Bildirim
olympus e450 14-42 nasıl bi makinadır
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
makina iyidir bence lenste yeterli
14-42 lens canon ve nikonun 18-55 i ile aynıdır diyebiliriz
bunun sebebi olympusun çarpanının 2 olması
ayrıca en kalite kit lens olympustadır
olympusu severim her makinasına türkçe menü koyuyor ve uluslararası garantisi var. -
her ne kadar 2 yıl nikon d80, 2 yıldır da nikon d300 kullanıyor olsam da
her zaman olympus d.slr lerini sevmişimdir ..
ciddi olarak düşünmüştüm bi ara 2. gövde olarak
kompakt yapısı sağlamlığı ve renkleri çok hoşuma gidiyor benim
tabi meşhur zuiko lensleri de başka
ama fiyatları biraz yüksek
gerçi pro. lenslerin hepsinde fiyatlar yüksektir -
Bu makinayı 1.200 lira civarında satıyorlar. Bende bir amatörüm ama gerek kişisel gereksede manzara çekmek için alsam abartmışmı olurum? -
Allah Allah ! Benim Olympus'u mu diyorsunuz siz ? 14-42 olan kit lensi :) En kaliteli diye !!!
-
O, bu, şu, kim ne dediyi geçelim ve şöyle bir diyen var ona bakıverelim... Girin buradan ve "Camera Filter 4:3" seçin görün Olympus'un lenslerinin aldığı sonuçları. Ayrıca kullanıcısı olarak benim fikrim "rezil bir kit lenstir" :) Ne ilginçtir ki bazı kullanıcıları ve bu site gerçekleri söylüyor. Keşke tek gövde ve bir pancake lens alsalarmış. Kullananlar pancake lensin daha iyi olduğunu söylüyor da...
http://www.dxomark.com/index.php/en/Lens-with-Camera/Lens-rankings
-
bu makineyi bir süre kullandım hem de sıfır gibi olan ürünü kit lensi ile birlikte garantili ikinci el olarak 700 liraya almıştım sanırım 1 yıl kadar oldu
makine kompakt boyutları ve gövdesinin sağlamlığı ile gerçekten çok hoş duruyordu... bir çok da çekim modu vardı...
fakat olympus için lens bulma sıkıntısı mevcut... ayrıca böyle bir makine alıyorsanız (boyutları itibari ile) aldığınız lensler de buna uyumlu olmalıdır... yoksa gidip kocaman lensi taktıktan sonra gövdenin küçük boyutta olması pek de birşey ifade etmez hale geliyor... olympus un e500 serisinden bir kaç makine de kullandım gerçekten acaip noise üretiyorlardı (dslr olmalarına rağmen)... bu makinede bu sorunu büyük ölçüde halletmişlerdi fakat çok fazla detay kaybı olduğunu da görmüştüm... bu ürünün ikinci eli gerçekten çok kötü durumdadır eğer alıp bir süre kullanıp satacaksanız kesinlikle önermem...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 21 Aralık 2010; 1:04:12 >
-
Madem çok iyi referansları yok başka arayışlara girelim -
Arkadaşlar Merhaba
Ben de olympus e 450 14-42 mm fotoğraf makinesi almayı planlıyorum şu anki fiyatı 666 lira.Ancak bu lensle hareketli çekimler yapamazsınız yazıyor bir forum sitesinde.Ben de size danışmak istedi.Yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum.Farklı lens almam gerekir mi istedğim hareketlı çekimleri yapabilmek için?
Çok teşekkurler -
quote:
Orijinalden alıntı: minesonmez
Arkadaşlar Merhaba
Ben de olympus e 450 14-42 mm fotoğraf makinesi almayı planlıyorum şu anki fiyatı 666 lira.Ancak bu lensle hareketli çekimler yapamazsınız yazıyor bir forum sitesinde.Ben de size danışmak istedi.Yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum.Farklı lens almam gerekir mi istedğim hareketlı çekimleri yapabilmek için?
Çok teşekkurler
Sıfır ürün alıp, fazla para harcamak istemiyorsanız bu makineyi alın. Ödediğiniz paranın fazlası şeklinde fotoğraf çeker.
Ama benden size bir tavsiye; fazla para harcamak istemediğinizi düşündüğümden, ikinci el bir makine alın, daha iyi bir makine olsun.
Örneğin çok temiz Pentax K10D + 18 - 55 kit lensi 800 tl ye bulursunuz.
Sizin fiyatınıza 130 tl ekleyerek çok iyi bir makine almış olursunuz. Bu fiyatlar civarında alınacak en iyi makine ikinci el pentax K10D dir.
-
Ben e-pl1 ve 14-42 kit lens kullanıyorum... aynı hızda mıdır otofokusları bilmiyorum ama ben elimdeki makinadan edindiğim tecrübeme göre söyleyeyim. Uçan kuşu, koşan-zıplayıp hoplayan bir çocuğu, önünüzden geçip giden bir arabayı bu makina+lens ile yakalamanız çok zor. Ben nerede ise 1 senedir kullanıyorum ve şu ana kadar böyle hareketli bir sahnedeki hareketli objeyi net yakalayabilmiş değilim. Hatta geçenlerde 2 metrelik bir alana konup duran onlarca arıdan birkaç makro çıkarırım dedim fakat çiçek üzerinde 1 saniye sabit durmayan arıları da fokuslayıp fotoğraflamak mümkün olmadı. Makina resmen yarım bir makina gibi hissettiriyor bana kendisini bu sebeple. Eski Canon A720 IS'im ile martıları, kuşları, arıları, basketbol oynayanları v.s. çekebiliyordum. Fotoğraf kalitesi olarak iyidir fakat arkadaşın dediği gibi "Örneğin çok temiz Pentax K10D + 18 - 55 kit lensi 800 tl ye bulursunuz. " bir durum var ise ona bakmanızı öneririm. Hatta şiddetle öneririm :) Tabi unutmayın ben tecrübelerimi pen e-pl1 ve 14-42 ikilisine göre aktarıyorum.
-
Şuradan da bakın bence, bakın bakalım hiç hareketli obje çekilmiş mi bu makina ile ? Çekilmiş ise ne kadar :) Hani olur arada kazara falan denk gelir de, 100'de 1 oranda böyle fotoğrafa rastlarsanız çok başarılı sanmayın da ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 12 Temmuz 2011; 13:01:19 >
-
teşekkür ederim cevaplarınız için.Aslında benım illa olympus olsun diye bir kaygım yok. Ucuz yollu güzel bir slr arıyorum.Ancak kompakt almam diye bir durumum da yok.Hem uzak hem yakın çekebileceğim bir makine istiyorum sanırım 14-42 mm kit lens olursa yeniden lens almam gerekıyor.Yakındaki hareketli nesneleri de çekebileceğim bir makıne tavsıye edebılır mısınız?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X