Şimdi Ara

OLYMPUS OM-D E-M5 kit lens hatası -->> SORUN ÇÖZÜLDÜ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yaklaşık 2 ay önce yaklaşık 3600 tl civarı istanbuldan bu makineyi aldım.Aradan 3 .gün geçti foto çekerken aniden lcd 'de yeşil-kırmızı çizgiler oluştu,görüntü gitti.Hemen aldığımız yere götürdük sağolsunlar garanti-tamir uğraştırmadan kutusunda yeni makine ile değiştirdiler.
    İkinci makine ile yaşadığım sorun ise kit lensi ile e-zoom modunda iken sürekli olarak "please check the status of a lens" (lens durumunu kontrol ediniz) hatası vermesi.Bu yüzden sürekli m-zoom modunda kit lensi kullanmak zorunda kalıyorum.LCD 'si bozulan ilk makinemde böyle bir hata hiç vermiyordu.Bu arada makineleri çok dikkatli kullanıyorum, düşürme çarpma,ıslanma vb. kesinlikle yok. Bu lens hatasını toz kir hiç birşey olmaksızın kutusundan çıkarıp lensi taktıktan hemen sonra verdi ki başlarda geçiçi birşeydir diye önemsemedim.Ama resetleme firmware guncellemek dahi herşeyi yaptım yine de sonuç değişmedi.

Pazartesi günü olypusun destek numarasını arayıp arıza için kayıt açtıracağım ve makineyi servise yollayacağım.

Asıl beni rahatsız eden ise bu yeni olypus teknolojisine 3600tl vererek şansımı denedim ve ne yazikki hüsrana uğradım.Çok istediğim canon 650 veya nikon d 7000'i tercih etmeyip olympus'u hem boyutlarından dolayı hemde aldığı başarılı puanlardan dolayı tercih ettim fakat sonuç böyle olmamalıydı diye düşünüyorum.

Bu hata ile ilgili araştırma yapım ve şu iki konuyu buldum.

forums.dpreview.com
    Olympus OM-D autofocus problem. Help!: Micro Four Thirds Talk Forum: Digital Photography Review
    http://forums.dpreview.com/forums/thread/3254442#forum-post-42290551

http://www.mu-43.com/f42/om-d-14-42-kit-lens-please-check-status-lens-25549/

Bu makine ile aynı probemi yaşayan var mı?Benim yerimde olasydınız siz ne yapardnız?Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naneci -- 12 Kasım 2012; 13:37:13 >

• geçmiş olsun.

benzer bir problemi 45 mm 1.8 yeni lensi ep-3 e takarken yaşamıştım. cihaz lensi tanımamıştı. daha sonra cihazı kapatıp açıp denediğimde düzelmişti.

olympuslar güzel cihazlar. marka hakkında kötü düşünmeyin bence. farklı problemler farklı markalarda da olabiliyor. söylenildiği gibi elektronik işi biraz şans işi.

olympus servisine bir kere işim düştü. sistemli çalışıyorlar. problemimi hızlı çözmüşlerdi.

aldığınız cihaz çok güzel. bende düşünmüyor değilim.
  • İnşallah servis sorunu halleder. Madem siz de almayı düşünüyorsunuz OLYMPUS OM-D E-M5 ile çektiğim bir kaç örnek...(Dramatic tone ayarında çekmiştim büyük ihtimalle).
    Teşekkürler...

PA210364

PA210444

PA210456

PA210483

PA210489

[

PA210502

PA220618

• Olympus servisi bozuk lensi değiştirmek süretiyle iki gün gibi kısa bir süre içinde makinayı bana geri yolladı. Yeni lens ile kendileri deneme yapıp problemin ortadan kalktığı notunu düşmüşler.Lens değişince problem düzelmiş gerçekten. Sonuç olarak Olympusun hızlı ve başarılı servis desteğinden çok memnun kaldım..

Servise ulaşmak için yapmanız gerekenler; Olympusun web destek sayfasındaki telefonu arayıp arıza kayıt açtırdıktan sonra kargo ile ürünü yollamak yada sizden ürünü gelip almalarını beklemek..

Böylece "please check the status of a lens" (lens durumunu kontrol ediniz) hatasına bozuk lensin sebep olduğu anlaşılmış oldu.
  • kullandığınız kit lens 14-42 mi 12-50 mi?
  • Makine ile beraber gelen Olympus M.ZUIKO 12-50 mm kit lenstir.
  • @naneci benim makinede şu son 2 haftadır yaşadığım 2000 ve üzeri shutter hızlarında fotoğrafların karanlık çıkması durumu var. Her zaman olmuyor ama bazen bakıyorum fotoğraf kapkaranlık çıkmış. Sende ya gökyüzüne ya da yüksek iso verip A modunda birkaç çekim yapsana aynı sorunu yaşıyor musun. Ben yurtdışından temin ettim inşallah garanti kapsamındadır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cortextm , Sen bana birebir değer versen ben de aynı değerde denesem daha iyi olur. Örneğin ışıklı ortamda Manual modda shutter -odak-iso değeri gibi.(biraz acemisiyim bu işin )Ama yine de dediğin şekilde denerim. Sanırım S modundaydı yüksek shutter'da aynısı bana oldu,karanlık fotoğraflar çektim.Ne olduğunu anlayamadığım için başka modda çekimlere devam ettim,sorun mu değil mi anlayamadım.

Bu arada cd ile gelen olypus yazılımını kur sonra gelen kablosuyla cihazı bilgisayara bağla sonra menulerden firmware update gir.Bu şekilde makine ve lensi son sürüme güncelleyeblirsin haberin olsun.Bunu yaparken dikkatli ol:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cortextm

@naneci benim makinede şu son 2 haftadır yaşadığım 2000 ve üzeri shutter hızlarında fotoğrafların karanlık çıkması durumu var. Her zaman olmuyor ama bazen bakıyorum fotoğraf kapkaranlık çıkmış. Sende ya gökyüzüne ya da yüksek iso verip A modunda birkaç çekim yapsana aynı sorunu yaşıyor musun. Ben yurtdışından temin ettim inşallah garanti kapsamındadır

olympus 1 yıl uluslararası garanti veriyor.
    omd em5 çıkalı henüz bir yıl olmadı. Servis büyük ihtimal bakacaktır.
    size tavsiyem cihazın firmware versiyonunu kontrol etmeniz ve cihazı 1.5 sürüme güncellemeniz
  • @naneci makineyi aydınlık biryere doğru tutup A modundayken en açık diyaframda hızlı seri moduna al, yani saniyede 9 kare vursun. Sonra ilk birkaç kareye bak bakalım diğerlerinden farkı var mı diye.

@magicboyguccino Olympus ile görüştüm avrupa cihazları garanti kapsamında gibi bi laf etti ama makinenin üretildiği yer zaten uzakdoğu bunu pek anlayamadım

Benden istedikleri garanti belgesi ve ürünün yurtdışı faturası. Ayrıca yurtdışı ürünlerinde tamir işlemi yapılabilir birebir değişim yapılamaz dedi.

Bakalım bu işin akıbeti ne olacak Ürünü satın aldığım kişiden faturasını talep ettim yurtdışından 12-14 gün içinde elime ulaşacağını söyledi. Sağolsun istese göndermez.

• cortextm, aksam olduğu için lambaya tuttum. A modunda A:2000 f:3.5 iso:200 hepsi karanlık çıktı... Yani bende de oluyor.Yazılımı guncellemeden önce oluyor muydu hatırlamıyorum. Garantiye gitmeyi düşündüğüne göre makinelerde bir sorun var yani oyle mi? :( . Cevaplarınızı bekliyorum.Kolay gelsin..
  • @naneci

Şimdi olayı kısaca şöyle özetliyeyim; makine yüksek perde hızlarında seri moddayken ilk 2-3 kare fotoğrafı karanlık çıkartırken sonraki 4-5 kare olması gerektiği şekilde çıkıyor. Buna deklanşör yapışması gibi bi ad takmışlar. Perdenin açılmasıyla karenin yakalanması senkronize bir şekilde olmuyor, 2. ya da 3. karede senkronizeyi yapıp doğru imajı veriyor.

Aşağıda konuyu tartışmışlar, mağdurlardan biri Adaroma dan almış makineyi, yenisiyle değişim sağlanmış. Bir diğeri de deklanşör sisteminin tamamen yenilenmesiyle sorundan kurtulduğunu iddia ediyor.

http://www.mu-43.com/f42/high-shutter-speed-iso-dark-images-omd-30685/

• cortextm, arıza-servis hakkındaki gelişmeler konusunda bilgi verirsen sevinirim..Bize de yol gösterici olur...teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.