Şimdi Ara

OKULUN İLK GÜNÜ ANNE-BABA MESLEĞI SORULMASI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
4
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

amaç eziklik duygusu yaratmak

Ben pazarcılık yapıyoruz diyip kapıyorum konuyu çoğu zaman babamın mesleğimden utanmıyorum hatta seviyorum ama insanlar damga vurmayı çok seviyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem5466

quote:

Ben pazarcılık yapıyoruz diyip kapıyorum konuyu çoğu zaman babamın mesleğimden utanmıyorum hatta seviyorum ama insanlar damga vurmayı çok seviyor

türk insanına özel olabilir mi bu?
  • Aynen abi bu sene 1 e geçtim okumayı yeni öğrendim.

Dostum aklıma geldi açtım konuyu ne alakası var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • torpil yapacak anası babası işe yarıyacaklara. Öğretmenlerden nefret ediyorum nefret
  • Benimde en nefret ettigim konulardan biri budur,ogrenciyi tanimak icin 7 sülalesinin bilgilerinin yazildigi kagittan da nefret ederim.

• bazı hocalar vardı tüm sınıfı sırayla ayağa kaldırıp anne-baba meslek, kaç kardeşsiniz, memleket nire kurban muhabbetine giriyorlardı tek tek herkese söyletiyorlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnLocke.

1)nerelisin 2)ana baba
    İnsanların ne kadar önyargılı cahil olduklarını gösteren sorular işte

İlk soruya "İstanbulluyum" dersin sonra derler "Ama gerçekten nerelisin", İstanbullu olamaz mıyım? Babamda bende İstanbul doğumlu ve büyümeyiz, dedem anadolunun bilmemne şehrinde doğmuş ve hayatının bir kısmını orda geçirmiş diye oralı mı oluyorum ben. Hayatımda o şehre gitmemişim, neyin nesidir bilmem, tanıdığım insan yok, kültürünü bilmem, yemeğini bilmem, dilini veya ağzını bilmem. Ayrıca annenin şehrini niye kaale almazlar onu da anlamış değilim.
  • Bunu yapan hocalara cidden sövüyorum

• quote:

quote:

quote:

Damga mı ? Oysa , evet

• quote:

quote:

quote:

quote:

Damga mı ? Oysa , evet

diğer milletler bu konuda daha hassas, sağduyulu olabiliyorlar gördüm yani.

• Gecen sene gerek yok hocam demistim. Ustelemisti baya bende dedim sizin anneniz babaniz ne is yapiyor seni ilgilendirmez falan diye cemkirdi. Birşey demedim kendi kendini rezil etmisti, sozlulelere 40 40 girmisti lanet kari.

• İnsanlar arasında ki sınıf ayrımı ilk böyle başlıyor işte. Gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz. Eğer öğretmen kişi öğrencilerini daha iyi tanıyıp onlara göre yardımcı olmak amacıyla öğrenme amacı güdüyorsa öğrenciyle tek başına görüşmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sophie Dee

Benim babam vefat etti ben ne diyeyim

Sophie Dee
  • Daha kötüsü anne veya babasını kaybetmiş birine sorulması. Babasının vefat ettiğini bildiğim pek yakın olmadığım bir arkadaşa sormuştu. O da biraz duraksayıp, esnaf demişti sadece. O kadar olamaz dersiniz belki ama öyle durumlarda buna maruz kalan kişi kadar sinirleniyor ve üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Will Burn You

quote:

Orijinalden alıntı: Leame

Eziklik oluşturup olusturmamasi biraz kişiye bağlı. Zayıf bir kişiliksen tabi ki oluşturur.
    Ama ben girdiğim hiç bir ortamda babamın berber, annemin ilkokul mezunu ev hanımı olduğunu söylemekten çekinmedim. Çünkü fırsatları olsa ikiside çok başarılı olabilecek kişiler. Ama hayat herkese adil değil maalesef.
    Açıkçası kişisel olarak insanların iyi yorumlarını çok duydum. Ancak iyi kötü yorumlar beni çok etkilemiyor. İnsanların benim hakkımda kötü / ezik vs vs düşünmesi benim için ne kadar önemli olabilir ki ? Ben buyum yani. Beğenen gelir benle konuşur, beğenmeyende arkasını döner. Hiçbiri de umrumda olmaz doğrusu.

Birader babası anası olmayanları düşün ilkokulda ağlamıştım sırf bunun yüzünden

+9999

İlkokulda şeref yoksunu adi bir sınıf hocamız vardı. Tahtaya kaldırıp zorla ağlatmıştı resmen,Allah belasını versin böyle hocaların. Nedir bu bilgi alma çabası, bi insan nasıl bu kadar düşebili.. Bu yuzdengenelde tanışma günlerinden nefret etmişimdir. Oldukça gereksizdir, adını soyadını sor, bilmem düşündügü okulu iş hayatını felan sorda ne diye gidip aile bilgisini alıyorsun.

edit : ayrıca sınıfımızda babası kuyumcu annesi bilmem iş kadını olan bi kız vardı, kız her sınavda 45 alırken ''yok yok gamze iyidir, kaydırma yapmış babası,annesi'' diye pohpohlayıp 100 verirdi. aynısını doktor cocuguna da yapardı. bana zararı dokunmadı bu hocanın , ama gördüm yaptıgı ayrımcılıgı. bu yuzden nefret ederim kendisinden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 29 Ağustos 2015; 17:27:12 >

• adminastör kullanıcısına yanıt
    Genellikle çaycılar asgari ücret veya a.ücretin biraz üstü maaş alıyolarlar hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hozeis. -- 30 Ağustos 2015; 13:40:38 >
  • annem de babam da avukat deyin kimse artizlik yapmasın

• Hozeis. kullanıcısına yanıt
    Belli bir yerde çalışanlar için asgari ücret aldıkları doğru olabilir, bilmiyorum. Fakat kendi çay ocağı olanlar ve iş hanlarında dükkanlara servis yapanlar için arkadaşın dediği 4000 - 5000 tl zor değil.
  • Tamamen saçmalıktır bu soru. Ögrencilere bu sorunun sorulması kesinlikle yasaklanması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sophie Dee

Benim babam vefat etti ben ne diyeyim

Lisede en zorlandığım canımı en çok acıtan olaydır bu ebeveynlerin mesleği sorulması. Herkes öğretmen memur serbest meslek vs derken ben vefat etti diyordum. İçimde fırtınalar kopuyordu. Yaşayan bilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.