Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
368.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Epidoras

Son olarak yazımı okuyup Omega 3 kullanmaya başlayan ya da zaten kullanıyordum diyenlerden, ellerindeki ürünleri benim yaptığım şekilde köpük bardak ile test etmelerini rica ediyorum :) Sonucu video ile çekip paylaşabilirseniz birçok kişi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

ocean plusu deniyeceğim 1 tane ayırıp.

şu 3lü olan kafama takıldı yazmış faturasıyla belgesiyle gönderilecektir diye. 3bin küsürü aşkın olumlu yorum almış. 2lisi 36.90 a teklisi 20.90 a satıyor ayrıca. 2lik veya 1lik olanı alıp denesem mi acaba.

http://www.saglikliveguzel.com/?urun-2152-Carlson-Omega-3-Balik-Yagi-Kapsulu-Carlson-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg-50-Kapsul-3-Adet.html

burdada 3lü 65.90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Ekim 2012; 2:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Son olarak yazımı okuyup Omega 3 kullanmaya başlayan ya da zaten kullanıyordum diyenlerden, ellerindeki ürünleri benim yaptığım şekilde köpük bardak ile test etmelerini rica ediyorum :) Sonucu video ile çekip paylaşabilirseniz birçok kişi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

ocean plusu deniyeceğim 1 tane ayırıp.

şu 3lü olan kafama takıldı yazmış faturasıyla belgesiyle gönderilecektir diye. 3bin küsürü aşkın olumlu yorum almış. 2lisi 36.90 a teklisi 20.90 a satıyor ayrıca. 2lik veya 1lik olanı alıp denesem mi acaba.

Şimdi dene derim kötü çıkar, deneme derim iyi çıkar bunlar biraz hassas şeyler ben yorum yapmayacağım :) karar ve para senin ;)
    İçinden ne geçiyorsa onu yap. Ben sadece fiyatı inceledim pek mantıklı bulmadım Outlet gibi duruyor, belki de ürün çok iyidir. Bu noktadan sonra no comment diyorum. :)

• öncelikle omega 3 konusunda bu faydalı başılık için herkese özellikle epidoras a çok teşekkür ederim. bende baba tarafında kalıtsal kalp rahatsızlığı olduğu için 2 senedir önlem amaçlı balık yağı kullanıyorum ve haftada 2 öğün somon balığı tüketiyorum. vitapol diye internet ve mağzalarda çok bulunabilen bir marka kullanıyordum fakat 200 jel 20-25 lira gibi bir fiyattan aldığım için biraz üründen şüpelendim ve biraz ön araştırma ve bu başlık sayesinde epa değeri yüksek solgar 950 ye geçmeye karar verdim.
    ürünün fiyatı türkiyede çok yüksek olabilir ama unutmamak lazımki sağlıkdan daha öte yapabileceğimiz yatırım yok sağlık olmadıktan sonra dünyalar bizim olsa pek anlamı kalmıyor malesef.
    dikkatimi çeken bir noktada köpük testi oldu ama o üründe o işlevi gören normalde üründe hiç olmaması gereken bir katkı maddesi olabilir. epa deniyor ama o vakit epa değeri yüksek her ürünün aynı sonucu vermesi gerekirdi. bence kesinlikle uzman kardiyolog lara o video izletilip görüşleri alınmalı yoksa köpük bardağı eritiyor diye damarları temizliyor demek çok fazlaca düz mantık olacaktır. açıkcası böyle bir ürünü ömür boyu kullanmak için çok iyi düşünüp uzmanlardan yorum almak lazım ya aynı yıpratma etkisini damar iç çeperinde yaparsa halimiz ne olur.
    son olarak internetten köpük eriten Carlson markalı ürünü uygun fiyata satan satıcı arkadaş hakkında bence en doğrusu ithalatçı firmaya mesaj atmak olacaktır siz bu şahsa bu üründen satıyormusunuz diye böyle uygun fiyatlı sattığına göre çok yüklü ürün alıp satıyor olması lazım ithalatçının böyle bir müşterisini bilmiyor olmasına imkan yok.
    yanlız şunuda eklemem lazm satıcı faturalı yazmış sağlıkla alakalı bir ürünün sahtesini satıp birde üstüne sahte fatura kesmesi için satıcının kafayı yemiş olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 18 Ekim 2012; 10:53:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zohahahaha

öncelikle omega 3 konusunda bu faydalı başılık için herkese özellikle epidoras a çok teşekkür ederim. bende baba tarafında kalıtsal kalp rahatsızlığı olduğu için 2 senedir önlem amaçlı balık yağı kullanıyorum ve haftada 2 öğün somon balığı tüketiyorum. vitapol diye internet ve mağzalarda çok bulunabilen bir marka kullanıyordum fakat 200 jel 20-25 lira gibi bir fiyattan aldığım için biraz üründen şüpelendim ve biraz ön araştırma ve bu başlık sayesinde epa değeri yüksek solgar 950 ye geçmeye karar verdim.
    ürünün fiyatı türkiyede çok yüksek olabilir ama unutmamak lazımki sağlıkdan daha öte yapabileceğimiz yatırım yok sağlık olmadıktan sonra dünyalar bizim olsa pek anlamı kalmıyor malesef.
    dikkatimi çeken bir noktada köpük testi oldu ama o üründe o işlevi gören normalde üründe hiç olmaması gereken bir katkı maddesi olabilir. epa deniyor ama o vakit epa değeri yüksek her ürünün aynı sonucu vermesi gerekirdi. bence kesinlikle uzman kardiyolog lara o video izletilip görüşleri alınmalı yoksa köpük bardağı eritiyor diye damarları temizliyor demek çok fazlaca düz mantık olacaktır. açıkcası böyle bir ürünü ömür boyu kullanmak için çok iyi düşünüp uzmanlardan yorum almak lazım ya aynı yıpratma etkisini damar iç çeperinde yaparsa halimiz ne olur.
    son olarak internetten köpük eriten Carlson markalı ürünü uygun fiyata satan satıcı arkadaş hakkında bence en doğrusu ithalatçı firmaya mesaj atmak olacaktır siz bu şahsa bu üründen satıyormusunuz diye böyle uygun fiyatlı sattığına göre çok yüklü ürün alıp satıyor olması lazım ithalatçının böyle bir müşterisini bilmiyor olmasına imkan yok.
    yanlız şunuda eklemem lazm satıcı faturalı yazmış sağlıkla alakalı bir ürünün sahtesini satıp birde üstüne sahte fatura kesmesi için satıcının kafayı yemiş olması lazım.

Öncelikle geçmiş olsun, uzmanlar balık yağının içeriğinde bulundurduğu asit dolayısıyla köpük bardağı eritmesi gerektiğini söylüyorlar. Tabi bir uzmana daha sorup teyit etmeniz bizim içimde bu bilginin doğruluğunun kanıtlanmasında etkili olacaktır. Yediğiniz somon balıklarına dikkat edin. Balık elbette tüketmemiz lazım ama bu balığın nereden geldiğini bilmemiz bizim için oldukça yararlıdır. Bir kaç yıl öncesine kadar balık çiftliklerinde yetiştirilen balıkların doğaya ciddi zarar verdiği gerekçesiyle eylemler düzenlendiğini unutmayalım. Tercih ettiğiniz balık türüne gelince, Pasifik okyanusunda yetişen somon balığının 100gr da 2,4gr oranında Omega 3 yağı bulunmaktadır. Omega 3 açısından en zengin balık ise 100gr da 6.4gr Omega 3 ile Ringa balığıdır. *Ağır metallere dikkat*

Damarlarımızı eriteceği konusunda maalesef farklı düşünüyorum, böylesine bir yıpranmayı vücut kaldıramaz bizzat elime değdirdiğimde yapış yapış olup uzayan köpük bardak elimde en ufak bir tahrişe bile neden olmadı.

Size önerim Larry McCleary'nin Beyin Geliştirme Programı adlı kitabı alıp okumanızı öneririm, bu konu hakkında oldukça detaylı bilgileri 273 sayfaya sığdırmış bir eser.

İnternet üzerinde ucuz balık yağı satan kişiler ve ürünleri konusuna gelince;

Küçük matematiksel bir hesap yaptık yukarıda ve ürünlerin sahtesinin yapılamayacağı aşikârdır, olabilecek en kötü ihtimalin Outlet(Defolu) olduğunu düşünüyorum. Defo kısmına yukarıda değinmiştim, içeriğinde barındırdığı değerler taahhüt edilenle alakası olmayabilir. Örneğin 300mg EPA var diyorsa 100mg EPA çıkabilir ya da daha farklı bir değerde. Yoksa mantık olarak o tutarlara satılan ürün kaça alınıyor? Kaça Türkiye'ye geliyor hiç mi bu ürünün maliyeti yok diye bireylerin sorması gerekiyor kendine.
    Şahsi kanaatim en düşük balık yağının(1000mg) 25TL civarında fiyatlandırılması gerektiğini düşünüyorum.

İthalatların ağırlıklı olarak %100 kar ile yapılır deniyordu eskiden yoksa zarar düşüncesi hâkimdi. Günümüzde kar oranları bazı sektörlerde ürünün geliş fiyatının onlarca katı olabiliyor.
    Şimdi yine matematiksel olarak gittiğimizde.
    Örnek:
    Palmiye ilaç şirketi 10 bin kutu Carlson 1000mg getirdiğini varsayalım her kutunun içeriğindeki ürün kutu ile birlikte 51gr olsa. 51x5000=510KG bu ürünün Türkiye ye bir kargo maliyeti olacaktır elbette?
    Her kutunun maliyeti 5 $ olduğunu varsayalım 5x5000=25,000 $
    En kötü ihtimalle her kutunun 0,50 cent kargo maliyeti olsa 0,50x5000= 2,500 $

Bize 27,500 $ her kutu 5,5x1,8= 9,9 TL İthalatçı firmanın Türkiye ye getirdiği fiyat. %75 kar etse her kutudan 17,33 TL Eczaneye satış fiyatı olur.

Yazdığım fiyatlar tamamen sembolik olsa da bu ürünlerin maliyetinin daha da ucuza üretilebileceğini pek düşünmüyorum. Yoksa bu ürün gerçekten 1-2$ gibi bir fiyata Türkiye'ye gelebilir mi?

Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, kimseye ne al derim ne de alma, paranız ve sağlığınız sizin. Ürünlerin fiyatlarını incelerken kapsül başına olarak hesaplamanız daha mantıklı olacaktır. Carlson 50 Kapsül 38,75 TL / 50(Adet) = 0,775 TL x 30 = 23,25 TL yapar aylık maliyeti. Solgar 950 - 65 TL / 50(Adet) = 1,3 TL x 30 = 39 TL yapar aylık. Bu şekilde hem ekonomik gözükecektir hem de sağlığınızı günlük 0,20-0,50 kuruşa riske atmamış olacaksınız.

• akşama videoyu hazırlayacağım.

başrollerde ocean plus olacak.
  • epidoras hocam bu tur ozel tuketime giren urunlerinde eczanelerd asiri farkla satildigini unutmayalim.bir ara minoxil baktigimda 52 lira demisti eczane internetten 27liraya bulmustum. aldim da baktim her turlu belgesi var urunun ustunde.adami arayp sordugumda adam bana bunun imkansiz oldugunu soyledi soyle ki saglik bakanligindan ve biryerden daha onayli oldugunu soyledi edi ve aksi durumda bunu sikayet etsen aninda tespit edilip cok buyuk yaptirimlari olacagni soylemisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Ekim 2012; 20:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

epidoras hocam bu tur ozel tuketime giren urunlerinde eczanelerd asiri farkla satildigini unutmayalim.bir ara minoxil baktigimda 52 lira demisti eczane internetten 27liraya bulmustum. aldim da baktim her turlu belgesi var urunun ustunde.adami arayp sordugumda adam bana bunun imkansiz oldugunu soyledi soyle ki saglik bakanligindan ve biryerden daha onayli oldugunu soyledi edi ve aksi durumda bunu sikayet etsen aninda tespit edilip cok buyuk yaptirimlari olacagni soylemisti.

Ben carlson dan üstün körü bir hesaplama yaptım ve senin söylediğin gibi özel tüketime girip dehşet kar edebilirler ama carlson un maliyetinin 1-2$ olması çok mantıksız :) 100TL lik ürünü 30TL ye alırsanız şaşırmam amam 38TL lik ürünü 15TL ye alırsanız yuh derim nihayetinde nedenlerini yazdım. Aracı ne kazanıyor? İthalatçı ne kazanıyor? Üretici ne kazanıyor? herkes en küçük şekilde kar etse ürünün maliyeti 1-2$ oluyor işte ben burada bir terslik var diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

akşama videoyu hazırlayacağım.

başrollerde ocean plus olacak.

Bekliyoruz hocam
  • quote:

Bekliyoruz hocam

ben ocean plus'i birazdan deneyeceğim.

bu arada ya carlson 3 kutu olanı alıcam yada ocean plus'a devam sonuçta bunların içerdiği değerler aynı neden 38 lira vereyim carlsona.

edit:ocean plus ı denedim hiçbir cacık olmadı 2 tane attım hatta hiçbir etkisi yok ayrıca çok iğrenç kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Ekim 2012; 2:02:22 >
  • quote:

quote:

Bekliyoruz hocam

bu arada ya carlson 3 kutu olanı alıcam yada ocean plus'a devam sonuçta bunların içerdiği değerler aynı neden 38 lira vereyim carlsona.

edit:ocean plus ı denedim hiçbir cacık olmadı 2 tane attım hatta hiçbir etkisi yok ayrıca çok iğrenç kokuyor.

İğrenç koktuğundan şüphem yok Ocean Plus un aynı etkiyi göstermemesi üzdü beni.

Carlson 3 kutu olanı alıcam demişsin, al bakalım inş sorun olmaz. ;) "Al bakalım yazdığım için kötü çıkarsa beni suçlama sakın, ne iyi ne de kötü demiyorum kesinlikle ama para vereceğin için iyi çıkmasını dilerim."

Ekleme: Köpük bardak olduğuna eminsin değil mi? bir terslik olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 19 Ekim 2012; 3:14:46 >

• quote:

quote:

quote:

Bekliyoruz hocam

Carlson 3 kutu olanı alıcam demişsin, al bakalım inş sorun olmaz. ;) "Al bakalım yazdığım için kötü çıkarsa beni suçlama sakın, ne iyi ne de kötü demiyorum kesinlikle ama para vereceğin için iyi çıkmasını dilerim."

arkadaşlar dün akşamki dizi yüzünden test yapamadım.

bu gün mutlaka yapacağım.

özür dilerim.

ocean plusu birde ben deneyeyim.

• quote:

köpüktü ama biraz sertti sanırım belki ondan dolayı olmamış olabilir. bulursam senin videodaki gibi son hapıda denerim ama o kokuyu çekmeyi zor göze alırım sanki.hayata küstüm resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Ekim 2012; 14:54:28 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bekliyoruz hocam

arkadaşlar dün akşamki dizi yüzünden test yapamadım.

bu gün mutlaka yapacağım.

özür dilerim.

ocean plusu birde ben deneyeyim.

Önemli değil hocam,

Video olumlu olumsuz bekliyoruz :)

• quote:

quote:

köpüktü ama biraz sertti sanırım belki ondan dolayı olmamış olabilir. bulursam senin videodaki gibi son hapıda denerim ama o kokuyu çekmeyi zor göze alırım sanki.hayata küstüm resmen.

Doğru bardağı bulursan katlanırsın artık bir kere daha :)
  • test yapıldı.

ocean plus ile bartak testi olumlu.

ben yanında carlson sıvı yı da denedim.

video cep telefonunda kablosu yok. kablosuz bağlantımız var ama. bilgisayara nasıl atacağız bilmiyoruz.

samsung galaxy ace 5830 .

forumda sordum. cevap gelirse paylaşırım.
  • video linkini faceden attım.

buraya nasıl eklenir bilmiyorum.

bundan sonra yetişkinler için sıvı balık yağı almayacağım.
  • quote:

test yapıldı.

video cep telefonunda kablosu yok. kablosuz bağlantımız var ama. bilgisayara nasıl atacağız bilmiyoruz.

benim denediğim bardak çok sertti herhalde o yüzden olmadı. birdaha ocean plus mı alsam internetten bu 3lü carlson mu alsam kararsız kaldım.
  • quote:

video linkini faceden attım.

Hocam ellerinize sağlık,

Ocean Plus Şurup ile mukayese edildiğinde çok daha iş görür olduğu aşikardır. En başından beri işte benimde şuruplara güvenememe nedenim buydu ve siz benim bu güvensizliğimin nedenini haklı çıkarttınız.

Şurup kullanmadığımı ve kullanımını önermeme nedenlerimi daha önceden hep kaleme alıp burada yazmıştım;
    İçeriği oksijenle doğrudan buluştuğu için içine bozulmaması adına farklı maddeler koyulduğunu düşünmüştüm. Bu düşüncemin nedeni kapsüle göre şurupların daha özgür yapıya sahip olmalarının dezavantajlarından olduğunu savundum hep.

Hocam Ocean ile Carlson arasında sanırım 10TL oynuyor eczaneden alındığında, BJK li arkadaş gittigidiyor.com dan alacağını söyledi, eğer alır ve sorun çıkmazsa sizde Carlson 1000mg ye geçersiniz. Carlson, Ocean Plus'a göre çok daha ciddi şekilde ve hızla kabını tahrip etti.

Çok teşekkür ederim.

Bjk li arkadaşım senin yaptığın testin sonucunun müspet çıkmamasının nedeni kullandığın bardak olduğu yusufziya hocamızın yaptığı test ile ortaya çıktı.

• quote:

quote:

test yapıldı.

benim denediğim bardak çok sertti herhalde o yüzden olmadı. birdaha ocean plus mı alsam internetten bu 3lü carlson mu alsam kararsız kaldım.

Forumda biri sormuştu ve ben onun altına cevap yazdım, benden sonra hiç aldım sorun yok iyi ya da kötü yorum yapan olmadı.

Hocam sen o adamlara mail at deki, fiş mi veriyorsunuz fatura mı?

Ne alaka dersen

Bir alışveriş esnasında fiş almayan müşteri için kasada durduğu sayılan bir mal için stoktan fiş kesiyormuş gibi yapar. Eğer Fatura kesiyor ve ürünün adı unvanı yazıyorsa al çünkü ürünün adını yazan fatura almak resmen ürünün orijinalliğini taahhüt etmek gibidir diye düşünüyorum, çünkü 50TL lik fişi bakkaldan bile istesen keser nihayetinde :)

Ya da al gitsin diyelim 50TL ne kıy :) Öğrenciysen peder beyden kredi iste 50TL lik amerikan yardımı şeklinde :)

• quote:

quote:

video linkini faceden attım.

Hocam ellerinize sağlık,

Ocean Plus Şurup ile mukayese edildiğinde çok daha iş görür olduğu aşikardır. En başından beri işte benimde şuruplara güvenememe nedenim buydu ve siz benim bu güvensizliğimin nedenini haklı çıkarttınız.

Şurup kullanmadığımı ve kullanımını önermeme nedenlerimi daha önceden hep kaleme alıp burada yazmıştım;
    İçeriği oksijenle doğrudan buluştuğu için içine bozulmaması adına farklı maddeler koyulduğunu düşünmüştüm. Bu düşüncemin nedeni kapsüle göre şurupların daha özgür yapıya sahip olmalarının dezavantajlarından olduğunu savundum hep.

Hocam Ocean ile Carlson arasında sanırım 10TL oynuyor eczaneden alındığında, BJK li arkadaş gittigidiyor.com dan alacağını söyledi, eğer alır ve sorun çıkmazsa sizde Carlson 1000mg ye geçersiniz. Carlson, Ocean Plus'a göre çok daha ciddi şekilde ve hızla kabını tahrip etti.

Çok teşekkür ederim.

Bjk li arkadaşım senin yaptığın testin sonucunun müspet çıkmamasının nedeni kullandığın bardak olduğu yusufziya hocamızın yaptığı test ile ortaya çıktı.

elimdekiler bitsin carlsona bende geçerim.

birde yurt dışı bağlantısı kurarsam

çocuklara GNC 600

kendime solgar 950 alrıım

:))

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.