Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mavibilgisayarda son gün 13 mayıs yazıyor.
    ne yani kampanya bitiyo mu?
  • serdarix arkadaşım, yaptığın çalışma ve bizi bilgilendirmen için teşekkür ediyorum.

Bir süreden beri MEB kampanyasındaki Toshiba'yı mı alsak, Datron'u mu alsak, yoksa başka kampanyalar mı beklesek (mesela DELL...) diye düşünüp duruyordum.
    Sanırım en iyisi rakamlarla konuşmak.
    Bi arkadaş da Datron laptop için aynı testleri yapıp bize sonuçlarını bildirebilse çok makbule geçecek doğrusu...

quote:

Orjinalden alıntı: serdarix

DELL'in kampanyadaki laptop'ını aldım ve PcMark2002'de Dell CPU ve Memory testlerinde Toshiba kampanya laptopları geride bırakırken (az farkla), HDD skorunda Toshiba'ya geçiliyor (Benim çıkarttığım sonuç Dell'in HDD'inin 4200 rpm, Toshibanınkinin 5400 rpm olduğu yönünde. 3d Mark 2001'de ise Dell 3600 küsür puan alırken Toshiba 2500-2600 puan alıyor. (DELL'in onboard ekran kartı daha iyi yani)

Sözkonusu Dell Latitude 110L'nin konfigürasyonu:

Intel 910GML chipset mainboard (400 mhz FSB)
    Intel Pentium M 725-1.6 Ghz CPU
    256 Mb 333 mhz DDR
    40 Gb 4200 rpm HDD
    15 XGA LCD
    64 Mb'a kadar paylaşımlı Intel GMA 900 e.kartı
    DVD/CDRW
    Wireless-Ethernet LAN+56K modem

• Bence de en doğrusu, en mantıklısı rakamlarla konuşmak..
  • AmonR Datron'un test skorları kesinlikle kampanya Toshiba ve Dell'inkilerden iyi olacaktır bundan emin olabilirsin.

Çünkü chipset:915GM yani 533mhz, memory=533 mhz, cpu=Intel Pentium M 730(o da 533 mhz)--> Dolayısıyla cpu ve memory skorları rahatlıkla diğerlerini geçer, ancak 5400 rpm HDD ile Toshiba ile Intel GMA 900 chipset ile Dell ile kafa kafaya sonuçlar verebilir. (Ayrıca Datron'da 15.4 WXGA LCD var.)

Ben sabredemedim, güvenemedim Dell aldım (Aldığım Dell İrlanda'da monte edilmiş). İlk gün ilk DVD'yi taktıktan sonra içimizdeki İrlandalıların oyununa geldiğimi anladım, DVD kötü montaj nedeniyle temassızlık yapıyor ve çoğu zaman çalışmıyordu. Yaklaşık 4 gün hafif bastırıp çalıştırmayı başarıp 1 kez kullandıktan sonra tekrar DVD'ye hoşçakal demek durumunda kaldım. Bir kez laptopı aldığım yere götürdüm 2 saat ellerindeki tek teknik servis elemanının addaadan dönmesini bekledim(15 dk. sonra gelecek dediler, dükkan kapandı herif gelmedi). En son dün akşam sinirlenip damarlarımdaki asil kandan aldığım kuvvet ile DVD'ye usturuplu bir yumruk koyup external montaj yapmayı başardım.

Lafın özü, tüketiciyi koruma filan hikaye bu ülkede bazı kazmalar hiçbir şey üretmeden ondan aldığını öbürüne satmayı tek iş sayıp köşe olunca, teknik servis olsa bile bin dereden su getirir ve işi gücü olan adamsan uğraşamazsın. Bu ülkede teknik servise, desteğe filan para verilmez en iyi teknik servis insanın kendisi olmak zorunda. O yüzden yok teknik servismiş,yok markaymış, yok bilmemneymiş bunlara para vermemeni öneririm. Alacağın laptopın içindeki kaliteli mi, kasası güzel mi ona bak(görmeden alma); boş lafa para verme burada teknik destek geyiği seni sövüşleyene kadar var...
    (Bu arada 3 Dell laptop almıştık 1'i problemli çıktı, ama problem ciddi bir markada olmaması gereken montaj problemi)

• Dell kampanyasından bilgisayar alan arkadaşlara bir sorum olacak

Bende bu kampanyadan bilgisayar aldım ve ekran kartı max 64 mb paylaşımlı olarak belirtiliyordu
    Ancak bilgisayarın özelliklerine girdiğimde ise 128 olarak gözüküyor
    Bu durum sizde de aynı şekildemi yoksa bana yanlış bilgisayarmı verdiler

Yoksa dell lerde 128 mb paylaşım varda dağıtıcı firma böyle büyük bi hata yaparak bunu 64 mü gösterdi
  • keyfine bak kurcalama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArcA

datron kxa
    http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=SH747JGNE0OG4ZUDFFEQ

bu neden daha pahalı??

bu arada mavibilgisayar da fiyatı 999 yapmış
    fırsat mı kaçırdık
    dolmuşa mı binmedik anlıcazzz.
  • ben mavibilgisayara siparişimi p.tesi vermiştim.. bende bugün fiyatı görünce lan dedim acaba bunlar bize de mi 999$+kdv diyecekler.. hemen aradım adamlar kampanyanın dün itibariyle bittiğini ve bundan sonra alacaklar için fiyatın 999$+kdv olduğunu söylediler.. ama ilginçtir ki halen dışarıdan daha ucuz.. Bilgilerinize..
  • ByRON nasıldır sizce kalite olarak
  • datronun hdd ini öğrenmek isteyen arkadaşımı bilgilendirmek istiyorum : hdd fujitsu siemens 5400 dür
    2 yıldır datron laptop kullanıcısıyım taş gibi hiçbir şey olmadı bir sorun olsa dahi hemen distribütör ufotek ilgileniyor ölü pixel li makine için ki 1 tane vardı arkadaşı datron makinesinde hemen değiştirdiler makine samsun-istanbul-istanbul-samsun 1 haftada eline geldi yani servis gayet hızlı
    ARKADAŞLAR HURAFELERE İNANMAYIN DATRON MAKİNELER HAKİKATTEN İYİ HIZLI VE DONANIMI YÜKSEK MAKİNEDİR serviside dediğim gibi hızlı ve mırın kırın etmiyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: rollgage

datronun hdd ini öğrenmek isteyen arkadaşımı bilgilendirmek istiyorum : hdd fujitsu siemens 5400 dür
    2 yıldır datron laptop kullanıcısıyım taş gibi hiçbir şey olmadı bir sorun olsa dahi hemen distribütör ufotek ilgileniyor ölü pixel li makine için ki 1 tane vardı arkadaşı datron makinesinde hemen değiştirdiler makine samsun-istanbul-istanbul-samsun 1 haftada eline geldi yani servis gayet hızlı
    ARKADAŞLAR HURAFELERE İNANMAYIN DATRON MAKİNELER HAKİKATTEN İYİ HIZLI VE DONANIMI YÜKSEK MAKİNEDİR serviside dediğim gibi hızlı ve mırın kırın etmiyorlar

arkadaş geçen hafta neredeydin
    fazladan 50 dolar gitti şimdiden
  • rollgage verdiğin bilgiler için saolasın..ürünü erken davranıp alanlar için iyi ve sevindirici bi haber..alamayanlar için ise hala gec deil.. sonucta o kalitede ve konfigurasyondaki bi lap top için hala cok ucuz..
  • http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=iGSijUT2yHMRNGgOSXuw&ad=tasinabilir&ur_no=511

bu sayfadaki sık sorulan sorular bölümündeki 4. soruya aklım takıldı.

bu bilgisayarın platformu centrino teknolojisi değilmi?
    yani zaten dahili wireless özelliği yokmu yoksa benmi yanlış biliyorum.
  • Ya arkadaşlar bir sonamadır tutturdunuz. Bariz performansmış falanmış. Çok isterdim bunların doğru olmasını ama sitedeki toshiba ların pcmark2002 score larının benim notebookumum scorelarına yakınlığını görünce hayal kırılığına uğradım. Anlayacağınız bariz bir fark yok.
  • ama sonoma'nın şöyle bi avantajı var. şu anda pahalı olsalarda bir süre sonra ddr2 ram takılarak gözle görülür bir performans artışı sağlanabilir. bu arada ahmypc sana özel mesaj atmıştım ama görmemişsin anlaşılan, bi bakarsan sevinirim.
  • ahmypc PCmark 2002 skorlarını bizimle paylaşabilir misin? (Biz de fark var mı yok mu anlayalım)
  • İmzamdaki notebookun PCmark2002 scoreları:
    CPU:5330
    MEMORY:8929
    HDD:509

Hardisk seagate ve 5400 rpm olmasına rağmen bunu anlayamıyorum. Bendemi sorun var bilmiyorum. Test sırasında Wİ-Fİ ve bluetooth un açık olmasımı etkiledi ne.
    Ayrıca sonama larda takılı olan ramler ddr2 533 değil. Zaten piyasada da 533 lük notebook ramleri yok bildiğim kadarıyla.
  • quote:

bu bilgisayarın platformu centrino teknolojisi değilmi?
    yani zaten dahili wireless özelliği yokmu yoksa benmi yanlış biliyorum.

evet bende öyle duymuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmypc

Ayrıca sonama larda takılı olan ramler ddr2 533 değil. Zaten piyasada da 533 lük notebook ramleri yok bildiğim kadarıyla.

Sonomaların şu anda ddr2'ler için desteği var ama fiyatı fazlaca artırdığı için şu anda tüm notebooklara koymuyorlar galiba. ama mesela sizde olan model için hp'nin sitesine baktım minimum ram: 256mb 333MHz maximum ram: 2048 mb 533MHz yazıyordu. Yani ddr2 ram takılabilir. ama fiyatların düşmesini beklemek lazım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.