Şimdi Ara

Okullarda din dersi kaçıncı sınıfta başlıyor ve çocuğumun bu dersten muaf tutulması için ne yapmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bizim ailedeki sorun anne değil, benim. Verdiğim örnekte öyleydi. Çocuğun annesi yabancı ve hristiyandı. Çocuğa din dersinde müslüman olmayanlar cennete giremez diye öğretildiği için her annesini gördüğünde gözleri doluyormuş, ağlıyormuş çocuk. Tamam belki de doğru bilgi budur, olabilir ama ufak bir çocukta böyle bir psikoloji yaratmaya değmez. Daha ilkokul çocuklarından bahsediyoruz.

• din egitiminin okulda verilmesi zaten sacmaliktan ote bir sey! siyasal dayatma aslinda! hukumet size kendi din anlayisini dayatiyor!

okul yonetimi, ilce milli egitim, il milli egitim, kaymakanlik, valilik makamlarina dilekce; adliye koridorlarinda mahkeme gibi surecleri var muafiyet icin maalesef!

ingiltere deki din egitimi konusunda bilgi vereyim;

state school olarak gecen devlet okullarinda din dersi bulunmuyor. cocugunun dini egitim de gormesini isteyenler faith school kapsaminda olan catholic ya da CoE yani church of england tarafindan fonlanan okullara gonderiyorlar cocuklarini. ama bu okullardaki din egitimi bizim imam hatip sacmaligi gibi degil, diger dersler ve konular cok ciddi bicimde ogretiliyor ve cocuklar ciddi donanimli oluyor. bizim imam hatiplerin hem mufredati hem cocuklarin kapasitesi yerlerde ve yetersiz, arada cikan 3-5 istisnayi saymiyorum ama.

• black exodus kullanıcısına yanıt

Hocam dilekçe kısmı tamam da mahkeme kısmı ne için? Birkaç arkadaş mahkeme falan da yazmış da oraya varacak durum ne ki? Okul yönetimi veyatta milli eğitim falan talebimi yerinde görmezse diye mi?

• trkgncr kullanıcısına yanıt

hocam surec su sekilde;

okul yonetimine, ilce ve il milli egitim mudurluklerine dersten muafiyet icin dilekce veriyorsunuz. 2 nusha olarak hazirlayip her kurumdan evrak kayit numarasi alacaksiniz.

dilekcelerinize 60 gun icinde cevap vermek zorunda kurumlar. bu sure icinde cevap vermezse reddedilmis kabul ederek diger islemlere baslayacaksiniz. genelde ya baska dinden oldugunuzu belgeleyin diye cevap veriliyor ya da hic cevap verilmiyor. dilerseniz dilekce verirken ekine cocugunuzun baska dinden oldugunu belgeleyen bir belgenin kopyasini da ekleyebilirsiniz.

dilekcelere olumsuz yanit gelirse 60 gun icinde idare mahkemesine dava icin basvuru yapiyorsunuz. dava icin basvuru harci odeyeceksiniz.

mahkemeye sunulacak basvuru dilekcesine ek olarak cocugun okul belgelerini, verdiginiz dilekceleri, ret yanitlarini ve emsal dava kararlarini ekleyiniz. ayni zamanda dilekcede kesinlikle yurutmeyi durdurma karari verilmesini talep ediniz. bu yurutmeyi durdurma kararini talep etmeniz onemli zira kisa surede hemen bu karar veriliyor genelde ve bu karar ile cocugunuz mahkeme sonuclanana kadar bu karara istinaden ilgili derse girmemesini saglarsiniz. aksi halde mahkeme sonuclanana kadar cocuk derse girmek zorunda kalacaktir.

mahkeme yurutmeyi durdurma karari alinca okul 30 gun icinde bunu isleme alip uygulamak zorunda.

idare mahkemesi de olumsuz karar alirsa bir ust merci olan bolge idare mahkemesine tasiyacaksiniz. buraya kadar gelirse surec 1-1.5 yil kadar surer o sebeple en basta yurutmeyi durdurma karari aldirmaniz onemli.

en sonunda mahkeme lehinize sonuclanacaktir muhtemelen.

kurumlara ve dava dilekce orneklerini buradan indirebilirsiniz;

https://www.transfernow.net/files/?utm_source=0bjnuG072020&utm_medium=&utm_content=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 16 Temmuz 2020; 18:17:53 >

• black exodus kullanıcısına yanıt

Bayağı zorlayıcı bir süreç olabiliyormuş. Peki kimliğe ateist falan yazıyorlar mı ki? Kimlikte görünen bir din ibaresi yok artık. Bu ispat için belgeyi nasıl sağlayabileceğiz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

baska bir dinden oldugunuzu ispatlamak diye bir zorunluluk yok ama kanunda boyle bir yer oldugu icin baska bir dinden olmak isi kolaylastirabiliyor aksi halde isi yokusa surmek icin uzatiyor kurumlar konuyu. ama kararli olursaniz sonunda emsal kararlar mevcut ki benzer bir karar elde edebilirsiniz.

• Ben müslüman olmama rağmen ve Anadolu lisesine gitmeme rağmen 6 ders din görüyoruz imkanınız varsa başka ülkeye gidin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zorunlu din dersinden nefret ediyorum.Bana da zorla verdiler bu dersi. Şimdi deist oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında buna bende katılıyorum diyebilirim sonuçta herkesin ailesi müslüman değil. Ayrıca bu derse girmese bile çocuk yine arkadaşları tarafından dışlanabilir. Şahsen bende olsam ne çocuğuma zorunlu din dersi verilmesini nede 1. sınıfta okuma yazma öğrenmeden Atatürk'ün hayatının öğretilmesini istemem.

• Olaya din dersi olarak bakmak ......( sen doldur ) gibi geliyor çünkü o mantıkla atıyorum matematikteki 3 konu ve fizikteki 2 konudan esinlenerek herhangi bir alan ne olursa olsun ondan uzaklaşmana yol açabilir. Bu her konu için böyle. Önemli olan tüm dinleri yada tüm konuları akıldan geçirmek araştırmak, kucaklamak ,süzmek ,biçmek vb. Zaten bakın bir sürü düşünür ilerici takılır yani her yönüyle araştırır. O şurda kalsın bana zararı olur. Şu beni geriye götürür felan zannımca çok yanlış. Hepsini ele alarak zaten kendine katmış oluyorsun. Ha ister uygula ister uygulama sana kalmış ama yeter ki bil.

• tonodias kullanıcısına yanıt

Tamam dediklerin mantıklı, ben de zaten herhangi bir bilgiye ulaşmasında kısıt koymam ama benim bu başlıkta bahsettiğim ilkokul çocuğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

din dersi görmezse çocuğun astranot olur dimi
    Çok düşündün mü bu cevap için?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Orda da çok ince bi ayrım var da. Şimdi bahsedince konu uzar da uzar. Umarım herkesin hakkında ummak istediği şeyler gönlünce olur diyeyim :)

• tonodias kullanıcısına yanıt

• İl milli eğitim müdürlüğünbe gidip bir dilekçe ile başvurun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.