim ben konu açtıkça kendini tutman biraz zor görünüyor...

Her şeye muhalif olma, sürekli bir eleştiri yapma bağımlılık yapmış sizde.

Bunu inkar etmeyin bence, geçmişe doğru bi bakarsananız sürekli muhalif olma durumunu daha net görürsünüz...

Burada bedava verilen bir kahvaltı durumunu paylaşmamın nesi sizi karşı olmaya götürdü çok merak ediyorum.

Çevrenin kirletilmesine karışıyım, ama çevreyi kirletenlerin alkol ve uyuşturucu etkisine girmiş, sırf kampa kız düşürmek için gelen bir kitle olduğunu söylememin sakıncası yok sanırım...

Çevreyi umursamamasam burada ne işim var mesela?

Ankara’da çevre sorunu var diye ağaç fidesi alıp bisikletlerle dikmeye gitmiştik...

Çevreyi kirleten böyle bir zahmete niye girsin?

Fideler için başvurduk ama belediye bile istemedi... ama nerede bulduk desteği biliyor musun?

ALMAN Elçiliğinde...

Biraz öz eleştiri yapın, bizim ağacımızı ve çevre sorunumuzu bizden çok Almanya umursuyor... bize ağaç fideleri verdiler ücretsiz! Yüzlerce

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li)

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Dostum bölümün ne ?

İngilizce İlahiyat dostum ama bu uygulamalar tüm fakültelere...

İngilizce İlahiyat derken? Methodist, Anglikan, Presbiteryen, Kalvinist, Lutheryen hangisi acaba??

Ya da İngilizce konuşulan ülkelerde İslam'ı yaymak için misyonerlik eğitimi mi? Merakımdan soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem73

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Dostum bölümün ne ?

İngilizce İlahiyat dostum ama bu uygulamalar tüm fakültelere...

İngilizce İlahiyat derken? Methodist, Anglikan, Presbiteryen, Kalvinist, Lutheryen hangisi acaba??

Ya da İngilizce konuşulan ülkelerde İslam'ı yaymak için misyonerlik eğitimi mi? Merakımdan soruyorum.

Din ile ilgili olan her şeyin İngilizce olarak eğitimi alındığı bölüm. Böylece doğru bilgi erişimine daha çabuk ulaşılabilir.

Bölüm dahilinde sadece din bilimleri değil diğer tüm sosyal bilimlerle ilgili metodolojik terimlerim akademik seviyede verildiği bir fakülte.

O nedenle tercih ettim, yetkinlik için ama sürekli öğrenci kalmayı düşünüyorum, bitirme gibi bir hedefim yok, öğrenim süreci bu şekilde daha sürekli kalmış oluyor.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    sen rahat ol, ben yazarım
  • sorun sadece devlette değil kesinlikle buna katılıyorum.

fakat ülkenin bilimle ilgilenen makamları da görüyoruz diğer dallardaki olayları da görüyoruz eğitime bilime ayrılan bütçeyi hatta ilkokuldaki müfredatları da görüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

sorun sadece devlette değil kesinlikle buna katılıyorum.

fakat ülkenin bilimle ilgilenen makamları da görüyoruz diğer dallardaki olayları da görüyoruz eğitime bilime ayrılan bütçeyi hatta ilkokuldaki müfredatları da görüyoruz.

Katılıyorum ama devletin sorunu biz öğrenciler olarak çözemeyiz...

Kuru kuru eleştirerek de bir şey elde edemeyiz...

Devletin böyle devam etmemesi için şimdiki devlet yöneticilerinin zamanında yaptığı gibi cahil kalmamaya çalışmalıyız...

Yoksa kısa vadede bu eğitim sorununun düzelmesi mümkün değil, uzun vadede böyle tembel kalmaya devam ettikçe düzelmesi de mümkün değil...

Sorunun çözümü gençlik olarak bizlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 13 Ocak 2018; 9:29:55 >

• yanlis onermedir. hersey bedava degil, parasi pesin aliniyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

herkes ölücü değil ne yaparsın.
    çay nerede 50 krş hangi üni ?

Ölücülükle ne ilgisi var?

Verilen ücretsiz hizmetlerden faydalanmak mı ölücülük?

Ölücü dediğin fiyatı olduğundan çok aşağı indiren abartı pazarlamacılara denir...

Ankara Üni.

Bu otomattan milli kütüphanede de var. Hayatımda içtiğim en berbat çay, ağzımı buruşturuyor. Ayrıca soğuk. Bedava bile olsa içmem. Hafif ısıtılmış ıcetea dan farkı yok.

Sizin makine arızalı demek, bu Makinenin çayı çok hoş...

Hayır, ben de öyle düşünüp farklı bir makineden daha aldım. Acı ve tatlı arası bayat bir çay. Gerçek çay içmek için sizi Gazi Üniversitesindeki otomatlara davet ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

herkes ölücü değil ne yaparsın.
    çay nerede 50 krş hangi üni ?

Ölücülükle ne ilgisi var?

Verilen ücretsiz hizmetlerden faydalanmak mı ölücülük?

Ölücü dediğin fiyatı olduğundan çok aşağı indiren abartı pazarlamacılara denir...

Ankara Üni.

Bu otomattan milli kütüphanede de var. Hayatımda içtiğim en berbat çay, ağzımı buruşturuyor. Ayrıca soğuk. Bedava bile olsa içmem. Hafif ısıtılmış ıcetea dan farkı yok.

Sizin makine arızalı demek, bu Makinenin çayı çok hoş...

Hayır, ben de öyle düşünüp farklı bir makineden daha aldım. Acı ve tatlı arası bayat bir çay. Gerçek çay içmek için sizi Gazi Üniversitesindeki otomatlara davet ediyorum.

Sizinki de otomat değil mi Gazideki...

e bizimki de öyle...

makineden makineye farklı tat söz konusu, söz konusu çayı tatmadan daha önce tattıklarınızla nasıl sonuca varıyorsunuz?

• Ankara üniversitesinde yemek 2.5 tl, Ankara'daki devlet üniversitelerinin çoğundan pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

Ankara üniversitesinde yemek 2.5 tl, Ankara'daki devlet üniversitelerinin çoğundan pahalı.

Yemek 3 TL maalesef ama yine de itiraz edilecek bir pahalılık değil, çok beğeniyorum şahsen, bol ve lezzetli...

• quote:

quote:

Ankara üniversitesinde yemek 2.5 tl, Ankara'daki devlet üniversitelerinin çoğundan pahalı.

Yemek 3 TL maalesef ama yine de itiraz edilecek bir pahalılık değil, çok beğeniyorum şahsen, bol ve lezzetli...

Hacettpede kahvaltı + yemek o fiyata geliyor ve çoğunluk zaten kahvaltıyı yemekhanede etmiyor...

Yemek 1.5 tl

• quote:

quote:

quote:

Hacettpede kahvaltı + yemek o fiyata geliyor ve çoğunluk zaten kahvaltıyı yemekhanede etmiyor...

Yemek 1.5 tl

Çok güzel, ben ilk girdiğimde bizde de 1,75 TL’ydi ama üniversiteyi dolandırdılar, milyarlarca TL üstelik..

O yüzden olsa gerek böyle arttı diye düşünüyorum...

Bu sadece açığa çıkan, vurgun çok daha büyük çalışanlar söyledi bizzat.

https://www.cnnturk.com/turkiye/ankara-universitesindeki-yolsuzluk-operasyonunda-33-gozalti

Üstelik bunu yapanlar Prof diye saygı duyulan hocalar... hocaları böyle adi üçkağıtçı olan toplumun geri kalanı ne kadar sağlıklı olabilir?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.