Şimdi Ara

OLYMPUSÇULAR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
0
Favori
43.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hkntrk

ffbb25 makinan hayırlı olsun güle güle kullan .
    benimde düşündüğüm makinalardan biraz daha açıklayıcı bir inceleme yapabilirmisin.
    mesala 18 zoomu var bu na bir örnek koya bilirmisin. aynı ortamda çelikmiş farklı iso değerlerinde foto koya bilirmisin mesela 100 , 200 ,400, 800 , 1600 iso değerlerinde birde iç mekanda auto moda çekim yapıp koyarmısın düşük ışıklandırmalı flaş kapalı olursa iyi olur performansını görmek acısından .
    bu makineyi almayı düşünüyorum da .....
    teşekkürler....
    not: süleyman arkadaşın dediği gibi fotoları 800x600 yüklerseniz daha iyi olur sayfanın açılması harbiden geç oluyor.

Teşekkürler hkntrk.İlk fırsat bulduğumda incelemesini yapıp resimleri ekleyecem.Kafamdan geçen arkadaşımın Sony H7 sini alıp birebir kıyaslama yapmak.Fakat kendi makinamı önce öğrenmem lazım.Klavuzunu falan da okumadım henüz.İnan sadece auto da resim çekebiliyorum ve hep aynı çözünürlükte.En yakın zamanda hepsini ekleyecem ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffbb25 -- 15 Nisan 2008; 5:39:53 >

• tamamdır arkadaşım bekliyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ffbb25

quote:

ffbb25 makinan hayırlı olsun güle güle kullan .
    benimde düşündüğüm makinalardan biraz daha açıklayıcı bir inceleme yapabilirmisin.
    mesala 18 zoomu var bu na bir örnek koya bilirmisin. aynı ortamda çelikmiş farklı iso değerlerinde foto koya bilirmisin mesela 100 , 200 ,400, 800 , 1600 iso değerlerinde birde iç mekanda auto moda çekim yapıp koyarmısın düşük ışıklandırmalı flaş kapalı olursa iyi olur performansını görmek acısından .
    bu makineyi almayı düşünüyorum da .....
    teşekkürler....
    not: süleyman arkadaşın dediği gibi fotoları 800x600 yüklerseniz daha iyi olur sayfanın açılması harbiden geç oluyor.

Teşekkürler hkntrk.İlk fırsat bulduğumda incelemesini yapıp resimleri ekleyecem.Kafamdan geçen arkadaşımın Sony H7 sini alıp birebir kıyaslama yapmak.Fakat kendi makinamı önce öğrenmem lazım.Klavuzunu falan da okumadım henüz.İnan sadece auto da resim çekebiliyorum ve hep aynı çözünürlükte.En yakın zamanda hepsini ekleyecem ama.

• sonunda sp-560uz mi aldım herkesede tavsiye ederim cok ca amatör olmama ragmen cok guzel fotolar
    (tabi bana göre ) cektim bir kac tanesini ekliyorum

http://img232.imageshack.us/img232/9028/0001ez6.jpg bu makro

http://img508.imageshack.us/img508/1654/0002nb6.jpg bu normal

http://img519.imageshack.us/img519/1214/0003gw9.jpg buda 18X zoomlu hali

• skaya arkadaşım makinen hayırlı olsun gece çekilmiş bir foto koyabilirmisin birde bu videoda optik zoom oluyor mu şu 40 sn olanından değil sınırsız olanda burda okumuşutum h tipi hafıza kartlarında oluyor demişlerdi(belkide h tipi değildir ama ben öyle hattırlıyorum ) cvpların için şimdiden tşkler
  • forumda fazla olympusçu yok diyenlere inat,4.sayfayıda bulduk
  • quote:

Orjinalden alıntı: cauchy33

skaya arkadaşım makinen hayırlı olsun gece çekilmiş bir foto koyabilirmisin birde bu videoda optik zoom oluyor mu şu 40 sn olanından değil sınırsız olanda burda okumuşutum h tipi hafıza kartlarında oluyor demişlerdi(belkide h tipi değildir ama ben öyle hattırlıyorum ) cvpların için şimdiden tşkler

Video da optik zoom oluyor.Görüntü kalitesi de hiç fena değil.Fakat çekim süresini henüz bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cauchy33

skaya arkadaşım makinen hayırlı olsun gece çekilmiş bir foto koyabilirmisin birde bu videoda optik zoom oluyor mu şu 40 sn olanından değil sınırsız olanda burda okumuşutum h tipi hafıza kartlarında oluyor demişlerdi(belkide h tipi değildir ama ben öyle hattırlıyorum ) cvpların için şimdiden tşkler

tesekkür ederim.......
    videoda optic zoom yapamadım ama menusunde digital zoomu destekliyor
    evet sure sınırlaması var hafıza kartının boyutuna göre ama h tipi kart bide m2 ler cıkmıs
    onun özewlligini bilmiyorum bu tur bi kart alırsan oluyor sanırım bende bi h tipi kart almayı dusunuyorum
    heberlesip beraber alalım uygun fiyata bulursan buraya yaz bende yazacagım cok muthiş bir makrosu var

bi örnek
     OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skaya35 -- 26 Nisan 2008; 2:02:01 >

• arkadaslar babam bir arkadasindan olympus C-720 ultra zoom adli makine getirdi 100 ytl vermis...sizce iyi etmis mi bu makinenin performansi nedir ne degildir ilgilenen arkadaslara tesekkurler...
  • skaya o hafıza kartını alırsan sanırım oluyor demişsin işte bunun kesin olup olmamasını bilirsem bnm için önemli olur her ne kadar fotoğraf makinesi fotoğraf çekmek için alınıyor olsada almışken videosuda güsel olsa hiç fena olmas
  • Arkadaşlar ben Olympus C-520 aldım
    8.0mp falan yanında 1gb XD hafıza kartı ve
    Orite marka 4gb lık mp4-radyo çalar hediyesi falanla beraber vatandan aldım.

Henüz dışarıda resim çekmedim pek yani yayınlayabileceklerimi yayınlııcam burda ama yarın akşam yeni resimler eklerim.

Makinayı alınca çekildi:
     OLYMPUSÇULAR

Bi arkadaşla bizim yeni araçta:
     OLYMPUSÇULAR

Jant ayrıntıları:
     OLYMPUSÇULAR

• Arkadaşlar çekim tekniklerinizi özellikle olympuslarla nasıl uyguladığınızı yazarsanız sevinirim...
  • yeni makina alan arkadaşlar hepinizin makınası hayırlı olsun ışığınız bol olsun....

burak0708....forumda fazla olympusçu yok diyenlere inat,4.sayfayıda bulduk

skaya35..... 18x zoom başka bir örnek verebilirmisin makro foton çok güzelbirde gece çekimi yapsan buraya koysan çok iyi olacak bende bu makınayı düşünüyorum biraz daha ayrıntılı incelersen sevinirimm..

• arkadaşlar bu topiği ilk açtığım gün tek başımaydım zaten ilk sayfaya bakarsanız hep benim yüklediğim fotoğraflarla dolu şimi olympusçular aldı başını gidiyor maşallah böyle devam edelim iyi gidiyoruz
  • OLYMPUS SP-560UZ

AUTO Kamera çekim koşulları için en uygun olan ayarları otomatik belirler.
    P Kamera, en iyi apertür değerini ve örtücü hızını otomatik olarak ayarlar.
    A Bu fonksiyon, apertürü elle değiştirmenize olanak tanır.
    S Bu fonksiyon, resim çekmek için çekim hızını değiştirir.
    M Bu fonksiyon, apertürü ve çekim hızını elle değiştirmenize olanak tanır.
    MY Bu fonksiyon, her çekim fonksiyonunu manüel olarak ayarlayıp kendinize özgü çekim modu
    olarak kullanmanıza olanak tanınır.
    SCN Bu fonksiyon, çekim koşullarına uygun olan bir sahne modunu seçerek resim çekmenize
    olanak tanır.
    GUIDE Bu fonksiyon ekranda görüntülenen çekim kılavuzunu izleyerek hedeflenen ayarları
    yapmanıza olanak tanır.

bu modlarda cekim yapmaktadır ayrıntısı için asagıdaki kitapcıgı indirip bakabilirsiniz turkcedir

kendi sitesinden yeni firmware yenilenmektedir su an 3.1 versiyonu mevcuttur.
    http://www.olympus.com.tr/consumer/29_SP-560_UZ_Firmware_Updates.htm tıkladıgınızda yeterli acıklama mevcuttur...
    http://www.olympus.com.tr/consumer/208_manuals.cfm?prodID=P_N2942592 buraya tıklayıp PDF formatındaki kullanım kılavuzunu bulabilirsiniz
    cevabını almak istediginiz bir cok soru kitapcıkta mevcuttur ancak mevude ingilizce kelime bulunmamaktadır mekinada tumuyle Turkçe dir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skaya35 -- 16 Nisan 2008; 17:14:52 >

• quote:

yeni makina alan arkadaşlar hepinizin makınası hayırlı olsun ışığınız bol olsun....

skaya35..... 18x zoom başka bir örnek verebilirmisin makro foton çok güzelbirde gece çekimi yapsan buraya koysan çok iyi olacak bende bu makınayı düşünüyorum biraz daha ayrıntılı incelersen sevinirimm..

su an için pek vaktim yok ama kıza zaman içinde gereken her turlu inceleme ve acıklamayı ekleyecegim gece cekimi oda içinde sıfır ısıkta denedim guzel ancak acık alanda manzara cekimi yapmadım yakında onlarıda koyacagım urune ait kullanma kitapcıgının likini verdim merak eden tum arkadaslar indirip özelliklerini ve calısma kosullarını ögrene bilir..
    18X opticli iki poz
    http://rapidshare.de/files/39136304/SP-560UZ.rar.html rapide koydum cözunurlugu dusmesin diye kusuruma bakma

• quote:

Orjinalden alıntı: nohackmove

Arkadaşlar çekim tekniklerinizi özellikle olympuslarla nasıl uyguladığınızı yazarsanız sevinirim...

eğer evde çekim yapacaksam scene den iç mekanı seçiyorum.
    dışarıda da hep manzara modunda çekiyorum.
    ama sen şanslısın benim makine FE-230 olduğundan manuel ayarlara izin vermiyor.bildiğim kadarıyla senin makinede manuel ayar yapılabilir.Ayar tekerleğinden P yi seçtiğinde enstantane hızı olsun,beyaz ayarı olsun,iso olsun bu tarz ayarları kurcalamakla çok iyi fotoğraflar çekebilirsin.bu bahsettiğim enstantane iso beyaz ayarıyla ilgili bilgiler yanlış hatırlamıyorsam DİJİTAL FOTOĞRAF topiğinin başında FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ bölümünde mevcut....
    unutmadan makinen ve araban hayırlı olsun.Allah kaza,bela vermesin...

• teşekkür ederim.. o topiclere baktımda fotoraf makinesinde p de falan menüden iso yu ayarladıım yeri buldum. diğer enstantane ve diyafram ayarları nerden yapılıyor?
    quote:

Orjinalden alıntı: burak0708

quote:

Orjinalden alıntı: nohackmove

Arkadaşlar çekim tekniklerinizi özellikle olympuslarla nasıl uyguladığınızı yazarsanız sevinirim...

eğer evde çekim yapacaksam scene den iç mekanı seçiyorum.
    dışarıda da hep manzara modunda çekiyorum.
    ama sen şanslısın benim makine FE-230 olduğundan manuel ayarlara izin vermiyor.bildiğim kadarıyla senin makinede manuel ayar yapılabilir.Ayar tekerleğinden P yi seçtiğinde enstantane hızı olsun,beyaz ayarı olsun,iso olsun bu tarz ayarları kurcalamakla çok iyi fotoğraflar çekebilirsin.bu bahsettiğim enstantane iso beyaz ayarıyla ilgili bilgiler yanlış hatırlamıyorsam DİJİTAL FOTOĞRAF topiğinin başında FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ bölümünde mevcut....
    unutmadan makinen ve araban hayırlı olsun.Allah kaza,bela vermesin...

Yeniler.....

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 16 Nisan 2008; 20:59:21 >

• enstantane ayarını bulamadıysanız otomatik kendi ayarlıyordur.ama beyaz ayarının manuel modda çıkması lazım.(FE-290 da öyleydi.FE-280=C-520 olduğuna göre senin makinede de vardır)
  • hangi menüde sadece o ayarlar yapılıo onu bilmiom

quote:

Orjinalden alıntı: burak0708

enstantane ayarını bulamadıysanız otomatik kendi ayarlıyordur.ama beyaz ayarının manuel modda çıkması lazım.(FE-290 da öyleydi.FE-280=C-520 olduğuna göre senin makinede de vardır)
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler verdiğin linke bakıyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: skaya35

quote:

yeni makina alan arkadaşlar hepinizin makınası hayırlı olsun ışığınız bol olsun....

su an için pek vaktim yok ama kıza zaman içinde gereken her turlu inceleme ve acıklamayı ekleyecegim gece cekimi oda içinde sıfır ısıkta denedim guzel ancak acık alanda manzara cekimi yapmadım yakında onlarıda koyacagım urune ait kullanma kitapcıgının likini verdim merak eden tum arkadaslar indirip özelliklerini ve calısma kosullarını ögrene bilir..
    18X opticli iki poz
    http://****.de/files/39136304/SP-560UZ.rar.html rapide koydum cözunurlugu dusmesin diye kusuruma bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkntrk -- 17 Nisan 2008; 10:34:46 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.