Şimdi Ara

Ölüm:uyumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ‎"Yaşamak mı yoksa ölmek mi, mesele bunda. Kör talihin sapanlarına, oklarına göğüs germek mi daha mertçe olur, yoksa kaygıların ummanına karşı silahlanıp onları yok etmek mi? Ölmek: uyumak. O kadar! Bir uykuya kalp üzüntüsünü, tabiatın bedene miras olarak verdiği binbir acıyı sona erdiriyoruz diyebilmek, candan, gönülden istenecek bir son olur. Ölmek: uyumak. Uyumak: belki de rüya görmek! Ya, dert orada: çünkü bu fani kalıbı üstümüzden sıyırıp attıktan sonra, o ölüm uykusunda kim bilir ne rüyalar görürüz düşüncesi bizi durmaya mecbur ediyor. Yaşamak felaketini uzatan, işte bu düşünce. Yoksa, -insan bir hançerle kendi işini kendi halledebilirken- zamanın sillesine, hakaretlerine, zalimin haksızlıklarına, kendini beğenmişin küstahlıklarına, karşılıksız kalan aşkın ıstırabına, kanun ihmaline, mevki sahibinin kibrine, sabırla gösterilen liyakatın değersizlerce hor görülmesine kim tahammül eder..."

William Shakespeare | Hamlet

• Muhteşem dizeler! İnsanoğlunun düşünürken ne kadar derinlere dalabileceğinin kanıtı.
    Bu dizeler gerçekten harika ama ben bu cümleleri kendi orijinal dilinde anlayabilmeyi isterdim.
    Çeviriler, taklitler hiç bir zaman aslını yansıtmıyor.

Bu arada iki hafta önceki LM'de Hamlet'e gönderme vardı. Efsane bir bölüm oldu benim için:

• Başlıkta niye 3 parantez yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kuşçu -- 1 Nisan 2012; 22:47:01 >
  • İnsanın omuzlarına çok yük binince uyumak ister, kalın yorganları(toprak) üstüne çekmek ve uyumak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölüm
    3 yıl önce açıldı
    Gece arabada uyumak
    10 yıl önce açıldı
    gece baş ağrısıyla uyanmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.