Şimdi Ara

OLYMPUSÇULAR (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
0
Favori
43.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 6 aydır ciddi olarak fotografcılıkla ilgilenmeye çalışıyorum. Fotograf çekmek hem güzel bir makine, belkide daha fazlası kişinin yaratıcı olmasıyla paralel bir sanat dalı. Ben şimdilik kendim için uğraşı demek istiyorum. Kendime bir makine almaya niyetlendiğimde, piyasada belli başlı makineleri incelemek, çekilen fotografları görmek için çok fazla inceleme yaptım, bunlara yabacı kaynaklarda dahil. Bir süre sonra bunalıma girdim :))). Herkes birşeyler söylemiş. Bazı ürünlere toz kondurulmazken, bazı ürünlerde yerden yere vurulmuş. Dediğim gibi ben bir usta değilim ve çok amatörüm, elektronik eşyala çok fazla merakım var, bıkmadan usanmadan araştırma yapa bilirim. Herkesde olduğu gibi bende de göz var, benimde bir zevkim var.

Canon, Panasonic, Sony, Nikon gibi belli başlı üreticilerin, daha doğrusu dünya devlerinin SLR-Like modellerini kullanma şansım oldu. Hepsinde uzun süreli fotograflar çekme şansm oldu.

FZ-7 ; FZ-8 ; FZ-50 ; SX100; SX110; S5 ; H9 ; H50 ; P80 aklıma gelen kullandığım modeller.

Hiç biri SLR makine gibi olamaz, elbette her modelin bir parça diğerlerine göre artıları veya eksileri olabilir. Her üreticinin kendisine göre teknoloji ve üretim mantığı var.

Sonuç olarak; ne yazık ki memleketimizde bir model var ki, yerden yere vurulan, en ufak bir eksiliği aşırı büyütülen, hatta bazı kullanıcıların, fotoları sulu boya gibi dediği marka, DÜNYA DEVİ OLYMPUS.

Ben Canon EOS 40D kullanıcısıyım. Aynı zamanda Olympus SP-560 UZ sahibiyim ve aktif olarak kullanıyorum. Bu cihazdan hiç bir makineden olmadığım kadar memnunum. Böylesine dünyaca ünlü bir marka sulu boya gibi fotograflarla mı bugünkü düzeylerine geldiler ? bu makineler; hiç mi kontrolden geçmeden, çektiği fotograflara bakılmadan bütün dünyaya satılıyor. Ben bir olympus avukatı değilim.

Bunca yazıyı neden yazdım;

Kendisine yeni bir makine almak isteyen arkadaşlar, Olympus iyi bir markadır, makine teknolojisinde bir çok ilkleri vardır. SP-560 için diye bilirim ki, ürün piyasadan kalkmadan 550 YTL karşılında hemen bir tane hic düşünmeden alın. Diğer arkadaşaların çektiği fotolara bir bakın. Yukarıda bahsettiğim modellerin hiç biri çok çok çok daha iyi fotolar çekmiyor. Şuan böyle bir fiyat avantaji varken, fahiş fiyatalara makineler almayın. Yurt dışı fiyatlara bakarak, bu fiyata ben daha süper bir makine alırım diyerek kendinizi riske atmayın. Sürekli elinizde olan, çantanızda olan, her türlü çarpma, toz, ısı gibi olumsuz şartlar altında, adı Sony de olsa, Nikon da olsa unutmayın ki arızalanma riski çok fazla.

• quote:

Orjinalden alıntı: incredible
    Kendisine yeni bir makine almak isteyen arkadaşlar, Olympus iyi bir markadır, makine teknolojisinde bir çok ilkleri vardır. SP-560 için diye bilirim ki, ürün piyasadan kalkmadan 550 YTL karşılında hemen bir tane hic düşünmeden alın.

Hatta şu anda hepsiburada'da 473 YTL.

http://www.hepsiburada.com/olympus-sp-560-ultrazoom-8.0mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi2gb-xd-hafiza-karti-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd97726

• EVET INCELEDIM, HERKES ADINA TSK EDERIM SIZE.

BOYLE BIR CIHAZ NASIL KOTULENE BILIR HALA ANLAMIYORUM !!!!!

UMARIM BAZI ARKADASLARIMIZ YAZILANLARI VE CEKILEN FOTOLARI GÖRÜP, OLYMPUS SAHIBI OLURLAR. BU FIYATA BOYLESINE BIR MAKINE.
  • acaba diğer modelleri de iyi mi kullanan var mı ? Slr olmayanlardan yani..mesela şu model;(hazır indirimdeyken)

OLYMPUS FE-310
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99647
  • Bence kaçırma fiyatı çok uygun.
  • selam arkadaslar

bende sp 560 alarak olympus ailesine katıldım.

makine yurt dışından çok ucuza geldi. ebaydan aldım. ama sadece makinenin kendisi var.

şimdi buna pil, şarz aleti, hafıza kartı, üçayak, kılıf v.s. almam lazım.

formu okurken bi noktaya takıldım.

video cekimi için hafıza kartı M tipi, M+ Tipi, H tipi etkiler yazıyo. benim amacım sadece fotoğraf çekmek. fotoğraf çekimi için kart tipi önemli mi ?

mesela raw formatında cekerken veya çok hızlı foto çekerken (sn de 15 çekim) veya da panorama çekerken kart tipi etkiler mi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

selametle
  • arkadaşlar bir ay fotoğrafıda benden,ps de sadece biraz keskinlik verildi..

OLYMPUSÇULAR
  • Arkadaşlar elimde satilik Mju 760 modeli var. İsteyen olursa alttaki linkten bakabilir ürüne..
    http://www.sahibinden.com/sifir_olympus_mju_760_7_1mp_herturlu_hava_kosuluna_dayanakliWQQaXQQ11682804WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orjinalden alıntı: biz

sp 560 uz ilk deneme

Sevgili biz,
    O fotoğrafı kim olsa iyi çeker. Delikanlı pek yakışıklı maşallah.
    Allah bağışlasın.
  • Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Kim olsa çeker derken böyle yakışıklı bir delikanlı ile güzel bir kare yakalamak için iyi bir fotoğraf makinasına, iyi bir fotoğrafçıya gerek yok demek istemiştim.
    Tekrar Allah bağışlasın.
  • Makinayı benim fotolarıma bakıp değerlendirmeyin kafama göre birşeyler yapıyorum.

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 20 Aralık 2008; 23:29:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: munans

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Kim olsa çeker derken böyle yakışıklı bir delikanlı ile güzel bir kare yakalamak için iyi bir fotoğraf makinasına, iyi bir fotoğrafçıya gerek yok demek istemiştim.
    Tekrar Allah bağışlasın.

sağol hocam sizden bir isteğim var.şu yukardaki fotoda bazı alanlar güneşli bazı alanlar gölgeli olduğunda en önemli ayar sp560 da hangisidir teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 20 Aralık 2008; 23:35:33 >
  • size OLYMPUS SP 560 ile çekilmiş güze bir fotoğraf. resimdeki benim dünyalar güzeli kızım.

OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 23 Aralık 2008; 12:44:12 >
  • hanahmet
    slr ile çekilmiş gibi, çok iyi,
    ve Allah bağışlasın,maşaallah..
  • arkadaslar 400 civarı bi fiyata olmpus marka fotograf makinası almak istiorum.8mp arıorum ve birde 2.7-3.2 inç arası bi ekran arıorum.olmpusun cok modeli var bulamaıdım onların içinden siz ne onerirsiniz??
  • OLYMPUS SP-560 (LINK ICIN TIKLAYIN) sizin istediginiz fiyata alabileceginiz iyi bir makina sanirim. Su anda hepsiburada fiyati da cok uygun. Degerlendirin derim.
  • oncelikle tesekkurler oneri için ama belirtmeyi unutmusum buyuk bişi aramıorum bu sp serisi kalın bayaa bi,daha ince,portatif,rahat tasınailen bişi arıorum.
  • e420 dslr

OLYMPUSÇULAR
  • yıl sonu indirimlerinden SP560 Uz 500 ytl nin altına inmiş ,almaya karar verdim .

alan yada kulanan arkadaşların son sözü nedir ,
    hocam bir daha düşün! yada
    onu alma şunu al!!

diyen var mıdır??
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.