Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
368.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Carlson 200 ml Likit kullanıyorum, 10 gün civarı oldu herhangi bir değişim görmedim.
  • Selam arkadaşlar spor yapiyorum yoğun calisiyorum firsat buldukca spora atiyorum kendimi protein aminonasit kullaniyorum balik yagi bana ne tavsiye edersini tecrubenize dayanarak bana neyi önerirsiniz ona gore araştırıyım boy:1.85 kg 76

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shiptar1992

Selam arkadaşlar spor yapiyorum yoğun calisiyorum firsat buldukca spora atiyorum kendimi protein aminonasit kullaniyorum balik yagi bana ne tavsiye edersini tecrubenize dayanarak bana neyi önerirsiniz ona gore araştırıyım boy:1.85 kg 76

epidoras hocamın önerdikleri GNC DHA250 Günde 2 tane olmadı benim kullandığım Ocean Plus(27lira) günde 1 tane.
  • 1 yaşındaki çoçugum için balık yagı araştıyorum.malum piyasada yüzlerce firma var.tavsiye edeceginiz ürün varmı
  • carlson 200 ml limon aromalı balık yağı şurubu günde 1 çay kaşığı

http://www.farmasaglik.com/urun/carlson-balik-yagi.aspx ürün bu.

ama buradan almak zorunda değilsiniz googleden buldum.

gittigitiyorda 30-32 kargo dahil satılmakta.
  • epidos selamlar
    daha onceki sayfada da yazmistim. anneme EFA 1200luk aliyorum. Simdi ocean plus aliyorum. sence iki arasinda nasil bir fark var. sanirim sen GNC DHA250 kullaniyorsun. en iyilerinden birisi bu mu? suan ben de carlson aldim kullaniyorum. diger omg3 asidi100gr diyor. sence hangisi kullanmali

• epidos selamlar
    daha onceki sayfada da yazmistim. anneme EFA 1200luk aliyorum. Simdi ocean plus aliyorum. sence iki arasinda nasil bir fark var. sanirim sen GNC DHA250 kullaniyorsun. en iyilerinden birisi bu mu? suan ben de carlson aldim kullaniyorum. diger omg3 asidi100gr diyor. sence hangisi kullanmali...

★***********************★

actigin facebook adresine baktim. eline saglik. bisey dikkatimi cekti. carlson 1000 mg yaziyor ama dha,efa ve diger ay asidi toplami 600 mg cikiyor. bir yanlisluk olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 6 Ekim 2012; 9:19:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

Carlson 200 ml Likit kullanıyorum, 10 gün civarı oldu herhangi bir değişim görmedim.

Öncelikle mucize yaratmayacağına değinmiştik :) ilave olarak görmek istediğiniz değişimden kastınız nedir bunu da maalesef bilmiyorum.

Omega 3 emilimi ve fayda sağlaması 3 ay gibi bir zaman alır, bunu en başından beri yazılarıma eklemeye çalışıyorum.

İlave olarak Omega 3 kullanım zihinsel aktivitelerini geliştirmek istiyorsanız öncelikle şunu söylemem gerekiyor, Omega 3 kullanarak doğrudan zihinsel aktiviteleri arttıramazsınız! Zihinsel aktiviteleri arttırmanıza olanak sağlayacak esansiyel yağdır Omega 3 içeriğinde bulunan DHA.

Nasıl yani? derseniz:
    Omega 3 içeriğinde bulunan DHA vücudunuz tarafından emilimi gerçekleştiğinde zihinsel aktivitelerin daha etkin bir şekilde kullanmak istediğinizde size yardımcı oluyor! Burada kilit nokta kullanmak istediğiniz! Yani Omega 3 alıp zihinsel aktivitelerim kendiliğinden artacak diye bir şey yok :). Bunu bir nevi adaptojen olarak düşünebilirsiniz. Nedir adaptojen; Bu tamamen sizin gerçekleştirmek istediğiniz durumlara daha iyi konsantre olmanızı sağlar, hem Omega 3 hem de zihinsel aktivitelerinizi arttıracak uygulamalar yaparsanız etkisini görürsünüz. Kısaca düzenli ders çalışan ya da çalışmak için kendini paralayan birine Omega 3 verdiğinizde bir müddet sonra faydasını görecek ve derslerini daha iyi kavrayacaktır.

Omega 3 zihinsel etkilerde kardiovasküler sorunlar ile mücadele ettiği gibi etmez(göz hariç)
    Gözün yapısı gereği DHA beyin ve uzuvlarında işe yarar, gözünüz uyanık olduğunuz her daim çalıştığı için işe yarayacaktır. Fakat beyin de etkisini görmek için mucize beklemeden sizin de bir şeyler yapmanız gerekmektedir.

Şurup olayına gelince:
    En başından beri şurup olayına pek değinmiyorum, bunu bir yazımda açıkladım.
    Şurup içtiğinizde emilim ve sentezleme nasıl oluyor? Kapsül midenize gider ve orada çözülür, yararlı olanlar emilir ve kullanılmaya başlanır. Fakat şurup içtiğinizde her yerinize bulaşır :) Dişleriniz, diliniz, boğazınız ve yemek en son mideye gider. Şurupların tam olarak nasıl sentezlendiğini bilmiyorum ama saçma sapan bir mantık yürüttüğümde Şurupların Omega 3 değerlerinin çok yüksek olmasının kapsüllerin fazla alana sahip olmamasına, birde şurupların vücuda alındığında kapsüller gibi doğrudan emiliminin gerçekleşmediğini düşünüyorum. Tabi bu varsayım bu konuda beni ciddiye almayın :) bir eczacı ya da tabip daha iyi cevap verecektir. Bu yüzden ben kapsül kullanıyorum :)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 6 Ekim 2012; 17:41:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

epidos selamlar
    daha onceki sayfada da yazmistim. anneme EFA 1200luk aliyorum. Simdi ocean plus aliyorum. sence iki arasinda nasil bir fark var. sanirim sen GNC DHA250 kullaniyorsun. en iyilerinden birisi bu mu? suan ben de carlson aldim kullaniyorum. diger omg3 asidi100gr diyor. sence hangisi kullanmali...

★***********************★

actigin facebook adresine baktim. eline saglik. bisey dikkatimi cekti. carlson 1000 mg yaziyor ama dha,efa ve diger ay asidi toplami 600 mg cikiyor. bir yanlisluk olabilirmi

Annenizin ağırlıklı olarak kardiovaskülere hitap eden ürünleri kullanması çok daha doğru olacaktır. Kısaca annenizin kullanması gereken ürün EPA değeri DHA değerine göre daha yüksek yada eşit olanları tercih etmelidir.

EPA Kardiovasküler sorunlar ile mücadele eder, DHA beyin ve uzuvları için etki eder <- en kabaca bu şekilde izah edilebilir.

Annenizin belirli bir yaşa geldiğini varsayarak DHA250 kullanması pek karlı görünmüyor. Günde 2 adet kullanması halinde 500mg DHA 200mg EPA tüketmiş olacaktır.

Carlson 1000mg ürününe gelince, bu ürünün toplam içerdiği değeri göstermektedir: 1000mg.
    Ticari bir kaydı olsa gerek ki neredeyse tüm şirketler ürettikleri ürünlerin neredeyse büyük bölümünün içeriğine bizim tam olarak anlayamayacak kategorilendirilmemiş genel balık yağı koymaktadırlar. Bu yağlar tabi ki içeriğinde bulunan diğer Omega 3 ler gibi moleküler şekilde elde edilmiş ve zararlı bileşenlerinden ayrılmışlardır. Bizim için 1. öncelik Omega 3 dür.

Daha önceki yazılarda değindim ve örnekler halinde gösterdim, mesela Carlson 1000mg ürün EPA&DHA:500mg ve 100mg'de farklı bir Omega 3'e sahip. Kalan 400mg yine aynı balıklardan elde edilen yağdır.

GNC DHA en iyisi demiyorum bu benim kendi tercihim ve bu kutuyu da bitirdikten sonra Solgar ya da EFA-1200 denemeyi düşünüyorum henüz tam olarak karar vermedim. Alternatif olarak Solgar veya Carlson + GNC DHA250(1kapsül) şeklinde de kullanmak aklımdan geçiyor, çünkü Solgar 950 nin DHA değeri neredeyse 400mg DHA250 ile birleştirirsem 650mg DHA değeri almış olurum kısaca henüz karar vermedim :)

• quote:

Selam arkadaşlar spor yapiyorum yoğun calisiyorum firsat buldukca spora atiyorum kendimi protein aminonasit kullaniyorum balik yagi bana ne tavsiye edersini tecrubenize dayanarak bana neyi önerirsiniz ona gore araştırıyım boy:1.85 kg 76

Lisanslı bir sporcu olarak öncelikle şunu sormak istiyorum Vücut geliştirme sporumu yapıyorsunuz? Boyunuza göre kilonuz biraz zayıf diyecektim :)

Kullanmanız gereken EPA değeri yüksek ürünler.

EPA Kardiovasküler sorunlarda yağları çözücü özelliği olduğu gibi vücuttaki diğer yağları çözücü özelliği vardır fakat bu çözücülük çok düşüktür bu yüzden kalp ve damar yağlanmalarında etkisi daha çok göze çarpıyor. Fakat düzenli spor yapan biri için EPA çözücü özelliğinizi vücudun çözücü etkileri ile birleştirerek etkisini kat ve kat arttırdığı bilimsel olarak yapılan testler ile kanıtlandı. Ayrıca her seferinde birden fazla kaynakta yaptığım araştırmalar sonucunda eklem ve kıkırdaklarımızın ihtiyacı olan yağlanmayı da maksimum seviyeye çıkartarak gerek ağrılar olsun, gerek ses çıkartmaların önüne geçtiği ilave faydalarının içerisinde yer almaktadır.

Not: Yağ çözücü özelliği bazı kimselerin bu yazıyı okuyarak gözünü karartıp yüksek dozda tüketerek zayıflamayı denemesin, ÖYLE BİRŞEY YOK!
    Burada değinilen yağ yakma işlemi uzun dönemler halinde sporlar birlikte yapıldığında etkisini göstermekte olduğundan bahsedilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 6 Ekim 2012; 16:44:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

Carlson 200 ml Likit kullanıyorum, 10 gün civarı oldu herhangi bir değişim görmedim.

Öncelikle mucize yaratmayacağına değinmiştik :) ilave olarak görmek istediğiniz değişimden kastınız nedir bunu da maalesef bilmiyorum.

Omega 3 emilimi ve fayda sağlaması 3 ay gibi bir zaman alır, bunu en başından beri yazılarıma eklemeye çalışıyorum.

İlave olarak Omega 3 kullanım zihinsel aktivitelerini geliştirmek istiyorsanız öncelikle şunu söylemem gerekiyor, Omega 3 kullanarak doğrudan zihinsel aktiviteleri arttıramazsınız! Zihinsel aktiviteleri arttırmanıza olanak sağlayacak esansiyel yağdır Omega 3 içeriğinde bulunan DHA.

Nasıl yani? derseniz:
    Omega 3 içeriğinde bulunan DHA vücudunuz tarafından emilimi gerçekleştiğinde zihinsel aktivitelerin daha etkin bir şekilde kullanmak istediğinizde size yardımcı oluyor! Burada kilit nokta kullanmak istediğiniz! Yani Omega 3 alıp zihinsel aktivitelerim kendiliğinden artacak diye bir şey yok :). Bunu bir nevi adaptojen olarak düşünebilirsiniz. Nedir adaptojen; Bu tamamen sizin gerçekleştirmek istediğiniz durumlara daha iyi konsantre olmanızı sağlar, hem Omega 3 hem de zihinsel aktivitelerinizi arttıracak uygulamalar yaparsanız etkisini görürsünüz. Kısaca düzenli ders çalışan ya da çalışmak için kendini paralayan birine Omega 3 verdiğinizde bir müddet sonra faydasını görecek ve derslerini daha iyi kavrayacaktır.

Omega 3 zihinsel etkilerde kardiovasküler sorunlar ile mücadele ettiği gibi etmez(göz hariç)
    Gözün yapısı gereği DHA beyin ve uzuvlarında işe yarar, gözünüz uyanık olduğunuz her daim çalıştığı için işe yarayacaktır. Fakat beyin de etkisini görmek için mucize beklemeden sizin de bir şeyler yapmanız gerekmektedir.

Şurup olayına gelince:
    En başından beri şurup olayına pek değinmiyorum, bunu bir yazımda açıkladım.
    Şurup içtiğinizde emilim ve sentezleme nasıl oluyor? Kapsül midenize gider ve orada çözülür, yararlı olanlar emilir ve kullanılmaya başlanır. Fakat şurup içtiğinizde her yerinize bulaşır :) Dişleriniz, diliniz, boğazınız ve yemek en son mideye gider. Şurupların tam olarak nasıl sentezlendiğini bilmiyorum ama saçma sapan bir mantık yürüttüğümde Şurupların Omega 3 değerlerinin çok yüksek olmasının kapsüllerin fazla alana sahip olmamasına, birde şurupların vücuda alındığında kapsüller gibi doğrudan emiliminin gerçekleşmediğini düşünüyorum. Tabi bu varsayım bu konuda beni ciddiye almayın :) bir eczacı ya da tabip daha iyi cevap verecektir. Bu yüzden ben kapsül kullanıyorum :)

Saygılar...

Zihinsel olarak kastetmiştim. Öğrenciyim ve çok yoğun bir tempoda ilerleyen bir okuldayım. Dersler ve verilen ödevler ağır. Bende konsantrasyon sorunu var bu da yıla vurduğumuzda günde 3-4 saat ortalama bilgisayar kullanımından kaynaklanıyor. Sonra yattığım yerden birden kalktığımda hafif bir baş dönmesi oluyordu. Sonra bir kaç yerde bunların Omega 3 eksikliğinden kaynaklandığı şeklinde yazılar gördüm ve aldım ama herhangi bir değişim hissedemedim. 3 ay kullanalım o zaman bakalım ne olacak. Emilimi uzun sürüyorsa bilemem. Bir tatlı kaşığı balık yağının dilde kalan kısmı 1 damla dahi değil. Yemek borusunun da yapısı gereği orada herhangi bir sıvının kalması söz konusu değil. O yüzden mideye girişte bir sıkıntı yok. Kapsülün tek faydası ağız kokusu yapmaması. Yani bu konuda sıkıntınız olmasın.

• quote:

quote:

Lisanslı bir sporcu olarak öncelikle şunu sormak istiyorum Vücut geliştirme sporumu yapıyorsunuz? Boyunuza göre kilonuz biraz zayıf diyecektim :)

EPA Kardiovasküler sorunlarda yağları çözücü özelliği olduğu gibi vücuttaki diğer yağları çözücü özelliği vardır fakat bu çözücülük çok düşüktür bu yüzden kalp ve damar yağlanmalarında etkisi daha çok göze çarpıyor. Fakat düzenli spor yapan biri için EPA çözücü özelliğinizi vücudun çözücü etkileri ile birleştirerek etkisini kat ve kat arttırdığı bilimsel olarak yapılan testler ile kanıtlandı. Ayrıca her seferinde birden fazla kaynakta yaptığım araştırmalar sonucunda eklem ve kıkırdaklarımızın ihtiyacı olan yağlanmayı da maksimum seviyeye çıkartarak gerek ağrılar olsun, gerek ses çıkartmaların önüne geçtiği ilave faydalarının içerisinde yer almaktadır.

Not: Yağ çözücü özelliği bazı kimselerin bu yazıyı okuyarak gözünü karartıp yüksek dozda tüketerek zayıflamayı denemesin, ÖYLE BİRŞEY YOK!
    Burada değinilen yağ yakma işlemi uzun dönemler halinde sporlar birlikte yapıldığında etkisini göstermekte olduğundan bahsedilmektedir.

88 kiloydum ama biraz verdim bu donemde yardiriyom baya kasa onumuzdeki yaza kadar gorsel olarak baya degisicem hedefim o oyuzden kilom normal aslinda kullanmami onerdiniz bi urun markasi yada linki varmi arastirmam icin tesekkurler.

• quote:

quote:

quote:

88 kiloydum ama biraz verdim bu donemde yardiriyom baya kasa onumuzdeki yaza kadar gorsel olarak baya degisicem hedefim o oyuzden kilom normal aslinda kullanmami onerdiniz bi urun markasi yada linki varmi arastirmam icin tesekkurler.

https://www.facebook.com/balikyagi bu sayfayı bilgilendirme amaçlı kurdum. Oradan inceleyebilir ve internet ya da eczanelerden temin edebilirsiniz. EPA değeri yüksek ürünler seçmeniz daha doğru bir tercih olacaktır.

Sayfada şimdilik bir kaç ürün var, ilerleyen süreç içerisinde hem bunları hemde Omega 3 hakkında faydalı bilgiler paylaşacağım.

Saygılar.

• Türkiyeye gelmesini beklediğiniz ürün bu mu?

http://www.gnc.com.tr/gnc/biotin-600-mcg/152.html
  • Yazılanları tek tek okudum. EPA/DHA olayını anladım. Fakat anlamadığım bazı şeyler oldu. GNC 600 tavsiye ediliyor, bazı yerlerde solgar 950. Tek bir hapla hem EPA hem de DHA ihtiyacımızı karşılayacağımız ürün hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volksdeutsche

Yazılanları tek tek okudum. EPA/DHA olayını anladım. Fakat anlamadığım bazı şeyler oldu. GNC 600 tavsiye ediliyor, bazı yerlerde solgar 950. Tek bir hapla hem EPA hem de DHA ihtiyacımızı karşılayacağımız ürün hangisi?

her 2 üründen de alabilirsen al.

1 gün birisini

bir gün diğerini içersin.

iki üründe kalitede 1 numara amaa..

gnc 600 türkiyede yok. ( gelsede sanırım 100tl civarı olur)

solgar 950 de çok iyi ama pahalı bir ürün. ( yurt dışında 1/3 fiyata getirebiliyorsunuz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volksdeutsche

Yazılanları tek tek okudum. EPA/DHA olayını anladım. Fakat anlamadığım bazı şeyler oldu. GNC 600 tavsiye ediliyor, bazı yerlerde solgar 950. Tek bir hapla hem EPA hem de DHA ihtiyacımızı karşılayacağımız ürün hangisi?

İşin bu kısmına daha önceden değindiğimiz gibi bu olay tamamen ticari bir kaygı olarak ürünlerin içeriğine %100 omega 3 koymuyorlar. Elbette koyulan ürünlerde var fakat bunlar piyasada bulunan ürünlerin belki %10'u kadardır. Mesela bir örnek ile bakalım:http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=11838226&cp=3593185.12961314.2108448 Bu ürün yine GNC nin olup GNC 1000mg Omega 3 olarak geçiyor. Bu ürünü diğerlerinden ayıran yanı ise, içeriğinin tamamı kategorilendirilmiş EPA ve DHA'dır. İçeriğinde kategorilendirilmemiş balık yağı bulunmamaktadır.
    Ürünü incelediğinizde:
    EPA (Eicosapentiaenoic Acid)(Omega-3): 719.00 mg
    DHA (Docosahexaenoic Acid)(omega-3): 281.00 mg

Mesela Solgar 950 bir kapsül içtiğiniz de 950mg Omega 3(EPA+DHA) alırsınız 550mg de Balık yağı(kategorilendirilmemiş) alırsınız.
    Solgar 950'den günde 2 kapsül kullandığınızda günlük 3000mg Balık yağı almış olursunuz ki bu düzeyde bir tüketim doktor kontrolü dışında önerilmiyor.
    1900mg Omega 3 için 3000mg tüketmek yerine. Yukarıda yazdığım(TR'de yok) GNC 1000mg üründen 2 kapsül tükettiğinizde DHA: 562mg EPA: 1438mg toplam 2000mg Omega 3 alırsınız.

Firmalar maalesef ürünleri bizim ihtiyaçlarımızdan çok kendi gelirlerini düşündükleri için ürünleri bu yönde üretip bize sunuyorlar :).

Temin edebilirseniz DHA 600 temin edin ve mümkünse bana da 2 kutu alın :)

• Epidoras :)

GNC 600 mü Solgar 950 mi ..

( günde 1 tane kullanım için. ömür boyu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

Epidoras :)

GNC 600 mü Solgar 950 mi ..

( günde 1 tane kullanım için. ömür boyu)

Hocam şöyle açıklayayım;

Benim yaş 28 ve öğrenciyim, amacım zihinsel aktivitelerimi en üst düzeye çıkartmak. Benim için günde 1 ya da 2 adet temin edebilirsem DHA 600.

Fakat yaşı 40~45 üstü olan biri için DHA dan çok EPA asitlerinin yoğun olduğu ürünler seçmesi lazım çünkü yaş ilerledikçe damarlar deforme oluyor haliyle insan yaşlanıyor, yağlanma artıyor. Kardiovasküler sorunların görülme sıklığı artıyor. O zaman genç bireylerin ağırlıklı olarak DHA'nın baskın olduğu ürünler tercih etmeli. Bu olayın kabaca özeti, detayına girersek 30 yaşına gelmiş biri aşırı kilolarından şikayeti varsa elbetteki yağlanma riskini göz önünde bulundurması gerekiyor malum yine araştırmalar kilolu insanlarda kardiovasküler ve damar sorunların görülme sıkılığının diğer zayıf insanlara göre daha sık olduğu söyleniyor. 7~23 yaş aralığındaki öğrenciler yaşları büyük olanlara göre daha aktif faaliyetlerde bulunduklarından ötürü daha hareketlilerdir bu yüzden kardiovasküler sorunların görülmesi daha azdır.

Ben kendim için DHA 600 tercih ederken bunları göz önünde bulundurarak söylüyorum. İlave olarak örneğin EPA tüketmesi gereken kişinin illada EPA'nın DHA dan fazla olduğu ürünleri tercih etmesine gerek yok. Günlük 500-750mg EPA alan biri dilerse ilave olarak 750-1000mg DHA ayrıca ilave olarak alabilir.

Bunu kişi kendisi için değerlendirmeli, yani ben size doğrudan ne Solgar diyebilirim ne DHA600 ben her ürüne aynı ölçüde yaklaşıp farklarını izah etmeye çalışıyorum gerisi size kalmış ;)

Saygılar.

• :)))

o zaman imkanlarım müsait olursa..

2 üründen de alırım.

bir gün birisinden

birgün diğerinden tüketirim.

esasen ...

şöyle yaparım .

gnc 600 çocuklarıma.

solgar 950 bana.

sanırım bu şekilde daha iyi.

teşekür ederim.

şimdi sıra geldi.. yurt dışı bağlantısına.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.