Şimdi Ara

OLYMPUSÇULAR (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
0
Favori
43.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OLYMPUSÇULAR
  • mju 840

OLYMPUSÇULAR
  •  OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serocan39 -- 4 Ocak 2009; 15:37:05 >
  • ....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutum -- 10 Aralık 2011; 21:33:30 >
  • serocan39
    fotoğrafları auto modda çekerseniz pek iyi netice alabileceğinizi sanmıyorum, en azından
    p modunda çekim yapın..
  • Auto modunu hiç kullanmıyorum, p modunda çekiyorum daha çok ama eşimi filan çekerken biraz hareket etse dahi bulanık çıkıyor fotoğraf bunu engellemem için hangi modda nasıl çekmeliyim yardımcı olursan sevinirim soylu arkadaşım
  • slmlar
    bende fotoğraf olayına yeni merak sardım uzun zamandır inceliyorum ama tam karar veremedim, en son sp 560 modelini beğenmiştim ama oda acaba çok büyükmü diye bi kaygı olustu ve biraz daha bakınca mju 1010 modelini beğendim..ama yinede kararsızım, sp 560 ı olanlar o makina içi yanımda ek bi çanta tasımam gerekiyormu yoksa kendi çantamın içindede rahatça tasırmıyım? ilk makinam olacak ve muhtemelen sürekli herseyi cekmek isteyeceğim,hep yanımda olmalı.renkler çok canlı olsun istiyorum.tüm bu isteklerim doğrultusunda sizce hangisi? (biliyorum burası yeri değil ama birde panasonic tz5 var?)
  • mju 840 nasıl arkadaşlar memnun musunuz? canon ixus 40 ımı çaldırdım çok memnundum ama şimdi yeni makina bakıyorum. görüşlerinizi bekliyorum. slmlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mekalde

mju 840 nasıl arkadaşlar memnun musunuz? canon ixus 40 ımı çaldırdım çok memnundum ama şimdi yeni makina bakıyorum. görüşlerinizi bekliyorum. slmlar

Ben kızıma aldım. Şimdilik memmunuz. Bas çek makine. Menüsü çok kullanışlı. flash çok güçlü. Fotoğraf kalitesi 10 üzerinden 7. Gündüz çekimleri çok güzel. ortalama (flashlı flsahsız) 300 foto çekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serocan39

Auto modunu hiç kullanmıyorum, p modunda çekiyorum daha çok ama eşimi filan çekerken biraz hareket etse dahi bulanık çıkıyor fotoğraf bunu engellemem için hangi modda nasıl çekmeliyim yardımcı olursan sevinirim soylu arkadaşım

ışığın yetersiz olduğu zamanlarda düşük enstantene hızı ndan kaynaklanan
    bulanıklık olabilir,bu durumda ya tripod kullanacaksınız,yada flash,
    birde cihazda titreşim önleme motoru var o açıkmı?
    ve ayrıca ekran menüsünde hıgh ıso seçeneği var bu ikisi bulanıklık giderici olarak baya işe yarıyor
  • Titreşim önleme modu açık sürekli ama hig iso açık değil o zaman onuda açayım öye deneyim teşekkürler. İznin olursa daha çok başını ağrıtır soylu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kupess

slmlar
    bende fotoğraf olayına yeni merak sardım uzun zamandır inceliyorum ama tam karar veremedim, en son sp 560 modelini beğenmiştim ama oda acaba çok büyükmü diye bi kaygı olustu ve biraz daha bakınca mju 1010 modelini beğendim..ama yinede kararsızım, sp 560 ı olanlar o makina içi yanımda ek bi çanta tasımam gerekiyormu yoksa kendi çantamın içindede rahatça tasırmıyım? ilk makinam olacak ve muhtemelen sürekli herseyi cekmek isteyeceğim,hep yanımda olmalı.renkler çok canlı olsun istiyorum.tüm bu isteklerim doğrultusunda sizce hangisi? (biliyorum burası yeri değil ama birde panasonic tz5 var?)

her şeyden önce aynı kulvarda değiller,
    en azından sensör boyut farkı var,
    tz 5 ve mju serisi bas-çek tarzı compact cihazlar,, sp 560uz ise manuel ayarlara izin verebilen slr-lıke bir cihaz..

• soylu öncelikle cevap için teşekkürler..
    biliyorum aynı kulvarda değiller ama ben hangi kulvardan alacağımada tam karar veremediğimden ikisinide yazmıstım.heryerde yanımda kocaman bi çanta tasımak istemiyorum , güzel net ve canlı renklere sahip ve birde gece çekimi güzel bi makina sahibi olmak istiyorum.(optik zoomda biraz iyi olsun 3-5 olmasın)mesela panasonicfz8 gece cekimlerini çok beğeniyorum, zifiri karanlıkta bile süper çekiyor 12optik zoom var ama oda çok büyük..fiyat olarak 600e kadar cıkabilirim değecekse.mju 1010 hem küçük hemde bu isteklerimi karsılarmı diye düşündüm?birde süleyman 21 in fotoğraflarına baktım bence gayet güzel ve makinasıda fiyatı oldukca uygun.yoksa 300-400 tl ye alacağım bi makinada beni mutlu edermi?.bu konuda pek bilgim olmadığından karar veremiyorum, hangisi benm ihtiyacımı karşılar? kimi diyor lens önemli kimi diyor olympusta xd kart prb pc ye uymuyor?kafam fazlasıyla karıstı..(birde burda hiç mju1010 ile çekilmiş fotoğraf bulamadım)

• quote:

olympus e 410 kullaniyorum. cok acemiyim siyah beyaz cekim modunu nasi ayarlarim cektiklerimi siyah beyaz yapabiliyorum ama ben siyah beyaz ceksin istiyorum.

Makineniz siyah-beyaz çekim yapabiliyor.

* Menü tuşuna basın
    * 1 no'lu menuden "pıcture mode içinden "monotone" seçeneğini seçin. Buradan sağ yön tuşuna basarsanız siyah beyazın , keskinlik, kontrast ve siyah-beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz. Bu secenek altındaki renk ayarlarından Vivid ile olduğundan canlı, muted ile olduğundan soluk, neatural ile ise adından anlaşılacağı gibi doğal renkler elde edebilirsiniz.

Elinizdeki makine kendisinden 2-3 kat pahalı makinelerle boy ölçüşebilecek kadar kaliteli fotoğraf çekebilen ve bu yüzden fotoğraf makinelerinin incelemesinde referans kabul edilen dprewiev internet sitesinden mükemmel notu alan bir modeldir. Canonun e-410 ile aynı zamanda piyasaya sürülen çok pahalı modellerinde bulunan canlı izleme, yani çekilecek görüntünün diğer DSLR'lerde olduğu gibi sadece vizörden değil, LCD ekrandan izlenmesi özelliği bu modelde mevcuttur. Üzerindeki standart lensle bile çok güzel enstanteler yakalayabilirsiniz. Alacağınız farklı lenslerle (zoom ya da makro) kalitedeki artışları da farkedeceksiniz. Tek eksiği titreşim önleyicisinin olmamasıdır.

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: eiskent

Makineniz siyah-beyaz çekim yapabiliyor.

* Menü tuşuna basın
    * 1 no'lu menuden "pıcture mode içinden "monotone" seçeneğini seçin. Buradan sağ yön tuşuna basarsanız siyah beyazın , keskinlik, kontrast ve siyah-beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz. Bu secenek altındaki renk ayarlarından Vivid ile olduğundan canlı, muted ile olduğundan soluk, neatural ile ise adından anlaşılacağı gibi doğal renkler elde edebilirsiniz.

Elinizdeki makine kendisinden 2-3 kat pahalı makinelerle boy ölçüşebilecek kadar kaliteli fotoğraf çekebilen ve bu yüzden fotoğraf makinelerinin incelemesinde referans kabul edilen dprewiev internet sitesinden mükemmel notu alan bir modeldir. Canonun e-410 ile aynı zamanda piyasaya sürülen çok pahalı modellerinde bulunan canlı izleme, yani çekilecek görüntünün diğer DSLR'lerde olduğu gibi sadece vizörden değil, LCD ekrandan izlenmesi özelliği bu modelde mevcuttur. Üzerindeki standart lensle bile çok güzel enstanteler yakalayabilirsiniz. Alacağınız farklı lenslerle (zoom ya da makro) kalitedeki artışları da farkedeceksiniz. Tek eksiği titreşim önleyicisinin olmamasıdır.

Saygılarımla.

tesekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutum -- 10 Aralık 2011; 21:34:39 >

• arkadaşlar ben sony w120 ve nikon s210 arasında gidip geliyordum ama vatan da inanılmaz bir fırsat görünce ilk aşkım olan olympus mju 840 aldım.bu benim ilk digital makinem yani tecrübeli bir kullanıcı değilim ama izlenimlerimi aktarayım

ilk aldığım gece yani dün gece bir kaç resim çektim sonra kabloları aracılığıyla bir lcd tv ye bağladım müzikli slayt gösteri fonksiyonunu kullanarak resimlere baktım açıkçası resimleri beğenmedim ama bunu gece çekimi olmasına ve hd çıkışı olmamasına bağladım.sonra resimleri bilgisayara attım resimler gözüme biraz daha güzel göründü ama yinede tahmin ettiğim kadar iyi değildi yani gece çekimi çok iyi değil

gündüz çektiğim resimler ise gayet iş görür nitelikteydi.ayrıca efekt fonksiyonları çok güzel yani takvim falan bile yapabiliyorsunuz.

yani makine genel olarak güzel özellikle çok uygun bir fiyata aldığım için ayrıca içinden çıkan masd1 adaptörü sayesinde xd hafıza kartı almama gerek kalmadığı için bu makineyi aldığıma hiç pişman değilim.çünkü gece bile mükemmel çekimleri için dlsr yada yarı prof bir makine almam gerektiğinin farkındayım yada lcd tvlerde cam gibi görüntü izlemek istiyorsam full hd çekim özelliğine sahip bir makine almam gerektiğinin farkındayım.

yani benim diyeceğim benim gibi uygun bir fırsat yakalarsanız hiç kaçırmayın ama gidip teknosadan 430tl ye falan alacaksanız.biraz daha düşünün seçeneklerinizi tekrar gözden geçirin.bu arada ben 292tl ye aldım.hafıza kartı olarakda telefonumdan çıkardığım micro sd yi kullanıyorum.1gb boyutunda 8 mp de 450 foto çekiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: dermeister01

arkadaşlar ben sony w120 ve nikon s210 arasında gidip geliyordum ama vatan da inanılmaz bir fırsat görünce ilk aşkım olan olympus mju 840 aldım.bu benim ilk digital makinem yani tecrübeli bir kullanıcı değilim ama izlenimlerimi aktarayım

ilk aldığım gece yani dün gece bir kaç resim çektim sonra kabloları aracılığıyla bir lcd tv ye bağladım müzikli slayt gösteri fonksiyonunu kullanarak resimlere baktım açıkçası resimleri beğenmedim ama bunu gece çekimi olmasına ve hd çıkışı olmamasına bağladım.sonra resimleri bilgisayara attım resimler gözüme biraz daha güzel göründü ama yinede tahmin ettiğim kadar iyi değildi yani gece çekimi çok iyi değil

gündüz çektiğim resimler ise gayet iş görür nitelikteydi.ayrıca efekt fonksiyonları çok güzel yani takvim falan bile yapabiliyorsunuz.

yani makine genel olarak güzel özellikle çok uygun bir fiyata aldığım için ayrıca içinden çıkan masd1 adaptörü sayesinde xd hafıza kartı almama gerek kalmadığı için bu makineyi aldığıma hiç pişman değilim.çünkü gece bile mükemmel çekimleri için dlsr yada yarı prof bir makine almam gerektiğinin farkındayım yada lcd tvlerde cam gibi görüntü izlemek istiyorsam full hd çekim özelliğine sahip bir makine almam gerektiğinin farkındayım.

yani benim diyeceğim benim gibi uygun bir fırsat yakalarsanız hiç kaçırmayın ama gidip teknosadan 430tl ye falan alacaksanız.biraz daha düşünün seçeneklerinizi tekrar gözden geçirin.bu arada ben 292tl ye aldım.hafıza kartı olarakda telefonumdan çıkardığım micro sd yi kullanıyorum.1gb boyutunda 8 mp de 450 foto çekiyor

hayırlı olsun,güle güle kullanın,
    ve ayrıca bilgiler içinde teşekkürler.

• Arkadaşlar sp 560 la yağmurda filan rahatlıkla fotoğraf çekebilir miyim? Su geçirir mi acaba kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum
  • su geçirir, plastik görüntüye aldanma .yanında şemsiye yada muşamba bulundur.
  • arkadaşlar benim mju 840 la gecen hafta ankarada halı saha maçından sonra şiddetli karla karışık yağmur altında auto modda fotoğraf çektim.gayet güzeldi herkes hayran kaldı.bu havada nasıl çekmiş dediler.yani dış ortamda her türlü çok güzel çekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.