Şimdi Ara

OKULU BIRAKACAĞIMI VE YENİ BİR BÖLÜM TERCİH EDECEĞİMİ SON DERECE BASKICI BİR AİLEYE NASIL AÇIKLAMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OKULU BIRAKACAĞIMI VE YENİ BİR BÖLÜM TERCİH EDECEĞİMİ SON DERECE BASKICI BİR AİLEYE NASIL AÇIKLAMALIYIM? 2010 da yüksek bir dereceyle iyi bir üniversite kazandım.
    Tercih döneminde tıp yazmayabilirim dediğimde başta kibarca ikna denemeleri ardından babamın büyük hakaretlere varacak azarlamaları sonrası tıp yazdım. Bundan sonra geçen birkaç yılda annemin tanık olduğum konuşmalarının %80i ben ve okulumdu. O kadar ki yazları her tercih döneminde çocuğu sınava giren eş-dost akraba annebabamın tercih konusunda koçluk yapmasını istiyordu. Tabi burda da asıl konuşulan ben oluyordum. Bir keresinde misafir gittikten sonra anneme bundan rahatsız olduğumu söyledikten sonra resmen üvey evlat muamelesi gördüm 2 hafta kadar. "Senden konuşmuycam da neyden konuşacam?" yanıtını aldım.
    İlk yıl sınıfımı az bir çalışmayla geçtim. Ama tembelliğimden mallığımdan dolayı ardarda 3 yıl 2.sınıfta kaldım. Bunun son senesi öğrenilmiş çaresizlik mi

diyelim ne diyelim hiç çalışmadım dersin konuşulduğu ortamdan kaçtım.
    İlk kaldığım yıl kaldığımı aileme söyledim yaz tatilimi burnumdan getirdiler. İkinci yıl telefonda okulu bırakıyorum diyecekken annemin "Oğlum geçtiğini
    söyle elaleme ne diyeceğim!" ağlamaklı sesini duyunca bütle geçtim dedim. Yalanın ne kadar ağır yükü olduğunu o zaman anladım (kardeşimdem duyduğuma göre büte hazırlandığım 2 hafta boyunca annem üzüntüden yataklara düşmüş, babam kurban adamış). Bunların yükü göğsüme kaya gibi oturdu. Belki zaman zaman psikolojik desteğe ihtiyacım oldu. Ama evden dışarı çıkmak istemedim. Ailemle telofanda mümkün olduğunca az konuştum. Sınav tariherini benden iyi bilen anneme babama her sınav akşamı rapor verdim(girmeğim 3.sınıf sınavları). Sadece ailem değil farklı illerde yaşayan akrabalarım da her sınav sonrası soruyorlardı. Bir yalan söylüyecekken bin yalan söyledim. Sadece devam zorunluluğu olan derslere girdim. Arkadaşlar çok ısrar edince gezdim top oynadım. Okulu sevmesem de gerçekten iyi arkadaşlarım var. Kardeşim bu sene tıp 1. sınıfı bütle bitirdi çocuğa demedikleri kalmamış.(memleketimizde okuyor.)
    Şimdi yeni çıkan yasaya göre MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA yatay geçişle 3-5 okul hariç istediğim fakülteye gidebiliyorum puanım yetiyor(DİL hariç tüm sınavlara girmiştim). İlla tıp okuyacaksın sülaleden doktor çıksın diyen babama anneme okulu mesleği sevmediğimi daha önce anlatmaya çalıştıysam da başaramadım. Şuan 3. sınıftan dördünce sınıfa geçme haberimi bekliyorlar, ki ben 3'e geçemiyorum.
    Bu süreç içinde ailem gerçekten oldukça iyi imkanlar sundu bana. HAYIRSIZ EVLAT OLDUĞUMU BİLİYORUM. Ve çok üzgünüm şuan. Aklıma garip düşünceler geliyor ama dini inançlara sahip birisiyim. Başka bir üniversteye geçeceğimi söylüyünce(Şuan canım HİÇBİR BÖLÜMÜ istemiyor
    gerçekten)
    Olma ihtimali yüksek senaryo babamın büyük gazabı(biraz döver), ekonomik desteğin çekilmesi. Bunları bir şekilde atlatabilirim. Ama annemin sinir krizi geçireceğini biliyorum, akıl sağlığını yitirmesinden korkuyourum(Şu an bile benim yüzümden oldukça yıprandığını düşünüyorum) bunu kaldıramam işte. En az hasarlı çözüm yolu nedir sizce? Şuanki ruh sağlığımı göz önüne alarak fazla sövmeyin. TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM
    Bu olayı atlabilirsem sağ çıkarsam bölüm tavsiyelerinizi beklediğim bir başlık da açıcam inş. (eğer 10 gün çalışıp milletin 2 ay uğraşıp 50 almaya çalıştığı yıl sonu finalinin bütünde 85 çakarsam 3. sınıfa geçebilirim.
    NOT: burayı okuyan tercih dönemindeki arkadaşlar seçiminizi iyi düşünün. BANA BENZEMEYİN

• biliyorum insan okumaya üşeniyor ama yardımlarınızı esirgemeyin
  • Biraz geç kalmışsın bu kararı vermekte ama sonunda ömür boyu yapacağın bir meslek o yüzden zararın neresinden dönersen kardır.Baskıcı bir aileye bunu söylemek zor olacak ama bi şekilde mutlu olmadığını filan hissettirmeye çalış.Senin derdinden anlayacak bir yakının varsa onunla birlikte ailene açıklayabilirsin belki.
  • thecurlyone kullanıcısına yanıt
    Bence bir omur boyu yapicagin meslegi sevmelisin sevmiyorsan okuma bolumu.birakmayi kafana takmissan otur karsilarina herseyi anlat.yeni bir uniye baslarsanda kendinden 4-5 yas kucuklerle 5 sene okucaksin bu da zor bi durum.yani demek istedigim eninde sonunda gercekler ortaya cikacak mutlu degilim bolumde falan de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanıtladığınız için teşekkürler. Kardeşimle konuştum tepkilerinin çok şiddetli olacağı konusunda hem fikir. Ama bırakınca hangi bölüme gitmek istiyorsun sorusuna henüz cevap bulamadım. Hayattan soğudum. En yakın zamanda ne yapmak istediğimi bulup kardeşimle ailemin karşısına çıkmayı düşünüyorum. hatalarımın sonuçlarını da kabullenmeliyim. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
    Allah yardimcin olsun biraz empati yaptim yerinde olmak gercekten zor.tip saygin bir bolum yeniden baslicagin bolumde oyle olsun gururla soyleyebilecegin

• Abi çok geç kalmışsın kararı vermede bence. Aileni de anlatmışsın ben olsam annemin hatrına bitirirdim o okulu. Ne olacağı belli olmaz allah korusun baya üzülse kötü şeyler olabilir. Tamam sen de haklısın hayallerim var bırakacağım vs. diyorsun ama yazıdan anlaşıldığı kadarıyla başka bölüme de bi ilgin yok. Bence bırakma okulunu bitirmeye bak. Öyle ya da böyle bitir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Petrol ve Doğalgaz mühendisliği seçin hocam, millet petrol bitiyor diye yazmıyo, devlette 5k maaşla başlıyosunuz en kötü (diye biliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: alhanathalas

Petrol ve Doğalgaz mühendisliği seçin hocam, millet petrol bitiyor diye yazmıyo, devlette 5k maaşla başlıyosunuz en kötü (diye biliyorum)

Malesef yok öyle bir şey
  • Ana babanın vereceği tepkiye göre hayat şekillendirilmez. Ebeveynlerin de çok bencil insanlarmış affedersin ama. Hayat onların hayatı değil. Mutsuz olacağını anlayamıyorlar mı?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PartizanMLKM

Ana babanın vereceği tepkiye göre hayat şekillendirilmez. Ebeveynlerin de çok bencil insanlarmış affedersin ama. Hayat onların hayatı değil. Mutsuz olacağını anlayamıyorlar mı?..

ben de öyle düşünüyorum ama kendimiz için mi istedik senin için istedik diyorlar ilerde çoluğun çocuğun mutlu olur diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro-man

Allah yardimcin olsun biraz empati yaptim yerinde olmak gercekten zor.tip saygin bir bolum yeniden baslicagin bolumde oyle olsun gururla soyleyebilecegin

eyvallah- diş hekimliği- bilg. müh. ve lise öğretmenliği aklıma geliyor ama çok kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurlyone -- 12 Temmuz 2014; 14:22:52 >
  • İstediğin mesleği yapman daha önemli , ailen belli ki anlayışla karşılamıcak ama 30-40 yıl yapıcağın meslekten söz ediyoruz burda
  • Vay gardaşım benim! Kader ortağım Sana yardımcı olmak için bir iki kelam da ben etmek isterim.

Ailenin durumunu gözümün önüne bile getiremiyorum. Yaptıkları çok saçma geldi bana. 22-23 yaşında adamsın senin hayatın sonuçta neye/kime karışıyorlar onlar. Tamam anlıyorum baban, annen, akrabaların, senin büyüklerin ama 'Allah razı olsun beni okuttunuz buralara getirdiniz eyvallah' çekip de istediğin yere gitmeni desteklemeleri lazım.

Seni dinleyecek, sözüne saygı duyan, sana kol kanat gerecek bir yakın akraban var mı? Varsa ben derim ki bu düşünceni önce ona anlat. Sonra gidip ailene beraber konuşun. Kesinlikle sert tepki alacaksın anlattıklarına göre. Hani olur da maddi destek de çekilirse akrabandan da biraz borç para alabilirsin. Bu noktadan sonra ailen senin ciddiyetini anlar ve belki biraz yumuşar. Yeni gittiğin bölümde başarılı olursun vs... Sonuçta anan-baban... Sokağa mı atacaklar.

Seni sonuna kadar anlıyorum. İstemeyip de okumak ızdıraptır, insanın hayatını zindan ediyor. Bir de bunun ötesi var, o da bu mesleği icra etmek ki asıl gözünün önüne getirmen gereken budur. Okul bir şekilde biter de hayat bitmez kardeşim. Belki şimdi streslisin, sınıfta kaldın diye bölüm değiştirmek istiyorsun. Sakin kafayla derince düşünmen lazım.(Sana en büyük tavsiyem de budur stres altında karar alma!!) Gideceğin bölüm hayatının mesleği mi? O meslek mi seni mutlu edecek doktorluk mu? Her sabah lanet ederek yataktan kalkıp hastanenin yolunu tutacaksan yaşamanın ne anlamı var.

Hangi yola baş koyarsan koy senin için hayırlı olmasını dilerim. Eğer 'Yukarıda yazdıkların olmaz imkanı yok söyleyemem' dersen başka yollar da düşünürüm.

• Hocam ailen seni değilde tıpı mı seviyor nedir bu durum böyle. Yazıdada belirtmişsin sinir krizi falan artık psikolojik bir sorun olmuş durum. Sevdiğin bölümü belirleyip kararlılıkla ailenede anlat durumu ancak herzamanki gibi değil artık işler çığrından çıkmış. Onaylamasalar olayı daha ileri boyuta taşı. Hayatını artık ailenin elinden alıp kendin yönet.

bence durumu iyi bir psikoloğa açıp değerlendirmelisin eğer bölüm değiştireceksen de bunu psikolog eşliğinde söylemelisin.
  • ailenin tepkisi çok büyük olmuş sonuçta bu senin hayatın , istemediğin bir yere girip okumaya çalışmışsın ve yine de iyi dayanmışsın . bence bu yatay geçişi iyi değerlendir ve memleketinden uzak bir şehri tercih etmeye çalış
  • Sorun kesinlikle sende değil, kendine öyle söyleme ve bunun bilincinde ol her zaman. Onun dışında ne diyeceğimi inan bilmiyorum, çok zorun durumda olduğunun farkındayım. Ailenin sana yaptığı kelimelerle anlatılabilinecek birşey değil. Aynı şekilde onlara yaptıklarının yanlış olduğunu da anlatamayacaksın asla. Hele ki çevreye karşı bu şekilde davranmışsa annen asla geri adım atmak istemeyecektir. Çevrenin baskısı giderek onun üstüne gelir yoksa. 10 gün kısa bi süre değil. Çalışıp geçmeye bak şimdilik. Tatilde de iyice düşün, gel burdan birlikte tartışalım. Ne oldu ne bitti güncelle sürekli. Belki bi çözüm yolu bulabiliriz. Ama biraz olsun hafiflemen için sınıfı bi geç bence

• Arada böyle durumlarda resti çekecen. Merak etme seni bu kadar zorlyan aile baska bolume geçince maddi destegini felan cekmez. Göz boyamak icin oyle derler ama dayanamazlar. Ben olsam coktan resti cekmistim. Tıp surekli calisma isteyen daha cok ezbere dayanilip bitirilen bi bölüm. Ama sen de benim ve bircogumuz gibi ki normal olan sınıfında oluyosun hayatini gezip,tozarak eglenerek hobi yaparak spor yaparak gecirmek isteyen bi kisisin ama tipa gidince malesef bunlarin tamamindan tabiz vermen gerekiyor ama sen taviz vermemissin hayatindan ki senin yerinde olsam ben de taviz vermezdim. Muhendislige git derim haa bu muhendisligin kolay old. Anlamina gelmiyor ama tip gibi komple ezberden ziyadr komple dusunmeye dayali bi fakultedir. Oyle sayfalarca kitabi ezberlemene ve ezberleken sıkılmana gerek yok. Projeler hazirlayip sunmaya,geliştirmeye kisacasi ezberleyerek degil düşünerek ogrenmeye sevk eden bi fakultedir muhendislik...

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Derdime ortak oldunuz. Hepinizin görüşleri benim için önemli. 2 gündür düşünüp tartıyorum. Bölümün bana uygun olmadığına kesinlikle karar verdim. Kan, iç organlarla sorunum yok. Ama Bi enjeksiyon yapılmasına, kırık bacağa bakamıyorum. Ezber sıfıra yakın zaten sınav test olmasa 0 alırım. 4 yıldır kafamı kullanmaya kullanmaya aptallaştım mı dedim sonra bir zeka testi çözdüm lise sondakinden 5 puan iyi. Melek tesit çözdüm iktisat, uluslar arası ilişkiler, öğretmenlik, psikolog çıktı. Bir yandan tıpa devam edersem ilerde alıcağım maaşı düşünüyorum. Bu sıkıntıya değer mi? Değebilir ama asık suratlı dandun konuşan biri olucam muhtemelen. Karakterime daha çok lise öğretmeliğini uygun görüyorum mesleği seveceğimi düşünüyorum ama alacağım para beni mutlu edecek mi?
    Bi kuzenim psikoloji dalında ABD de doktora master fln yapıyor son senesinde. Türkiye de üstün zekalılar öğretmenliği mezunu. Tıp kazanmayı çok istiyordu ama olmamıştı. Şuan Türkiye de. Hem psikoloji ve öğretmenlik bölümlerini danışıcam hem Durumumu anlatmaya çalışıcam. tüm sülale olarak onu sever sayarız.
    umarım iyi haberlerle dönerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.