Şimdi Ara

Okullarda din dersi kaçıncı sınıfta başlıyor ve çocuğumun bu dersten muaf tutulması için ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocuğu okula gidip de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulanlar varsa konu hakkında bilgilendirme yapabilir mi? Nasıl bir yol izlemek gerekiyor ve kimler bu muafiyetten faydalanabiliyor?

• Hayır onunla alakalı birşey değil. Tanıdıklarımızın çocuklarından karşılaştığımız bir örnek var. Anne yabancı ve Hristiyan. Çocuğunun bu dersten sonra psikolojisi bozulmuş annem cehenneme gidecek diye. Bu açıdan bakınca öyle astronot mastronot diye konuyu saptırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Yukarıdakilere bakma mantıklı bir karar. Öğrenmesi gerekiyorsa çocuğun bu konuları aileden öğrenmesi daha sağlıklı. Okulda verilen eğitim objektif değil ve adı din dersi olmasına rağmen dinleri değil müslümanlığı anlatıyor. Benim zamanımda 4. sınıfta başlıyordu galiba din dersleri ama şimdiye çoktan değişmiştir o sistem

Yapay Zekanın Yanıtı

Okullarda Din Dersi ve Muaf Tutulma

Din Dersi Kaçıncı Sınıfta Başlıyor?

Türkiye'de devlet okullarında din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ilkokul 4. sınıftan itibaren zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Özel okullarda da din dersi genellikle aynı sınıfta başlamaktadır.

Çocuğunun Din Dersinden Muaf Tutulması İçin Yapılması Gerekenler

Çocuğunu din dersinden muaf tutmak isteyen velilerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:

• Okul müdürlüğüne yazılı bir dilekçe vererek çocuğunun din dersinden muaf tutulmasını talep etmek.
    • Dilekçede, çocuğun din dersinden muaf tutulması için geçerli gerekçeleri belirtmek.
    • Gerekçeler arasında çocuğun başka bir dine mensup olması, ateist olması veya din eğitimi almak istememesi gibi nedenler gösterilebilir.

Dilekçe okul müdürlüğü tarafından incelendikten sonra, çocuğun din dersinden muaf edilip edilmeyeceği kararı verilir. Bu karar genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliklerine göre alınır.

Özel Okullarda Din Dersi

Özel okullarda din dersi zorunlu değildir. Ancak bazı özel okullar, öğrencilerin isteği veya velilerin talebi üzerine din dersi verebilir. Bu tür durumlarda, din dersi seçmeli ders olarak okutulur.

Diğer Bilgiler

• İlkokulda din dersi zorunlu dersler arasında yer almaz.
    • Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, din eğitimi değil, farklı dinler ve ahlak konularında bilgi veren bir derstir.
    • Çocuğun din dersinden muaf tutulması için velilerin geçerli gerekçeler sunması gerekmektedir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • din dersi görmezse çocuğun astranot olur dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır onunla alakalı birşey değil. Tanıdıklarımızın çocuklarından karşılaştığımız bir örnek var. Anne yabancı ve Hristiyan. Çocuğunun bu dersten sonra psikolojisi bozulmuş annem cehenneme gidecek diye. Bu açıdan bakınca öyle astronot mastronot diye konuyu saptırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 13 Temmuz 2020; 14:26:52 >
  • Konunun cevabını verilmiyorum da bence çocuğunun din dersi görmesi sağlıklı olur. Bir dini tanımış olur işte, popüler dinler aşağı yukarı aynı zaten. Sen de ayriyetten kendi eğitimini verirsin.

Ama çocuğun sınıfta dini eleştirir halde gezinirse kötü niyetli öğrencilerin veya öğretmenlerin gözüne girebilir.

• Din konusunu illaki duyacak, öğrenmesi iyi olur tabi. Hatta istiyorsa inana da bilir ama daha küçük yaşta öğretmen gibi bir otorite tarafından ilkokul çocuğuna Müslüman olmayanlar cehenneme gidecek dendiğinde o çocuğun psikolojisi bozuluyor. Tanıdığımız bir aileden duyduğumuz çocuk annesi Hristiyan olduğu için cehenneme gidecek diye günlerce ağlamış. Ben de tabi kendi çocuğum için bu durumu göze almayacağım. Derdim o. Yoksa kendisi psikolojik olarak yeterli düzeye geldiğinde istediği yolu çizsin karışacak değilim.

• Çocuğun haberi var mı bundan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyden haberi var mı hocam? Din dersinden muaf tutulmak istendiğinden mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdakilere bakma mantıklı bir karar. Öğrenmesi gerekiyorsa çocuğun bu konuları aileden öğrenmesi daha sağlıklı. Okulda verilen eğitim objektif değil ve adı din dersi olmasına rağmen dinleri değil müslümanlığı anlatıyor. Benim zamanımda 4. sınıfta başlıyordu galiba din dersleri ama şimdiye çoktan değişmiştir o sistem

• BSG B kullanıcısına yanıt

Ben hiç hatırlamıyorum bile kaçınca sınıfta o dersi aldığımı. Şimdiki sistem de çok değişti zaten. Dediğiniz de doğru, dersin ahlak bilgisi kısmından ziyade Müslümanlık ön planda geliyor. Biz çocukken sure ezberletirlerdi, okuyamayana hoca kızardı falan. Ama takıldığım nokta o da değil, çocukta cehennem düşüncesiyle psikolojik yıkım olması.

• Bence görsün nasılsa teknolojik çağdayız iki gün sonra telefon veya tableti eline alırsa bizim sosyal medyada 7/24 çalışan Ateist ve Müslüman arkadaşlarımız birbirlerinin konulara attığı yorum ile orta halli bir şey olur.

• DİN Dersine gerek yok bir bok öğretmiyorlar. Sadece ayet falan ki ona da gerek yok ayetleri sizde öğretirdiniz. Ben ve arkadaşlarım din dersinde okuldan kaçıyorduk.

Arap gibi ayet okumamızı istiyordu hoca okuyamayınca rencide ediyordu. Ben hiç bir faydasını görmedim İlk okul 3 de başlıyor sanırım.

Bazı okularsa sarıklı cübbeli mollaların geldiğini duydum ama görmedim. MEB'i telefon ile arayıp bilgi alabilirsiniz. Çocuğun annesi hristiyan ise dışlanır veya çocuk annesini dışlar öğretmenin tavrına göre belki hiç problem olmaz.

• Adam 1 soru sormuş, 1 tane cevap veren yok ama akıl veren epey çok.

Size ne yav, cevap verecekseniz verin, çocuğunun din dersi görüp görmemesi sizi mi gerdi.

İster astronot olur isterse ilerde kendi tercih eder imam olur.

• 4.sınıfta başlıyor haftalık 2 saatti sanırım.

Muaf olma durumu var ancak bu muaf durumu farklı dinlerde olanlar için söz konusu.Okula ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek süreci başlatabilirsiniz.Ancak zannedersem biraz uzun ve kararlılık isteyen süreç.Çünkü geriye dönüş olmayabiliyor veya süreç mahkemeye taşınabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

din dersi görmezse çocuğun astranot olur dimi

Blok

• 99 luyum benim zamanımda 4.sınıfta görülüyordu.Yani 10 yaşındayken.

• 4. Sınıf olması lazım, muafiyet olur mu bilemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nüfusa din islam yerine hristiyan yazdır muaf olur.

• Ben hep din dersinden kalırdım belge vs alicaksam bile onun yüzünden hep iptal olurdu

• Ha muslumanimda ama öyle pek dindar vs değilim camiye falanda bayadır yıllardır gitmedim nerdeyse

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.