Şimdi Ara

Okullarda serbest kıyafet uygulaması kaldırıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

evet

Okullarda serbest kıyafet uygulaması kaldırıldı
  • silistreli kullanıcısına yanıt

aynen

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

O akıl sağolsun.

Benim ilimde üç adet üniversite var.

Küçük oğlan tüm bunlar varken il dışına okumaya gitti

Kredi Yurtlar da iki ögün yemek dahil aylık 800 TL gibi bir rakam. Binaları yeni, sıcacık tertemiz imiş. İçinde internetleri de varmış.

Öglen yemeğini de okulda hallediyor. Sanırım günlük dört çeşit yemek 20 TL gibi bir rakamdı.

Bize üniversite okurken hiç yük olmuyor desem yeri var

Son çeyrek yüzyılın tüm bunları hazırlayabilen devletimin idarecilerini yürekten kutluyorum.

Sağ olsunlar var olsunlar.

Not: Benim talebeliğim zamanında yurt bulamazdık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

bak halen "düşünmeden konuşuyorsun!"

ilk paylaştığım mesajda 3 link var

onları oku, anla.

beni boşver.

• Benim dönemim ile çocuklarımın üniversite hayatlarını karşılaştırdığimda çocuklarım ve onların devreleri çok şanslılar.

İmkanlar o kadar arttırilmış ki, talebenin okumaması için hiçbir mazeret bile bulunamıyor gibi.

Hatta pandemi döneminde bile hızlıca organize olup her türlü öğrenimi bir dönem online olarak yaptırıp doğabilecek mağduriyetleri önleyebilme becerisi çok yüksekti.
    Tüm bunlar ideal altyapı ile olabilir diye düşünüyorum.

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Yok zaten ben seni sallamıyorum.

Boş işlerle uğraşılar bırakılalı çeyrek yüzyıl oldu.

• Kimi dağ taş üniversite oldu der.

Kimi seviye! düştü der.

Kimi ne olacak bu mezunların durumu der...

Tamam da bizim akademisyen başbakanımız Prof.Dr. Tansu Çiller. Bizim mezuniyetimizden sonra başbakanlığında "Dileyen vatandaşımız sınavsız üniversiteye gidebilecek" derdi.

Sanırım büyük bir devlet projesiymiş.
    O dönem 6-7 yıllık okulluluk süremiz vardı diye hatırlıyorum.

Halkım işine bakıyor kısaca.

• ry4n kullanıcısına yanıt

Yaşın uygunsa iyi bilirsin.

Bir zamanlar bazı yörelerimize hayat, ticaret vs. canlansın diye askeriyeler yapılırdı.

Şimdiler de bak paylaşımın da göstermiş memleketimin en ücra köşelerine bile aydınlanma ışığının hiç sönmemesi için yüksek öğrenim birimleri kurulmuş.

İstersen bu askeriyler kurulması mevzuusunun doğru olup olmadığını büyüklerine de sorabilirsin.

Çok seviniyorum sayelerin de memleketimin üniversiteler ülkesi olabilmesini.

• Bizimkiler de sürekli Sayısal derslerde aşama kaydediyor. Mezunları gelişim gösterdiğimiz havacılık sanayiimiz de büyük işler yapacağından eminim.

• ry4n kullanıcısına yanıt

Genelleme yapmak doğru değil. Bizim okul kıyafetimiz hem pahalı değil hem de farklı yerlerde satışı var. Onlarda da tekellesme veya fahiş fiyat yok. Kayıt parası da almıyoruz.

Serbest kıyafet kişiliği oturmamış öğrencilerde büyük yaralar açabiliyor. Her gün farklı kıyafet giyme imkanı olanlar varken diğer tarafta montu, botu olmadan okula gelenler var. Bunları bazen idare bazen öğretmenler olarak takip edip üst başlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz olmasa da vicdan boşver gitsin demeye el vermiyor. Her zaman her yere yetişemiyoruz. Bir de kıyafeti serbest yapsak öğrenciler arasında derin bir uçurum oluşabilir. Üniversitede sorun değil ama çocuk diyeceğimiz bireylerde ailesine karşı bir tepki/hırs oluşabilir.

Sizin dediğini belki büyük şehirlerde oluyordur. Çevremde duymadım ufak ilçelerde böyle yapan okul yok. Ne öğrenciyken denk geldim ne de öğretmenken çok şükür.

• sinanakgl kullanıcısına yanıt

benim öğrencilik zamanımda babamın işleri kötüydü, ilkokul ve ortaokuldan bahsediyorum

şahsen bu tarz bir geri kalma, dalga geçilme hatta dışlanma durumu olsa bu beni kamçılardı herhalde

serbest kıyafeti desteklemiyorum değil ama bunu kaldıran zaten akp ise ve tekrar getiriyorlarsa inanın bana bu sandığınız gibi iyi niyetli, eşitlikçi falan bir şeye dönüşmeyecek şöyle olacak:

ben zaten çok yakın zamana kadar öğrenciydim

okullara koyulan müdürleri vs hep görüyorum

bu herifler bilin ki çok güzel yönlendirip komisyon falan alacak maddi durumu kötü aileler yine okula kayıt olurken para verecekler

benim şahit olduğum mesela lisede bağış istendi zorunlu olarak belirgin bir şekilde bağış miktarına göre müdür yardımcısının öğrenci ve ailesine özellikle devamsızlık sildirirken veya sözlü notu isterken tavrının farklı olduğunu gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 7 Aralık 2024; 23:29:35 >

• Okul üniforması kaça satılıyor haberi yok. Okullarda serbest kıyafet uygulaması kaldırıldı 

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Blok listemdeki adamdan mesaj alintilamissin kamerad. Ogretmenler zengini kayirir demis. Ben yine über bir sekilde okuldayim, gri mavi aryan gozlerimle cipil cipil bakarken, fakir ogrencilerin o kalemlerini goruyorum, cantamdan bir kalem cikartiyorum, bakanlar vay bu nasil kalemdir diyorlar, sonra ortmenimizin dikkatini cekiyor, velime diyorlar ki, fakir ogrenciler var uzulmesin fazla pahali seyler almayin diyor neyse sonra ortaokulda kurtuluyorum o fakir ortamdan..

• Güzel olmuş. Serbest kıyafet disiplini bozar. Herkes aynı kıyafeti giymeli. Orası çocuk kreşi mi, orası okul. Hatta asker gibi olmalılar. Hitlerjugend kıyafeti gibi olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Aralık 2024; 7:31:58 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.