Şimdi Ara

Okulu bıraksam mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şu an bir lisans programında okuyorum . Ve okulum leş ötesi bir yer bölüm hakkında da kötü yorumlar alınca bölüm değiştirmeyi düşündüm. Ne yapmaktan hoşlandığımı bilmeyince ailem bana yol göstermek istedi . Arkadaşlarla muhabbet ederken bana mutfak sanatları akademisi ( msa ) yı önerdi. Aşçı olmak istersin belki iş açısından pek sorun olmaz ihtiyaç olan mesleklerden vs dedi. Aklıma hafiften yattı açıkçası meslek sahibi olmak istiyorum ve üniversiteye girişte de düşük puan aldım pek geçiş yerim de yok açıkçası özel okullarda okumak istemiyorum. Aynı zamanda açıktan da üniversite okuyorum . Amacım bunla dgs ye girip 4 yıllığa tamamlamak. Seneye bu aşçılığa geçmeyi düşünüyorum sonra dgs yapıp olursa olur olmazsa olmaz gibi bir şey olabilir. Siz ne öneriyorsunuz aşçılık iyi midir maddiyat,iş bulma vs vs olarak. Yemek yapmak çok sevdiğim bir şey internette tatlı vs görünce yapmak istiyorum yapıyorum da genelde . Hayatımı bunla sürdürebilecek bir kazanç gelir mi acaba onu bilmiyorum. Ve üniversite hayatı yaşamayacağım bu yaşlarda kampüs vs adam akıllı göremeden çalışmaya başlayacağım en iyi ihtimal. Bunu göze alır mısınız

Edit : bir de askerlik durumu olacak. Okulu bıraktığım için uzun dönem yapmış olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teyfik Sikret -- 5 Aralık 2017; 14:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayallerini takip et. Yeteneklerinden eminsen ascilik dusunebilirsin kesinlikle. Gastronomi gayet iyi bir fikir bence. Cok populer ve düşlenen bir bolum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okidokiyo

Hayallerini takip et. Yeteneklerinden eminsen ascilik dusunebilirsin kesinlikle. Gastronomi gayet iyi bir fikir bence. Cok populer ve düşlenen bir bolum.

Yani böyle nusreti falan görünce insan ister istemez bir gaza geliyor ama herkes öyle şanslı doğacak diye bir şey de yok. Hoş adam tırnaklarıyla kazıya kazıya bu günlere geldi de sonuçta bir iş adamıyla o yeri açtı. Bu her dakika mutfakta uyku yok aile yok haftasonu yok kavramları doğru mu acaba onu da merak etmiyor değilim

• Insan gercekten ozeniyor ya. Ben de yemek yapmayi cok severim ama hicbir zaman kendimi cok cok fazla geliştirme sansim olmadi. O yuzden ben de hep imrenmisimdir. Eger universitede yemek sanatlari filan okursan illa ki zor şartlarda calismana gerek kalmaz bence. Ornegin egitim görevlisi olmayi deneyebilirsin bulundugun okulda, onun haricinde cok fazla alanda uzmanlasabilirsin dunya mutfaklari gibi, cikolatalar gibi. Mutfak yalnizca yemek pisirmekten ibaret degildir neticede. Onun disinda eger bolumunde mutsuzsan vakit kaybetme bence. Bosu bosuna kendini surukleye surukleye istemedigin bir okula gitmek zorunda degilsin. Bu hayata bir kez geldin. Sevdigin alanda zaten basarili olursun. Ama sana tek tavsiyem su ki universite okumayi birakma. Yemek uzerine bir alana gec veya bunun icin tekrar sinava gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okidokiyo -- 5 Aralık 2017; 14:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okidokiyo

Insan gercekten ozeniyor ya. Ben de yemek yapmayi cok severim ama hicbir zaman kendimi cok cok fazla geliştirme sansim olmadi. O yuzden ben de hep imrenmisimdir. Eger universitede yemek sanatlari filan okursan illa ki zor şartlarda calismana gerek kalmaz bence. Ornegin egitim görevlisi olmayi deneyebilirsin bulundugun okulda, onun haricinde cok fazla alanda uzmanlasabilirsin dunya mutfaklari gibi, cikolatalar gibi. Mutfak yalnizca yemek pisirmekten ibaret degildir neticede. Onun disinda eger bolumunde mutsuzsan vakit kaybetme bence. Bosu bosuna kendini surukleye surukleye istemedigin bir okula gitmek zorunda degilsin. Bu hayata bir kez geldin. Sevdigin alanda zaten basarili olursun. Ama sana tek tavsiyem su ki universite okumayi birakma. Yemek uzerine bir alana gec veya bunun icin tekrar sinava gir.

Sağolun hocam yardımınız için. Gastronomi bölümü okuyan arkadaşım var pişman keşke okumasaydım direk msa yapsaydım diye. O önerdi bana da işte bunu. Kendini baya geliştirmiş biri onu dinlerim ben de dinlersem okumam yani boş yere

• Rica ederim hocam ne demek. Orasi tamamen senin tercihine kalmis. Eger kendini gelistirmek, lisans egitimini bunun üzerine almak istersen gastronomi sec derim. Veya 2 senelik ascilik da kulaga mantikli geliyor. Ama amacin hemen is hayatina atilmaksa msa yapabilirsin.

• Bence bırak hocam ben hiç sevmediğim bir bölümü zorla okudum 4 sene eğer şimdi ki aklım olsa o saçma sapan bölüme 1 dakika tahammül etmezdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.