Şimdi Ara

OLYMPUSÇULAR (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
0
Favori
43.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bende olympus fe 320 alarak olypuscular kervanına katıldım. açıkçası bu cihazdan çok memnun değilim ve düşünen arkadaşlara tavsiye etmem 100-200 ytl daha fazla vermeye değer bence.aldıuktan sonra pişman olmak var bide aynen benim olduğum gibi.ayrıca olympuscu arkadaşlar bu topic te olympus dışında bütün cihazları tartışıyosunuz ama olympus daha az tartışılıyo çok garip....neticede olympus fe 320 gündüz çekimleri fena değil ancak gece çekimleri berbat macro ii değil.video çekimi tatminkar.bas çek anlamında günü kurtarabilecek bi makina.ama iyi bişey almayı düşünüyosanız almayıon derimm.
  • bi ay da benden
    resimde hiç oynama yoktur
     OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 18 Eylül 2008; 0:07:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: SezginTezel

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SezginTezel

Nikon P80 makinem vardı, iade ettim. Sonra önüme Panasonic ve Fuji seçenekleri sunuldu. Ama sunulan seçenekler gerçekten kötüydü. Olympus SP-560UZ aldım. Çok ama çok memnunum. Alışmak gerekiyor alete. Ama alıştıktan sonra sonuçlar mükemmel. Bence alınabilecek en iyi DSLR-Like makinelerden biri. Ben alıştığım için, benim için en iyisi diyebilirim.[RAW çekim olayı da çok işime yaradı.]

panasonic ve Fuji seçenekleri sunuldu diyorsun...Neye göre kötü ve hangi makinalar sunuldu...
    alınacak en son slr-like lardan biri sp560uz

netlik,canlılık,disturtion,renk sapma sorunları vs...

Siz kullanmayı bilmiyorsanız bir şey diyemem. Ancak rakibi olarak gösterilen Panasonic' in ve Fuji' nin eş değer modelleri tam bir felaketti. Hatta rezaletti. Nikon P80 ise tam bir hayalkırıklığı idi benim için...

560 UZ için en son alınacak makinelerden biri demişsiniz. Açıkçası bu yoruma çok güldüm. Dediğim gibi kullanmayı bilmek gerekiyor. Şu anda 4 makinem var. 2 compact, bir D-SLR ve bir D-SLR like. Ummadığım kadar başarılı bir ürünle karşı karşıyayım.

Bahsettiğiniz sorunları ben Panasonic, Fuji ve Nikon' un eşdeğer modellerinde gördüm. Olympus' ta yaşadığınız iddia ettiğiniz sorun sizin makinenize özel olmasın sakın?

panasonicte bu tür sorunlar yaşamanız bana biraz çok abarttığını gösterir ki,panasonic ASPH mercek takımını kullanan bir firma ki,o bahsettiğim sorunları Olympusa göre çok çok minimum seviyede yaşatır.
    Fuji ise olağanüstü renk canlılığı ve iso performansı ,ama PF olayında biraz sorunlu olduğu bir gerçek...
    Dünya kabul etmiş,siz etseniz ne olur etmeseniz ne olur...
    AYrıca hala önerilen modelleride yazmadınız,???? niye acaba !!!

Benim marka takıntım yok. Öyle kendi makinesini kötüleyen insanlar olunca, kalkıp topiclere atlayıp savunma pozisyonuna geçecek kadar da yaşım küçük değil... Elimde Panasonic MX-500 video kameram var. 3 CCD' li ilk çıkan yüksek kaliteli cihazlardan biri. Üzerinde de Leica lens var. Pentax K20D DSLR makinem var. 2 tane Canon ve Sony compact makine var. (A620 ve T700) Görüldüğü gibi marka takıntım yok. İyisini ararım, araştırırım, denerim ve sonra da satın alırım. Beğenmezsem de iade ederim.

Önce Pentax alacaktım ancak tatmin etmedi alt modelleri. Sonra Panasonic' e yöneldim çünkü video kameramdan memnunum. Ancak bana önerilen eşdeğer modelleri beğenmedim. Birinde gece çekimi kötüydü, diğerinde ise RAW mode yoktu. Ayrıca underwater kiti de yoktu. Fuji' de ise s8500fd' yi son derece başarısız buldum. Image Stabilization' ı da yoktu ayrıca. Sonunda Nikon P80' i hepsinden 1 hafta fazla süreyle denedim. Ancak hiç memnun kalmadım. Belki ilerde firmware ile düzeltilir, ancak bana daha çok hardware problemi var gibi geldi. Son olarak Olympus 560UZ' yi aldım ve denedim. Sonuçlar mükemmele yakındı. Tabi bu sonuçlara nasıl baktığınızda önemli. Eğer bir DSLR makine performansı bekliyorsanız tabi ki bunu bulamazsınız. Ben incelediğim modeller arasında en çok Olympus' u beğendim. Daha önce Olympus makinem olmamıştı. Şu ana kadar da problemsiz gidiyoruz. Ayrıca underwater kiti' de var. Sanırım açıklayıcı olmuştur.

Bir de öyle imalı imalı "???? niye acaba" komiklerini yazmazsanız sevinirim. Seviyeyi düşürmeye gerek yok.

• 8500fd diye bir model varmı fujide , sanırım S8000fd kullandınız... ?(ama S8000fd de IS mevcut) Siz açıkcası Fujinin en zayıf halkasını kullanmışsınız. S5700 bile ciddi anlamda fark atıyor ?

Pentax K20D niz var,açıkcası Slr-like ile boşuna uğraşıyorsunuz (yanlış anlamayın) K20D sahibi olsam başka ne isterim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 19 Eylül 2008; 1:31:33 >
  • quote:

8500fd diye bir model varmı fujide , sanırım S8000fd kullandınız... ?(ama S8000fd de IS mevcut) Siz açıkcası Fujinin en zayıf halkasını kullanmışsınız. S5700 bile ciddi anlamda fark atıyor ?

Pentax K20D niz var,açıkcası Slr-like ile boşuna uğraşıyorsunuz (yanlış anlamayın) K20D sahibi olsam başka ne isterim ki

SLR-like makineyi underwater kiti ucuz olduğu için aldım. Çünkü dalışta küçük ama etkili makine gerekli idi. Her bir makinemi farklı amaçlar kullanıyorum. Bir yaş günü partisine DSLR makine ile gitmem mesela. Atarım Sony' yi cebe öyle giderim. Herbirinin ayrı amacı var.

• Bir Olympus DSLR kullanıcısı olarak, profesyonel makinalarda başarısız olduğu fikrine katılmıyorum. Amatör bir kullanıcı olarak DSLR makina almaya karar verdiğimde Nikon, Canon, Sony, Panasonic'in tüm modellerini dpreview'den inceledim. Ancak giriş ila orta seviyedeki modelleri tercih edeceğimden çok gelişmiş modelleri sadece merakımdan inceledim. Daha sonra ElectroWorld'ün reklamını gazetede gördüm. Model Olympus E-410'du. O ana kadar Olympus'u hiç incelememiştim. Hemen dpreview'i açtım ve örnek resimleri görünce tamam dedim. Bir de baktım ki dpreview bu makineyi şiddetle tavsiye ediyor. Aldığım günden beri en ufak bir şikayetim yok. Çektiğim fotoğrafları burada zaman zaman örnek olarak verdim. Aşağıda yazın çektiğim fotoğraflar var. Karar sizin makine performansı konusunda.

Saygılarımla.

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

• merhaba herkese bende olympus ailesine katıldım sp560 uz alarak. .

Bu gece yayınlanmıs tüm yazıları okudum. Forum cok güzel giderken, konular degismeye yelken açmıs.
    Oysa isterdim ki, baslangıçta verdiginiz çekim detayları ve örneklerinin dvam etmesi ne hos çalısmalar var ilgiyle baktım tüm resilerinize özellikle makro çekimlerde süpersiniz....

Dilerim forum eski tatlı diliğyle ve örnekleriyle devam eder....

Ben karenin nasıl olması gerektiğini bilen ama denklaşore basan olmadım sadece kreative yönetmenlik yaptım.... ama artık zaman zaman ele aldığım makineyi artık tamamıyla elimde gezdirmek istiyorum....

Resim ve renk konsunda uzmanım photoshop renk ayırımı ve çeşitli baskı çeşitlerini dönüstürme konusunda bilgilerimi paylasabilirim isterseniz

yasım 35, izmir dokuz eylül güzel sanatlar grafik bölümü meznum suanda istanbulda bir kurumda art direktor olarak çalısmaktayım

herkese saygılar

• selamlar,
    bende baya araştırmıştım ve sonunda sp 560 uz bana daha iyi geldi,ve aldım,çokda memnunum,
    olympus için konu açılmasınada memnun oldum,herkese bol fotoğraflı günler dilerim...

not:iso o kadarda kötü değil,bu yazıları okuduktan sonra mutfakta floresan ışığında bir çekim yaptım,
    birde siz bakın,iso 800 de..

OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soylu -- 15 Kasım 2008; 13:40:05 >

• Bu linkte fotoğraf göremedim ben. Sadece fiyatlar yazıyor.

@soylu
    Güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

Bu linkte fotoğraf göremedim ben. Sadece fiyatlar yazıyor.

@soylu
    Güle güle kullan

ilgili makinanın üzerine tıklayınız ayrıntılı açıklaması mevcut
    şu çekim tuşuna bastığımda kırmızı lazer gibi iık tam odakladığım yere ışıtmıyor 5 metrede 15 cm kadar sağa yansıtıyor
  • sp 560 video çekim süresini nasıl uzatırım (640/480) de 40 saniye çekiyor 2gb kart ile
  • 640*480 30fps sınırsız video çekebilmeniz için kartınızı h tipi olması lazım. Anladığım kadarıyla sizin kartınız m tipi. M tipi kart ile 640*480 15fps 320*240 30 veya 15fps video çekebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 19 Kasım 2008; 2:53:58 >
  • XD M+ diye bir kart çıkarmışlar h tipleri kalkmış. 2 gb .M+ İle 30 dk. çeker diyenler var formda ne kadar doğrudur.
  • M+ ı bilmiyorum. Bende 1gb h ve 1gb m tipi 2 kart var. M tipi ile 640*480 30fps videoyu 30sn falan çekiyor en fazla. 15fps yaptımmı sınırsız.
  • quote:

M+ ı bilmiyorum. Bende 1gb h ve 1gb m tipi 2 kart var. M tipi ile 640*480 30fps videoyu 30sn falan çekiyor en fazla. 15fps yaptımmı sınırsız.

iyi dilekleriniz için teşekkürler

video daki m tipi-h tipi ilginç doğrusu,bu ayrıntıyı bilseydim alırken dikkat ederdim...
  • Ben de baya uğraşmıştım neden çekemiyorum diye. Daha sonra cihazın kullanım kılavuzunu okuyunca görmüştüm. Kartın yazma hızı falan düşük heralde h tipine göre. Ondan böyle oluyor.
  • quote:

Ben de baya uğraşmıştım neden çekemiyorum diye. Daha sonra cihazın kullanım kılavuzunu okuyunca görmüştüm. Kartın yazma hızı falan düşük heralde h tipine göre. Ondan böyle oluyor.

ben bi çıkıp vatan veya teknosa ya bi bakayım o zaman,fiyatları ne durumda..
  • arkadaşlar baştan sona kadar neredeyse bütün fotoğraflarda kadraj eğik.Lütfen buna biraz daha dikkat edin.En önemli konulardan biridir.makinayı düz tutmak yamuk tutmaktan daha kolaydır.Sonuçlar da bambaşka olur bilginize.
  • oh oh bu ne güzellik heryer olympus aman allahım bu saate ruyamı bu cok sukur arkadas sayısı artıyor
    selamlar arkadaslar olmypus cu bi babanın oglu olarak bende olmypus sp-560uz ciyim listelere benide ekleye bilirsiniz
    uzun zamandır nete giremiyorum işlerden dolayı cok yogunum umarım yakındea uzun uzun sohbet edecek fırsatımız olur
    herkese saygılar sevgiler

( HER kez bir GüN OLMYPUS cu olucak )

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.