Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

video linkini faceden attım.

buraya nasıl eklenir bilmiyorum.

bundan sonra yetişkinler için sıvı balık yağı almayacağım.

Hocam ellerinize sağlık,

Ocean Plus Şurup ile mukayese edildiğinde çok daha iş görür olduğu aşikardır. En başından beri işte benimde şuruplara güvenememe nedenim buydu ve siz benim bu güvensizliğimin nedenini haklı çıkarttınız.

Şurup kullanmadığımı ve kullanımını önermeme nedenlerimi daha önceden hep kaleme alıp burada yazmıştım;
    İçeriği oksijenle doğrudan buluştuğu için içine bozulmaması adına farklı maddeler koyulduğunu düşünmüştüm. Bu düşüncemin nedeni kapsüle göre şurupların daha özgür yapıya sahip olmalarının dezavantajlarından olduğunu savundum hep.

Hocam Ocean ile Carlson arasında sanırım 10TL oynuyor eczaneden alındığında, BJK li arkadaş gittigidiyor.com dan alacağını söyledi, eğer alır ve sorun çıkmazsa sizde Carlson 1000mg ye geçersiniz. Carlson, Ocean Plus'a göre çok daha ciddi şekilde ve hızla kabını tahrip etti.

Çok teşekkür ederim.

Bjk li arkadaşım senin yaptığın testin sonucunun müspet çıkmamasının nedeni kullandığın bardak olduğu yusufziya hocamızın yaptığı test ile ortaya çıktı.

elimdekiler bitsin carlsona bende geçerim.

birde yurt dışı bağlantısı kurarsam

çocuklara GNC 600

kendime solgar 950 alrıım

:))

Evet hocam şimdilik Carlson iyi gözüküyor devamında söylediğiniz gibi GNC 600 - Solgar 950 güzel tercihler :)
    inş tez zamanda yurtdışı bağlantısı kurulur :)

• quote:

Evet hocam şimdilik Carlson iyi gözüküyor devamında söylediğiniz gibi GNC 600 - Solgar 950 güzel tercihler :)

epidoras hocam 3kutu siparişi verdim ve satıcıya şu mesajı attım.

"kargoyu en kısa zamanda bekliyorum.fişi veya ECZANEDEN ADIMA DÜZENLENECEK FATURAYI Bekliyorum. herhangi bir orjinal olmama durumunda şikayet edeceğim sağlık bakanlığına. birkaç test yapacağım eczanedekini alıp karşılaştıracağım. iyi günler kolay gelsin. cevabınızı bekliyorum. "

onun verdiği cevap

":) sıze ozellıle fatura kesıp gonderecegım ıstedıgınız teste tabı tutabılırsınız efendım urunumuzun daıma arkasındayız kı zaten g.gıdıyor urun orjınallıgını kontrol amaclı bızden alım faturası beyanı ıstıyor ıcınız rahat olsun "

bende ona şimdi memnun kalırsam sürekli sipariş vereceğimi söyleyeceğim. ayrıca kargo gelince özellikle bakmamı istediğin birşey varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

epidoras hocam 3kutu siparişi verdim ve satıcıya şu mesajı attım.

"kargoyu en kısa zamanda bekliyorum.fişi veya ECZANEDEN ADIMA DÜZENLENECEK FATURAYI Bekliyorum. herhangi bir orjinal olmama durumunda şikayet edeceğim sağlık bakanlığına. birkaç test yapacağım eczanedekini alıp karşılaştıracağım. iyi günler kolay gelsin. cevabınızı bekliyorum. "

onun verdiği cevap

":) sıze ozellıle fatura kesıp gonderecegım ıstedıgınız teste tabı tutabılırsınız efendım urunumuzun daıma arkasındayız kı zaten g.gıdıyor urun orjınallıgını kontrol amaclı bızden alım faturası beyanı ıstıyor ıcınız rahat olsun "

bende ona şimdi memnun kalırsam sürekli sipariş vereceğimi söyleyeceğim. ayrıca kargo gelince özellikle bakmamı istediğin birşey varmı?

Evet özel bir ricam olacak. imkanın varsa gelicek olan 3 kutuyu bir tartmanı istiyorum, gramajlarına bir bak. Farklılık var mı?
    Nedenine gelince yukarıda yazdığımız gibi ürünün bu kadar ucuz olmasının tek nedeni Outlet olabileceğidir diye düşünmüştüm. Gramajlarından 3'ünü kıyaslayarak adetlerini aşağı yukarı tahmin edebilirsin. Bunun dışında içmeden önce köpük bardak bulup ne olur ne olmaz diye test yap :)

Buna rağmen her şey yolunda giderse sorun yok kullanalım ama insan ister istemez merak ediyor, hayırdır diye. Çünkü hesap kitap yapıldığında bu ürün Türkiye'ye 1-2TL ye gelmiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 20 Ekim 2012; 15:52:12 >

• quote:

Buna rağmen her şey yolunda giderse sorun yok kullanalım ama insan ister istemez merak ediyor, hayırdır diye. Çünkü hesap kitap yapıldığında bu ürün Türkiye'ye 1-2TL ye gelmiş gibi.

hocam şuan geldi kargo.bakkalda köpük bardak bulamadım bulunca test edicem.
    edit: bardak buldum oceanda carlsonda sonuç olumlu ama carlson daha hızlı ve fazla harap etti bardağı sonrada ikiye ayırdı.

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Ekim 2012; 14:57:26 >

• Epidoras

içtiğiniz balık yağı sanırım epa+dha 500mg civarı. günde 1 tanemi içiyorsun 2 tane mi ?

2 tane içiyorsan ikisini birden mi içiyorsun yoksa 1 sabah 1 akşam mı.
  • quote:

quote:

edit: bardak buldum oceanda carlsonda sonuç olumlu ama carlson daha hızlı ve fazla harap etti bardağı sonrada ikiye ayırdı.

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın kısmetse ve size birşey olmazsa bizde bundan sonra oradan alırız :)

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın kısmetse ve size birşey olmazsa bizde bundan sonra oradan alırız :)

Ben iki adet öğle yemeği ile birlikte alıyorum, artık 3/5 aylık balık yağı kullanıcısı olduğum için sersemlik falan yaratmıyor bağışıklık kazandım sanırım.

iki kapsülü tek seferde içip
    EPA: 600mg
    DHA: 400mg
    Diğer: 200mg
    olmak üzere toplam 1200mg Omega alıyorum
    800mg de balık yağı almış olup toplamda 2000mg ye ulaşıyorum.

İtiraf etmek gerekirse arada bir öğle yemeği ile almama rağmen balık tat/koku gibi birşey geliyor gibi oluyor ancak bu yediğiniz yemeğe ve içtiğiniz ana göre değişik, hemen yemekle birlikte alırsanız birbirlerine içeride daha hızlı karışacaktır ancak yemekten yarım saat sonra alırsanız sindirim işlemi çoktan başladığı için tat ve koku almanız muhtemel olabilir.

• http://www.gnc.com.tr/gnc/triple-fish-oil-krill/1861.html

Ben bunu kullaniyorum. Nasildir iyi midir acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

http://www.gnc.com.tr/gnc/triple-fish-oil-krill/1861.html

Ben bunu kullaniyorum. Nasildir iyi midir acaba ?

Kril yağı aslında çok faydalı olmasıyla birlikte vücut içerisinde sentezlenmesi Omega 3 e göre daha zor olup zaman almaktadır. Kısacası Omega 3 ün etkisini göstermesine göre biraz daha pasif kalabiliyor kirl yağı.

Fakat 2000mg yerine ve GNC nin bu ürününe bu kadar para verene kadar şahsen ben Solgar 950 alırdım :) içeriğinde 950mg Omega 3 bulunuyor. Ayrıca aldığınız yağ toplamda 1500mg kullandığınız ürüne göre hem daha hafif hem daha yararlı ve daha ekonomik 50kapsül 65TL

Solgar 950 kullandığınızda 30 günde 39TL öderken
    GNC Omega 3+Kril yağı için 30 günde 43TL ödüyorsunuz.

Tavsiyem, önerim Solgar 950 kullanmanız yönündedir, tabi karar sizin :)

• Bu yazıda yazdıklarımı okumak için zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Iyi bayramlar.
  • quote:

Bu yazıda yazdıklarımı okumak için zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Iyi bayramlar.

sizede hayırlı bayramlar.

epidoras ..

balık yağını faydaları için tüketiyoruz.

sana sormak istediğim .

1. balık yağını sabah kahvaltısı ile beraber almak istiyorum. aynı senin kullandığın gibi 2 adedi ile birlikte.

balık yağı kapsülümüz herhangi bir gıda ile etkileşimi var mı . faydalarını azaltan / arttıran. örneğin yumurta peynir zeytin domates salatalık ve bilimum ( unlu ve şekerli kahvaltılıklar tüketmiyorum) kahvaltı ürünleri ile herhangi bir azalma eğilimi var mıdır?
    not: bu günlerde malüm kurban olduğundan sabahları kavurma tüketmekteyiz . balık yağı ile beraber tüketilir mi . ?

2. kahvaltıdan 1 veya 2 saat sonra 1 büyük fincan şekersiz kahve+ 20gr bitter çikolata tüketirim. kahvaltı ile içtiğim balık yağına zararı olur mu ?

teşekür ederim.

• quote:

quote:

Bu yazıda yazdıklarımı okumak için zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Iyi bayramlar.

sizede hayırlı bayramlar.

epidoras ..

balık yağını faydaları için tüketiyoruz.

sana sormak istediğim .

1. balık yağını sabah kahvaltısı ile beraber almak istiyorum. aynı senin kullandığın gibi 2 adedi ile birlikte.

balık yağı kapsülümüz herhangi bir gıda ile etkileşimi var mı . faydalarını azaltan / arttıran. örneğin yumurta peynir zeytin domates salatalık ve bilimum ( unlu ve şekerli kahvaltılıklar tüketmiyorum) kahvaltı ürünleri ile herhangi bir azalma eğilimi var mıdır?
    not: bu günlerde malüm kurban olduğundan sabahları kavurma tüketmekteyiz . balık yağı ile beraber tüketilir mi . ?

2. kahvaltıdan 1 veya 2 saat sonra 1 büyük fincan şekersiz kahve+ 20gr bitter çikolata tüketirim. kahvaltı ile içtiğim balık yağına zararı olur mu ?

teşekür ederim.

Güzel soru :)

Ben aslında bu söylediklerinize vereceğim cevabı tek seferde toplayıp yayınlamak istesemde hiç bir zaman kısmet olmadı, genel olarak çok parçalı bir şekilde bu soruya cevap verdim lakin bir bütün halinde olmadığı için cevap niteliği taşımıyor.

Omega asitleri (3-6-9) bir biri ile etkileşime girmese bile bir birini keser diyebiliriz aslında.

Uzmanların ana öğün yemekle birlikte alın demesinin en büyük nedeni ağzınıza gelebilecek balık yağı kokusunu yemekle harmanlayıp bertaraf etmektedir.

Ancak yemek ile birlikte aldığınız Omega 3 yağ asitleri midenizde yemekleri asit sayesinde aslında daha iyi parçalamakta ama bu tükettiklerinizin besin değerini düşürür diye düşünüyorum lakin Omega 3 içeriğinde bulunan esansiyel yağ asitleri yağları tahrip ederek vücuttan atılmasına neden olur.

Yağ: Bu 3 harfden oluşan kelime insanlara genelde kötü çağrışımlarda bulunur. Bizler yağın genelde şişmanlık ve bunun getirdiği sorunlar olarak görsek de yağ aslında vücudumuzda ileride ihtiyaç duyulabilecek enerji ihtiyaçlarının karşılanması için saklanır ve gerektiği zaman normalinde çok daha fazla oksijen ihtiyacı ile yağlar parçalanıp vücudumuzun ihtiyacı olan enerji karşılanır. Bu durumda yediklerimizin katletmemesi adına ben Omega 3 tüketimimi ana öğün dışında tüketiyorum. Mesela, sizinde söylediğiniz gibi kahvaltıdan sonra! Aynı anda ya da kahvaltı ile birlikte değil! Midem benim için yararlı olacak besinleri sindirdikten sonra takriben 30-60Dk sonra 2 Kapsül balık yağını yutarım. Bu şekilde midemde olan yemek sindirim için görmesi gereken işlemleri görmüş ve çözülebilenler ihtiyaç dâhilinde vücudumda sentezlenerek ihtiyaç olan bölgelere gönderilmiştir. Kalanlar ise atılma işlemi için hazırlanması için bağırsaklara gider(bağırsaklarda ayrı bir sentezlenme olabilmektedir besinlere göre farklılık gösterebilir)

Benim için en faydalı yöntem budur, genelde herkes içinde bu olduğunu düşünsem de benim nadirde olsa bazen ağzıma 1 kg balık yemişim tadı gelebiliyor :) Fakat Omega 3 ün en iyi sentezlenme şeklinin midenin yalnızca bu işe odaklandığı anlarda olduğunu düşünüyorum.

Bazı bilim adamları Az yiyerek ve Şeker tüketimini kısarak mevcut ömrünüzün üzerine 20 yıl daha koyup uzun yaşayabileceğimizi yaptıkları araştırmalar ile bize gösterdiler.

Omega 6 tüketimini dengelemek gerekiyor, 1 Omega 3 olup 50-100 Omega 6 olduğu günümüzde işler bizim aleyhimize gözüküyor. Bunu dengelemek gerekiyor, Omega 6 tüketimini mümkün mertebe kısmamız gerekiyor, bu yalnızca sizin değil Yusuf hocam, çocuklar içinde böyle. Benim için yıl olacak artık patates cipsi türü şeyler asitli meşrubat içecekler tüketmiyorum (Maden suyu hariç).

Konumuzdan biraz sapacağım ama okuduğum bir makaleden örnek vererek açıklama yapmak istiyorum.

Günümüzde insan ömrü geçmişte yaşayan atarlarınızda göz önünde bulundurularak ortalaması alınıyor ve 70-80 deniyor. Kişi DNA sı bozulması ölümleri tetikleyen en büyük etkenlerdir, malum hemen hemen DNA nın yapısını tam olarak gözümüzde canlandıramasak bile az çok hatırımıza getirebiliriz, işte bu yapının bozulması yavaş yavaş bizi yaşlandıran en etkenlerle birlikte rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Şimdi yediklerimiz içtiklerimiz derken Bilim adamları saat 11 ile 15 arası güneşe maruz kalan insanların güneşten aldığı UV ışın ve radyasonlarının cilt altında doğrudan hücre yapısını etkilediği ve DNA nın yapısında bozulmalara neden olduğunu saptadıklarından ötürü belirtilen saatlerde güneşe maruz kalmamanın önemine dikkat çekiyor. Tabi en son ölümü tetikleyen DNA nın bozulmasıyla birlikte artık metabolizmanın işlemini yerine getirememesi ölümcül darbeyi biz insanlara vuruyor.

Konumuza tekrar dönersek;

Omega 3 ün etkisinin daha hissedilebilir ve faydalı olabilmesi için yemeklerimizden 30 ila 60 dk sonra tüketmemiz daha iyi olacaktır, nedenleri yukarıda yazdım. Vücut Omega 3 için sindirim sisteminin müsait olduğu zamanları kullanması daha hızlı ve yararlı olacaktır. Ayrıca Omega 3 etkilerinin körelmemesi için aşırı şeker tüketiminden kaçınılmalı günlük şeker ihtiyacımızı Glikozdan karşılanmalı.

Günlük Glikoz ihtiyacı 160gr olup 120gr Beyin içindir. Fakat kişinin hasta olması ve ateşinin yüksek olması Glikoz ihtiyacını değiştirir bir kaç derecelik bir vücut ısısının artışı mevcut glikoz ihtiyacının %20 ye varan değerlerde yükselmesine neden olur. Bu durum hasta olduğumuzda neden halsiz ve isteksiz olduğumuzun açıklanmasında faydalı olacaktır. Glikoz ihtiyacı rafine şekerlerden değil doğrudan doğal yollardan tüketilmelidir. Rafine edilmiş şeker Glikoz kadar faydalı değildir.

Sanırım sorunuza istinaden Omega 3 etkisini arttıran ve azaltan etkileri yazmaya çalıştım. Unlu ve şekerli ürünler tüketmediğinizi yazmışsınız Ekmek tüketiyorsunuzdur umarım? :) Hiç tüketmeseniz bile vücudunuzun ihtiyacı olan karbonhidratı karşılaması için bir dilim ekmek yemekte fayda var. Kullandığınız Omega 3 sizin kavurmalarınızı bir ölçüde bertaraf edecektir ancak vücudunuzu bu kadar yormayın Ömür dediğimiz şey taktir ilahiden sonra bizim kullanımımıza bırakılan et parçasıdır mümkün oldukça pek yormadan nazikçe ve az kullanmak deformasyonu azaltacak ve ömrü uzatacaktır :)

Kahvenin ritim bozukluğu dışında bir sorun yoktur ki her içen bunu bilerek içer, yaşınız ve sağlığınız kahve içmeye sıkıntı oluşturmuyorsa çikolatanız ile birlikte tüketebilirsiniz. İlave olarak her gün 20gr ceviz yerseniz de faydası olacaktır, içeriğindeki gümüş iyonu oldukça faydalıdır. Tüketimleriniz balık yağından ayırarak aynı anlarda tüketmemeye özen gösteriniz.

Son olarak vücudunun Omega 6 ya da ihtiyacı olduğunu unutmayınız kısaca Omega 6 yı sakın kesmeyin ama kullanım oranınızı göz önünde bulundurarak gerekiyorsa daha düşük seviyelere çekebilirsiniz ve yemeklerinizde mümkün oldukça Omega 9(Zeytinyağı) kullanmaya özen gösteriniz.
    Umarım tüm sorularınıza cevap verebilmişimdir. Siz yine de benim söylediklerimi okuduklarım üzerinden mantık yürüterek yazdığımı unutmayınız ve gerekiyorsa bir uzmana danışmanızın da faydası olacağını unutmamanızı dileyerek tekrar iyi bayramlar dilerim.

• gerçektende çok açıklayıcı bilgiler olmuş.

benim evde olduğum vakitlerde biraz daha erken kalkarak kahvaltımı erken yapmak ve 1-2 saat sonrasında omega3 ü içmem gerek ( aynen senin tercihin gibi. Hoş bende öyle düşünmüştüm.)

çok teşşekkür ederim.

emeğine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufziya -- 26 Ekim 2012; 17:48:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peaceb

epidoras 10 numara bilgiler vermişsin teşekkürler..

Rica ederim, faydalı olabildiyse ne mutlu bana. :)

İyi bayramlar.
  • hem buradan hemde faceden takip etmekteyiz.
  • spora başlangıcım kahvaltıdan 3 saat sonra felan olacaktır ..

kahve ile ilgili önerini dikkate alıcam.

en azından kahve fincanını ufaltıp günde 2 fincana düşüreyim.

sporla birlikte beslenme şeklimde biraz değişecek gibi.

ilk başlarda olmasada 2 ay kadar sonra hafif karbo alırım diye düşünüyorum. ( az miktarda prinç - bulgur - meyva gibi .. )

gelişimimi senle paylaşırım.

bu arada yaş 38 ..
  • KAhveden bahsederken :) 1,5 saat önce türk kahvesi içtim. Uykum kaçtı, pek etkilenmezdim aslında.

Güzel bir konu başlığı olmuş, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.
    Bende bir yenilenme hareketi içindeyim, Omega3 desteği almaya karar verdim.
    Tercihim Solgar 950 olacak umuyorum Ankara'da bulması mesele olmaz.
    Farklı tavsiyelere de açığım tabiki..
    Yarın bi bakacam eczanelere artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

KAhveden bahsederken :) 1,5 saat önce türk kahvesi içtim. Uykum kaçtı, pek etkilenmezdim aslında.

yurt dışı bağlantısı bulursan çok güzel kapmanyalar olmakta.

bilindiği üzere yurt dışından ürün getirtemiyoruz.

ama bir yakın / tanıdık aracılığı ile gelirken getirtebiliyoruz.

amazon da çok güzel kampanyalar olmakta.

özellikle solgar 950 .

hem türkiye hemde o siteden bir bak istersen.

ömür boyu alınacağımızı düşünürsek en iyisini en uygun fiyata alabileceğimiz bir yer bulmamız lazım.

solgar 950 tripleler ( yurt dışındaki ürün) içerisinde 100 kapsül var. 2 kutu alsan günde 1 taneden ( korunma amaçlı 1 tane yeterli ) 200 gün yapar.

3 tane alsan ( son kullanma tarihleri 2015 dir şuanda ) 1 yıl idare edecektir.

türkiyedeki fiyatlara göre en azından 3 te 1 fiyata alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

KAhveden bahsederken :) 1,5 saat önce türk kahvesi içtim. Uykum kaçtı, pek etkilenmezdim aslında.

Solgar 950 güzel tercih hem bizim ve kendiniz için bir test yaparak bize de solgar 950 nin kalitesini gösterebilirsiniz. Köpük bardak sıcak su bakalım eriyecek mi :)

yusufziya hocamın yurtdışı konusunda söyledikleri ciddiye alın gerçekten getirtebilirseniz oldukça ekonomik olur, 3 kutu neredeyse 1 yıl yeter size.

Günde 2 adet iddialı olur çünkü her kapsül 1500mg 2 kapsül 3000mg :)

Sizide Omega 3 kullananlar kervanına eklemiş olduk ne mutlu bize :)

• Öyle oldu, burayı okuduktan sonra yöneldim ben teşekkür ederim size Epidoras

Açık eczane göremediğim için daha alamadım ama bulduğumda alacağım bir kutu Solgar 950.

Bu pahalılık konusunda yapacak birşey yok, aldığımız neredeyse aldığımız her ürün, yurt dışoına göre 3 kat pahalı.

iherb gibi sitelere izin verseler çok iyi olacak..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.