Şimdi Ara

Öğrenme Yetimi büyük oranda yitirmiş bulunuyorum NEDEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden zekama çok güvenirdim. Fakat son 3 aydır 50 kere de okusam bir şeyi anlamıyorum. Dikkatim tamamen dağılmış durumda. Bir türlü kafamı toparlayamıyorum. İş verimim çok düştü. Neden olabilir? Ne yapmam gerekir?

• Kaybettiğin öğrenme yetisi değil. Heyecanın kayıp ayrıca eskisine göre daha çok derdin ve düşündüğün şeyler var. 15 yaşındaki bir gencin 30 yaşındaki birinden daha iyi öğrenmesinin ve unutmamasının sebebi uğruna savaşması gerekenlerin, düşünmesi gerekenlerin sayıca çok fazla olmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühürdar

Eskiden zekama çok güvenirdim. Fakat son 3 aydır 50 kere de okusam bir şeyi anlamıyorum. Dikkatim tamamen dağılmış durumda. Bir türlü kafamı toparlayamıyorum. İş verimim çok düştü. Neden olabilir? Ne yapmam gerekir?

Aklının başka yerlerde olması olabilir. Aynı sorun bende de var. Kızlara ilgin nasıl?
  • Haberlerde çıktı 1-2 hafta önce. Televizyon ve bilgisayar insanların dikkat toplama yeteneğini azaltıyormuş dolayısıyla zeka geriliyormuş. Çocuklarda 2 yıl geriden gelişiyormuş zeka. Çok hayal kurar mısınız? Ben öyle hayaller kurarım ki 10 dk falan bilincim kapalı gibi boş boş dolanırım ortalıkta . Bir bakıyorum 10 dkdir dersi dinlemiyorum. Hatta deftere yarım sayfa yazı yazdırmış hoca haberim yok. (ben de yazıyorum tabi ama farkında olmadan) Ama önemli bir şey olduğunda bütün düşünceleri işinize yöneltin işe yarayacaktır.
  • Evet malesef lanet olası bilgisayar insanın zekasını köreltiyor...Çok kötü...
  • bende öyle maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Evet malesef lanet olası bilgisayar insanın zekasını köreltiyor...Çok kötü...

Aynen öyle, sabah kalktığımdan beri DH'deyim
  • Eskiden canım sıkıldıkça hayaller kurardım, Evin içinde dolanarak dışarda yürüyüş yaparak günde 1-2 saati bulurdu bazen, Artık öyle eskisi kadar hayal kurmuyorum, Bana da yukarıdaki arkadaşın olduklarının aynısı oluyor, Bir bakıyorum 1 sayfa yazı yazmışız yazdığımdan haberim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öyle biri işte -- 13 Mayıs 2012; 21:30:22 >
  • B vitamini eksikliği olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

B vitamini eksikliği olabilir.

Biraz açıklar mısınız?
  • ders çalışabilmek için kafanızın temposunu düşürmeniz lazım
    tv de kalipler sürekli hareketli bir yaşam ve tempolu müzik... Beden değil kafayı sakinleştirmek lazım 10dk hafif bir müzik yada oturup manzara seyretme tarzı birşey yapınca derse başlamadan etkisi bariz hissediliyor.
    Ayrıca Omega3 alın , balık yiyemiyorsanız sürekli tablet gibi hap gibi lokman hekimlerde var etkisi emin olmasamda farkediyor (tabi sıkıntı onun eksikliği ise)

kitap okuyun okudukça dikkat toplayabilme yetiniz artacak , çalıştıkça sıkılmayacaksınız...
  • quote:

Aslıında bir kız meselesi var ya...

e tamam işte. olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Aslıında bir kız meselesi var ya...

e tamam işte. olay bu.

tanıyı koyduk, reçeteyi de yazalım hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliksah55

quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

B vitamini eksikliği olabilir.

Biraz açıklar mısınız?

B vitamini eksikliği özellikle B12 eksikliği bilişsel yeteneklerde yetersizlik, öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı gibi sorunlara yol açabilir.
    Benzer durumda olan arkadaşların bir doktora görünmesini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CfgMaster -- 16 Mayıs 2012; 6:05:05 >
  • 10larca sebepten dolayı öğrenme yetisi kaybedilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.