Şimdi Ara

öğrenciyim, babam memur, 25 yaşımı doldurdum, nasıl pasaport alabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi okulumun uzamasıyla birlikte halen öğrenci statüsündeyim, babam 25 yılı aşkın süredir devlet memuru, ve ben de 25 yaşımı doldurdum. bu yaz bir kaç ülke gezmeyi düşünüyorum ve pasaport falan hiç bir bilgim yok bu konularda, yeşil pasaport vs gibi şeyler varmış, öğrenciler için okuldan aldığım belgeyle harç ödemeden de pasaport alabilirmişim ama tamamen normal gezi seyahati olacağı için verirler mi bilmiyorum.

Pasaport, başvuru yaptıktan ne kadar süre sonra çıkar, vize işlemleri nasıl olur? vize için ayrı ücret ödüyor muyum?

Başvuruyu nasıl yapacağım, babamın memurluğundan yararlanabiliyorsam bunun için ne gibi bir belge çıkartmam gerekiyor?

amma cahil kalmışım bu konularda ya... neyse ilk kez yurt dışına çıkacağım lütfen bildiklerinizle beni aydınlatın az, gerçekten hiç bir şey bilmiyorum bu konuda. şimdiden teşekkürler

• 25 yaşı doldurduğun için yeşil pasaport alamazsın, ama öğrencilik devam ediyorsa bordo pasaportu harç ödemeden alabilirsin.
  • Öğrenciler için verilen harçsız pasaport 25 yaşına kadar geçerli yani harçsız pasaport alamazsın, yeşil pasaportta 25 yaşına kadar geçerli olduğu için onuda alamazsın. Normal sade vatandaş gibi kaç yıllık istiyorsan ona göre paranı yatırıp alırsın.
  • 25 yaşını doldurduğun için babanla pasaport konusunda Ilgın kalmamış. Artık babanın sağladığı haklardan faydalanamazsın. Öğrenciye pasaport indirimi yok, tüm harçları ödeyeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman 6 aylık alacağız ne yapalım. ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

• Enes Mf E kullanıcısına yanıt
    6 aylık almanızı tavsiye etmem çünkü pek çok ülke pasaportun tarihinin ülkeye giristen itibaren en az 6 ay olmasını istiyor.

Internetten randevu alacaksınız sonra bankaya harç ve defter parasını yatırıp dekontlarini ve websitesinde yazılı diğer şeylerle emniyete gidip başvuruda bulunacaksınız 1 hafta içinde elinizde olur

• eğer bağyansanız ve evli değilseniz hala yeşil pasaport alma şansınız var tabii ama...

edit: değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 12 Temmuz 2016; 21:54:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim yaş 24 babam bayadır devlet memuru , ama üniversite bitti . Açıktan rastgele bi bölüm başlayıp 10 yıllık yeşil pasaport alabilrmiyim ? Daha önce bordo çıkarmıştım ama süresi bitti

• trsss T kullanıcısına yanıt
    Azerbaycan ve çevresindeki bir kaç ülkeyi gezmek istiyorum, 6 aylık pasaport sıkıntı yaratır mı oralarda sizce?
  • Yeşil pasaport 25.yaş gününe kadar çıkıyor yani size 1 sene olur 10senelik vermezler

• 6 aylık almayın. ben öyle bi hata yaptım. kıyın paraya 10 yıllık alın cebinizde dursun.
  • Enes Mf E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin gormedim hocam

Siz gerçi cevabi bulmussunuzdur ama bulmadiysaniz eger her ülkenin diger ülkeler için farklı uygulamaları var. Azerbeycan veya benzeri ülkelerin sıkıntı yaşatacaklarini sanmiyorum ama yine de bir bakmakta fayda var

• normalde öğrenciysen harç vermezsin ama 25 yaşını doldurduğun için harca tabisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.