Şimdi Ara

okul puanı saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: labelsoft34

quote:

Orijinalden alıntı: kegend

quote:

Orijinalden alıntı: labelsoft34

quote:

Orijinalden alıntı: kegend

quote:

Orijinalden alıntı: Aykut Çevik

beyler ben istanbulda bir anadolu lisesinde okuyorum bana okuldan gelecek puan 40 bile değil ama ticaret lisesi meslek lisesindeki adama 50-55 arası geliyor bu adam ygsden zor 250 yi görüyor ben 62k dayım 40 puan ne desem küfür mü etsem ne yapsam meb'e bu kadar saçma bir sistem olamaz

meslek lisesi öğrencisiyim eğitimi kötü ama sana okul puanıyla hallediyorlar bana 60 puan gelecek mesela

Alçaktan uç, DiplomaPuanı*0,6

ortalamam 70 gelecek 5 ile çarpılıyor sonra meslek liseli olduğum için 0.18 ile daha çarpılıyor o da 60 oluyor git internetten araştır

Tamam alan dışından bahsediyorsun zannettim, sorun yok :)

sende bana karşı gelince bu ek puan sistemi değişti galiba dedim bi an korktum sonra nete baktım değişmemiş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: burak1alkan

quote:

sen 70 puan alıcan mal ben 70 alamayacakmıyım peki o kpss'den hahahahahhahahhahahah :D komikti bu ama sizin beyniniz nu kadar ki bu kpsssnin sadece size açık olduğunu düşünüyorsunuz @burak1alkan

Hadi 70 puan alıpta adliyeye girsene gerizekalı Biz adaleti canımız sıkıldığı için mi okuyoruz hödük ?

Ayrıca mıyım ayrı hadi 1 nette benden hediye olsun sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labelsoft34 -- 31 Mart 2014; 15:10:24 >

• labelsoft34 L kullanıcısına yanıt
    Tartışmaya girilecek türden bir şey değilde konumu bitirdim kafa dağıtmam lazım biraz eğleneyim dangalakla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

beyler ben istanbulda bir anadolu lisesinde okuyorum bana okuldan gelecek puan 40 bile değil ama ticaret lisesi meslek lisesindeki adama 50-55 arası geliyor bu adam ygsden zor 250 yi görüyor ben 62k dayım 40 puan ne desem küfür mü etsem ne yapsam meb'e bu kadar saçma bir sistem olamaz

sadece meslek lisesinde kalsa iyi.adamlar zaten mat fen falan göremiyorlar bırak alsınlar. bizim fen lisesinde kol gibi sorular girerken özel bir lisede notların şişirilmesi saçma. ya ilkokuldaki gibi ortak sınava geçilmeli yada okul puanı kaldırılmalı
  • Madem öyle ben haftada bilmem kaç saat bilişim dersi göreyım biyoloji kimya en son 9da göreyım eşit degiliz ki zaten o zaman sınava bi 40 sorulukta meslek soruları koysunlar sızde meslek dersi çalısın bizim son sene bıyo kımya çalıstıgımız gibi, yani zaten saçma bir egitim sistemi var sen neyini sorguluyorsun şu anda onu anlamadım.
  • quote:

+1 kardeşim benim
  • Ben de anadoludayım Allahtan böyle egolarım yok adam senle orantılı ders görse haklısın ama bir çok arkadaşım var adam lise 4 e kadar adam gibi fen dersi görmemiş

• Daha kotuleri var ygs 2= 19 k dayim okuldan 38 puan gelecek.. Ve bu cok buyuk sacmalik elinizi vicdaniniza koyun objektif dusunun ozellerde olsun veyaa bazi okullarda tek tek saymaya gerek yok.. yazililar cok kolay oluyor.Ve cok da calismayan insanlarin diplomalar tavan 90 95 lerde(kendi bildigim tanidigim insanlardan bile yuzlerce ornegi var)... tamam lisede yan gelip yatanla calisanin farki olsun diyebilirler Butun turkiye ayni sekilde degerlendirilsin okul puaninda herkes ortak yazili olsun sartlar ayni olsun eyvallah. Ama her okulda her ogretmen kendi kafasina gore yazili yapicak ve bu hepimizin siralamasini etkileyecek ne lan bu boyle is mi olur.. o zaman ygs yi de her okul kendisi hazirlasin hepimiz ortak degerlendirilelim ne dersiniz? bu ne kadar gereksiz yanlis bi seyse okul puani da o kadar gereksiz yanlis uygulanan bi sistem...

• Meslek lisesi okudum ben okul birincisine 43 puan mı ne geliyordu.

Matematik fizik namına hiç bir şey görmüyor adam bırak da biraz rahatça 10 puan alabilsin.

Meslek liseliyle kıyaslıyorsan kendini problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: osman716

Arkadaslar bu kamera kayitlari inceleniyormu 1 sefer soluma dondum acaba kopyadanmi sayarlar kopya cekmedim ama sonucumda geldi ama bi korku var bisey olurmu lutfen yardim

birşey olmaz kasılma.
  • sankı normal sınav sistemi çok düzgünde okul puanını dert ediyosun ygs gir geç o bitsin lys gir geç tercih yap istediğin bölüm cıkmazsa baştan dershane kitaplar cdler diyecek bir şey var mı
  • İş meslek lisesiyle bitse yine iyi özel fen liselerinde seninle eşit durumdaki öğrenciye +10 puan geliyo asıl önemli olan bu bence
  • daha da kötüsü okul 1.liği kontenjanı salak saçma puan çekip iyi yerlere bu kontenjendan girebiliyorlar o çalışanların hakkını yiyorlar
  • Kardeşim arkadaşlar da defalarca yazmış. Eşit değil iki lise. Aralarında dağlar kadar konu uçurumu var. Açığı kapatmak için ancak böyle olabilir. Ağlamaya getek yok yani.

• Destan yazmışlar burda bir ara okurum

• quote:

hocam bu devirde mantıklısı meslek lisesidir

1)DİPLOMAN YÜKSEK GELİR OKULDA 50+ BANKO ALIRSIN
    2)MESLEK UZANTISI BÖLÜMLERDE EXTRA PUAN ALIRSIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

beni istesen de ezemezsin. diploma puanım senden 15 puan fazlaysa eğer-ki bence değildir şu an ortalamam 85-aynı netleri yapmamız gerekmiyor. anla şunu artık. nasıl iki anadolu liselinin netleri arasında uçurum varsa bizim aramızda da uçurum var. ayrıca madem iyi bir anadolu lisesindesin, daha fazlasını da yapabilirdin. forumda düz liseli olup 440ları gören var.

sen 4 yıl boyunca zaten mat ve fen derslerini oldukça iyi görüyorsun. bizde dünya kadar bölüm dersi var. aradaki açık nasıl kapancak? sadece okul puanıyla. e zaten bizim ygs-lys düşük olduktan sonra 100 puan verse ne olacak?

arkadaşlar forumda bu konu altında büyük bir sorunsal yaşanmış öncelikle o zaman tartışmamız gereken oks sbs sınavlarının varlığının sebebi?Bu sınavlar neden var..
    1.Bu sınavlar iyi liselere seçkin öğrencilerin yönlendirilmesi için yapılmakta galatsaray lisesi istanbul erkek ..kabataş..fen liseleri ESKİ anadolu liseleri v.s bu liselere gidicek çocukların alıcakları eğitim diğer meslek liseleri düşük seviyedeki anadolu liseleri ve imam hatip liselerine göre daha üst düzeyde.Hal böyle olunca bu çocukların zorlanma ihtimalleri çok daha fazla.
    2.stajdan falan şikayet eden arkadaşlar var karşılaştıranlar v.s o okula gitmeden önce bunların olduğunu sende biliyordun ve o okula bunları bilerek gittin ve bunları bir bahane olarak sunmanız anlamsız.
    3.obp saçmalığı fen lisesindeki adamlar sınavlarda abuk sabuk üçgen polinom soruları çözmek yerine mat geo ispatları yapılarak sınava girmekteler ama kimse bana anlatmasın hiç bir meslek veya imam hatip lisesinde ispat sınavı sormaları imkansız ..
    eee bu iyi liseyi kazanan adamlar ne için kazandı öss de bir adım önde başlayıp diğer rakiplerinden önde yarışa devam etmek için tabi şöyle bir şeyde var meslekteki adam 60 puan bile alsa bu adam 36 bile alsa yine onun ulaşamıyacağı yerleri kazanacak o aşikar..
    şimdi adımını atsan anadolu lisesine kolun çarpıyor bazı anadolu liseleri biliyorum meslek liselerinin çok altında eğitime devam ediliyor lakayit sınavlar falan..arkadaş iyi bir lisedeyse tamam amenna ama yapıcak hiç bir şeyde yok oturup çalışmaktan başka sistem şu an bu şekilde yürüyor 14 puan farkı 2.sınavda rahat kapanıcak dert edilmiycek farklar..

• obp saçmalıktır kaldırılması lazım, eşitliğe adalete aykırı.
  • burda meslek ya da imam hatipleri hor gördüğümü kimse düşünmesin ben yüksek anadolu liselerine veya fen liselerine girenlerin oks ya da sbs haklarının az da olsa verilmelerinden yanayım ama şu dönemde parayla özel liselerde bkz benim kız arkadaşım 17 dakikada tüm dersleri 100 ile verip sınavları geçiyorsa ve ygs den 220 puanı anca alıyorsa burada tartışılması gereken en büyük olay budur.Özel liselerin ya da kısacası parası olanın yarışa 1 adım önde başladığı bir dönemdeyiz ..meslek imam hatipten önce bunların gündeme getirilmesi bence daha doğru olur sonuçta atölye dersi olsun stajlar olsun gerçekten sınavla alakası olmayan şeyler ve sınavada hazırlanmak ayrı meziyet mesleki ek puanıda mühendislik alanında son derece haklı buluyorum çünkü işin inciğini cinciğini eğitim olarak alanlar onlar yoksa mesleki liseden mezun olmayıp üstelik normal bir üniden mühendis olanların fabrikalarda ne tür muamele gördüklerini biliyoruz

• quote:

ya hepinize acıyorum kendinizi savunmak için giriştiğiniz şeylere bakın ağır konuşacam abi ben sizden daha yüksek bir eğitim görmek için bir puan kazandım değil mi ya siz ortaokuldakı yıne benım altımdakı dıploma puanı ıle gırdınız değil mi tamam onuda geçtim abi peki sen benim gördüğüm derslerden 5 net yapıyorsan benim eğitimimi sorgulama hakkın var mı ayrıca senin neyine 45-50 puan veriyorlar meb şu ygs gibi her yazılıyı kendi yapsaydıda hepiniz 30 puan alıp konuşsaydınız keşke saçmalığa bak adama 45 puan gelsin 5 net yapsın siz onları haketmiyorunuz bu kadarda ağır konuşuyorum lafı nasıl yorumlarsınız nasıl anlarsanız anlayın hade eyvallah

Hani demişsin ya bu kadar da ağır konuşuyorum diye...

Keşke biraz ağır olsaydın keşke biraz adam olsaydın da gördüğün yüksek eğitimin verdiği insanlığı, o yüksek eğitimin sana verdiği kültürü bize yansıtsaydın bizde senden bir şeyler kapabilseydikde ortada sorun falan kalmasaydı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.