Şimdi Ara

Öldüğümde gömülmek istemiyorum yakılmak istiyorum BAŞVURABİLECEĞİM YER VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Müslüman değilim, öldüğümde kesinlikle gömülmek istemiyorum. Cansız bedenimdeki bağışlanabilecek organlarımın bağışlanıp, kalanların krematoryumda yakılmasını istiyorum. Ve ne kadar gömülmek istemediğimi söylesem de ailemin beni gömeceğini düşünüyorum. Başvurabileceğim bir yer var mıdır öldüğümde yakılmak istediğimi belirtip gömülmeme izin vermeyecek? Biliyorum biraz saçma ama bilgiye ihtiyacım var bu konuda. Teşekkür ederim.

• Bknz: cehennem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamam peki deki trip

Bknz: cehennem

Daha gerçekçi bir bknz ekleyemez miydiniz?
  • Vasiyet bırakmanız yeterli bence noterli filan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balıkteam

quote:

Orijinalden alıntı: Tamam peki deki trip

Bknz: cehennem

Daha gerçekçi bir bknz ekleyemez miydiniz?

Daha gercekci bknz: cehennem

• Eğer düşğncende samimi isen İstanbulda bir çok Hristiyan cemaat mevcut. Onlara bu isteğini bildir. Yasal olarak onlar bir girişimde bulunabilir. Fakat şöyle bir durum var. Türkiyedeki ilk krematoryum bursa da kurulmuştu fakat kapatıldı. Bu isteğini yerine getirmek için Almanya gibi krematoryumların aktif olduğu yerde cenazeni yakabilşrler ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Eğer düşğncende samimi isen İstanbulda bir çok Hristiyan cemaat mevcut. Onlara bu isteğini bildir. Yasal olarak onlar bir girişimde bulunabilir. Fakat şöyle bir durum var. Türkiyedeki ilk krematoryum bursa da kurulmuştu fakat kapatıldı. Bu isteğini yerine getirmek için Almanya gibi krematoryumların aktif olduğu yerde cenazeni yakabilşrler ancak.

Sağolun hocam. Yasal olarak bile olsa arkamda durmaları iyi olacaktır. Başvurduğum yerde beni kaale almamaları kötü olur sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muhtardan alınan ikametgahla, Türkiye borulu sobalar derneği ve federasyonuna başvuracaksınız.
  • Gömülmesende kabir yılanından kaçamiyacaksin.
  • Bedenini bı tip fakültesine kadavra olarak bağışlamak daha mantıklı

• Dostum bu ülkenin müslümanları okadar bağnaz ki , kendi çocuklarına bile bağnaz olabiliyorlar ...Gerçi bu bütün dünyada var ama neyse.

Bkz: Youtube'da Mehmet Şimşek adlı bir beyefendinin intihar mesajı var , adam diyor ki ''hiçbir dini inanca bağlı değilim , kesinlikle gömülmek istemiyorum , mezar istemiyorum , kadavra olarak verin ''felan diyor ama gel gör ki adam intihar ettikten sonra cenaze namazını kılmışlar . Kimsenin kimseye saygısı yok bu dünyada . O birey olarak tek başına gelmiş bu dünyaya , kendi ailesi tarafından bile saygı göremiyor . Ailesi nasıl düşünüyor ''kötü yola düştü , son bir kez görevimizi yapalım Allah affeder ''
    Bir de bi film daha vardı aklıma gelmedi ismi , doğal ortamda yaşıyorlar vs Anne beni yakın eğlenin hatta diyor , dans edin ateş etrafında . Bu onun en büyük isteği oluyor , ölmüş gitmiş tek isteği o kalıyor ama ailesi- o annenin anne babası- onu gömmeye çalışıyor gene aynı şekilde ...

Din istemeden de olsa insanları bağnazlaştırabiliyor.

Sen sanıyor musun ki müslüman bir ailede olup ta yakılabileceğini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 20 Ocak 2018; 15:4:2 >

• Bağnaz Müslümanların burda sana cehennemde yanacağını içeren mesajlarını sallama, daha kendileri neye inandıkları konusunda fikir sahibi değiller. Bildiğim kadarıyla Antalya'da işler durumda olan bir krematoryum var, belki oradan bilgi edinebilirsin.
  • Sağolun yazılarınızla beni desteklediğiniz için dostlar... Dediklerinizi dikkate alacağım
  • Önlerde yerleşelim, ileride lazım olur

• Ateizm derneğinin bununla ilgili bir çalışması vardı sanırım araştırabilirsin. Konudaki mesajlara bak işte devletin de tutumu böyle farklı değil sana öyle bir imkan vermezler. Onların inandığı şeye inanmayan birini görünce hemen salyalı ağızlarıyla saldırmaya başlarlar.
  • türkiyede inancı ne olursa olsun kadavra yakmak suç ve cezası vardır
    yurtdışında serbest

ben yurtdışındaki akrabalara vasiyet olarak cesedimi bu topraklarda bırakmadan yakmalarını salık verdim
  • Bimere yaz
  • Yanlış anlamazsanız bi sorum olucak inancınız yoksa öldükten sonra bedeninizin gömülmesinin veya yakılmasının ne önemi var anlayamadım

• Ölüm demek, ruhun bedenden ayrılması demek... Ama hissediş devam ederken, tepki olmaz.. Yani ruh, cesete yapılan tüm eziyet ve acıların hepsini ölümden sonra da hisseder; otopsi, yakılma, mezar yernde bir taş olsa o bile ölüye eziyet çektirir... Kısacası senin bedenin yakıldığında , sen ölü bile olsan ruhun o yanmanın verdiği muazzam acıyı hisseder, kadavralar da vücuda atılan her kesiyi ruhları acı olarak hisseder...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Ölüm demek, ruhun bedenden ayrılması demek... Ama hissediş devam ederken, tepki olmaz.. Yani ruh, cesete yapılan tüm eziyet ve acıların hepsini ölümden sonra da hisseder; otopsi, yakılma, mezar yernde bir taş olsa o bile ölüye eziyet çektirir... Kısacası senin bedenin yakıldığında , sen ölü bile olsan ruhun o yanmanın verdiği muazzam acıyı hisseder, kadavralar da vücuda atılan her kesiyi ruhları acı olarak hisseder...

inanmayın bu hurafeler
    bunlar organ bağışını baltalamak için uyduruldu
    böylece organ mafyası iş yapabiliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.