Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fulsac

şu an atv'de sağlık yalanları konulu deşifre programında prof.Rasim Küçükusta omega 3 hapların faydasız olduğunu bu modaya uyan hastalarına sadece pazardan alacakları balığı tavsiye ettiğininn söyledi. Bu konu aklıma geldi reklam arası yazayım dedim.

Sitesine girip okuduğum kadarı ile göğüs hastalıkları uzmanı olarak geçiyor kendisi. "Omega 3" konusunda bir uzmanlığı olduğunu görmedim ama saygı duymak gerekiyor mesleğinden dolayı. Neye göre bu şekilde dedi bilmiyorum lakin bütün dünya da Omega 3 ün işe yaradığına dair bir kanıdan, söylevden çok belgeler var. Ayrıca Omega 3 Hastalıklarda tedavi edici olarak kullanılmamaktadır ve zaten Omega 3 alırken çoğunun üzerinde tedavi edici bir özelliği bulunmamaktadır bu ilaç değildir gibi ibareler bulunuyor.

Bilimle ilgili bir gerçek var; Hipotez, Teori ve Kanun
    Hipotez atılır şartlar uygunsa teoriye dönüşür ve sonunda desteklenir ve onaylanırsa kanun olur. Eğer bu doktorun da konuyla ilgili bir hipotezi varsa bunu belgeler ile açıklaması gerekir en azından TIP bu konuda bu şekilde diyor. Bir birinden farklı kişiler aynı şartlar altında aynı ürünleri kullanarak yaptıkları testin sonuçları aynı ise en son bilim olarak kayda geçer. Bu tez ebetteki çürütülür ama sadece bir işe yaramıyor demekle olmamakla birlikte bununla ilgili hipotezlerini ortaya sunması gerekir.

Pazardan aldığımız balık iyidir güzeldir ancak, denizlerin pisliğini bir kenara bıraktığımızda balıkların Omega 3 değerlerinden faydalanabilmek için pişirirken dikkat etmemiz gerekiyor aksi takdirde Omega 3 özelliğini kaybediyor. Bunun herkes tarafından bilindiğini düşünüyorum.
    Benim balık yemediğimi de düşünmeyin, elbette benden balık yiyorum :)

• quote:

şu an atv'de sağlık yalanları konulu deşifre programında prof.Rasim Küçükusta omega 3 hapların faydasız olduğunu bu modaya uyan hastalarına sadece pazardan alacakları balığı tavsiye ettiğininn söyledi. Bu konu aklıma geldi reklam arası yazayım dedim.

yav her doktorun söylediğine kalsaydık ohoo.

ben şuan vücudumun bir sırrını çözdüm gibi bakalım solgar biotin 5000mcg aldım içiyorum şuan. faydasını görürsem bunu yazan adama çok dua edicem.yazanla birebir aynı semtomplar var bendede.

arkadaş buraya yazmış 15senedir gitmediğim hastahane doktor kalmadı diyor. buna ne diyeceksin.

http://forum.donanimhaber.com/m_66189523/tm.htm

+

Vücudun üretemediği ama mutlaka alınması gereken temel yağ asitlerinin en önemlisi Omega-3‘tür. Besinlerden yeterli miktarda alınamayan Omega-3 eksikliği özellikle çocuklarda beyin ve göz gelişimi, dikkat eksikliği, davranış bozuklulukları, öğrenme güçlüğü gibi birçok problemleri gündeme getirir. Yapılan bilimsel araştırmalarda yetişkinlerde kalp krizi riskini azalttığı, Alzheimer, diyabet, bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.

Dr. Özlem Karahasanoğlu
    Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzman

http://forum.donanimhaber.com/m_67573238/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Kasım 2012; 2:56:16 >

• dikkatinizi çekiyorum omega3 faydasızdır demiyorum. omega 3'ün hap olarak alınmasının yararsız olduğunu söyledi.Balık yediğiniz zaman aldığıız omega3 tabiki faydalı. omega3 dahil hap olarak alınan tüm vitamin mineral destekleri hasta olmayan insanlarda gereksizdir para tuzağıdır . biz daha önce bunu e vittaktiği amini topluma pazarlanırken gördük. bu bir pazarlama kapitalizmin kilosu 5 tl lik balığın yağını çıkarıp 100 lerce liraya satmak . otomobil forumunda da buna benzer bor katkıları , yakıt tasarruf cihazları konuları var hepsi üçkağıt
  • quote:

dikkatinizi çekiyorum omega3 faydasızdır demiyorum. omega 3'ün hap olarak alınmasının yararsız olduğunu söyledi.Balık yediğiniz zaman aldığıız omega3 tabiki faydalı. omega3 dahil hap olarak alınan tüm vitamin mineral destekleri hasta olmayan insanlarda gereksizdir para tuzağıdır . biz daha önce bunu e vittaktiği amini topluma pazarlanırken gördük. bu bir pazarlama kapitalizmin kilosu 5 tl lik balığın yağını çıkarıp 100 lerce liraya satmak . otomobil forumunda da buna benzer bor katkıları , yakıt tasarruf cihazları konuları var hepsi üçkağıt

insan vücudu omega3 ü sentezleyemiyor. yani dışarıdan alınması gerekmektedir.

ayrıca bir hastalık için değil. korunma amaçlı alınmaktadır.
  • tamam işte balık, semizotu, et, ceviz ve daha birçok gıdada var omega3. bunları tüketen insanlarda eksikliği görülmez. omega3 ün hapı üçkağıt işi. prof. Rasim Küçük ustanın dediği gibi faydasız para tuzağı şeyler bunlar
  • rasim küçükusta bir çok şeye gerek yok diyor.

dikkat etmek lazım.

bu arada yiyeceklerin hangi birisi doğal .

üzerleri tarım ilaçlı .

yıka yıka çıkmaz.

ayrıca söylediklerini hergün yiyebilecekmisin ??
  • quote:

dikkatinizi çekiyorum omega3 faydasızdır demiyorum. omega 3'ün hap olarak alınmasının yararsız olduğunu söyledi.Balık yediğiniz zaman aldığıız omega3 tabiki faydalı. omega3 dahil hap olarak alınan tüm vitamin mineral destekleri hasta olmayan insanlarda gereksizdir para tuzağıdır . biz daha önce bunu e vittaktiği amini topluma pazarlanırken gördük. bu bir pazarlama kapitalizmin kilosu 5 tl lik balığın yağını çıkarıp 100 lerce liraya satmak . otomobil forumunda da buna benzer bor katkıları , yakıt tasarruf cihazları konuları var hepsi üçkağıt

dediğinde haklısın zaten bakıyorum mesela 30 40 kapsül 7 8 lira felan onların bir halta yaramayacağını biliriz herhalde ama büyük markaların iyi paraya sattıkları ürünlerdede böyle sahtecilik olmaz sanmıyorum.

yazının devamınıda okusaydın keşke kardeş.

"Dışarıdan Takviye Şart!
    Gebe ve küçük çocuklara haftalık 3 porsiyon balığı balık olarak değil bu etkilerden arındırılmış balık yağları olarak vermek daha doğru olabilir. Durum böyle olduğunda diğer önemli noktaya dikkat etmek gerekir; çok fazla balık yağı markası olduğu için ağır metallerden ayrıştırma sürecinin çok düzgün işlemlerden geçtiğinden emin olunması gereklidir. Balık yağları hazırlanırken tatlandırılır, kokuları biraz daha güzelleştirilir ya da hiç kokusuz hale getirilebilir. Gelişen son teknoloji ile artık kokusuz balık yağı üretmek mümkün olmaktadır. Balık yağı içmekte zorlanan çocuklar için kokusuz balık yağı sağlıklı bir seçenek olabilir.
    Vücudun Üretemediği En Gerekli Yağ: OMEGA-3 "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Kasım 2012; 14:14:41 >

• quote:

Söylemek istediklerini anlıyorum ve şu şekilde bir açıklama yapmak istiyorum.

En basit şekilde anlamak ve anlatmak adına balık eti dünya üzerinde yiyebileceğimiz en yararlı besin. Bu besinin yararlı olmasının nedeni deniz içerisinde yaşayan canlıların insan vücudunun sentezleyemediği gıdaları sentezleyerek balığın vücudun da tutması. Bu işlemi en genel tabiri ile plankton, alg ve yosunlardan yapmaktadır. Yosunlar doğaları gereği denizlerdeki ötrefikasyona uğramamış yerlerde denizden ve renginin koyuluğu sayesinde güneşten aldığı kimyasal oluşumları kendi bünyesinde kimyasal tepkimeye sokup balıkların beslenebileceği kıvama getiriyor. Nihayetinde balık bunu tüketerek kendi bünyesine aldığını yazdık. Bu kadar masum gözüken yosun maalesef denizlerdeki kirlenme(Deniz araçlarının pislik ve yakıt artıkları, insanların fiziksel olarak denize attığı pislikler, insanların kullandıkları banyo, wc gibi pis suların maalesef arıtılmadan yada yeterince arıtılmadan denize ulaşması sonucu deniz canlıları kirleniyor. İlave olarak fabrikaların kimyasal atık) sonucu balığın vücudunda depoladığı yararlı Omega 3 yanında toksik atık yani tıp dilinde insan için zararlı olan zehir/patojen maddelerin oluşmasına neden oluyor. Toksik ve patojen maddeler insanlara ciddi zararlar verebilir.

Soracaksınız hiç balık yiyip zehirlenen görmedik bu güne kadar?

Elbette göremezsiniz :) kimse 5kg balık yemez fiziksel olarak da 5kg balığı midesine sığdıramaz. Ayrıca zehirlenmenin birçok belirtisi vardır ve vücut bunları absorbe edebilir. Gece uyurken ateşiniz çıkar ve tek hücreli patojen bakteriler vücudunuzun o sıcağına dayanamaz ve ölür. Siz sabah terleyerek uyandığınızda kötü bir rüya gördüğünüzü sanırsın ancak aslında kötülüğe maruz kalan vücudunuzdur. Bu zehirlenme türlerinin çok çeşitleri vardır, mesela uyanıksınız çalışıyorsunuz ama şuurunuz havadaki görüş mesafesi gibi çok duru değil sanki sisli bir havada yolculuk ediyormuş gibi şuurunuz da karar verme yetisi ve düşünme yetisi normal olmayabilir. Bu sizi öldürmeyecektir ancak vücudunuzu hem yoracak hem de alenen vücudunuza iyi davranmadığınız için ömrünüzü kısaltacaktır.

Bu bağlamda Hap ile Omega 3 arasındaki farka gelince; Siz Omega 3 hapı diyerek olayı sanırım istem dışı farklı bir noktaya çekiyorsunuz. Hap ağırlıkla/genellikle saf olmayan bileşik ya da birden fazla kimyasal uygulamadan geçmiş ürünlerden oluşturularak üretilen genellikle tedavi edici ilaçlardır. Omega 3 hapı ben bu güne kadar 1 ürün gördüm. Bizim kullandıklarımız ya da benim burada yazdıklarımın tamam Saf Omega 3 yağı olup kimyasal etkileşime uğramamış doğallığı bozulmamış ürünlerdir.

Şimdi balık yağı;

Balık yağı damıtma(kimya dersi ile alakalı bir konudur) kimya dersi görmüş herkes tarafından bilinir alternatif olarak internet üzerinden de araştırabilirsiniz. "Karışımlar bileşenlerine, elektriklenme, mıknatıslanma, öz kütle, çözünürlük, hal değiştirme sıcaklıkları gibi fiziksel özelliklerden yararlanılarak ayrılır."
    Burada kilit nokta fiziksel özelliklerden yararlanılarak ayrılır. Kimyasal bir reaksiyona maruz kalmadan ayrıldığını öğreniyoruz. Bu konuda bir yanlışım varsa ve bilen biride varsa beni düzeltsin, ben kitaplarımdan faydalanarak yazıyorum.

Balık yaşadığı denizlerden dolayı istemi dışında kaldığı pisliklerden ayrıştırıldıktan sonra kapsül haline getirilip bizim elimize ulaşması Omega 3 temin edebilmemizin en sağlıklı yolu.

Önemli noktalardan biri:
    Ülkemizin denizlerinin özel konumundan dolayı denizlerimiz okyanus denizleri kadar soğuk değil, buda balıkların beslendikleri yosunların Omega 3 üretimlerinin daha düşük olduğunu bize gösteriyor. Belki bir kaç kilo balık yiyerek alabileceğiniz Omega 3 değeri zorlanırsa 1gr a ulaşabilecek iken, siz 1 kapsül yutarak hem sindirim sisteminizi yormuyorsunuz hem de zararlı maddeler içermeyen besinlere ulaşıyorsunuz. Günümüz bilim adamları artık alenen uyarıyor, daha az yiyerek daha sağlıklı ve uzun yaşamak mümkün, Vücudunuzu ne kadar çok yorarsanız o kadar ömrünüzden çalarsınız. 2-3Kg balık tüketerek vücudunuzu ne kadar yoracağınızı bir düşünün? Yanında alacağınız zararlı toksik maddeleri de hesaba katın. Artık 17. 18. yy da ki kadar denizlerimiz temiz değil. Bu söylediğimden yola çıkıp balık tüketimini bırakmamak gerekiyor :) Ben en son 1 ay önce pek sağlıklı olmasa da Eminönü’nde balık ekmek yedim :) Kesin buzhane balığıydı :P

Fiyat konusuna gelince aslında haklısın gerçekten pahalı olduğunu düşünüyorum Türkiye ye gelmemiş ve Omega 3 değerleri çok yüksek olup yurtdışında dahi fiyatları uçuk ürünler bulunmakta. Bunların fiyatlarının yüksek olmasının nedeninin balığın temin edilme şartlarının ve kapsül haline getirilirken konsantre edilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Konsantre olayı bambaşka bir konu olsa da 1000mg (1gr) lik kapsülün tamamını yoğunlaştırılmış şekilde %100 Omega 3 yapabiliyorlar. Fiyat dengesi burada ortaya çıkıyor zaten. İçeriğinde 300 kapsül olan ve her kapsülün 1000mg balık yağı ile dolu olup fiyatının 20 TL olduğunu gördüğümde alenen ürünün Tahtakale malı olduğunu ve Küçükçekmece gölünden elde edilen balıklardan üretildiğini düşünüyorum :) Tabi bu ütopik bir hayal sadece, ürünler detaylıca incelendiğinde yoğunlaştırılma olayı çok düşük 1000mg lik kapsüllerin yalnızca %10 gibi değerleri Omega 3. Kalanı sıvı Ayçiçek yağı bile olabilir :)

Çok uzattığımın farkında olsam bile detaylara değinip ufuklarınızı açmayı denedim :)
    Ben Haziran ayında başlayıp Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve kasım aylarından beri artık Professional bir balık yağı kullanıcısıyım :) Allah var zararını görmedim, yararını gördün mü diyenlere bunun kişiden kişiye değişeceğini söyleyebilirim ben adaptojen ve zihinsel olarak kullanıyorum ve az çok etkisini görüyorum diyebilirim. Dünya sağlık örgütü bile faydasına değinmiş ve bu değinilen noktada ağırlıklı olarak dünyanın çok büyük bir kısmına hizmet eden bilim adamları bu tezi savunmuşken çıkıp hayır Omega 3 bir işe yaramaz, faydası yok dersem yukarıda yazdığım doğrular ile çelişmiş olurum. Ben buraya kendi inanmadığım hiç bir şeyi yazmadım. Zaten satıcı falan da değilim :) hiç bir karım yok, onlarca markaya değindik burada, isteyen istediği ürünü kullansın ya da kullanmasın.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 4 Kasım 2012; 7:44:47 >

• İlaç firmaları,margarinciler, sağlık dolandırıcıları tarafından mahkemeye verilen bir tıp profesörü bunu söylüyorsa olay bitmiştir. Balıklar kirliyse doğudan gelen kuzu eti omega3 deposu hepsi çayırlarda ve meralarda otluyor . Kuzu eti yesin insanlar. Bu çabalarını yeterince omega3 içeren temiz besinleri bulmak için harcasalar hem karınları doyar hem omega3 almış olurlar. hemde daha az para harcamış olurlar.Bunlar para tuzağı otomobil bölümünde bor katkısının motora nasıl faydalı olduğunun sayfalarca bilimsel dille yazılmış açıklamaları var. birde bunu kullanıp arabanın yağ filitresini tıkayıp motoru rektefe edenler... Bir otomobili nasıl kitapçıda yazan değerlerdeki yakıt,yağ,ve antifirizle kullanıyorsak ki bu değerleri bize üretici verir, insan ve tüm canlılarında beslenme şekilleri doğadaki gibi olmalı. Kurallar önceden belirlenmiştir yaratıcı tarafından.doğada hiç bir canlı omega3 eksikliği çekmez , veteriner arkadaşlarım var besi çiftlikleri olan. vanda çayırlarda otlayan danayı alıp besiye çekiyorlar fenni yemle . hayva kilo almaya başlıyor fakat hastalıklarda başlıyor ilaç veriyorlar.
    Hem biz bunu daha önce gördük .ayni inançla e vitamini ****ı Türk halkına ,aynı yazdığınız sözler, e vitaminini için söylendi, bilimsel makaleler yayınlandı beslenmeyle alamayız kilolarca yemeliğiz, 10 sene sonra boş çıktı. Bunlar kapitalizmin oyunları kanmayalım. biz doktor değiliz. ben mali müşavirim. anlamam tıptan . güvendiğim birkaç isim var ahmet rasim küçükusta,Kenan Demirkol hepsi kullanmayın diyor, Aklım mantığım daha önce kandırıldığımız için elde ettiğimiz tecrübeler bu yönde

• quote:

güvendiğim birkaç isim var ahmet rasim küçükusta,Kenan Demirkol hepsi kullanmayın diyor, Aklım mantığım daha önce kandırıldığımız için elde ettiğimiz tecrübeler bu yönde

buyrun sizinde güvendiğiniz kenan demirkol ile yapılmış bir röportaj; kendisini bende sever takip ederim...
    sondan bir önceki soru ve cevabı;

-Hazır olarak satılan Omega-3, diğer adıyla balık yağı kapsülleri faydalımıdır?
    "Elbette. Ben de her gün bir tane Omega-3 kapsülü kullanıyorum

http://www.iyilikguzellik.com/haber.php?haber_id=520
    http://www.ciftlikdergisi.com.tr/dikkat-omega-3-alirken-tuzaga-dusmeyin.html
    http://www.baglarbal.com/omega-3.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 4 Kasım 2012; 13:49:30 >

• D Vitaminli ürünleri tercih etmemeniz için bir açıklama:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40659/21850916/1/prof-dr-ali-unlu-acikladi.aspx

Ekleme:
    Daha önceki yazılarımdan birinde ötrofikasyon dan bahsetmiştim. Açıkça ne olduğunu göre bilmek için izleyiniz:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40658/21850732/1/yesil-ortunun-sirri-ortaya-cikti.aspx

Sanırım bu hızla giderse bir gün bütün denizlerimiz bu hale gelecek.

Ötrofikasyon denizlerde ALG lerin kontrolsüzce büyüyerek su yüzeyi ile deniz tabanınızın arasına kalın bir perde oluşturarak güneş ışınlarının bu perde altına inmesini engelleyerek deniz yaşamını yok ediyor ayrıca bu ALG lerden beslenen balıklarda maalesef kimyasallara maruz kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 5 Kasım 2012; 9:32:56 >

• quote:

İlaç firmaları,margarinciler, sağlık dolandırıcıları tarafından mahkemeye verilen bir tıp profesörü bunu söylüyorsa olay bitmiştir. Balıklar kirliyse doğudan gelen kuzu eti omega3 deposu hepsi çayırlarda ve meralarda otluyor . Kuzu eti yesin insanlar. Bu çabalarını yeterince omega3 içeren temiz besinleri bulmak için harcasalar hem karınları doyar hem omega3 almış olurlar. hemde daha az para harcamış olurlar.Bunlar para tuzağı otomobil bölümünde bor katkısının motora nasıl faydalı olduğunun sayfalarca bilimsel dille yazılmış açıklamaları var. birde bunu kullanıp arabanın yağ filitresini tıkayıp motoru rektefe edenler... Bir otomobili nasıl kitapçıda yazan değerlerdeki yakıt,yağ,ve antifirizle kullanıyorsak ki bu değerleri bize üretici verir, insan ve tüm canlılarında beslenme şekilleri doğadaki gibi olmalı. Kurallar önceden belirlenmiştir yaratıcı tarafından.doğada hiç bir canlı omega3 eksikliği çekmez , veteriner arkadaşlarım var besi çiftlikleri olan. vanda çayırlarda otlayan danayı alıp besiye çekiyorlar fenni yemle . hayva kilo almaya başlıyor fakat hastalıklarda başlıyor ilaç veriyorlar.
    Hem biz bunu daha önce gördük .ayni inançla e vitamini ****ı Türk halkına ,aynı yazdığınız sözler, e vitaminini için söylendi, bilimsel makaleler yayınlandı beslenmeyle alamayız kilolarca yemeliğiz, 10 sene sonra boş çıktı. Bunlar kapitalizmin oyunları kanmayalım. biz doktor değiliz. ben mali müşavirim. anlamam tıptan . güvendiğim birkaç isim var ahmet rasim küçükusta,Kenan Demirkol hepsi kullanmayın diyor, Aklım mantığım daha önce kandırıldığımız için elde ettiğimiz tecrübeler bu yönde

Söylediklerinize saygı duyuyorum ama sizin düşünceniz olduğu için. Derseniz ki haksızmıyım diye yazdıklarınızın arasında elbette haklı olduğunuz konu var ve ben başlattığım bu forum başlığı konusunda kendimi savunabilirim benim edindiğim bilgiler ve konuda bu zaten, diğer yazdıklarınızla maalesef ilgilenmiyorum ama bu o konularda haksız olduğunuzu göstermez ve yineliyorum yazdıklarınızdan bazılarında haklılık payınız var. Fakat Omega 3 konusunda olduğunu düşünmüyorum.

İşin gerçekçi boyutuna gelirsek; yaşadığımız bu dünya da Plasebo(Placebo) etkisi denen konuyu herkes duymuş ve dünya tarafından kabul görmüştür. Plasebo etkisi hiç bir işe yaramayacağını düşündüğünüz bir ilacı bile sizin için nimet yapabilirken. Hayatınızı kurtaracak bir ürünü de kanserojen maddeye dönüştürebilecek yeterliliktedir. Siz bu ön yargınız ve düşüncenizle Omega 3 tüketseniz Allah göstermesin sizi hasta edebilir. Elbette ki fikirlerimiz çatışıyor diye sizin kötü olmanızı istemem fakat ön yargılarınızı bir kenara bırakıp daha objektif araştırmalar yapmanızı öneririm. Herkes mersine giderken siz tersine gitmek isterseniz elbette ki gidecek bir yol bulursunuz ve ben Google de Omega 3 faydaları yazıp ararken siz Omega 3 zararları diye arama yaparsınız. Olayın en basite indirgenmiş hali budur. Yaşadığımız bu dünyada her ne yapacak olursanız olun önce ona inanın.

İlave olarak benim yazımın en başında yazdığım gibi ben ders çalışan kronik bir öğrenciyim yaşım 28 :) kendime bu süreç içerisinde beni destekleyecek bir ürün ararken hep kimyasal ürünleri buldum yaptığım araştırmalarda. Günün birinde Omega 3 ile karşılaştım, araştırdım okudum takriben 3-5 belki 10 gün kadar sonra bu yazının ilk mesajı olan makale kıvamında deneme bir yazı yazdım ve paylaştım. Bu süreçte sanırım bir birinden farklı 3 marka kullandım ve bundan sonra bir kaç markaya daha geçebilirim ama bakalım. Bu durumdan mütevellit ağırlıklı olarak ben kendi üzerimdeki etkileri ve bilimsel değer görmüş yazılardan okuduklarımı paylaştım burada. Bu yazıyı bir Omega 3 günlüğü ya da not defteri olarak da görebilirsiniz. Amacım kimseye Omega 3 satmak değil herhalde bunu anlamışsınızdır :) Adım gibi biliyorum ki eğer ben burada tek bir markaya bağlı kalsaydım beni yerden yere vururdunuz/vururlardı. Yazdıklarımda umarım sizi rencide edecek bir şey yazmamışımdır varsa söyleyin orta yolu buluruz, ben fikir ayrılıkları ve çatışması yüzünden kalp kırmak istemem.

Söyleyeceklerim bu kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 5 Kasım 2012; 9:58:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Öncelikle bilmenizi isterim ki, OMEGA-3 sizi Süpermen yapmaz. Yalnızca Süpermen olmaya gidecek yolda ilerlemenize yardımcı olacaktır. :)

Ben size OMEGA-3 için kısmen sağlıklı olmak üzere ağırlıklı olarak Beyin üzerinde etkisini kısaca özetlemeye çalışacağım.
    Belirtmeliyim ki doktor falan değilim yalnızca son birkaç gündür hayatımda beni destekleyecek zararsız bir destek ararken Omega3 ile karşılaştım.
    Madem ki böyle bir şeyi hayatıma dahil edeceğim, bunun için detaylı bir araştırma yapmaya karar verdim ve yaptığım araştırmanın özetini kısaca sizlerle
    paylaşacağım umarım ki işinize yarayacaktır.

Tekrar altını çizere söylemek istiyorum, bu konuda hiçbir uzmanlığım yok sadece zaman ayırıp birbirinden farklı yerli, yabancı çok fazla kaynaktan faydalandım.
    Aklınıza takılan bir soruyu sorabilirsiniz ancak unutmamalısınız ki konu hakkında uzman birine danışmak çok daha kesin sonuçlara ulaşmanızda önemli bir faktör olacaktır.

Öncelikle OMEGA – 3:
    Vücudumuzun sentezleyemediği(üretemediği) bu besine olan ihtiyaç anne karnından mezara kadar duyulmaktadır.
    Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1gram Omega 3 yağ asidi alınması doktorlar tarafından öneriyor.
    Omega 3 den maksimal seviyede faydalanmak için Omega 6 zengini yağların tüketimi azaltılmalıdır (mısır, ay çiçeği, soya, pamuk).
    Omega 3 Soğuk su (Derin deniz) balıklarının soğuğa dayanıklılıklarını arttırır. Bu balıklar algler ve plaktonlardan sentezleyerek Omega 3 vücutlarında üretirler.

Yaptığım araştırmalarda genel olarak yumurta günlük Omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılamaktadır. Günümüzde üretilmekte olan yumurtaların kapalı alanlarda hiç güneş görmeden her gün yumurtlaması için yapay besinler dayatılan ve hareket dahi etmeden doğru düzgün gelişemeyerek yaşamını sürdüren, yumurtlamadan kesildikten sonra da kesilip tavuk döner olarak karşımıza çıktığının farkına varmamız gerekiyor. Bu durumda gerçekten Yumurta OMEGA-3 desteğini sağlıyor lakin sanıldığı kadar vücudumuza saf Omega 3 etkisi yaptığını sanmıyorum. Bu yüzden balık yağı destekleyicilerinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Yumurta ile ilgili not: Özgür dolaşan tavuklar çok miktarda ot vb. doğal besinleri kendileri temin ederler bu nedenle etlerindeki ve yumurtalarındaki Omega 6 / Omega 3 oranı yaklaşık olarak 1/1 dir. Hayvanlar içinde aynı sonuca varabiliriz ancak kapalı yerlerde tutulan bu hayvanlara özel beslenme rejimi uygulanmıyorsa bu oran aşırı derece yüksek olduğu tespit edilmiştir 20/1 – 50/1 gibi.

Omega 3 tüketiminin son yıllarda artış göstermesi üzerine üreticilerin ihtilaçları daha kolay karşılamak ve oluşan pazarın tatlı rekabetine kapılıp maliyeti düşürmek açısından balık çiftliklerinden de faydalanmaya başlanmıştır. Hatta sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir pazarlama politikası adına çiftliklerde Omega 3 değerlerinin normalin 2 katı olduğu iddia edilse de bu değerlere yapay besinler ile ulaşılan sonuçlar olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı öneririm. Genel olarak çiftliklerde üretilmekte olan Omega 3, doğal yolla beslenen balıklara göre %50 daha düşük kalitede olduğu düşünülmektedir. Çiftlikler tüketicilerden çok patronların yüzünü güldürmekte olduğu aşikardır. Derin deniz (dip) balıkları doğal yollardan bu besinleri sentezler ve bu balıklar rafine edilerek (toksinlerinden ayrıştırılarak) balık yağı/şurubu şeklinde kullanımımıza sunulmaktadır.

Omega-3 faydaları saymakla bitmeyecek durumda bu yüzden omega 3 ün eksikliğinde en belirgin olarak neler olduğunu bilmeniz yararlarını kavramanız konusunda etkili olacaktır:
    Hafıza ve mental fonksiyonlarda sıkıntı
    Görme fonksiyonunda bozulma
    Pıhtılaşmanın artması
    İmmun fonksiyonlarının azalması
    Trigliserid ve kolesterol yükselmesi
    İnfantlarda ve çocuklarda büyüme geriliği
    Ekzema
    Seboreik dermatit
    Saç dökülmesi
    Erkeklerde infertilite
    Kan doluşumunda olumsuz etki
    Kan basıncında artma
    Yaraların geç iyileşmesi.

Bu yazdıklarımın omega3 eksikliğin de yaşayabileceğimiz belirgin rahatsızlıklardan bazıları.

Herkesin yalnızca ücretini ödeyeceği balık yağının içerisinde bol miktarda olmasını temenni ettiği hatta almadan önce değerlerini kontrol ettiği omega3 içeriği en bilindik EPA/DHA: (Bazılarımız bu değerleri kontrol dahi etmiyor olabilir)

Nedir ve ne işe yarar EPA/DHA?
    Eikosapentaenoik asit ve dokosahexaenoik asit balıklarda bulunan iki büyük *esansiyel(Alınması zorunlu) omega3 yağ asididir. EPA, vücutta birçok yararlı etkileri olan eicosanoidleri üretir. EPA üretimi eicosanoid: birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller ve onlarla savaşır. Hatta şizofrenik hastalarda da Antipsikotik ilaçlarla birlikte EPA verilen hastalarda iyileşme daha iyi bulunmuştur. Omega 6 yağlarının metabolitleri enflamatuvar (iltihap yapıcı), hiperaljezik (ağrı yapıcı), trombotik (pıhtı yapıcı) ve mitojenik (hücre üremesini artıran) özelliklerine sahiptir. Omega 3 yağ asitleri antienflamatuvar, analjezik, antitrombotik ve antimitojenik özellikleri ile Omega 6 nın metabolitlerini dizginler.

Çok önemli: Omega 6 denetlenmediği taktirde iltihap vücudu tahrip eder, kan pıhtılaşır, aşırı ağrı hissi olur ve kanserleşme eğilimi artar.

DHA: Retinanın, beynin normal fonksiyonlarını yerine getirmesinden gelişmesiyle birlikte bahsi geçenlerin korunmasında en etkili Omega 3 yağ asididir. Buna bağlı olarak vücutta yararlı etkileri olan maddeler üretilmesine de ayrıca yardımcı olur.
    Göz için DHA: Yaşa bağlı olarak gözde oluşabilen sarı lekelerinde geçmesinde etkili olduğu söylenmekle birlikte gözün görme kabiliyetini korumada yardımcı olduğu bilinmektedir.
    Beyin Sağlığı:
    Beynin %60 yağdır ve bu yağların üçte biri Omega 3 yağ asitlerinden oluşmuş olup (DHA) rolü büyüktür. Konsantre, adaptasyon, dengeleyici ve düzenleyici. Gençler ve yetişkinler bu fırsatı değerlendirerek beyin fonksiyonlarını sonuna kadar kullanabilir, unutmayın bu sadece masum bir yardımcı eğer doğru kullanırsanız içinizde çalışma isteği olması durumunda mutlaka derslerinizde öğrenmeyi algıyı kolaylaştıracaktır.

EPA-DHA Not : Bu konu daha detaylı araştırılabilir çok sayıda kaynak vardır ben üstün körü özetledim. Genel olarak balık yağlarına dikkat edildiğinde EPA değeri DHA değerinden yüksek olmakta yine detaylıca araştırıldığında DHA nın EPA dan yüksek olduğu mürekkep balığından alınan yağların şurup olarak olduğunu bu yazıyı yazarken öğrendim :) .

Dünyadaki en besleyici yiyecek balıklardır demek yanlış olmaz ancak, rafine edilmemiş balıklar dünyanın her yerinde bulunan balıklarda olduğu gibi cıva, arsenik ve birçok toksinler bulundurur. Gebelik ve emziklik döneminde sağlık için doğrudan Omega 3 için balık tüketmek emzikli anneler ve bebekleri için pek tüketmemeleri ya da çok az tüketmeleri önerilmektedir. Gebelik ve emziklik döneminde Omega 3 yağ desteği alan annelerin ve bebeklerin doğumdan sonraki süreçte yapılan testlerde 4 puan daha yüksek IQ ye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu kategoride olanlar doktorlarına danışarak onların kontrolünde rafine edilmiş (toksinlerinden ayrılmış) balık yağı kullanabilirler. Her ne kadar Omega 3 yararlı olsa da hamile bayanların bu kullanımı doktorlarına danışmadan yapmamaları kendileri ve bebekleri için doğru tercih olacaktır.

Kullanım önerileri:
    1 Süt çocukları (koruma) 250-500mg/gün
    2 Büyük çocuklar/erişkin (koruma) 500mg-1000mg/gün
    3 Kalp hastaları 1000mg-2000mg/gün
    4 Depresyon, romatoid artrit ve diğer iltihabi kronik hastalıklar 2000mg/4000mg
    Önemli hatırlatma: 3-4 hastalık ve rahatsızlık olduğu için yalnızca doktor kontrolünde!

Satın almış olduğunuz Omega 3 balık yağı yada şuruplarının kullanma kılavuzlarını okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. En basit şekle indirirsek hergün yediğiniz ekmeğin vitamin olduğunu düşünün, bununda aynı şekilde vitamin olduğunu düşünün. Her gün düzenli bir şekilde tüketmeniz sizin için yararlı olacaktır. Daha çok işe yaraması ya da etkisini görme konusunda doz yükseltmeyiniz. Öncelikle sistematik bir şekilde 5-10 gün kadar düzenli olarak kullanınız sonrasında belirtileri yavaşça ortaya çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse benim aldığım üründe günde 1 yada 2 adet deniyor. Ben 1 adet şeklinde sabit tutacağım ders çalıştığım için belki sınav öncesi bir iki gün bu değeri günde kılavuzda dediği gibi 2 olacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum :). Omega 3 en belirgin ve karşılaşılan özellikleri saçlarınızın daha sağlam, derinizin daha canlı ve güçlü tırnaklar olduğu belirtilmiştir. Birde göremediğimiz içimizdeki etkileri vardır, bunlar damarların, kalbin ve beynin sağlığı için önemlidir.

http://www.imdb.com/title/tt1219289/ <- Limitless filmini izleyip balık yağı içmek isteyenlerin uzak durmasını ve kırmızı reçeteli ilaçlara göz atması gerekmektedir :)
    İnsan ömrünün biyolojik olarak 120 yıl olduğunu unutmamanızı ve vücudunuza iyi davranmanızı öneririm. Sanırım omega 6 hiç tüketmeyin demek doğru olmayacaktır bu yüzden mümkün olduğunca az tüketmeye özen gösteriniz.

Kullanacağınız balık yağı besin takviyelerinden güvenilir olanları araştırıp kullanmanız yararınıza olacaktır. Araştırmadan ucuz diye gidip doğrudan almak ve kullanmak çok yanlış bir tercihtir unutmayın ki riske attığınız bazen parayla bile satın alamayacağınız sağlığınızdır.

Bilmelisiniz ki balık yağının kilo aldırıcı bir özelliği bulunmamakla birlikte yapılan araştırmalarda balık yağı tükettikten sonra hafif bazı egzersizler yapıldığında balık yağı vücutta stoklanan lipitleri(yağları) çözücü özellikliği zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca Omega-3 yağ asitleri şekerlerden yağ yapan yağ asiti sentaz enziminin etkisini azaltarak yağ depolanmasını eritir.

Kullanmakta olduğunun yada kullanacağınız ürün ilk kullanımdan itibaren sizi deha yapmaz, hayatınızı 4x4 çevirmez, kendinizi uçan bir halı üzerinde bulmazsınız. Aşırı uç noktalarda olacak düzeydeki kullanımlardan kaçınılmadılır. Unutulmamalıdır ki damalarınızda tamamen Omega 3 değil kan da akmalıdır :).
    Kanı inceltici özelliği olduğundan dolayı süreli/süresiz herhangi bir ilaç kullanımı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekmektedir. Kanamalı rahatsızlıkları olanlarında aynı şekilde doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
    Aç veya tok karnına alınması konusunda bir türlü bende doğru sonucu bulamadım :) bazı üreticiler yemekten önce, bazıları yemekten sonra kimi de ana öğün ile birlikte tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu durumda yapılması gereken doktorunuz ya da kullanma kılavuzunda önerildiği şekilde kullanınız. Daha hızlı ya da etkili sonuç almak açısında kullanım dozu konusunda uçmayınız… :)

Saf balık yağları rafine olduğu için toksinlerinden arındırıldığını belirtmiştik bu yağlar aksi belirtilmedikçe hiçbir kimyasal bileşen ile size sunulmadığı için BAĞIMLILIK YAPMAZ! Saf olan yağ asitleri doğrudan size sunulmuş olup ilaçlar gibi geliştirilerek ve denenerek üretilmemiştir bu yüzden bağımlılık yaptığını düşünen arkadaşın derhal 182 (*MHRS) yi arayıp en yakın hastaneden randevu alıp psikoloğa gözükmeksin yararlı olacaktır.

Kolestrol düşürücü olarak kullananların gece almaları öneriliyor.

Balık karaciğerinden üretilen balık yağları önerilmiyormuş.

Omega3 iyi yağ – Omega6 kötü yağ olarak anılsa bile Omega 6 tamamen kötü demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Omega 6 ve 9 Vücudumuzda sentezlenebilmektedir.

Ben 2 eczaneye uğradım ilk sorduğum ilaç Ocean Plus 1000mg(50 Kapsül) (EPA300-DHA200-80mg diğer) ama bu ürünü bulamadım,
    onun yerine Marincap Special(45 Kapsül) (EPA380-DHA200-82mg diğer) aldım.
    İlerleyen süreçte almak istediğim Ocean Lipor 1360mg(30 Kapsül) (EPA625-DHA245-82mg diğer).

Aldığınız ürünleri iyice incelemenizi öneririm mesela benim aldığım Marincap Special(32TL) kutusu üzerinde %75 Omega-3 yağ asitleri içerir diyor. EPA380+200DHA = 580mg aldığınız ilacın kaçta kaçının Omega 3 yağ asidi içerdiğine dikkat edin. İçeriğinde 100 adet kapsül ve buna rağmen 10/20TL gibi rakamlı ürünleri alma konusunda sizi bilmiyorum ama ben uzak dururdum :) . Riske attığınızın sağlığınız olduğunu da unutmayın…

Omega 3 Balık yağı yada şurubu kullanımına karşıyım diyecekler içinde aşağıdaki öneriyi yapmak istiyorum.

Bir gram balık yağı Omega 3 EPA+DHA almak için denk gelen yiyecekler:
    Uskumru 60-250g
    Somon 50-100g
    Hamsi 50-100g
    İstavrit 50-100g
    Sardalya 60-100g
    Ton balığı, orkinos 75-350g
    Yayın 500-600g

Bitkisel Omega 3 kaynakları ise tohum yağları ve yeşil yapraklılardır. En çok Omega 3 barındıran besin maddesi keten tohumu olduğunu belirtmek isterim.
    Arkasından Ceviz, Kanola ve Soya gelmektedir ancak bunlar keten tohumunun 60/1 ine eşit olduğunu bilmek aradaki farkı anlamanız açısında faydalı olacaktır.

Not: Keten tohumu Omega 6 bakımından oldukça düşük değerlere sahiptir ancak ceviz ve soyada hatırı sayılır miktarda Omega 6 vardır.
    Balık yağı Aspirinin antikoagülan (pıhtılaşma azaltıcı) etkisine de sahip olduğu bilinmekle birlikte yan etkileri Aspirinle kıyaslanamayacak kadar azmış.

Yazmakla bitmeyecektir çok fazla vaktim olmadığı için bu yazımı doğru düzgün derleyemedim ancak eğer bu yazıyı şimdi yazmasaydım bir daha yazmak içinde doğru düzgün fırsatım olmayacaktı o yüzden acele bir şekilde yazdım ve sizlerle paylaşıyorum. Yazdıklarım sadece kişisel olarak yaptığım araştırmalar ile sağda solda bulduğum verileri bir birleri ile kontrol edip doğrulduğuna ve kaynağına güvendiğim yazıları yazmaya çalıştım. Unutmayınız ki konu hakkında uzmanlığım yok, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için doktorunuza danışabilir yada internet üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

Bugün içmeden önce 15sn kadar bardağın içinde yarısına kadar suya soktum, amacım kapsülün ne kadar zamanda eridiğini kestirebilmekti. 10sn yetti kapsülün çatlaması için :) hemen yuttum :)

Ben ocean plus 1000 mg kullanıyorum.Size soracağım soru;gece yatarken mi almak daha iyi yoksa gün içinde mi? Bu sorunun cevabını yazınızda verdiyseniz affola okumaya zamanım olmadığı için sordum.Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORKUN///M -- 9 Kasım 2012; 18:46:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ORKUN///M

Ben ocean plus 1000 mg kullanıyorum.Size soracağım soru;gece yatarken mi almak daha iyi yoksa gün içinde mi? Bu sorunun cevabını yazınızda verdiyseniz affola okumaya zamanım olmadığı için sordum.Tekrar teşekkürler.

hocam şu alıntı yaptığın mesajı silsene sayfayı berbat etmişsin. bende ocean plus kullandım yemekten yarım saat-bir saat sonra felan al yada kahvaltıdan yarım saat-bir saat sonra. hangisi sana uyuyorsa.
  • quote:

quote:

Öncelikle bilmenizi isterim ki, OMEGA-3 sizi Süpermen yapmaz. Yalnızca Süpermen olmaya gidecek yolda ilerlemenize yardımcı olacaktır. :)

Ben size OMEGA-3 için kısmen sağlıklı olmak üzere ağırlıklı olarak Beyin üzerinde etkisini kısaca özetlemeye çalışacağım.
    Belirtmeliyim ki doktor falan değilim yalnızca son birkaç gündür hayatımda beni destekleyecek zararsız bir destek ararken Omega3 ile karşılaştım.
    Madem ki böyle bir şeyi hayatıma dahil edeceğim, bunun için detaylı bir araştırma yapmaya karar verdim ve yaptığım araştırmanın özetini kısaca sizlerle

Tekrar altını çizere söylemek istiyorum, bu konuda hiçbir uzmanlığım yok sadece zaman ayırıp birbirinden farklı yerli, yabancı çok fazla kaynaktan faydalandım.
    Aklınıza takılan bir soruyu sorabilirsiniz ancak unutmamalısınız ki konu hakkında uzman birine danışmak çok daha kesin sonuçlara ulaşmanızda önemli bir faktör olacaktır.

Öncelikle OMEGA – 3:
    Vücudumuzun sentezleyemediği(üretemediği) bu besine olan ihtiyaç anne karnından mezara kadar duyulmaktadır.
    Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1gram Omega 3 yağ asidi alınması doktorlar tarafından öneriyor.
    Omega 3 den maksimal seviyede faydalanmak için Omega 6 zengini yağların tüketimi azaltılmalıdır (mısır, ay çiçeği, soya, pamuk).
    Omega 3 Soğuk su (Derin deniz) balıklarının soğuğa dayanıklılıklarını arttırır. Bu balıklar algler ve plaktonlardan sentezleyerek Omega 3 vücutlarında üretirler.

Yaptığım araştırmalarda genel olarak yumurta günlük Omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılamaktadır. Günümüzde üretilmekte olan yumurtaların kapalı alanlarda hiç güneş görmeden her gün yumurtlaması için yapay besinler dayatılan ve hareket dahi etmeden doğru düzgün gelişemeyerek yaşamını sürdüren, yumurtlamadan kesildikten sonra da kesilip tavuk döner olarak karşımıza çıktığının farkına varmamız gerekiyor. Bu durumda gerçekten Yumurta OMEGA-3 desteğini sağlıyor lakin sanıldığı kadar vücudumuza saf Omega 3 etkisi yaptığını sanmıyorum. Bu yüzden balık yağı destekleyicilerinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Yumurta ile ilgili not: Özgür dolaşan tavuklar çok miktarda ot vb. doğal besinleri kendileri temin ederler bu nedenle etlerindeki ve yumurtalarındaki Omega 6 / Omega 3 oranı yaklaşık olarak 1/1 dir. Hayvanlar içinde aynı sonuca varabiliriz ancak kapalı yerlerde tutulan bu hayvanlara özel beslenme rejimi uygulanmıyorsa bu oran aşırı derece yüksek olduğu tespit edilmiştir 20/1 – 50/1 gibi.

Omega 3 tüketiminin son yıllarda artış göstermesi üzerine üreticilerin ihtilaçları daha kolay karşılamak ve oluşan pazarın tatlı rekabetine kapılıp maliyeti düşürmek açısından balık çiftliklerinden de faydalanmaya başlanmıştır. Hatta sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir pazarlama politikası adına çiftliklerde Omega 3 değerlerinin normalin 2 katı olduğu iddia edilse de bu değerlere yapay besinler ile ulaşılan sonuçlar olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı öneririm. Genel olarak çiftliklerde üretilmekte olan Omega 3, doğal yolla beslenen balıklara göre %50 daha düşük kalitede olduğu düşünülmektedir. Çiftlikler tüketicilerden çok patronların yüzünü güldürmekte olduğu aşikardır. Derin deniz (dip) balıkları doğal yollardan bu besinleri sentezler ve bu balıklar rafine edilerek (toksinlerinden ayrıştırılarak) balık yağı/şurubu şeklinde kullanımımıza sunulmaktadır.

Omega-3 faydaları saymakla bitmeyecek durumda bu yüzden omega 3 ün eksikliğinde en belirgin olarak neler olduğunu bilmeniz yararlarını kavramanız konusunda etkili olacaktır:
    Pıhtılaşmanın artması
    Ekzema
    Seboreik dermatit
    Saç dökülmesi
    Erkeklerde infertilite
    Kan basıncında artma

Bu yazdıklarımın omega3 eksikliğin de yaşayabileceğimiz belirgin rahatsızlıklardan bazıları.

Herkesin yalnızca ücretini ödeyeceği balık yağının içerisinde bol miktarda olmasını temenni ettiği hatta almadan önce değerlerini kontrol ettiği omega3 içeriği en bilindik EPA/DHA: (Bazılarımız bu değerleri kontrol dahi etmiyor olabilir)

Eikosapentaenoik asit ve dokosahexaenoik asit balıklarda bulunan iki büyük *esansiyel(Alınması zorunlu) omega3 yağ asididir. EPA, vücutta birçok yararlı etkileri olan eicosanoidleri üretir. EPA üretimi eicosanoid: birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller ve onlarla savaşır. Hatta şizofrenik hastalarda da Antipsikotik ilaçlarla birlikte EPA verilen hastalarda iyileşme daha iyi bulunmuştur. Omega 6 yağlarının metabolitleri enflamatuvar (iltihap yapıcı), hiperaljezik (ağrı yapıcı), trombotik (pıhtı yapıcı) ve mitojenik (hücre üremesini artıran) özelliklerine sahiptir. Omega 3 yağ asitleri antienflamatuvar, analjezik, antitrombotik ve antimitojenik özellikleri ile Omega 6 nın metabolitlerini dizginler.

Çok önemli: Omega 6 denetlenmediği taktirde iltihap vücudu tahrip eder, kan pıhtılaşır, aşırı ağrı hissi olur ve kanserleşme eğilimi artar.

DHA: Retinanın, beynin normal fonksiyonlarını yerine getirmesinden gelişmesiyle birlikte bahsi geçenlerin korunmasında en etkili Omega 3 yağ asididir. Buna bağlı olarak vücutta yararlı etkileri olan maddeler üretilmesine de ayrıca yardımcı olur.
    Göz için DHA: Yaşa bağlı olarak gözde oluşabilen sarı lekelerinde geçmesinde etkili olduğu söylenmekle birlikte gözün görme kabiliyetini korumada yardımcı olduğu bilinmektedir.
    Beyin Sağlığı:
    Beynin %60 yağdır ve bu yağların üçte biri Omega 3 yağ asitlerinden oluşmuş olup (DHA) rolü büyüktür. Konsantre, adaptasyon, dengeleyici ve düzenleyici. Gençler ve yetişkinler bu fırsatı değerlendirerek beyin fonksiyonlarını sonuna kadar kullanabilir, unutmayın bu sadece masum bir yardımcı eğer doğru kullanırsanız içinizde çalışma isteği olması durumunda mutlaka derslerinizde öğrenmeyi algıyı kolaylaştıracaktır.

EPA-DHA Not : Bu konu daha detaylı araştırılabilir çok sayıda kaynak vardır ben üstün körü özetledim. Genel olarak balık yağlarına dikkat edildiğinde EPA değeri DHA değerinden yüksek olmakta yine detaylıca araştırıldığında DHA nın EPA dan yüksek olduğu mürekkep balığından alınan yağların şurup olarak olduğunu bu yazıyı yazarken öğrendim :) .

Dünyadaki en besleyici yiyecek balıklardır demek yanlış olmaz ancak, rafine edilmemiş balıklar dünyanın her yerinde bulunan balıklarda olduğu gibi cıva, arsenik ve birçok toksinler bulundurur. Gebelik ve emziklik döneminde sağlık için doğrudan Omega 3 için balık tüketmek emzikli anneler ve bebekleri için pek tüketmemeleri ya da çok az tüketmeleri önerilmektedir. Gebelik ve emziklik döneminde Omega 3 yağ desteği alan annelerin ve bebeklerin doğumdan sonraki süreçte yapılan testlerde 4 puan daha yüksek IQ ye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu kategoride olanlar doktorlarına danışarak onların kontrolünde rafine edilmiş (toksinlerinden ayrılmış) balık yağı kullanabilirler. Her ne kadar Omega 3 yararlı olsa da hamile bayanların bu kullanımı doktorlarına danışmadan yapmamaları kendileri ve bebekleri için doğru tercih olacaktır.

Kullanım önerileri:
    Önemli hatırlatma: 3-4 hastalık ve rahatsızlık olduğu için yalnızca doktor kontrolünde!

Satın almış olduğunuz Omega 3 balık yağı yada şuruplarının kullanma kılavuzlarını okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. En basit şekle indirirsek hergün yediğiniz ekmeğin vitamin olduğunu düşünün, bununda aynı şekilde vitamin olduğunu düşünün. Her gün düzenli bir şekilde tüketmeniz sizin için yararlı olacaktır. Daha çok işe yaraması ya da etkisini görme konusunda doz yükseltmeyiniz. Öncelikle sistematik bir şekilde 5-10 gün kadar düzenli olarak kullanınız sonrasında belirtileri yavaşça ortaya çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse benim aldığım üründe günde 1 yada 2 adet deniyor. Ben 1 adet şeklinde sabit tutacağım ders çalıştığım için belki sınav öncesi bir iki gün bu değeri günde kılavuzda dediği gibi 2 olacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum :). Omega 3 en belirgin ve karşılaşılan özellikleri saçlarınızın daha sağlam, derinizin daha canlı ve güçlü tırnaklar olduğu belirtilmiştir. Birde göremediğimiz içimizdeki etkileri vardır, bunlar damarların, kalbin ve beynin sağlığı için önemlidir.

http://www.imdb.com/title/tt1219289/ <- Limitless filmini izleyip balık yağı içmek isteyenlerin uzak durmasını ve kırmızı reçeteli ilaçlara göz atması gerekmektedir :)
    İnsan ömrünün biyolojik olarak 120 yıl olduğunu unutmamanızı ve vücudunuza iyi davranmanızı öneririm. Sanırım omega 6 hiç tüketmeyin demek doğru olmayacaktır bu yüzden mümkün olduğunca az tüketmeye özen gösteriniz.

Kullanacağınız balık yağı besin takviyelerinden güvenilir olanları araştırıp kullanmanız yararınıza olacaktır. Araştırmadan ucuz diye gidip doğrudan almak ve kullanmak çok yanlış bir tercihtir unutmayın ki riske attığınız bazen parayla bile satın alamayacağınız sağlığınızdır.

Bilmelisiniz ki balık yağının kilo aldırıcı bir özelliği bulunmamakla birlikte yapılan araştırmalarda balık yağı tükettikten sonra hafif bazı egzersizler yapıldığında balık yağı vücutta stoklanan lipitleri(yağları) çözücü özellikliği zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca Omega-3 yağ asitleri şekerlerden yağ yapan yağ asiti sentaz enziminin etkisini azaltarak yağ depolanmasını eritir.

Kullanmakta olduğunun yada kullanacağınız ürün ilk kullanımdan itibaren sizi deha yapmaz, hayatınızı 4x4 çevirmez, kendinizi uçan bir halı üzerinde bulmazsınız. Aşırı uç noktalarda olacak düzeydeki kullanımlardan kaçınılmadılır. Unutulmamalıdır ki damalarınızda tamamen Omega 3 değil kan da akmalıdır :).
    Kanı inceltici özelliği olduğundan dolayı süreli/süresiz herhangi bir ilaç kullanımı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekmektedir. Kanamalı rahatsızlıkları olanlarında aynı şekilde doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
    Aç veya tok karnına alınması konusunda bir türlü bende doğru sonucu bulamadım :) bazı üreticiler yemekten önce, bazıları yemekten sonra kimi de ana öğün ile birlikte tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu durumda yapılması gereken doktorunuz ya da kullanma kılavuzunda önerildiği şekilde kullanınız. Daha hızlı ya da etkili sonuç almak açısında kullanım dozu konusunda uçmayınız… :)

Saf balık yağları rafine olduğu için toksinlerinden arındırıldığını belirtmiştik bu yağlar aksi belirtilmedikçe hiçbir kimyasal bileşen ile size sunulmadığı için BAĞIMLILIK YAPMAZ! Saf olan yağ asitleri doğrudan size sunulmuş olup ilaçlar gibi geliştirilerek ve denenerek üretilmemiştir bu yüzden bağımlılık yaptığını düşünen arkadaşın derhal 182 (*MHRS) yi arayıp en yakın hastaneden randevu alıp psikoloğa gözükmeksin yararlı olacaktır.

Omega3 iyi yağ – Omega6 kötü yağ olarak anılsa bile Omega 6 tamamen kötü demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Omega 6 ve 9 Vücudumuzda sentezlenebilmektedir.

Ben 2 eczaneye uğradım ilk sorduğum ilaç Ocean Plus 1000mg(50 Kapsül) (EPA300-DHA200-80mg diğer) ama bu ürünü bulamadım,
    İlerleyen süreçte almak istediğim Ocean Lipor 1360mg(30 Kapsül) (EPA625-DHA245-82mg diğer).

Aldığınız ürünleri iyice incelemenizi öneririm mesela benim aldığım Marincap Special(32TL) kutusu üzerinde %75 Omega-3 yağ asitleri içerir diyor. EPA380+200DHA = 580mg aldığınız ilacın kaçta kaçının Omega 3 yağ asidi içerdiğine dikkat edin. İçeriğinde 100 adet kapsül ve buna rağmen 10/20TL gibi rakamlı ürünleri alma konusunda sizi bilmiyorum ama ben uzak dururdum :) . Riske attığınızın sağlığınız olduğunu da unutmayın…

Omega 3 Balık yağı yada şurubu kullanımına karşıyım diyecekler içinde aşağıdaki öneriyi yapmak istiyorum.

Uskumru 60-250g
    Somon 50-100g
    Hamsi 50-100g
    İstavrit 50-100g
    Sardalya 60-100g
    Yayın 500-600g

Bitkisel Omega 3 kaynakları ise tohum yağları ve yeşil yapraklılardır. En çok Omega 3 barındıran besin maddesi keten tohumu olduğunu belirtmek isterim.
    Arkasından Ceviz, Kanola ve Soya gelmektedir ancak bunlar keten tohumunun 60/1 ine eşit olduğunu bilmek aradaki farkı anlamanız açısında faydalı olacaktır.

Not: Keten tohumu Omega 6 bakımından oldukça düşük değerlere sahiptir ancak ceviz ve soyada hatırı sayılır miktarda Omega 6 vardır.
    Balık yağı Aspirinin antikoagülan (pıhtılaşma azaltıcı) etkisine de sahip olduğu bilinmekle birlikte yan etkileri Aspirinle kıyaslanamayacak kadar azmış.

Yazmakla bitmeyecektir çok fazla vaktim olmadığı için bu yazımı doğru düzgün derleyemedim ancak eğer bu yazıyı şimdi yazmasaydım bir daha yazmak içinde doğru düzgün fırsatım olmayacaktı o yüzden acele bir şekilde yazdım ve sizlerle paylaşıyorum. Yazdıklarım sadece kişisel olarak yaptığım araştırmalar ile sağda solda bulduğum verileri bir birleri ile kontrol edip doğrulduğuna ve kaynağına güvendiğim yazıları yazmaya çalıştım. Unutmayınız ki konu hakkında uzmanlığım yok, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için doktorunuza danışabilir yada internet üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

Bugün içmeden önce 15sn kadar bardağın içinde yarısına kadar suya soktum, amacım kapsülün ne kadar zamanda eridiğini kestirebilmekti. 10sn yetti kapsülün çatlaması için :) hemen yuttum :)

Gündüz alarak vücudunuzun hızlı bir şekilde sentezlemesi için doğru bir kullanımda bulunabilirsiniz.

Gece tükettiğinizde malum uyuduğunuz zamanlarda nabzınız zayıflar bu şekilde kan dolaşımınız, sentezleme tüm herşey dinlenmeye geçer. Siz günüdüz alarak balık yağından vücudunuzun en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle OMEGA – 3:

Pıhtılaşmanın artması
    Ekzema
    Seboreik dermatit
    Saç dökülmesi
    Erkeklerde infertilite
    Kan basıncında artma

Beyin Sağlığı:

Kullanım önerileri:

Uskumru 60-250g
    Somon 50-100g
    Hamsi 50-100g
    İstavrit 50-100g
    Sardalya 60-100g
    Yayın 500-600g

Gündüz alarak vücudunuzun hızlı bir şekilde sentezlemesi için doğru bir kullanımda bulunabilirsiniz.

Gece tükettiğinizde malum uyuduğunuz zamanlarda nabzınız zayıflar bu şekilde kan dolaşımınız, sentezleme tüm herşey dinlenmeye geçer. Siz günüdüz alarak balık yağından vücudunuzun en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Teşekkür ederim sağolun

• Ben çoçukluğumda kullanırdım günde 2 hap ve şurup olarak tüketirdim. Uzun yıllar kullandım ve şimdi toraman gibiyim maşallah 7-8 yıldır daha 1 kere bile girip vs. olmadım ama kanım fazla pıhtılaştı gibi artık akmaz oldu, iyice koyulaştı şimdi yine doktorlardayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Ben çoçukluğumda kullanırdım günde 2 hap ve şurup olarak tüketirdim. Uzun yıllar kullandım ve şimdi toraman gibiyim maşallah 7-8 yıldır daha 1 kere bile girip vs. olmadım ama kanım fazla pıhtılaştı gibi artık akmaz oldu, iyice koyulaştı şimdi yine doktorlardayız

tekrardan başlama zamanı gelmiş.

önerim solgar 950 .. doktor kontrolünde günde 2 adet
  • quote:

İlaç firmaları,margarinciler, sağlık dolandırıcıları tarafından mahkemeye verilen bir tıp profesörü bunu söylüyorsa olay bitmiştir. Balıklar kirliyse doğudan gelen kuzu eti omega3 deposu hepsi çayırlarda ve meralarda otluyor . Kuzu eti yesin insanlar. Bu çabalarını yeterince omega3 içeren temiz besinleri bulmak için harcasalar hem karınları doyar hem omega3 almış olurlar. hemde daha az para harcamış olurlar.Bunlar para tuzağı otomobil bölümünde bor katkısının motora nasıl faydalı olduğunun sayfalarca bilimsel dille yazılmış açıklamaları var. birde bunu kullanıp arabanın yağ filitresini tıkayıp motoru rektefe edenler... Bir otomobili nasıl kitapçıda yazan değerlerdeki yakıt,yağ,ve antifirizle kullanıyorsak ki bu değerleri bize üretici verir, insan ve tüm canlılarında beslenme şekilleri doğadaki gibi olmalı. Kurallar önceden belirlenmiştir yaratıcı tarafından.doğada hiç bir canlı omega3 eksikliği çekmez , veteriner arkadaşlarım var besi çiftlikleri olan. vanda çayırlarda otlayan danayı alıp besiye çekiyorlar fenni yemle . hayva kilo almaya başlıyor fakat hastalıklarda başlıyor ilaç veriyorlar.

Aslında ben bu yazına cevap vermiştim fakat cevap verdiğim yazımın ortadan kalktığını farkettim.

Yazımın detayı ve özü şuydu:

Ben google de "Omega3 faydaları" yazıp arama yaparken sen "Omega 3 Zararları" diye arama yapabilirsin aramızdaki fark bu kadar ince demek istemiştim. Omega 3 Zararları diye çıkan sonuçların sayfalarına girdiğinde de aslında tam olarak sandığın anlamda "zarar" kelimesinin kullanılmadığını görmüşsündür.

Benim o gün yazdığım cevabı bir doktor veriyor:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40661/21931314/1/cocuklariniz-ileride-hasta-olmasin-istiyorsaniz-bunu-yapin.aspx

Balık yağları sentetik değil, karışım, bileşen, etkileşim ya da kimsal bir tepkimeden oluşan madde değil. Balıktan saf şekilde elde edilip kapsüllere doldurulan hiç bir formüle sahip olmayan ürün. Eğer birinin patentli formülü olan bir ürün olsaydı sana hak verirdim.

Bu videoyu da herkes izlesin:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40661/21931314/1/cocuklariniz-ileride-hasta-olmasin-istiyorsaniz-bunu-yapin.aspx

• beyler 1.000 mg günlük 3 kez kullansam sorun olurmu tavsiye 2 adet ama ben 3 adet kullanmak istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.