Şimdi Ara

olympus om-d e m5, nikon d600, canon 6d hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk önce şunu söylemek isterimki olympus içlerinde sırıtıyo aynasız olarak farkındayım, aslına bakarsanız en almak istediğim makinada o:D çünkü sokak çekimi yapıyorum ve insanların koca makinlardan ve seslerinden korkmalarından bıktım:D çaktırmadan çekmek istiyorum doğal çıksın istiyorum fakat bir yandanda dslr a alışmış biri olarak ilk defa aynasız kullanıcam ve elektronik vizör kullanmak hiç istemiyorum:D ne yapacağımı şaşırdım ne önerirsiniz?

• aslında d600 ü odak noktalarıın ortaya birikmesi yüzünden silebilirim sokak fotoğrafcılıgı için hiç iyi değil çünkü bende tarzım gereği göstermek istediğim asıl nesneyi ortaya pek koymam
  • Merhaba, Nikon D600 sahibiyim, aslında sahibiydim çünkü geçtiğimiz hafta aynasız gövde olan Fuji XE-1 e geçmek için elimde seti komple sattım. Nikon D600 gayet güzel bir makina, yüksek ASA performansı, karanlık ve aydınlık bölgeler arasındaki dinamik aralığı en başarılı yönleri. Daha önce D7000 kullandığım için gövdeye alışmakta zorluk çekmedim. Ancak olay saha çıkıp çekime başladığınız zaman işin rengi değişiyor bence çünkü artık ağırlıktan makinayı seyahatlere götüremez, fotoğraf çekemez oldum. Düşünün D600 ve 4 adet lensim var, en kötü ihtimal makro lensi evde bıraksam illa ki 3 lens ile dolaşıyorum (24-85, 50 mm ve 180 mm), toplam ağırlık çanta ile beraber 4-5 kg i buluyor, bu ağırlığı sabahtan akşama taşıdığınız zaman gece boyun ağrısından çektiğiniz fotoğrafları işlemeye haliniz kalmıyor. Bu gibi birçok sebepten dolayı geleceği aynasız makinalarda görüyorum. Olympus OM-D yi de alternatifler arasında düşündüm ancak gövde dizaynı benim için aşırı küçük, aynı sebeplerden Sony NEX serisini de eledim. Fuji' nin X PRO 1 ve XE 1 serisi aynı sensör ve de işlemciye sahip. Şu anda X sistem altında 5 adet lens mevcut (3 prime, 1 zoom ve 1 makro) ve bu sene içerisinde 1 pancake, 1 tele zoom, 1 ultra geniş zoom ve 2 prime daha lanse edilecek.

• Çok teşekkür ediyorum cevabınız için ve kesinlikle size katılıyorum benim hayalim m5 ve 12mm f2 ile sokaklarda gezmek:D bu arada fujiyi de düşündüm fakat vizörsüz yapamadığım için sildim onu lumix gh3 cıktı cıkacak bence siz onuda dusunebilirsiniz bana fazla büyük geldi ve m5 ile karsılaştırmalrında renkleri hosuma gitmedi fotoların

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fuji' nin en büyük avantajı aynasız gövdede APS-C sensöre sahip olması, Olympus ve Panasonic ler M 4/3 boyutlu daha küçük sensör kullanıyorlar. Dolayısıyla Fuji ile bir DSLR deneyimi yaşamak mümkün (kısmen tabiki de tamamen değil). Siparişimi verdim, 2 hafta sonra gelicek inşallah, yorumlarımı o zaman daha net paylaşabilirim. Fuji X Pro 1 de hibrit vizör var hem optik hem de elektronik vizör kullanabiliyorsunuz, Fuji XE-1 de ise sadece elektronik vizör var ancak çözünürlüğü çok yüksek ve de OLED, piyasadaki en iyi elektronik vizöre sahip, yani sensöre düşen görüntü neyse direkt onu görüyorsunuz, buna kısaca "what you see is what you get" deniyor, Türkçe kabaca "gördüğünü çekmek" olarak tercüme edilebilir.
  • fuji xe1 alabilmem için ne kadar beklemem gerekecek bir düşüneyim......

yada olympus em-5 için...yine düşüneyim......

ben iyisi mi düşünmeyeyim, hayal kurayım......

• Fuji ile Olympys hemen hemen aynı para, ben bir arkadaş aracılığıyla Fuji xe1+18-55 kit lensi+orjinal yedek pili için Hong Kong' tan 1475 USD ye sipariş verdim, yaklaşık 2700 TL ediyor, şu anda Hayyam ya da Doğubank' ta Olympus 12-50 kit lens ile beraber OM-D ye 2800-3000 TL istiyorlar. D600 almak isterseniz sadece gövde fiyatı 3400-3600 TL arasında değişiyor. 6D daha yeni çıktığı için fiyatı daha yüksek, 4000 TL civarında ne yazık ki. Fuji' nin lensleri şu aşamada sadece 5 tane (14,18,35, 60 makro ve 18-55 kit) lensi var. Bu sene içerisinde çıkması kesinleşen lensler 55-200 tele zoom lens, 10-24 ultra geniş açı, 56 mm, 23 mm ve 27 mm pancake olacak. Fiyatları Nikon lensler ile aslında hemen hemen aynı, dolayısıyla sistem olarak baktığınızda maliyetler kafa kafaya geliyor ama alacağınız performans ve keyif bence daha üst seviyede olacaktır. Özellikle sokak çekiminde daha küçük makina ve lens ile daha güzel kareler çekmenizi sağlayabilir. Ben şahsen 18-55 üzerine Haziran gibi 35 mm f:1.4 veya 55-200 düşünüyorum. Sene sonunda da eğer lanse edilirse 25 pancake süper olur :)

• lumix lensleri olmuyormu acaba fujiye?
  • Çeşitli markaların lenslerini manuel olarak kullanmak için adaptörler mevcut ancak Panasonic Lumix için mevcut mu bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

fuji xe1 alabilmem için ne kadar beklemem gerekecek bir düşüneyim......

yada olympus em-5 için...yine düşüneyim......

ben iyisi mi düşünmeyeyim, hayal kurayım......

vallahi bende aynını leica için düşünüyorum:D insanoğlu işte:D

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Fuji' nin en büyük avantajı aynasız gövdede APS-C sensöre sahip olması, Olympus ve Panasonic ler M 4/3 boyutlu daha küçük sensör kullanıyorlar. Dolayısıyla Fuji ile bir DSLR deneyimi yaşamak mümkün (kısmen tabiki de tamamen değil). Siparişimi verdim, 2 hafta sonra gelicek inşallah, yorumlarımı o zaman daha net paylaşabilirim. Fuji X Pro 1 de hibrit vizör var hem optik hem de elektronik vizör kullanabiliyorsunuz, Fuji XE-1 de ise sadece elektronik vizör var ancak çözünürlüğü çok yüksek ve de OLED, piyasadaki en iyi elektronik vizöre sahip, yani sensöre düşen görüntü neyse direkt onu görüyorsunuz, buna kısaca "what you see is what you get" deniyor, Türkçe kabaca "gördüğünü çekmek" olarak tercüme edilebilir.

Ozan Bey gelecek makineniz hayırlı olsun şimdiden,Artık dslr makineler taşınmamakla birlikte öyle her yere götürülmüyor.Ve piyasa aynasız makinelere doğru kayıyo artık

merak ettiğim fuji x 100 e değinmemişsiniz (acaba sabit lensli diye ondan mı) o da mükemmel bir makine

• quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeClooney

quote:

Fuji' nin en büyük avantajı aynasız gövdede APS-C sensöre sahip olması, Olympus ve Panasonic ler M 4/3 boyutlu daha küçük sensör kullanıyorlar. Dolayısıyla Fuji ile bir DSLR deneyimi yaşamak mümkün (kısmen tabiki de tamamen değil). Siparişimi verdim, 2 hafta sonra gelicek inşallah, yorumlarımı o zaman daha net paylaşabilirim. Fuji X Pro 1 de hibrit vizör var hem optik hem de elektronik vizör kullanabiliyorsunuz, Fuji XE-1 de ise sadece elektronik vizör var ancak çözünürlüğü çok yüksek ve de OLED, piyasadaki en iyi elektronik vizöre sahip, yani sensöre düşen görüntü neyse direkt onu görüyorsunuz, buna kısaca "what you see is what you get" deniyor, Türkçe kabaca "gördüğünü çekmek" olarak tercüme edilebilir.

Ozan Bey gelecek makineniz hayırlı olsun şimdiden,Artık dslr makineler taşınmamakla birlikte öyle her yere götürülmüyor.Ve piyasa aynasız makinelere doğru kayıyo artık

merak ettiğim fuji x 100 e değinmemişsiniz (acaba sabit lensli diye ondan mı) o da mükemmel bir makine

Sony' den yakın zamanda full frame bir NEX serisi gelebilir diye söylenti çıkmıştı, eğer gerçekleşirse piyasada daha ciddi bir dönüşüm başlayacaktır diye düşünüyorum. İşi fotoğrafçılık olmayan, sadece hobi için fotoğraf çekenler veya bazı kategoriler haricinde (vahşi yaşam, spor fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı gibi) benim gibi belgesel çekimi seven sokak fotoğrafçıları için aynasız makinalar çok güzel bir imkan ve de fırsat denebilir. Fuji' yi seçmemin sebebi en büyük sebebi APS-C sensör kullanıyor olması, şu andaki mevcut lensleri ve de lansmanı planlanan lensler benim en çok kullandığım aralıklar, dolayısıyla tam bir DSLR alternatifi denebilir. X100 de çok güzel bir gövde ancak sabit lense sahip olması nedeniyle elemek durumunda kaldım, eğer D600 ile devam ediyor olsaydım mutlaka yedek makina olarak almayı düşünürdüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeClooney

quote:

Sony' den yakın zamanda full frame bir NEX serisi gelebilir diye söylenti çıkmıştı, eğer gerçekleşirse piyasada daha ciddi bir dönüşüm başlayacaktır diye düşünüyorum. İşi fotoğrafçılık olmayan, sadece hobi için fotoğraf çekenler veya bazı kategoriler haricinde (vahşi yaşam, spor fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı gibi) benim gibi belgesel çekimi seven sokak fotoğrafçıları için aynasız makinalar çok güzel bir imkan ve de fırsat denebilir. Fuji' yi seçmemin sebebi en büyük sebebi APS-C sensör kullanıyor olması, şu andaki mevcut lensleri ve de lansmanı planlanan lensler benim en çok kullandığım aralıklar, dolayısıyla tam bir DSLR alternatifi denebilir. X100 de çok güzel bir gövde ancak sabit lense sahip olması nedeniyle elemek durumunda kaldım, eğer D600 ile devam ediyor olsaydım mutlaka yedek makina olarak almayı düşünürdüm.

Evet bahsettiğiniz Nex serisi Nex9 la giriş yapıcak+Nex 9 Rx1 den ucuz olucakmış.

Fuji ciddi anlamda bu işe girişti,çünkü kimse fujiden böyle bir hamle beklemiyordu.

Ama dediğiniz üzere bence de bu yarış çok kızışıcak Çünkü sony dur durak bilmiyor

Olympus deseniz OM D EM-5 i çıkardı

• Olympus OM-D 5 ilk çıktığında beni çok heyecandırmıştı açıkçası çünkü analog zamanlarından Olym OM serisini kullandım, çok sevdiğim bir makina idi, bir yakımına aitti, kısa süre kullandım ama bağımlı olmak için yetti bile :) Ancak kasası çok ince, ve de sensörü M 4/3 kullanıyor. Ben Olympus' tan daha tok bir gövdeye sahip tasarım beklerdim açıkçası. Fuji eğer yol haritasında gösterilen lensleri bu sene içerisinde lanse edebilirse inanılmaz bir atılım yapmış olur.
  • X pro1 güzel makina fakat afsi sıkıntılı ve yavaş diyen çok fazla haber ve inceleme okudum ayrıca çok da pahalıya geliyo 35mm lens ile amerikada 2000 dolar beni aşar:D ki türkiyeden almak zorunda kalıcam sanırım olympus bulmak daha kolay güzel fiyata suanda hepsiburada 2900 tl artı 100 tl hediye ceki veriyolar 12 55 kit len olanı diyorum body değil sadece:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektroman91 -- 21 Mart 2013; 12:20:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • X pro 1 evet pahalı, o yüzden onunla aynı özelliklere sahip daha kompakt gövde olan XE-1 Kit siparişi verdim, 1400 USD ye geliyor yurtdışından 18-55 lensi ile beraber, bence gayet makul, Olympus da güzel ancak sensörü daha küçük, APS-C değil, kasa daha ufak (bence).

Fuji' lere gelen güncellemelere netleme performansını ciddi anlamda düzeltti, ancak aynasız makinaların hiçbirinden ciddi anlamda AF hızı istesenizde beklenemez, vahşi yaşam fotoğrafı çekeceğim diye hayalleriniz varsa, uçanı kaçanı çekeceğim diye hayalleriniz varsa direkt unutum bu sistemleri, hiçbiri bir DSLR kadar başarılı netlik ve takip yapamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.