Şimdi Ara

OMD EM5 satıp apsc makine almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sayın arkadaşlar, normalde Oly EM5 kullanıyorum, çok da memnunum ama apsc de denemek istiyorum. EM5'i satmaya niyetim yok , sizce apsc sensörlü bir aynasız alsam gece çekimlerde fark görür müyüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 9 Ocak 2016; 1:39:30 >

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    pek bir fark olmaz. gece çekimlerini iyileştirmek istiyorsan iyi bir lens al, yada olympus omd m5 i satıp aps-c sensör alacağına direk FF sensörlü makine almanı öneriyorum.
  • hocam a6000 ya da a5000 altında bir cihaz alırsan farkı hissedemezsin bence de . hiç gerek yok derim
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Ba a6000 i bir ben begenmiyorum galiba.

inceleme sitelerindeki ornek fotograflara bakiyorum, benim emektar k20d nin detayi cok daha fazla gibi. Dr daha basarili. k20d de, bir foto 14mpx olmasina ragmen 13mb.

Psikolojik mi, bizim gozumuz mu aliskin bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Ben de eski pentax kullanıcısıyım. pentax k-x, k20,k-5 bu üç modeli de kullandım şuanda da sony a6000 makinem var. pentax ın renkleri çok farklı mesela canon un çektiği yeşil yaprakla, pentax ın çektiği yeşil yarakrak arasında belirgin bir ton farkı var.
    sony a6000 in de renkleri biraz soluk o yüzden sana farklı geliyor.
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Hocam a5000 nex f3,6 dan falan iyi mi yani

• Em5iniz var iken hic gerek yok apscye gecmeye, govdeden titresim engellemenin tadini cikarin. Apscye vereceginiz para ile yeni lensler alin daha iyi olur bu arada hangi lensler ile kullaniyorsunuz em5i ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Panasonic gf2 / Olympus e-pm1
    13 yıl önce açıldı
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Pana 14-45 , 20mm 1.7 ve 45mm 1.8 ile kullanıyorum hocam

• A5000 ' in sonuçları dandik 16-50 ile bile çok güzel bence . a6000 ' alınamıyorsa en iyi alternatif a5000 bana göre bu piyasa şartlarında . @eyozgurluk

Hocam K20 efsane bir gövde her anlamda , a6000 iyi imaj için gerçekten iyi lense ihtiyaç duyuyor . Zaten nikon ve pentaxtaki renkleri özellikle k20d zamanlarında diğer markaların hiçbirinde aynı fiyat seviyesindeki ürünler vermiyordu o renkleri ve detayları . A6000 çok dolu geliyor özellik anlamında . İso performansıyla da birleşince biraz rakipsiz kalıyor aynasızlar içerisinde . Tabi tamamen tercih ve hitab etme meselesi . Ben de K110D ile aldığım fotoğraflara bayılıyorum bu sıralar . Pentax gerçekten ayrı bir dünya @forumu

• O lensler ile aldiginiz sonuclar memnun etmiyorsa a5000 felan tatmin etmez sizi bence

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Hocam lenslerden ve makineden çok memnunum aslında. Mesela 14-45'le bile elde düşük ışıkta net fotolar çekebiliyorum. Ama sensörün küçüklüğü bende bazen psikolojik olumsuz etki yapıyor. Örneğin 1 saniye elde çekim yapabildim . 5 yönlü titremesi bile mükemmel.
    bence senin paran cebine fazla gelmiş, en iyisi sen hayrına zekat olarak o parayı bana ver. benden alacağın hayır dualarıyla olympus omd m5 ile mükemmel fotoğraflar çekebilirsin.
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gereksiz masraftan mümkün olduğunca kaçıyorum👍

• Gerek yok. Elinizdeki sistemin kıymetini bilin. Apsc aynasiz kullanıp aklı em5 de kalan biri olarak söylüyorum.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi sistemi kulanıyorsunuz ve hangi lens ya da lenslerle, neden aklınız kaldı EM5'te?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 16 Kasım 2015; 1:06:45 >
    Nex6 35mm 1.8 16-50mm ve 10-18 ile kullanıyorum. Genel olarak memnunum aslında ama 5 eksenli titreşim engelleme ve touch focus beni çok cezbediyordu em5 te. Ayrıca m43 sistemlerin lensleri gayet keskin ve ben 16 50 den hiç memnun değilim.
    Epl5 kullanan bir arkadaşım var, kiyaslayinca imaj kaliteleri arasında uçurum fark ta yok aslında. Ama her ne kadar istesem de geniş açı sıkıntısı ve alan derinliği meselesinden m43e gecmeyecegim.

Ertan hoca 16 mplık sony algılayıcılar ile m4/3 teki 16 mplık sony algılayıcıların başa baş olduklarını, ama a6000'deki 24 mp'dan geride olduğunu söylemişti. Sanırım iyi lensle 16 mp apsc sensörün üstünlüğü kapatılabiliyor em5'te. mesela ben pana 14-45 ile bile elde düşük ışıkta temiz fotolar çekebildim ki hiç düşünemiyordum bile. elde 1 saniyelik çekim yapabiliyorum.
    Aslında pz 16-50 nex6/5n'de iyi diye biliyordum ben hocam
    16 50 keskinlik olarak iyi fakat 16mm de köşe kararması ve distorsiyon çok fazla. Renk ve kontrastini da çok beğenmiyorum. Tabi bunları canon body de uzun süre tamron 17-50 ve 24-105L kullanan biri olarak söylüyorum . Onların yanında gazoz kapağı gibi kalıyor. :)

Hocam sizce kit lenste en başarılı sistem hangisi?

• Panasonicin kit lensleri ve ozellikle olympusun ez olan, bir de 12-50si cok hosuma gidiyor nedense

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.