Şimdi Ara

Ölü piksel mi var lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SS attım bakın lütfen ayrıca facebook videolarında da oluyor. Siyah renklerde oluyor galiba bi bakar mısınız sorunu nasıl çözebilirim ? Sistemim : core 2 duo e7400 2.80 den 3.14 ghz o.c, 3 gb ddr2 ram, 512 mb 128 bit ekran kartı ( 8500 gt ). Monitörüm Philips LCD 18,5 inç.
     Ölü piksel mi var lütfen bakın

• Evet ölü piksel garantisi varsa garantiye gönderin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assains07

Evet ölü piksel garantisi varsa garantiye gönderin

Hocam şuan yok mesela anlamıyorum neden olmaya başladı ki bu daha önceden yoktu sanırım dünden beri böyle ara sıra oluyor. Garantisi geçmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_4151

quote:

Orijinalden alıntı: Assains07

Evet ölü piksel garantisi varsa garantiye gönderin

Hocam şuan yok mesela anlamıyorum neden olmaya başladı ki bu daha önceden yoktu sanırım dünden beri böyle ara sıra oluyor. Garantisi geçmiştir.

Çok sıklıkla görülen birşey değildir zaten siz bir paint açın ve ekran görüntüsünü paylaşın bide ordan bakalım
  • yunus_4151 kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde fabrikasyon hatasıdır. Ama çarpma vs gibi durumlarla bile oluşabilir.

Zaten garantisi olsa bile firmalar 3-4 ölü pixele kadar normal karşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Hocam genelde fabrikasyon hatasıdır. Ama çarpma vs gibi durumlarla bile oluşabilir.

Zaten garantisi olsa bile firmalar 3-4 ölü pixele kadar normal karşılıyor.

Hocam paintten baktım renklerde yok ama facebook da video ve resimlerde görüyorum siyah takım elbisede veya video izlerken :(.
  • Trollüyor musunuz ciddi misiniz anlamadım. print screen ile ekran görüntüsü alıp ölü piksele mi bakılır ya Hadi bakıldı diyelim o resimde ölü pikselleri nasıl görmeyi beceriyorsunuz anlamadım Ki bu şekilde nokta görseniz bile bu monitörde değil ekran kartında arıza olduğu anlamına gelir. Ölü piksel için kaliteli bir fotoğraf makinesiyle monitörün fotoğrafını çekmelisiniz. Ayrıca resimde işaretli yerlerde ben hiç nokta falan görmedim, ki zaten ekran kartında arıza olmadıktan sonra görmemem gerekiyor. ölü piksel var mı diye bakmak için Dead Pixel Buddy programını indir. renkleri sırayla dene. Beyaz ekranda siyah noktalar varsa ölüdür onlar tamir olmaz, garantiye ver. siyah veya renkli ekranlarda parlayan pikseller varsa, onlar sıkışmış pikseldir. hızlı renk geçişleri sağlayan videolarla sorun çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 27 Temmuz 2015; 0:51:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

Trollüyor musunuz ciddi misiniz anlamadım. print screen ile ekran görüntüsü alıp ölü piksele mi bakılır ya Hadi bakıldı diyelim o resimde ölü pikselleri nasıl görmeyi beceriyorsunuz anlamadım Ki bu şekilde nokta görseniz bile bu monitörde değil ekran kartında arıza olduğu anlamına gelir. Ölü piksel için kaliteli bir fotoğraf makinesiyle monitörün fotoğrafını çekmelisiniz. Ayrıca resimde işaretli yerlerde ben hiç nokta falan görmedim, ki zaten ekran kartında arıza olmadıktan sonra görmemem gerekiyor. ölü piksel var mı diye bakmak için Dead Pixel Buddy programını indir. renkleri sırayla dene. Beyaz ekranda siyah noktalar varsa ölüdür onlar tamir olmaz, garantiye ver. siyah veya renkli ekranlarda parlayan pikseller varsa, onlar sıkışmış pikseldir. hızlı renk geçişleri sağlayan videolarla sorun çözülebilir.

Hocam ilk başta unuttum onu :D. Hocam Siyah ekranda beyaz noktalar var. Parlıyo galiba.

• yukarıdaki videoyu ya tam ekran olarak ya da parlayan pixelin üzerine getirip 1 saat kadar oynat. Bozulmamışsa sadece sıkışmışsa düzelebilir.

edit: bu arada yukarıdaki video 16.9 değilmiş tam ekran yaptığında kenarlarda siyahlıklar kalıyor. Kenarda da sorunlu pikseller varsa alttaki videoyu kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 27 Temmuz 2015; 1:04:27 >

• Evet ölü piksel var diyen arkadaş vallahi bu aralar çok canım sıkkın dertliyim. Ne kullanıyorsan aynısından istiyorum. Kafayı dağıtmam lazım.

• Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    Bende göremediğim için değişik bir yorum yapmıştım. Vallahi hala göremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Bende göremediğim için değişik bir yorum yapmıştım. Vallahi hala göremiyorum.

Dostum zaten ölü pikseli ve monitörden kaynaklanan hiç bir hatayı print screen ile alınmış ekran görüntüsünde göremeyiz.
    Windowsun ekran görüntüsü her zaman kusursuz olur, kusur monitörde çünkü.
    Fotoğraf makinesi ile monitörün fotoğrafını çekmesi lazım ki ölü pikseli görebilelim.
  • Edit : öyle piksel yine bulursam cep telefonumla çekeceğim.
    Edit 2 : donmaktan kastım video ilerliyor ama ekran aynı kalıyor.
    O problem değildide şimdi vlc videolarda izlerken donuyor ya :(.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_4151 -- 27 Temmuz 2015; 20:34:58 >
  • malesef ölü piksel var hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESAras

malesef ölü piksel var hocam

Hocam video da sorun varmış ancak o siyah görüntülerde dediğim olay ara sıra oluyor.

• Bugün de disk okuma hatası gibi bir hata geldi çözümünü araştırdım telefondan hard diskin kablosunu söküp geri takçakmışız belki de bu piksel sorunu ondandır inşallah gelmez başıma bir daha. Bugün piksel falan sorunu yok şuanlık. Böyle sorunu olanlar harddiskin kablosunu çıkarıp taksın birde harddisk en aşağıda olmasın.
  • yunus_4151 kullanıcısına yanıt
    ölü pixeli print Screen yapıp mı yolladın anlamamız için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tricore

ölü pixeli print Screen yapıp mı yolladın anlamamız için ?

Hocam sonradan hatamın farkına vardım....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.