Şimdi Ara

Okuduğun Bölümden Farklı Mesleği Yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık biraz saçma oldu ama kafam karışık başlıkta karışık oldu haliyle

neyse sorcak olacağım soruya geleyim ben 21 yaşındayım ve 5yıldır Bilgisayar üzerine eğitim alıyorm önce meslek lisesi sonra Biligsayar Programcılığı ama şuan derslerimin iyi olmasına rağmen yazılım işinin yada bilgisayar işinin para kazandırcağını düşünmüyorum ve yapmak istemiyorum sizce bu yaştan sonra başka mesleğe yönelmek sizce mümkün mü akıl karı mı ?
    tabi bu meslekler yükselme şansı olan iyi para kazanacağım meslekler olmalı

• Bu nası soru dostum? lol

Amerika'da insanlar ortalama 25 yaşında tıp eğitimine başlıyorlar. Sen 21 yaşındayım meslek edinebilir miyim diye kendine soruyorsun?

Dünyaya bir kere geliyorsun dostum tabi ki istediğin mesleği yapacaksın.
  • işte beklediğim cevaplar

okulda ve çevremde söylediğimde insanlar garip karşılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

işte beklediğim cevaplar

okulda ve çevremde söylediğimde insanlar garip karşılıyor

Dostum sen türkiyedeki insanları sallama..

Türkiyede okumak ayıptır. Okuyana iyi gözle bakmaz bu okumanın kötü bir şey olduğu için değil aksine kıskandıkları içindir.

Ben bunu çok gördüm. Adam seni kıskanıyor resmen, sen yapıyorsun o yapamıyor diye içi içini yiyor.

Mesela yukarıda verdiğim örnekte türkiyede 25 yaşında tıpa giricem dersen millet sana kötü kötü bakar. Çünkü onlara göre geçmiştir yaşın.. Aslında öyle bir şey yok bu tamamen kıskançlıklarından kaynaklanan bir şey. Amerikanın bütün doktorları 20'li yaşların ortalarında hatta 30larında giriyor ama adamlar dünyanın en iyi doktorları ve en iyi tıp faküteleri de orada..

Kısacası türkiyede hayallerinin peşinden gidenler sevimez, çünkü diğer insanlar bunu yapamıyor. Onlar yapamazken senin yapabilmen zorarına gidiyor moralini bozmaya çalışıyorlar sonra da.

Onlar da dünyaya bir kere geldiklerinin farkındalar ama maalesef senin gibi hayallerinin peşinden gidemedikleri için kızgınlar ve bu kızgınlıklarını da senin moralini bozarak çıkarmaya çalışırlar. Yaş olarak senden büyüğüm ve eğitim öğretim hayatımda bunu hep gördüm. Ama sonuçta geriye baktığımda ben 10 adım gitmişsem onlar 2 adım gitmiş haldeler..

Kendimden örnek vereyim ben mesela ileride amerika'da tıp eğitimine başlamayı düşünüyorum. Başladığımda da yaşım 30'u geçmiş olacak.. Bu gayet normal bir yaş. Ortalama tıpa giriş yaşı zaten 25 civarında ve öğrencilerin de %25'i 30 yaş ve üzerinde. Hatta 40, 50'li yaşlarda insanlar bile görülebilir her sınıfta..

Ben bunu türkiyede birine söylesem şüphesiz dalga geçecek gülecek edecek.. Ama dalga geçmesi bir şeyi değiştirmiyor, o dalgasını geçerken yerlerinde sayarken ben 30'lu yaşların ortalarında mezun olmuş ismimim yanına M.D. ünvanını almış halde olucam.. Söyle bana kim daha karlı bu işten?

Kısacası dostum bu dünyaya bir kere geliceksin, onda da ne olup olmayacağını milletin kararına bırakmayacaksın ne istiyorsan onu seçeceksin.

• söyldiklerinde haklısında Türkiye'de kimse 25 yaşına kadar okuyacak maddi desteği bulamıyor çünkü artık insanlar 18 yaşından sonra yani liseden sonra para kazanması bekleniyor ama başka ülkelerde devlet 18 geçmiş çalışmayanlar için ev ve temel yaşama giderlerini giderecek parayı veriyor ama Türkiye'de çalışmadan bunu başarmak mümkün değil.

ama yazdıklarını düşününce gerçekten de kıskanç insanlar var
  • Diğer ülkeleri bilmem de dostum Amerika'da tam tersi öğrenciler türkiyedeki harçlarla karşılaştırılamayacak kadar harç öderler.

Mesela Amerika'da bir tıp öğrencisi ortalama $125,000-$200,000 borçla okuldan mezun oluyor.

Bir de kıskanç insanlar olmaz mı onlar her yerdeler dostum en yakınında bile olabilir şaşırma.

2 yıllık bilg. programcıığının bir şey kazandıracağı yok zaten diplomandan ötürü adam yerine bile koymuyorlar insanı kaldı ki ne kadar kazanacaksın?

Maddiyat senin için önemliyse sana bir tavsiyem olucak.
    Belki de hayatını tamamen değiştirecek bir şey bu iyi dinle.

2 yıllık AÖF Adalet bölümüne kaydol.
    Çalış çabala iyi notlarla bitir orayı
    Sonra DGS sınavıyla 4 yıllık hukuk fakültesine geç.

İnan bana nerelere gelebileceğini sen bile inanamayacaksın. AÖF Adalet bölümünden DGS ile Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine girenleri biliyorum.

Senin için alternatif ve daha az maddi külfetli yol budur bence.

• Ben 24 yaşında üniversiteye girdim.Ondan önce açıktan okuyup muhasebecilik yaptım.Çalıştığım meslekte gelecek göremediğim için bıraktım.Beğenmediğim bir meslekte çevreye ters düşmemek için çalışamazdım.Çünkü hayat benim hayatım parasız kaldığımda ters konuşanlar bana yardım etmeyecekÖnce 2 yıllığa girdim 24 yaşındaydım.Onu bitirdikten sonra sınavla 4 yıllığa geçtim 26 yaşındayım iyi bir bölümdeyim diyebilirim.Hem ingilizce öğrenip hem eğitimimi ilerletiyorum.
    Milletin dediğine baksaydım ne iş bulursam çalışmam gerekirdi.Şu an okurken mesleğimde part time çalışsam süper olur.
    Ben 21 yaşında olsam bir sene sınava hazırlanır 22 yaşında iyi bir okula girerdim.Kimin ne dediği umrumda olmazdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

başlık biraz saçma oldu ama kafam karışık başlıkta karışık oldu haliyle

neyse sorcak olacağım soruya geleyim ben 21 yaşındayım ve 5yıldır Bilgisayar üzerine eğitim alıyorm önce meslek lisesi sonra Biligsayar Programcılığı ama şuan derslerimin iyi olmasına rağmen yazılım işinin yada bilgisayar işinin para kazandırcağını düşünmüyorum ve yapmak istemiyorum sizce bu yaştan sonra başka mesleğe yönelmek sizce mümkün mü akıl karı mı ?

Hangı meslege yonelceksınkı onemlı olan o

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Diğer ülkeleri bilmem de dostum Amerika'da tam tersi öğrenciler türkiyedeki harçlarla karşılaştırılamayacak kadar harç öderler.

Mesela Amerika'da bir tıp öğrencisi ortalama $125,000-$200,000 borçla okuldan mezun oluyor.

Bir de kıskanç insanlar olmaz mı onlar her yerdeler dostum en yakınında bile olabilir şaşırma.

2 yıllık bilg. programcıığının bir şey kazandıracağı yok zaten diplomandan ötürü adam yerine bile koymuyorlar insanı kaldı ki ne kadar kazanacaksın?

Maddiyat senin için önemliyse sana bir tavsiyem olucak.
    Belki de hayatını tamamen değiştirecek bir şey bu iyi dinle.

2 yıllık AÖF Adalet bölümüne kaydol.
    Çalış çabala iyi notlarla bitir orayı
    Sonra DGS sınavıyla 4 yıllık hukuk fakültesine geç.

İnan bana nerelere gelebileceğini sen bile inanamayacaksın. AÖF Adalet bölümünden DGS ile Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine girenleri biliyorum.

Senin için alternatif ve daha az maddi külfetli yol budur bence.

aslında mantıklı yakın zamanda bir işe girme durumum var o işi yaparken adalet myo okumak planlarım içindeydi zaten yapacağım işle ilgili bölüm adalet myo ama devamı içinde süper bi fikir emin ol eğer isteklerim yolunda giderse yapacağım bu olacak

quote:

Orijinalden alıntı: karipcem

quote:

başlık biraz saçma oldu ama kafam karışık başlıkta karışık oldu haliyle

Hangı meslege yonelceksınkı onemlı olan o

çok farklı işler var bilgisayar programcılığından mezun olduğumda yaptığım işle vasıfsız olarak yapacağım iş parasal olarak aynı olur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 16 Ocak 2012; 22:36:25 >

• quote:

aslında mantıklı yakın zamanda bir işe girme durumum var o işi yaparken adalet myo okumak planlarım içindeydi zaten yapacağım işle ilgili bölüm adalet myo ama devamı içinde süper bi fikir emin ol eğer isteklerim yolunda giderse yapacağım bu olacak

AÖF Adalet hem okuması kolay bir bölüm hem de DGS'de Bilgisayar Mühendisliğine geçmekten çok daha kolay hukuğa geçmek.. Önemli olan dersleri iyi geçip ortalamayı yüksek tutmak.

Hem çalışırsın hem okursun. AÖF adalet çok zor bir bölüm değil DGS'de çok zor bir sınav değil. Senin gibi bilg. prog okuyup boğaziçi, odtü, itü gibi yerlerde bilg. mühendisliğini kazanan meslek liseliler de var yani.. Onlar yapıyorsa sen de yaparsın ne var ki?

• quote:

quote:

AÖF Adalet hem okuması kolay bir bölüm hem de DGS'de Bilgisayar Mühendisliğine geçmekten çok daha kolay hukuğa geçmek.. Önemli olan dersleri iyi geçip ortalamayı yüksek tutmak.

Hem çalışırsın hem okursun. AÖF adalet çok zor bir bölüm değil DGS'de çok zor bir sınav değil. Senin gibi bilg. prog okuyup boğaziçi, odtü, itü gibi yerlerde bilg. mühendisliğini kazanan meslek liseliler de var yani.. Onlar yapıyorsa sen de yaparsın ne var ki?

O iş hiç kolay değil işte.Aöf adalet okuması kolay ama dgs ile geçişi zor bir bölüm.Çünkü 4 yıllık okumuş, aradığını bulamamış birçok üniversite mezunu aöf adalet okuyor.Bu sene 20 bin kişi kaydoldu.Hukuk puanı geçen seneye göre 10 puana yakın arttı.2 sene önce olsa neyse de şimdi herkes bunu uyguluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo
    O iş hiç kolay değil işte.Aöf adalet okuması kolay ama dgs ile geçişi zor bir bölüm.Çünkü 4 yıllık okumuş, aradığını bulamamış birçok üniversite mezunu aöf adalet okuyor.Bu sene 20 bin kişi kaydoldu.Hukuk puanı geçen seneye göre 10 puana yakın arttı.2 sene önce olsa neyse de şimdi herkes bunu uyguluyor.

DGS de iş puana bakmaz dostum sıralamaya bakar. Taban tavan puan diye bir şey yoktur. Her sene değişebilir.

Boğaziçi bir sene 310 ile alırken diğer sene 290 ile kapanabilir. Yani puanlar değil sıralama önemlidir. Puanın fırlaması bir şeyi değiştirmez. Sıralamalar aynı kalır. Bir sene bu adam 310 puanla 2. olmuşsa diğer sene 290 puanla da 2. olunur.

Hukuk fakültesi DGS ile kolayca girilebilecek yerler. Elektrik Elektronik mühendisliğine rekor sıralamalarla giriliyor Hukuk'un esamesi bile okunmaz bu elektronik, bilgisayar gibi bölümlerin yanında.

• quote:

quote:

DGS de iş puana bakmaz dostum sıralamaya bakar. Taban tavan puan diye bir şey yoktur. Her sene değişebilir.

Boğaziçi bir sene 310 ile alırken diğer sene 290 ile kapanabilir. Yani puanlar değil sıralama önemlidir. Puanın fırlaması bir şeyi değiştirmez. Sıralamalar aynı kalır. Bir sene bu adam 310 puanla 2. olmuşsa diğer sene 290 puanla da 2. olunur.

Hukuk fakültesi DGS ile kolayca girilebilecek yerler. Elektrik Elektronik mühendisliğine rekor sıralamalarla giriliyor Hukuk'un esamesi bile okunmaz bu elektronik, bilgisayar gibi bölümlerin yanında.

Puanlar tercih yaparken önemlidir bakmaz?274 puanla deü'yü kazandım.Evet sıralamaya bakar ben ilk 800'deydim.Hukuk ise ilk 500'den alıyor.Hukuk ea'dan alırken diğeri sayısaldan alıyor.Biz iki bölümüde yapmak zorundayız.Onlarda sözeli fullemek gerekmiyor.Ağırlıklar farklı.
    274 puan geçen sene hukuka yeterken bu sene yetmiyor.Benim bölümüm geçen sene 252 iken bu sene 260'a çıkmış 295 puanla giren var.Puanlar her sene yükseliyor.Hukuk o kadar kolay değil.2 yıllığı dereceyle bitirmezse okul puanı düşük gelir.Benden daha çok net yapan arkadaşımın okul puanı düşüktü beni geçemedi.Okul puanı çok büyük fark yaratıyor.

• quote:

quote:

quote:

Puanlar tercih yaparken önemlidir bakmaz?274 puanla deü'yü kazandım.Evet sıralamaya bakar ben ilk 800'deydim.Hukuk ise ilk 500'den alıyor.Hukuk ea'dan alırken diğeri sayısaldan alıyor.Biz iki bölümüde yapmak zorundayız.Onlarda sözeli fullemek gerekmiyor.Ağırlıklar farklı.
    274 puan geçen sene hukuka yeterken bu sene yetmiyor.Benim bölümüm geçen sene 252 iken bu sene 260'a çıkmış 295 puanla giren var.Puanlar her sene yükseliyor.Hukuk o kadar kolay değil.2 yıllığı dereceyle bitirmezse okul puanı düşük gelir.Benden daha çok net yapan arkadaşımın okul puanı düşüktü beni geçemedi.Okul puanı çok büyük fark yaratıyor.

peki mesala adalet myo okudum 3 sene sonra dgs girebiliyor muyum yoksa mezun olduktan hemen sonra girmem şart mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki mesala adalet myo okudum 3 sene sonra dgs girebiliyor muyum yoksa mezun olduktan hemen sonra girmem şart mı ?

Girersin tabi ama şöyle birşey var.Adalet okudun diye hukuk 3. sınıftan başlamayacaksın.1. sınıftan başlatacaklar.En az 4 sene hukuk okuyacaksın.

• Türkiye'nin en iyi reklam yazarlarından birisi Makine öteki Elektronik Mühendisi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sınırsız sayıda girersin dostum. sınır yok..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.