Şimdi Ara

okul eğitim cd'sinden bulaşan virüsler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okuldan çocuklara 300 saatlik ders cd si vermişler..sanko nun eğitime katkısıymış..kurmadan evvel nod 32'ye tarattım..kurdum güncelleme yaptım..fakat çalıştıramadım..çocukların arkadaşları aradı kimse çalıştıramamış..olaylar bundan sonra başladı..canavar gibi çalışan bilgisayar elektirik kesildiğinde kapandığı gibi çat diye kapanmaya başladı ..güvenli modda açıp virüs taraması yaptım, ne yaptıysam fayda etmedi..adeta sapıttı..ağırlaştı..abuk sabuk işler yapmaya başladı..çocuklardan birinin abisi bilgisayar mühendisiymiş..aynı olaylar başına gelince olayı çözmüş..yeni bir virüs hemde 62 adet tüm sistemi sarmış mevcut anti virüs uygulamaları faydasız diyor..formattan başka çare yok..arkadaşlar çocuklarınıza böyle bir eğitim cd si verilirse aklınızda bulunsun..bu arada bana verilen virüs adı: 17 P houmos veya buna benzer bir şey..nod 32'yi silmek için your ununıstal 2008'i kullandım fakat kaldıramadım..kuşa döndüğü halda halen güncelleme yapıyor..bir kaçtane değişik antivirüs programıyla tarattıktan sonra (14 tane virüsü silmeyi başardım) F-Secureyi kurdum şimdi onunla taratıyorum..şu ana kadar oda 2 tane virüs buldu ayrıca 2 tane de riskli yazılım öğesi buldu..
    arkadaşlar ne yapıp formattan kurtulabilirim..sistemimde virüs kalıp kalmadığdan nasıl emin olabilirim..

• Hayret

Virüsler her yerde...AntiVirüsler bile yetmiyor. Devir Linux devri.
  • dyned courseware programını diyorsun değilmi?.o virüslü değil kopyalayanın pcsinde virüs vardır kardeşime vermişler bunu ama geçersiz oturum açılışı diye hata veriyor ad-şifrede doğru halbuki.bir iş yapıyorlar o iştede illaki birşey çıkıyor.kardeşimin sınıfı çocuğun pcsinde virüs var diye abisine zorla format attırmışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tavlasever

dyned courseware programını diyorsun değilmi?.o virüslü değil kopyalayanın pcsinde virüs vardır kardeşime vermişler bunu ama geçersiz oturum açılışı diye hata veriyor ad-şifrede doğru halbuki.bir iş yapıyorlar o iştede illaki birşey çıkıyor.kardeşimin sınıfı çocuğun pcsinde virüs var diye abisine zorla format attırmışlar

evet dyned denilen zıkkım..işin ilginç tarafı nod 32 nin virüs bulamaması..ödüllü ve devamlı güncellenen bir antivirüs programı olduğu halde..
    birde şimdi kurduğum her antiviüs programı 5-10 virüs buluyor..sistemin temiz olup olmadığından nasıl emin olacağımı bilmiyorum..aldığım yedeklerin içinde varsa tekrardan bulaşırsa..format bile çözüm olacak mı? hep kafama takılan soru işaretleri bunlar..

• www.bitdefender.com

Çevrimiçi tarama yaptır. Bulursa silebiliyor. Yalnız ayarlarda dosyayı silmesini sağlama sakın yeter.

Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Şubat 2008; 1:01:53 >
  • format tek çözüm silinemeyen virüsler için
  • quote:

Orjinalden alıntı: astebe

format tek çözüm silinemeyen virüsler için

ya dos a bulaştıysa
    veya bios
    + olarak programın unninstalı yok ugrastırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 5 Şubat 2008; 7:45:27 >
  • Bu virüsün adı tam olarak yazın da çözümünü bulmaya çalışayım. NOD32'nin raporlarında ne tür bir virüs olduğunu yazar.
  • virüs eğitimede el atmaya başladı
  • @sarı_laci
    Nod32 her virüsü silecek diye bir şart yok ki.Silemeyebilir normaldir.Ödüllü olması her bulduğunu silecek veya herşeyi bulacak anlamına gelmez.İstediği kadar güncel olsun.Dİğerleri nod un bulamadığını bulabilir bu da normaldir.Birinin bulamadığını başkası bulur.Artık insanların şu kalıp düşüncelerden kendini arındırması lazım.Bazı arkadaşlar antivirüs programlarına kendilerini öyle bir bağlamışlar ki nod32 kurun pc ye birşey bulaşmaz,kaspersky en iyisi hiç virüs kaçırmaz bunların hepsi yanlış düşünce.Antivirüslerin zayıf kaldığı noktalar var.ÖZellikle spy konusunda.Rogue antispyware ları sildirmeye çalışın bakalım hepsi silebiliyor mu?Antivirüslere bu kadar kendinizi bağlamayın.Hepsi virüs veya diğer zararlıları kaçırır.Şimdi nod32 nin bunu kaçırmasına şaşırdım derseniz Nod32 nin %100 güvenli olduğunu ve hiç virüs kaçırmadığını ima etmiş olursunuz.Ama internet ortamında %100 güvenlik diye birşey olmadığından hiçbir program %100 güvenlik sağlayamaz. 2x2=4 sonuç olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 5 Şubat 2008; 14:27:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

@sarı_laci
    Nod32 her virüsü silecek diye bir şart yok ki.Silemeyebilir normaldir.Ödüllü olması her bulduğunu silecek veya herşeyi bulacak anlamına gelmez.İstediği kadar güncel olsun.Dİğerleri nod un bulamadığını bulabilir bu da normaldir.Birinin bulamadığını başkası bulur.Artık insanların şu kalıp düşüncelerden kendini arındırması lazım.Bazı arkadaşlar antivirüs programlarına kendilerini öyle bir bağlamışlar ki nod32 kurun pc ye birşey bulaşmaz,kaspersky en iyisi hiç virüs kaçırmaz bunların hepsi yanlış düşünce.Antivirüslerin zayıf kaldığı noktalar var.ÖZellikle spy konusunda.Rogue antispyware ları sildirmeye çalışın bakalım hepsi silebiliyor mu?Antivirüslere bu kadar kendinizi bağlamayın.Hepsi virüs veya diğer zararlıları kaçırır.Şimdi nod32 nin bunu kaçırmasına şaşırdım derseniz Nod32 nin %100 güvenli olduğunu ve hiç virüs kaçırmadığını ima etmiş olursunuz.Ama internet ortamında %100 güvenlik diye birşey olmadığından hiçbir program %100 güvenlik sağlayamaz. 2x2=4 sonuç olarak.

arkadaş açıklamış daha söylenecek birşey yok.

• quote:

quote:

ya dos a bulaştıysa
    veya bios

hehehe o zaman uzman el atacak makineye herkes kaşık yapar ama kimse sapını yapamaz

• o cd nin imajını alıp nod32 nin şu mail adresine yollayın kapak olsun.. destek@nod32.com.tr
    Sitelerinde şunu yazmışlar..42 defa Virus Bulletin %100 yakalama Ödülünü kazanmıştır.

quote:

Orjinalden alıntı: mr.sparkle
    Devir Linux devri.

• quote:

quote:

quote:

ya dos a bulaştıysa
    veya bios

hehehe o zaman uzman el atacak makineye herkes kaşık yapar ama kimse sapını yapamaz

eheh dogru söylüyorsun

• Vay şeref..ler
  • arkadaşlar format attım..sabahtan beri uğraşıyorum..allah kimsenin başına vermesin..amiiin..
  • umarım düzelir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.