Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
368.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimde bir hafta sonra ocean plus bitecek vay be ne çabuk geçiyor günler şimdi ne alsam diye düşünüyorum.
  • ocean plus bitti..bugün solgar 950 aldım. 65 TL idi 60 TL aldı eczacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: benediction

ocean plus bitti..bugün solgar 950 aldım. 65 TL idi 60 TL aldı eczacı

korunma amaçlı günde 1 tane yeterli olucaktır.

şuaradaki fiyatlara bakarmısın

http://www.amazon.com/Solgar-Omega-950-100-softgels/dp/B003P7SAXO/ref=pd_sim_hpc_1/185-3949130-9144539

kutularda 100 adet var.
  • hem de 2 kutu... bu nasıl bi kazık böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: benediction

hem de 2 kutu... bu nasıl bi kazık böyle

bulabilirseniz yurt dışında eş dost geldiğinde getirtmek lazım .3-6 aylık stok yapmak gerek.
  • Herkese tekrar selamlar :)

GNC DHA 250 bir kaç aydır kullanıyordum ve forum da dediğim gibi yeni bir ürün tercih edecektim. Bu gün Solgar satan bir eczaneye gittim fakat şansım olmadığından Solgar 950 kalmadığını söyledi ama Carlson 1000mg önerdi.

Carlson markası balık yağı konusunda dünya’da Türkiye'den çok daha fazla meşhur. Carlson la ilgili çok fazla güzel yorum bulmak mümkündür, ayrıca en çok dile getirilen özelliği piyasada bulunan muadillerine göre ürünlerinin kapsüllerinde sığır jelatini değil balık jelatini kullanmakta özelliğidir.

Elime alıp inceledim eczacı ile de ayaküstü iki sohbet ettikten sonra son iki kutu olduğunu söyledi, ürünü övdü durdu :)
    - Ağırlıklı olarak DHA değeri daha yüksek ürünler ya da toplam Omega 3 değerleri yüksek olanları tercih ediyorum dedim
    - Sektörün en iyilerinden olduğunu söyledi :)

Velhasıl her kutusu 38TL olan kutuların son kalan iki tanesini birden bana toplam 40TL ye sattı :) Ben de almış bulundum.

Eczaneden çıktıktan sonra aklıma ürünün son kullanma tarihi geldi :) (nedense hep sonradan akla gelir) 2015'di bir ara son kullanma tarihi geçti ya da geçmek üzere olduğunu düşünmüştüm :) neyse ki takriben daha 2 yılı varmış.

Daha önceden incelemiştim ama biraz daha detaylıca inceledim ürünün içeriğinin %60'ı Omega 3 olup EPA: 300 - DHA: 200 olmak üzere diğer Omega 3 diye 100mg bir ibare dikkatimi çekti. İthalatçı firması Türkiye dağıtıcısı olan Palmiye ilaç ile bir kaç gün sonra fırsatım olduğun da mail ile iletişime geçip bu 100mg nin tam olarak ne olduğunu soracağım.
    Bu gün iki kapsül yutup kullanmaya başladım. Toplam 2000mg yağ almış oldum, bunun 1200mg'si Omega 3 olup kalan 800mg kategorilendirilmemiş(ya da ben tam bilmiyorum) balık yağ

İlave olarak şu meşhur Köpük bardak ile olan Omega 3 testini bu üründe deneyeceğim. Öncelikle köpük bardak bulmam gerekiyor.
    Testin sonucunu burada paylaşacağım ;)
    Ürünün fotoğraflarını da ekliyorum.

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

• epidoras hocam benim ocean plusta çok az kaldı bu carlsona bakarım belki gerçi biraz pahalı duruyor oceana göre ama ..

sen şu bardak testini bir yap bakalım merak ettim.bende ocean için yapıcamda o tarz bardak bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

epidoras hocam benim ocean plusta çok az kaldı bu carlsona bakarım belki gerçi biraz pahalı duruyor oceana göre ama ..

sen şu bardak testini bir yap bakalım merak ettim.bende ocean için yapıcamda o tarz bardak bulamadım.

Bak şöyle bir değerlendirme yapabiliriz 3 markayı aslında.

Ocen Plus & Solgar 950 & Carlson 1000mg

3 ürün de 50 kapsül.

Ocean Plus:
    EPA: 15GR
    DHA: 10GR
    Diğer Omega 3: 4GR
    Omega 3 Değeri: 29GR
    Balık Yağı: 21gr

Solgar 950
    EPA: 25,2GR
    DHA: 19,2GR
    Diğer Omega 3: Yok
    Omega 3 Değeri: 44,4GR
    Balık yağı: 27,5GR

Carlson 1000mg:
    EPA: 15GR
    DHA: 10GR
    Diğer Omega 3: 5GR
    Toplam Omega 3: 30GR
    Balık Yağı: 20GR

Her kutuyu bitirdiğimizde vücudumuza aldığımız yağ değerleri.

Her kutuyu bitirdiğimizden en çok Omega 3 değerlerine 44,4gr ile Solgar 950. Yine aynı şekilde bir kutu tükettiğimiz zaman en fazla kategorilendirilmemiş yağ 27,5gr ile Solgar 950. En az kategorilendirilmemiş balık yağı 20gr ile Carlson 1000mg.

Sıralama yaptığımızda
    1. Solgar 950 (1500mg)
    2. Carlson 1000mg
    3. Ocean Plus 1000mg

Carlson un yine yurt dışında güzel ürünleri var ve tabi ki Türkiye'de yok :) Doğru hesapladı isem Solgar 950'nin %63,3 değerinde Omega 3 değerlerine sahip.
    Carlson %60 değerinde Omega 3 barındırıyor, son olarak %58 Omega 3 değerine sahip Ocean Plus geliyor.

Fiyat olarak baktığımızda bunlardan en ekonomik ve ulaşılabilirliği yüksek ürün Ocean Plus olup 2. sırada Carlson 1000mg geliyor.
    Toplam değerlere baktığımızda vücudumuza toplam(Omega3+Balık yağı) aldığımız değerler;

Solgar 950: 71,900mg
    Carlson: 50,000mg
    Ocean Plus: 50,000mg

İnanın Carlson 38TL olacağına 40 TL olup Omega 3 değeri %65 olsaydı Solgar'dan ciddi derece önde olacaktı çünkü Solgar 950'nin içeriğinde bulunan balık yağı oranı ciddi derece fazla tabi bu bize zarar verir mi? vereceğini sanmıyorum. Karar sizin :) ben öyle bir anlık cazip geldiği için Carlson 1000mg aldım.

• hocam solgar baya pahalı gelir en fazla carlsona bakarım . sen şu bardak testini yap bir an önce merak ettim.

• quote:

hocam solgar baya pahalı gelir en fazla carlsona bakarım . sen şu bardak testini yap bir an önce merak ettim.

Evet solgar biraz pahalı geliyor Carlson la kıyasladığımızda Omega 3 olarak %3 daha iyi solgar 950. Bardak bulur bulmaz testi yapacağım ;)

Kesin söylemek istemiyorum ama yarın olmasa bile sonraki gün sanırım o köpük bardaklardan bulabileceğim bir yere gideceğim :)
  • Selam arkadaşlar,

Carlson 1000mg ile test yaptım sonuç şaşırtıcı oldu birazdan video youtube yükleyip burada paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Selam arkadaşlar,

Carlson 1000mg ile test yaptım sonuç şaşırtıcı oldu birazdan video youtube yükleyip burada paylaşacağım.

o haberdeki gibi mi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Selam arkadaşlar,

beklemekteyiz.
  • Youtube ye video ekleyemedim :) bu yüzden Facebook video servisini kullandım, umarım sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.

<object width="640" height="480"><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="movie" value="https://www.facebook.com/v/116430058512538"></param><embed src="https://www.facebook.com/v/116430058512538" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="1" width="640" height="480"></embed></object>

Tüh :) bir türlü beceremedim...

<- bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 18 Ekim 2012; 0:57:12 >

• Bu gösteriyor ki;

Bazı marketing usulü ile yalnızca kendilerinin köpük bardak eritme mukavemetini gösterdiği yalanı da ortadan kalkmış oluyor! Adını hatırlamadığım bir markanın ürünleri marketing şeklinde ve 100TL ye yakın bir fiyatla satılmakta idi.

Fakat araştırdığım kadarı ile yurdumun insanı balık kapsüllerine kıyıp benim yaptığım testi yapmamış hiç. Daha önceden yapılması gerektiğini düşündüğüm bir testi sizlerin huzurunda gerçekleştirmiş oldum. Merak bizim en büyük kurtarıcımız olsun. :)

Fakat işin özüne geri döndüğümüzde köpük bardağı eriten asit EPA'dır. Beyin ve göz sağlığı için ise DHA, yani ben kronik öğrenci olduğum için yine DHA değeri yüksek bir ürün tercih etmem gerekiyor. :( Şimdilik elimde bulunan Carlson 1000mg Omega 3 ürününü bitene kadar kullanacağım ve tekrar almaya gittiğimde Solgar geldiyse eğer Solgar 950 satın alacağım. Çünkü içeriğindeki DHA değeri neredeyse tek kapsülde 400mg. Ben Carlson 1000mg den 2 kapsül içerek 400mg DHA anca alabiliyorum, kısaca 400mg Omega 3 için 2000mg balık yağı tüketiyorum. Solgar 950'de yukarıda yazdığım gibi 1500mg de 400mg DHA alınabiliyor. Birde Solgar 950'nin fiyatı daha uygun olsaymış süper olacaktı.

Unutmadan kullandığım ürünün ithalatçısına mail gönderip içeriğinde bulunan 100mg diğer Omega 3'ün ne olduğunu soracağım. :)

Herkese saygılar, sevgiler. ;)

• şu üstteki konudan arkadaşın verdiği gittigidiyor linki güvenlimidir acaba ya. diğer türlü gene pahalıya geliyor.

http://urun.gittigidiyor.com/saglik/carlson-omega-3-1000mg-50-cap-3-kutu-66331340

bayağı olumlu yorum var satıcıya güvenebilsem hemen siparişi vericem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Ekim 2012; 1:32:07 >
  • quote:

şu üstteki konudan arkadaşın verdiği gittigidiyor linki güvenlimidir acaba ya. diğer türlü gene pahalıya geliyor.

http://urun.gittigidiyor.com/saglik/carlson-omega-3-1000mg-50-cap-3-kutu-66331340

Hocam biri az önce başlık açmış onun altına yazdım.

İthalatçısının 39 TL ye satılacak dediği ürünü nasıl 16TL gibi bir rakama satıyorlar inanın merak ediyorum.

Benim şahsi düşüncem hani her malın defolusu vardır ve ucuzdur. Kimsenin Carlson 1000mg taklit etmeye çalışacağını ya da çalışsa da zarar edeceğini düşündüğüm için en kötü ihtimalle bu ürünün barındırdığı özellikler taahhüt edilenle aynı olmaya bilir. Hani olurya test edilmişbir şu partide gelen ürünler etiketin 4'de 3 nü barındırıyordur vb. durumlar. Yoksa pek mantıklı değil :)

Neden diye sormamız gereken bir şey var:
    Bu ürünü 16TL ye satıyorsan ciddi bir kar etmen lazım malum kargosu da bedavaymış eee hesaplayalım şimdi:
    49TL'nin %10 tutarında kar alsa gittigidiyor.com kalır satıcıya 44,1 TL
    Kargo parası verse 5TL kalır satıcıya 39,1 TL
    39,1 / 3 = 13 TL eder tanesi. Bu adam nereden nasıl ve kaça alıyor diye sormak lazım? Kar ettiğini de düşünelim %50 o zaman 6,5 TL ye mi alıyor bunu :) Palmiye ilaç da bunu 1TL ye mi getiriyor yurtdışından? Yahu plastik olarak satsak kutusunu daha fazla eder sanki :)

Ben yukarıda 40 TL ye aldığımı yazmışım orada normalde tanesi 40 TL ye geliyor gibi diyeceğime yanlışlık olmuş, Eczacı ile 15DK lık geyikten sonra tanesini 25TL ye toplam 50TL ye iki kutu verdi. İnanın bende hiç merak edip sormadım kaça alıyorsun diye zaten pek etik olmazdı. Bilgisayardan geçirip bana normal fiyatında fatura kesti 77,5 TL olarak.
    Nihayetinde elimde fatura var.

Düşündüğüm gibi ise en kötü ihtimalle gittigidiyor da satılmakta olan ürünün o şekilde ucuz olmasının nedeni Outlet(defolu) olmasından kaynaklanabilir. Defodan kastımı da yukarıda yazdım, içeriğinde bulunan değerlerin taahhüt edilenle değerlerle uyuşmaya bilir. Tabi ürüne suç atmıyor karalamak istemiyorum sorup soruşturup emin olmak lazım. Çünkü fiyat pek mantıklı değil :)

• haklısın hocam başka bir sitede gördüm şuan 25.90 yazmış. makul fiyata bulmaya çalışıyorum.

• quote:

haklısın hocam başka bir sitede gördüm şuan 25.90 yazmış. makul fiyata bulmaya çalışıyorum.

Eğer bulamazsan şunu söyleyeceğim

38,75 TL ye aldığını varsaydığımızda bunu 50 gün kullanacaksan 50 ye bölmemiz lazım

38,75 / 50 = 0,775 TL yapar

Sen bence eczaneye git ve söyle, internet üzerinde kargo dâhil 30-32TL ye bulunabiliyor ben düzenli olarak bunu kullanacağım öğrenciyim fiyatında yardımcı olabilir misiniz de. İmkanı varsa yardımcı olacağını düşünüyorum, çünkü Eczacı olabilmek için 5 yıl eczacılık yapmıştır, öğrenciliğin çilesini bilir. :)

30TL ye verse günlük 0,6 TL yapar. Belki imkanı vardır daha iyi fiyata'da verebilir. İnş bu şekilde daha uygun fiyata temin edebilirsin. ;) Bizi de haberdar et mutlaka :)

• Son olarak yazımı okuyup Omega 3 kullanmaya başlayan ya da zaten kullanıyordum diyenlerden, ellerindeki ürünleri benim yaptığım şekilde köpük bardak ile test etmelerini rica ediyorum :) Sonucu video ile çekip paylaşabilirseniz birçok kişi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.