< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Okullarda din dersi kaçıncı sınıfta başlıyor ve çocuğumun bu dersten muaf tutulması için ne yapmalı? (2. sayfa)
-
-
ben şahsen kimliğe ateist hristiyan falan yazdırırım çocuğum olursa
-
O zaman okulda astroloji ve tarot dersi de verilsin. Öğrenmeseler astronot olmayacaklar sonuçta.
Mantık fakirleri...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Cevaplar için sağolun. Çocuklar doğduğunda kimliklere din ile ilgili birşey yazdırdım mı onu da hatırlamıyorum. Sadece memur sormuştu din ibaresi görünsün mü diye, ben de görünmesin demiştim. Bu arada merak edenler de olduysa eşim falan Hristiyan değil, bizim gördüğümüz örnek öyleydi. Bizde ben inançsızım. Gerçi çocuk üzülmesin diye tamam inanıyorum derim geçerim ama bu sefer de çocuğa menfaat için yalan söylemeyi öğretmiş oluruz. Kendi doğrularının arkasında durmayı da öğretmek lazım. Bakalım 4. sınıf olarak belirtti çoğunluk ona da birkaç yıl var daha.
-
Astronomi dir o astroloji olsa duramazsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Osiris34
Astronomi dir o astroloji olsa duramazsınBilerek ve kasti olarak "astroloji" yazdığım anlaşılmıyor mu? Yanında "tarot" falan..?
-
cevaba bak cevaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D
din dersi görmezse çocuğun astranot olur dimiİster astronot olur isterse hammal, bundan sanane? Adam çocuğunun din dersinden muaf olmasını nasıl sağlayabiliriz diye sormuş. Az ötede boş yap.
Deistsin knka
ben lisedeyken bizim sınıfta bir kız vardı, hristiyandı, din dersi istemediğini annesi okulun müdür ya da müdür yardımcısıyla konuşmuştu ve girmiyordu. derside 100 ile geçmişti. din kültürü hocası kıza '' olsun kızım dersi dinle sınava girmezsin filan '' dese bile kız din derslerinde bahçeye ya da kantine çıkıyordu.
-
Bence yanlış hocam fikriniz .Annem din öğretmeni gittiği okulda hristiyan çocuklar da bulunmakta anlattıkça hoşuna giden araştıran çok önemli bir kesim var bize bunlardan bahsetmediler diye dersi dikkatlice dinliyorlarmış .Yanlış anlama kimsenin dinine karışılmaz ama çocuğun bu bilgilerden mahrum kalmadan doğruyu kendisinin seçmesi lazım . Misal annesi hristiyan olan bir çocuk ezan sesini duyduğunda annesine soruyor ve aldığı cevap hristiyan olan birisi için bile acı verici büyücünün çanları çalıyor işkence ediyor ,diye . Misal bu çocuk ilerde doğruyu öğrenip annesine yalancı gözüyle bakmasındansa öğrensin eğer istemezse seçmez.Ama hristiyanlarda ehl-i kitap tam anlamıyla yaşayanların çoğu davranışı müslümanlara da benzer o yüzden bence öğrensin sorunuza gelirseniz yabancı ortaokullara, ilkokullara ,liselere giderek muaf olabilir aksi halde dini islam olduğu için kimlikte kolay kolay muaf olunmuyor diye biliyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 15 Temmuz 2020; 1:23:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayır astronot olmaz. Din dersi görmezse daha önemli bir kazanımı olur; yansız düşünme yetisi bir ömür felç edilmediği için hakikate düşman olmaz.
Çocuğunuzun kimliğinin din bilgisini sildirirseniz (gizlemeyi kast etmiyorum, din bilgisinin değiştirilmesi) yine din dersine tabi olur. Eğer din bilgisine başka bir din yazdırırsanız (Hristiyan diyelim) bu durumda çocuk din dersinden muaf olur. Dilekçeyle durumu çözebilirsiniz ama bu durumda da Hristiyan olduğu için azınlık olarak sayılıyor ve azınlık statüsünün gerektirdiği durumlardan faydalanabiliyor (statü neyi gerektirir, bilgim yok).
Benim de endişelendiğim bir durum bu. Müstakbel çocuğumun sünni İslam öğrenmesini istemem. Hatta dini olan soyut kavramların hiçbirini öğrenmesini istemem. Çocukları çok kötü etkiliyor böyle hayali varlıklar.
Başka bir yöntem bulursanız benimle de paylaşır mısınız?
Ekleme: Din Kültürü dersi 3. sınıftan itibaren var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 15 Temmuz 2020; 11:21:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İmam-hatip e yazdırın
Kimlik cüzdanınızda Müslüman ibaresinin bulunmaması gerekiyor.
Eğer müslüman ibresi varsa değiştirip müdürlüğe bildirirsiniz ve çocuğunuz dersten muaf tutulur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hynque
İmam-hatip e yazdırınAsdasd
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D
din dersi görmezse çocuğun astranot olur dimiAktroll detected
-
Aşağıdaki siteye göre 4.sınıfta başlıyor, benim zamanımda da öyleydi.
Eski nüfus cüzdanlarında din olarak İslam harici bir şey yazanların bu dersten muaf olma durumu vardı, şuanki kimlikte nasıl bilmiyorum. Hani sırf onun için gidip onu değiştiremeye değer mi tartışılır. Onun dışında başka bir şekilde olacağını sanmıyorum.
Şahsi fikrime gelince, anladığım kadarıyla siz kimlikte müslüman gözüken ama pek de alakası olmayan birisiniz. Çocuğunuzda böyle bir olay için değişiklik yapmak açıkça bana pek mantıklı gelmedi. Belki arkadaşları tarafından "Aa din dersine gelmiyor, kafir" tarzı cümlelerle karşılaşabilir ve bu daha fazla kafasını karıştırabilir. Ama 4. sınıfa giden çocuğa da dinleri anlatıldığında onları ne kadar mukayese edebileceği meçhul. Bence şimdilik derslere girmesine izin verin, sonrasında aklı daha iyi çalışıp daha iyi kararlar verebilecek yaşa geldiğinde seçimi kendisine bırakabilirisiniz.
-
2-8 Arapça gözüküyor. Dersler veriliyor mu bilgim yok. Kendi okulumdaki ortaokul kısmında hiç duymadım.
Din Kültürü ve Ahlak ise 4-8.sınıf arası.
Bir öğretmen olarak söyleyebilirim ki okullarımızdaki Din Kültürü öğretmenleri pek hoşgörülü kişiler değil.
3 farklı kurumda çalıştım. 7 farklı Din Kültürü öğretmeni ile tanıştım. Sadece 1 tanesi çocuklarla sohbet edebiliyor, onları kınamıyor, yadırgamıyordu.
Soracaklar ki öğrenecekler. Herkesin dini kendine diyordu. Ben sadece bu dersi anlatmakla yükümlüyüm derdi.
Sene 2002 ortaokuldayım, duayı ezberlemediğim için Din hocasından dayak yemiştim. Liseye geçtik yine baskı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X