Şimdi Ara

Öğretmen Akademisyen tatilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Öğretmenleri ne kadar tatil yaptıkları malum.en az 3-4ay yapıyolar senede.Peki Akademisyenler ne kadar yapıyor?yaz tatili var mı onlara.biri yok demişti eğer yoksa Üniversite hocaları doçentleri vs. yazın ne yapıyor? Arkadaşlar bu soruların cevaplarını çok merak ediyorm.İnternette bişiler yazıyo ama herkes farklı soluyo bazılarını ben anlamıyorum.Lütfen bişi deyin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akademik Personelin Yıllık İzin Hakları

Üniversitelerde görev yapan akademisyenler, diğer kamu görevlileri gibi yıllık izin hakkına sahiptir. Bu izinler, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri için farklılık göstermektedir.

Öğretim Görevlilerinin Yaz Tatili

Öğretim görevlileri, akademik takvimin belirlediği tarihler arasında yıllık izin kullanabilirler. Bu dönem genellikle yaz aylarında, öğrencilerin ara verdiği tarihlere denk gelir. Yaz tatili süresi, üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genellikle 2-3 aydır.

Araştırma Görevlilerinin Yaz Tatili

Araştırma görevlileri de yıllık izin kullanabilirler, ancak izin süreleri öğretim görevlilerinden farklıdır. Araştırma görevlileri, çalışmalarının gerektirdiği sürece izin kullanabilirler. Bu süre, araştırma projelerinin süresine ve yoğunluğuna göre değişir.

Akademik Personelin Maaşları

Akademik personelin maaşları, unvanlarına ve kıdemlerine göre belirlenir. Öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri, üniversiteden üniversiteye farklı maaşlar alırlar. Ancak genel olarak, öğretim görevlilerinin maaşları araştırma görevlilerinin maaşlarından daha yüksektir.

Akademik Personelin Diğer Tatilleri

Akademik personel, yıllık izinlerinin yanı sıra aşağıdaki tatillerden de yararlanır:

• Milli ve dini bayramlar
    • Kurban ve Ramazan Bayramı tatili
    • 1 Mayıs İşçi Bayramı
    • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Sonuç

Akademik personel, yıllık izin ve diğer tatillerden yararlanma hakkına sahiptir. İzin süreleri ve maaşları unvanlarına ve kıdemlerine göre değişir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsome_123

Arkadaşlar Öğretmenleri ne kadar tatil yaptıkları malum.en az 3-4ay yapıyolar senede.Peki Akademisyenler ne kadar yapıyor?yaz tatili var mı onlara.biri yok demişti eğer yoksa Üniversite hocaları doçentleri vs. yazın ne yapıyor? Arkadaşlar bu soruların cevaplarını çok merak ediyorm.İnternette bişiler yazıyo ama herkes farklı soluyo bazılarını ben anlamıyorum.Lütfen bişi deyin

Devlette ise, ilk 10 yılını tamamlayana kadar 20 gün; 10 yıldan sonra 30 gün. İzinler, öğrenime ara verildiği zaman yapılabiliyor. Özel (Vakıf) de ise normal iş kanunlarına göre ilk yıllar için 10 gün. Benim bildiğim bu, son yıllarda değişiklik oldu mu bilmiyorum. Akademisyenliği (gerçek anlamda) tatili olmayan bir meslek olarak düşün.
  • kardeşim yıllık izinlerini biliyorum aynen dediğin gibide onun dışında yaz tatili olmuyor mu? yazın ne yapıyolar ki? yaz okulu var dedıler peki .ben öğretim görevlisiyim mesela.yaz okulu açmak ve para kazanmak ıstemıyorum ben yaz tatili yapmak istiyorum 3 ay.böle bişi olabiliyor mu?olmuyorsa yaz okulnda ders verdin.1.5 ay sürüyormuş yaz okulu.o bitice 1.5 ayında daha var o zaman bu 1.5 ay tatil olmuyor mu?
  • upppppp
  • Akademisyenin asıl işi araştırma yapmaktır. Ders verme olayı işin ekstrası. Yazın yaz okulu da yoksa onların mesleki açıdan en verimli zamanlarıdır diye düşünüyorum. Kaldı ki sağlık alanlarında hastaneler oluyor onlarda da çalışıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EllisNeptune kullanıcısına yanıt
    kardeşim akademsiyen değil pardon öretim görevlisi doçent vs.bunlar için yorum yapar mısım?
  • handsome_123 H kullanıcısına yanıt
    Aynı şey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Ortaokul mezunu KPSS?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsome_123

kardeşim yıllık izinlerini biliyorum aynen dediğin gibide onun dışında yaz tatili olmuyor mu? yazın ne yapıyolar ki? yaz okulu var dedıler peki .ben öğretim görevlisiyim mesela.yaz okulu açmak ve para kazanmak ıstemıyorum ben yaz tatili yapmak istiyorum 3 ay.böle bişi olabiliyor mu?olmuyorsa yaz okulnda ders verdin.1.5 ay sürüyormuş yaz okulu.o bitice 1.5 ayında daha var o zaman bu 1.5 ay tatil olmuyor mu?

Bu belirtilen izinler haricinde başka tatil yok. Üniversitede yaz tatili diye bir kavram yok. Universite öğrencileri haricinde hocanın danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora öğrencileri vardır. Onlarla ilgilenir. Araştırma yapar, makale okur, makale yazar, kendi alanındaki gelişmeleri takip eder, konferanslara katılır, hocanın en verimli zamanı yaz zamanıdır. Bu anlattıklarım mesleklerini layıkıyla yapanlar için.

Öğretim görevlisi de olsan yine de okulda bulunman gerekir. Ders materyali hazırlarsın, alanındaki gelişmeleri takip edersin.

Öğrenmeyi ve öğretmeyi sevmiyorsanız başka alanlara yönelmek daha mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.