|
Okulda Dışlanma: Ne Yapılmalı?
Okulda dışlanmak veya ezilmek üzücü ve izolasyon yaratan bir deneyim olabilir. Eğer okulda dışlanıyorsanız veya eziliyorsanız, durumu ele almak için yapılabilecek birkaç şey vardır.
Nedenlerini Anlamaya Çalışın
Neden dışlandığınızı veya ezildiğinizi anlamaya çalışmak önemlidir. Bu, kendi davranışlarınızı yansıtmanıza ve durumu iyileştirmek için adımlar atmanıza yardımcı olabilir. Bazı yaygın dışlanma nedenleri arasında görünüş, sosyal statü, ilgi alanları veya kişilik farklılıkları yer alabilir.
Güvenilir Kişilerle Konuşun
Eğer dışlanıyorsanız veya eziliyorsanız, güvendiğiniz bir yetişkinle, akranınızla veya akıl sağlığı uzmanıyla konuşmanız önemlidir. Durumu onlarla tartışmak size destek ve rehberlik sağlayabilir.
Kendine Güvenin
Kendine güvenmek, dışlanma veya ezilme durumlarında başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Olumlu kendi kendine konuşma yapın ve güçlü yönlerinize odaklanın. Kim olduğunuz ve nelere değer verdiğiniz konusunda kendinizi kabul edin.
İletişim Kurun
Seni dışlayan veya eziyet eden kişiyle doğrudan konuşmayı dene. Onlara nasıl hissettiğini sakin ve saygılı bir şekilde anlat. Anlaşılmaya çalışın ve durumu iyileştirmek için yollar bulun.
** Yardım Alın**
Eğer durumu kendi başınıza ele alamıyorsanız, okul yönetimi, rehber öğretmeni veya akıl sağlığı uzmanından yardım isteyin. Onlar size destek, kaynaklar ve dışlanma veya ezilmeyle başa çıkmanız için stratejiler sağlayabilirler.
Okulda dışlanmak veya ezilmek zorlu bir durum olabilir, ancak durumu iyileştirmek için adımlar atabilirsiniz. Sorunun nedenini anlayın, güvenilir kişilerle konuşun, kendinize güvenin, iletişim kurun ve gerekirse yardım alın.