Şimdi Ara

Okulda kınama?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah altimda siyah pantolon oldugu icin beni kenara cektiler ve numarami aldilar. Mudur yardimcisi egosunu konusturup artist bir sekilde hepsine kinama verin dedi diger yardimci da onayladi.

Ben Astsubay olmak istiyorum ve lise bittikten sonra askeri okula girecegim.

Boyle bir sebep yuzunden kinama alabilir miyim?

Bu kinamayi alirsam Askeri okula girerken bana problem yaratir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Milli eğitime şikayet et. durduk yerede kınama vermemesi lazım. başka birşey yapmışsınızdır
  • Okulun pantolonlari gri renk kumas pantolon hocam. Ben siyah kanvas pantolonla geldim bu yuzden sabah girerken kenara cektiler sadece beni degil yanimda 15 kisi falan da vardi. Daha once de hep boyle geliyordum fakat takan olmuyordu bugun sirada mudur yardimcisi cekti kenara.

• pantolon renginden dolayı kınama olmaz hocam endişelenmeyin gözünüzü korkutmak için yapmış, eğer kınama alırsanız arkadaşı dediği gibi milli eğitime şikayet edersiniz
  • Ben de pek ihtimal vermiyordum da yine de emin olmak istedim. Astsubay olucak olmasaydim zaten umrumda bile degil. Sagolun hocam bilgilendirme icin.

• Derste cagirttirip onume kinama aldiniz diye belgeyi verdiler ailem olmadan imzalamam diyip odadan ciktim bakalim ileride ne olucak.

• Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 164-1/C
    der ki:

Kılık-kıyafete ilişkin mevzuat hükümlerine uymamak

Bu madde bile sizin kınama cezası alabileceğinizi gösterir. Bazı üyelerin dediği gibi durduk yere değil yani. Ya da pantolon renginden kınama olmaz demek gibi.

Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Savunmanızı almadılar mı ?
    Ayrıca sıkıntı olmaz merak etme,,,
    Benim arkadaşım 2012 de üniversitedeyken 1 ay okuldan uzaklaştırma aldı şu an kamuda çalışıyor...
  • ben arkadaşla müdürün odasına torpil attım okula patlayıcı madde sokma veya patlama ceza hükmü böyleydi okuldan uzaklaştırılmaydı hıc bısey olmadı korkmaa bak ne oldu polisim şimdi :)

• Valla ben anlamıyorum bu insanları. Okulda sigara içen çocuğu yakalayıp bidaha olmasın diyip bırakıyorlar. Okulumuzda türban da serbest. Çarşafla gezen kız var fakat bunlar gelip bizim siyah pantolon giymemize takıyor kafayı. Çevremizdeki liselerin çoğunluğu serbest kıyafetle gelip gidiyor bir biz forma ile gidiyoruz. Astsubay olmayı düşünmesem gram umurumda değil kınama. 1-2 kişi ego tatmini yapıcak diye ben istediğim meslekten vazgeçemem hiç kusura kalmasınlar.

Odaya girdim direk hiçbirşey demeden önüme belgeyi koydular. Belgeyi okudum ve ailem olmadan imzalamıyacağımı söyledim. Yarın okula ailemle gidicez sonuç negatif olursa milli eğitime müracaat edeceğim. Araştırmama göre kınama belgesi öğrencinin savunması olmadan MEB'e yollanamıyormuş. Benden savunma isteyen de olmadı. Resmen usülsuz iş yapıyorlar. Kenarda bekletilirken de beni çeken müdür yardımcısının ceketimle alay etmesi de ayrı bir konu. Üstümde kolej ceketi vardı ve bana aynen şunu söyledi;"Sanki koleje gelmiş." Ve diğer müdür yardımcısının da yanımızdan geçerken kolunu çay söyler gibi uzatıp sallıyarak bunların hepsine kınama verin akılları başlarına gelsin demesi de ayrı birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkes -- 12 Kasım 2014; 16:03:43 >

• Öncelikle öyle bir kınama yok.Kınama almış biri olarak.

Öncelikle sizi disiplin kuruluna çıkarmaları lazım.

Büyük ihtimalle size imzalattıkları kağıtta o kurula girip ifade vermişsiniz gibi yazmışlardır.Sonra da imzala kabul et.

Varsa müdür ile konuşun yarın sakın siyah pantolonla gitme.

Bu arada siyah pantolonun varken resim vs. çektiler mi?

Çekmediyseler reddet ben giymedim de.Kanıtlayamazlar anca şahit bulmaları lazım.Arkadaşların şahitlik etmezse bir şey olmaz.

Bu arada okul neresi?Okullarda kıyafetler serbest değil mi?

Açık disiplin yönetmeliğini okuyun derim.

Orada kılık kıyafet yönetmeliğine uymamak ''Uyarma-Mahrumiyet-Kınama cezalarını gerektiren davranışlar'' kısmına girer.

Kılık kıyafet yönetmeliği de budur:

Yarın kılık-kıyafet yönetmeliğinin çıktısını alıp aileniz ile birlikte gidin derim.Siz tek olursanız ezmeye çalışacaktır.

Bu arada babanız müdür yardımcısı değil direk müdür ile görüşsün.

Bu da kılık kıyafet yönetmeliği:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/kilikkiyafet/kilikkiyafet.html

Ben okudum seni ilgilendiren bir şey yok ama bir daha oku derim.

Yarın mutlaka ailenizden biri gelip direk olarak müdür ile konuşsun.

Hem yönetmelik dışı ceza verildiğim hem de bunun sorgulanmadan yapıldığını büyük bir skandal olduğunu belirtsin.

Hatta anneniz ve babanızın kişiliklerini bilmiyorum ama çok agresif değil hakkını aramayı bilen insanlarsa hangisini götürdüğünüzün önemi yok.

Baktınız müdür sorun çıkarıyor.Oradan ilçe milli eğitime başvuru dilekçe veriyorsunuz.

Bu arada imzalatılan kağıtta ne yazıyordu?

• Okullarda alınan cezalar engel olmaz büyük ihtimal ile devlet işlerinde sorun olmuyor ama askeri okullarda belki sorun olabilir.Bu işi gerçekten istiyorsan yap içinde bir şüphe varsa sakın gitme sonradan pişman olursun.Sürekli emir altında kalmak zor.
  • kız öğrencilere sarkıyorlar diye milli eğitim bakanlığına dilekçe yaz okul adını ve müdür yardımcısı adını. 100-200 tane yazın. atasınlar başka bir yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Öncelikle öyle bir kınama yok.Kınama almış biri olarak.

Öncelikle sizi disiplin kuruluna çıkarmaları lazım.

Büyük ihtimalle size imzalattıkları kağıtta o kurula girip ifade vermişsiniz gibi yazmışlardır.Sonra da imzala kabul et.

Varsa müdür ile konuşun yarın sakın siyah pantolonla gitme.

Bu arada siyah pantolonun varken resim vs. çektiler mi?

Çekmediyseler reddet ben giymedim de.Kanıtlayamazlar anca şahit bulmaları lazım.Arkadaşların şahitlik etmezse bir şey olmaz.

Bu arada okul neresi?Okullarda kıyafetler serbest değil mi?

Açık disiplin yönetmeliğini okuyun derim.

Orada kılık kıyafet yönetmeliğine uymamak ''Uyarma-Mahrumiyet-Kınama cezalarını gerektiren davranışlar'' kısmına girer.

Kılık kıyafet yönetmeliği de budur:

Yarın kılık-kıyafet yönetmeliğinin çıktısını alıp aileniz ile birlikte gidin derim.Siz tek olursanız ezmeye çalışacaktır.

Bu arada babanız müdür yardımcısı değil direk müdür ile görüşsün.

Bu da kılık kıyafet yönetmeliği:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/kilikkiyafet/kilikkiyafet.html

Ben okudum seni ilgilendiren bir şey yok ama bir daha oku derim.

Yarın mutlaka ailenizden biri gelip direk olarak müdür ile konuşsun.

Hem yönetmelik dışı ceza verildiğim hem de bunun sorgulanmadan yapıldığını büyük bir skandal olduğunu belirtsin.

Hatta anneniz ve babanızın kişiliklerini bilmiyorum ama çok agresif değil hakkını aramayı bilen insanlarsa hangisini götürdüğünüzün önemi yok.

Baktınız müdür sorun çıkarıyor.Oradan ilçe milli eğitime başvuru dilekçe veriyorsunuz.

Bu arada imzalatılan kağıtta ne yazıyordu?

quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

kız öğrencilere sarkıyorlar diye milli eğitim bakanlığına dilekçe yaz okul adını ve müdür yardımcısı adını. 100-200 tane yazın. atasınlar başka bir yere.

quote:

Orijinalden alıntı: asdfvcd44

Okullarda alınan cezalar engel olmaz büyük ihtimal ile devlet işlerinde sorun olmuyor ama askeri okullarda belki sorun olabilir.Bu işi gerçekten istiyorsan yap içinde bir şüphe varsa sakın gitme sonradan pişman olursun.Sürekli emir altında kalmak zor.

Hocam resim vs. çekmediler fakat okulda güvenlik kameraları var büyük ihtimal oradan bulabilirler. Okula zaten haftalardır o şekilde gidiyorum sınıfta herkes biliyor pantolon giydiğimi.

Kağıtta kılık kıyafet düzenine uymadığınız için kınama cezası aldınız yazıyordu daha metinler vardı fakat şuan pek hatırlayamıyorum. Savunmamı bile almadan bana bu belgeyi imzalatmaya çalıştılar zaten reddettim.

Okulumun adını vermek istemiyorum. Ve evet, çevredeki neredeyse bütün liseler serbestken biz forma giyiyoruz. Zaten bugün de okula kumaş pantolonla gittim. Kınama cezam kalkana kadar siyah pantolon giymeyeceğim zaten.

Yönetmeliği zaten müdür yardımcısının yanından çıkar çıkmaz okudum yönetmelikte de yazmıyor anca okul adına özel birşey belirlenmişse başıma problem yaratabilirler.

Annem böyle konularda çok hassastır. Bugün okula gelicekti konuşmaya fakat benim sınavım var diye gelmesini istemedim yarın gidip konuşacağız. Müdürün umursıyacağını sanmıyorum zaten umursamazın teki anca öğrencileri azarlamayı bilen tiplerden. Bana belgeyi imzalatmaya çalışan müdür yardımcısı ile görüşücek. Annem de anaokulu öğretmeni olduğu için zaten yönetmelikle uzaktan yakından alakası var. Baktık ters yapıyorlar benim savunmamı bile almadan direk belgeyi imzalatmaya çalıştılar bu yüzden direk MEB'e gidip şikayet edeceğiz.

Onlar egolarını tatmin edicekler diye ben hayallerimden olmak istemiyorum.

Hocam bana cezayı verdiren müd. yardımcısı bayan yani öyle birşey zor.

Hocam askeri okullarda problem oluyor zaten bu yüzden kaldırtmak istiyorum. Askeri okulla ilgisi olmasa zaten belgeyi imzalar çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkes -- 13 Kasım 2014; 17:01:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

Orijinalden alıntı: berkes

Bu sabah altimda siyah pantolon oldugu icin beni kenara cektiler ve numarami aldilar. Mudur yardimcisi egosunu konusturup artist bir sekilde hepsine kinama verin dedi diger yardimci da onayladi.

Ben Astsubay olmak istiyorum ve lise bittikten sonra askeri okula girecegim.

Boyle bir sebep yuzunden kinama alabilir miyim?

Bu kinamayi alirsam Askeri okula girerken bana problem yaratir mi?

Hiçbişey olmaz 3 gün uzaklaştırma bile aldım hiç sorun değil böyle şeyler

Hocam giriş koşullarında almamış olmamız gerektiğini yazıyor o yüzden korkuyorum. Yakın zamanda gidip bilen bir kişiye danışacağım konuyu.

• Disiplin cezaları lise bitiminde siliniyor. Bizim okulda öyle yapmışlardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Disiplin cezaları lise bitiminde siliniyor. Bizim okulda öyle yapmışlardi.

Bugün okula velim geldi ve kınama geri çekildi. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Müdür yardımcısı dönem sonunda kınamanın kurul toplanıp silinme ihtimali olduğunu da belirtmiş.

Müdür yardımcısı tshirtümün okul forması olmadığını zannetmiş nasıl başardıysa. Birnevi bu yüzden de çekmiş. Belgeyi imzalamak için odaya gittiğimde bir arkadaşımdan bulup giydiğimi düşünmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkes

quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Disiplin cezaları lise bitiminde siliniyor. Bizim okulda öyle yapmışlardi.

Bugün okula velim geldi ve kınama geri çekildi. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Müdür yardımcısı dönem sonunda kınamanın kurul toplanıp silinme ihtimali olduğunu da belirtmiş.

Müdür yardımcısı tshirtümün okul forması olmadığını zannetmiş nasıl başardıysa. Birnevi bu yüzden de çekmiş. Belgeyi imzalamak için odaya gittiğimde bir arkadaşımdan bulup giydiğimi düşünmüş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.