Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: black_67

beyler 1.000 mg günlük 3 kez kullansam sorun olurmu tavsiye 2 adet ama ben 3 adet kullanmak istiyorum

İştahın açılır kilo alır,şişersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

quote:

beyler 1.000 mg günlük 3 kez kullansam sorun olurmu tavsiye 2 adet ama ben 3 adet kullanmak istiyorum

amacım şişmek değilde 5-10 kilo almak en azından

3 kapsül alıyorum bazen ve iştahımda belirgin bir artış var 20.00 civarı yemek yesem yatmadan öncede birşeyler atıştırmak istiyorum

bunun sağlık açısından sakıncası var mı onu merak ettim 100 kiloya kadar kullanacak değiliz

• quote:

quote:

quote:

3 kapsül alıyorum bazen ve iştahımda belirgin bir artış var 20.00 civarı yemek yesem yatmadan öncede birşeyler atıştırmak istiyorum

bunun sağlık açısından sakıncası var mı onu merak ettim 100 kiloya kadar kullanacak değiliz

Omega 3 Kilo aldırmaz, işahın açılmasının farklı nedenleri olabilir, mesela Omega 3 asitlerinin yağ çözücü (yağ yakıcı) özelliği olduğu için yüksek dozda aldığından ötürü yağlarında bir kayıp karbonhidrat tüketiminin artmasından dolayı iştahın açılmış olabilir yoksa Omega 3 iştah almaz. Öyle 3-5 kullanmanın sonuda yok tavsiye etmiyorum, hekiminiz ile görüşün. Ayrıca kilo almak için Omega 3 kullanmak pek te mantıklı değil :)

Saygılar.

• Bir özel mesajda geçen ve TV reklamlarında görülen bir ürün varmış sanırım adı Youplus Omega 3.

Arkadaşlar bu ürünün Omega 3 değerleri şu şekildedir, karar tabi para ödeyip alacakların olup ben sadece yazmak istedim.
    EPA:180
    DHA:120

Tüketiciler yüksek değerlere sahip Omega 3 ürünleri ararken neden böylesine düşük ürünlerin piyasaya sürüldüğünü anlamak güç. 1000mg lik ürünün yalnızca %35'i Omega 3 olması biraz şaşırtıcı. %5 lik kısmını çözemedim ama sitesinde 350mg Omega 3 var yazıyor buda 1000mg de %35 eder.

Şu anda elimde halen kullanmakta olduğum Carlson 1000mg değerleri ise:
    EPA:300
    DHA:200
    Diğer:100
    Olmak üzere %60 Omega 3.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

quote:

quote:

Omega 3 Kilo aldırmaz, işahın açılmasının farklı nedenleri olabilir, mesela Omega 3 asitlerinin yağ çözücü (yağ yakıcı) özelliği olduğu için yüksek dozda aldığından ötürü yağlarında bir kayıp karbonhidrat tüketiminin artmasından dolayı iştahın açılmış olabilir yoksa Omega 3 iştah almaz. Öyle 3-5 kullanmanın sonuda yok tavsiye etmiyorum, hekiminiz ile görüşün. Ayrıca kilo almak için Omega 3 kullanmak pek te mantıklı değil :)

Saygılar.

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

İlaç firmaları,margarinciler, sağlık dolandırıcıları tarafından mahkemeye verilen bir tıp profesörü bunu söylüyorsa olay bitmiştir. Balıklar kirliyse doğudan gelen kuzu eti omega3 deposu hepsi çayırlarda ve meralarda otluyor . Kuzu eti yesin insanlar. Bu çabalarını yeterince omega3 içeren temiz besinleri bulmak için harcasalar hem karınları doyar hem omega3 almış olurlar. hemde daha az para harcamış olurlar.Bunlar para tuzağı otomobil bölümünde bor katkısının motora nasıl faydalı olduğunun sayfalarca bilimsel dille yazılmış açıklamaları var. birde bunu kullanıp arabanın yağ filitresini tıkayıp motoru rektefe edenler... Bir otomobili nasıl kitapçıda yazan değerlerdeki yakıt,yağ,ve antifirizle kullanıyorsak ki bu değerleri bize üretici verir, insan ve tüm canlılarında beslenme şekilleri doğadaki gibi olmalı. Kurallar önceden belirlenmiştir yaratıcı tarafından.doğada hiç bir canlı omega3 eksikliği çekmez , veteriner arkadaşlarım var besi çiftlikleri olan. vanda çayırlarda otlayan danayı alıp besiye çekiyorlar fenni yemle . hayva kilo almaya başlıyor fakat hastalıklarda başlıyor ilaç veriyorlar.
    Hem biz bunu daha önce gördük .ayni inançla e vitamini ****ı Türk halkına ,aynı yazdığınız sözler, e vitaminini için söylendi, bilimsel makaleler yayınlandı beslenmeyle alamayız kilolarca yemeliğiz, 10 sene sonra boş çıktı. Bunlar kapitalizmin oyunları kanmayalım. biz doktor değiliz. ben mali müşavirim. anlamam tıptan . güvendiğim birkaç isim var ahmet rasim küçükusta,Kenan Demirkol hepsi kullanmayın diyor, Aklım mantığım daha önce kandırıldığımız için elde ettiğimiz tecrübeler bu yönde

Aslında ben bu yazına cevap vermiştim fakat cevap verdiğim yazımın ortadan kalktığını farkettim.

Yazımın detayı ve özü şuydu:

Ben google de "Omega3 faydaları" yazıp arama yaparken sen "Omega 3 Zararları" diye arama yapabilirsin aramızdaki fark bu kadar ince demek istemiştim. Omega 3 Zararları diye çıkan sonuçların sayfalarına girdiğinde de aslında tam olarak sandığın anlamda "zarar" kelimesinin kullanılmadığını görmüşsündür.

Benim o gün yazdığım cevabı bir doktor veriyor:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40661/21931314/1/cocuklariniz-ileride-hasta-olmasin-istiyorsaniz-bunu-yapin.aspx

Balık yağları sentetik değil, karışım, bileşen, etkileşim ya da kimsal bir tepkimeden oluşan madde değil. Balıktan saf şekilde elde edilip kapsüllere doldurulan hiç bir formüle sahip olmayan ürün. Eğer birinin patentli formülü olan bir ürün olsaydı sana hak verirdim.

Bu videoyu da herkes izlesin:
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/40661/21931314/1/cocuklariniz-ileride-hasta-olmasin-istiyorsaniz-bunu-yapin.aspx

doktorlar aynı açıklamaları bilimsel makaleleri 10 sene önce margarin için 2 sene önce kanola yağı için yapıyorlardı . Kalp sağlığına yararlı damar sertliği yapmıyor diye. Zararlı oldukları ayyuka çıktı. .Pazarlayanlar çok paralar kazandılar insan sağlığı üzerinden. Biri bitiyor biri başlıyor şimdi omega3 birkaç seneye bununda kokusu çıkar bu arada parayı götüren götürür. sonra insanları kandıracak yeni şeyler bulur bu sistem.

• Berko ilacin balik yaglari hakkinda ne dusunuyorsunuz.tat olarak mukemmel ama ya icerik?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa kullanacağım omega 3 kapsülü acaba kaç mg ile başlamalıyım marincap markasını düşünüyorum yardımcı olur musunuz :)
  • quote:

quote:

quote:

İlaç firmaları,margarinciler, sağlık dolandırıcıları tarafından mahkemeye verilen bir tıp profesörü bunu söylüyorsa olay bitmiştir. Balıklar kirliyse doğudan gelen kuzu eti omega3 deposu hepsi çayırlarda ve meralarda otluyor . Kuzu eti yesin insanlar. Bu çabalarını yeterince omega3 içeren temiz besinleri bulmak için harcasalar hem karınları doyar hem omega3 almış olurlar. hemde daha az para harcamış olurlar.Bunlar para tuzağı otomobil bölümünde bor katkısının motora nasıl faydalı olduğunun sayfalarca bilimsel dille yazılmış açıklamaları var. birde bunu kullanıp arabanın yağ filitresini tıkayıp motoru rektefe edenler... Bir otomobili nasıl kitapçıda yazan değerlerdeki yakıt,yağ,ve antifirizle kullanıyorsak ki bu değerleri bize üretici verir, insan ve tüm canlılarında beslenme şekilleri doğadaki gibi olmalı. Kurallar önceden belirlenmiştir yaratıcı tarafından.doğada hiç bir canlı omega3 eksikliği çekmez , veteriner arkadaşlarım var besi çiftlikleri olan. vanda çayırlarda otlayan danayı alıp besiye çekiyorlar fenni yemle . hayva kilo almaya başlıyor fakat hastalıklarda başlıyor ilaç veriyorlar.
    Hem biz bunu daha önce gördük .ayni inançla e vitamini ****ı Türk halkına ,aynı yazdığınız sözler, e vitaminini için söylendi, bilimsel makaleler yayınlandı beslenmeyle alamayız kilolarca yemeliğiz, 10 sene sonra boş çıktı. Bunlar kapitalizmin oyunları kanmayalım. biz doktor değiliz. ben mali müşavirim. anlamam tıptan . güvendiğim birkaç isim var ahmet rasim küçükusta,Kenan Demirkol hepsi kullanmayın diyor, Aklım mantığım daha önce kandırıldığımız için elde ettiğimiz tecrübeler bu yönde

Aslında ben bu yazına cevap vermiştim fakat cevap verdiğim yazımın ortadan kalktığını farkettim.

Yazımın detayı ve özü şuydu:

Ben google de "Omega3 faydaları" yazıp arama yaparken sen "Omega 3 Zararları" diye arama yapabilirsin aramızdaki fark bu kadar ince demek istemiştim. Omega 3 Zararları diye çıkan sonuçların sayfalarına girdiğinde de aslında tam olarak sandığın anlamda "zarar" kelimesinin kullanılmadığını görmüşsündür.

Benim o gün yazdığım cevabı bir doktor veriyor:

Balık yağları sentetik değil, karışım, bileşen, etkileşim ya da kimsal bir tepkimeden oluşan madde değil. Balıktan saf şekilde elde edilip kapsüllere doldurulan hiç bir formüle sahip olmayan ürün. Eğer birinin patentli formülü olan bir ürün olsaydı sana hak verirdim.

Bu videoyu da herkes izlesin:

doktorlar aynı açıklamaları bilimsel makaleleri 10 sene önce margarin için 2 sene önce kanola yağı için yapıyorlardı . Kalp sağlığına yararlı damar sertliği yapmıyor diye. Zararlı oldukları ayyuka çıktı. .Pazarlayanlar çok paralar kazandılar insan sağlığı üzerinden. Biri bitiyor biri başlıyor şimdi omega3 birkaç seneye bununda kokusu çıkar bu arada parayı götüren götürür. sonra insanları kandıracak yeni şeyler bulur bu sistem.

o dedikleriniz kapsul için olabilir cunku kapsulde jelatin var bazılarında ve hayvansal hepsi degil. fakat sıvı balık yagı ve ozelliklede carlson için aynı seyleri soylenemez. hiç biri kimyasal karısım vs yok ve norvecte şişelenip geliyor. tamamen dogal.

• Merhaba Epidoras.

Yazılarını en başından beri takip ettim ve GNC 250 almaya karar vermiştim. Fakat stoklarında kalmamış ve ne zaman stoklara geleceği bilinmiyormuş. İnternette biraz araştırdım ve Nordic Naturals Prenatal Dha diye bi ürün buldum. Dha değeri oldukça yüksek geldi bana. Ürünü benim için inceleyebilir misiniz ? Yeni başlayan biri için bu ürün kullanılır mı ? Şimdiden Teşekkür ederim.

Ürünün Linki :http://www.nordicnaturals.com/en/Products/Product_Details/98/?ProdID=1434

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberTurk -- 4 Aralık 2012; 0:16:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberTurk

Merhaba Epidoras.

Yazılarını en başından beri takip ettim ve GNC 250 almaya karar vermiştim. Fakat stoklarında kalmamış ve ne zaman stoklara geleceği bilinmiyormuş. İnternette biraz araştırdım ve Nordic Naturals Prenatal Dha diye bi ürün buldum. Dha değeri oldukça yüksek geldi bana. Ürünü benim için inceleyebilir misiniz ? Yeni başlayan biri için bu ürün kullanılır mı ? Şimdiden Teşekkür ederim.

Ürünün Linki :http://www.nordicnaturals.com/en/Products/Product_Details/98/?ProdID=1434

Bu mesajı yeni gördüğüm için geç cevap veriyorum...

Nordic ürünlerinin güzel bir pazarlama stratejisi var ve bende senin gibi ilk başta bu hataya düştüm.

Linkini vermiş olduğun ürün incelendiğinde değerler güzel gözüküyor ama üstünde 2 Soft Gels yazıyor. Yani iki kapsül yuttuğunda o değerlere ulaşıyormuşsun :)

Yani 1 kapsülün değeri 290mg Omega 3 sağlıyor :) ne kadar düşük değil mi? bunun yalnızca 225mg DHA

Sen bu üründen vazgeç ya da her birinde o kadar az değer olduğunu fark edince 4 kapsül içmeye hazırla kendini :))

Daha farklı bir ürün tercih edebilirsin. Bir arkadaşımız gittigidiyor dan 49TL 3 kutu Carlson aldı içeriğinde 600mg Omega 3 bulunmaktaydı ve benim 2 gibi iki kapsül yutuyordu. Yani günde 2g balık yağı ile birlikte 1200mg Omega3 alıyordu, bunun 400mg si DHA. Bence bu daha cazip. Alternatif olarak Solgar 950 ürününü tercih edebilirsin, her ne kadar pahalı olsa'da içerdiği değer gerçekten iyi...

• quote:

Orijinalden alıntı: halloffame

İlk defa kullanacağım omega 3 kapsülü acaba kaç mg ile başlamalıyım marincap markasını düşünüyorum yardımcı olur musunuz :)

Diğer yazılarımda bazı bilimsel makalelerden alıntı yaparak vücudun ihtiyacı olan değeri yazmıştım. Çok genç yaşta iseniz 10~14 çocuklar için üretilmekte olan bazı ürünler var aklıma gelen Solgar ve Efa var. Bu markaların çocuklar için Omega 3 ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Alternatif olarak yetişkin iseniz günlük 600mg den başlayarak maksimum 2g a kadar kullanılabileceğini internet üzerinde araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. Yetişkin biri için 1000mg lik Omega 3 değeri %55 lerin üzerinde olan ürünlerden 1 yada en fazla 2 kapsül kullanabilirsiniz.

• sipariş verdim bakalım

3 kutu solgar 950 (3 x 100 kapsül)

3 kutu GNC 600 ( 3 x 60 kapsül )

solgar bana gnc çocuklara.

inşaalah gelir..

fotoları koyarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

sipariş verdim bakalım

inşaalah gelir..

fotoları koyarım..

İnş hocam :) elde valizde gelecekse gelme ihtimali yüksek, hayırlısı artık ;)
  • quote:

Omega 3'lerin 15 yararı:

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=63566&rid=4369&p=1

Merhaba Epidoras. Ben yaklaşık 15 gün önce bilinçsiz olarak Balık Yağı aldım. Öğrenci yurdunda kaldığım için beslenmem düzensizdi ve faydası olur diye düşündüm. Ama yazını bugün okudum ve aldığım ürünün ne kadar faydalı olabileceği konusunda şüpheye düştüm. Aldığım ürünün markası MNK Omega 3-6-9. 100 tablet 33 liraydı. (Omega 6 ve 9 olunca daha faydalı olacağını düşünmüştüm :( )
    İçeriği (Aynen yazıyorum);

Bir softgel 1000mg ihtiva eder.

Fish Body Oil 3000mg
    Omega 3,6,9 900mg
    EPA 540 mg
    DHA 360mg
    Vitamin E 3.0 I.U

Şimdi bundaki omega 3 oranı %kaç oluyor? Bir de daha yeni aldım içinde 85 tane falan kaldı. Ne yapmalıyım sence?

Ürün bu

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

• quote:

Orijinalden alıntı: zxyxyz

quote:

Omega 3'lerin 15 yararı:

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=63566&rid=4369&p=1

Merhaba Epidoras. Ben yaklaşık 15 gün önce bilinçsiz olarak Balık Yağı aldım. Öğrenci yurdunda kaldığım için beslenmem düzensizdi ve faydası olur diye düşündüm. Ama yazını bugün okudum ve aldığım ürünün ne kadar faydalı olabileceği konusunda şüpheye düştüm. Aldığım ürünün markası MNK Omega 3-6-9. 100 tablet 33 liraydı. (Omega 6 ve 9 olunca daha faydalı olacağını düşünmüştüm :( )
    İçeriği (Aynen yazıyorum);

Bir softgel 1000mg ihtiva eder.

Fish Body Oil 3000mg
    Omega 3,6,9 900mg
    EPA 540 mg
    DHA 360mg
    Vitamin E 3.0 I.U

Şimdi bundaki omega 3 oranı %kaç oluyor? Bir de daha yeni aldım içinde 85 tane falan kaldı. Ne yapmalıyım sence?

Ürün bu

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

Omega 6-9 a elbette ihtiyacınız vardır ama kapsül olarak tüketmenize gerek yok bunları vücudunuz dışardan aldıkları ile sentezleyebilir. Dışarıdan almanızın bir etkisi olmadığı gibi Omega 6 nın çok tüketilmeside her ne kadar ihtiyaç olsada dışarıdan ekstra tüketilmesi için yararlı diyemesemde zararlıda demek istemiyorum. Fakat yediğiniz hemen herşeyden Omega 6 alabilirsiniz.

Omega 3 vücudunuz tarafından sentezlenemediği için dışardan alınması zaruri olan bir yağ türü olup, olmaması sizi öldürmeyecektir fakat almanızın çok faydası vardır.

Aldığınız ürünü ilk defa duydum, araştırdım doğru düzgün bir kaynak dahi bulamadım. İçeriğinde ihtiva edenler diye değerler verilmiş olsada ne kadar gerçeği yansıttığı bana göre belirsizdir.

Burada yazı yazan bjk nickli bir arkadaşın 50TL ye almış olduğu 3 Kutu(150kapsül) Carlson balık yağını tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Alternatif olarak benim bu sayfada ve Facebook sayfasında yayınlamış olduğum Balık yağı ile köpük bardak su testini elinizdeki ürün ile deneyip sonucu görebilirsiniz. Sonuç olumlu dahi olsa adını sanını ilk defa duyduğum bir ürünü pek kullanmak istemezdim açıkcası.

Değerlere bakınca bir miktar çelişki var:

3gr balık yağı var diyor ve sonrasında 900mg Omega 3-6-9 var diyor. Bu tam olarak nasıl oluyor? 3000mg Balık yağının içeriğine çok özel bir geliştirilmiş teknoloji ile Omega 6-9 da mı enjekte etmişler? Yoksa 3000mg lik balık yağı zaten kapsülün içinde var birde buna ilave olarak toplamda 900mg Omega 3-6-9 mu var?
    Eğer son yazdığım şekilde ise EPA:540mg + DHA:360mg = 900mg yapar zaten Omega 6-9 nerede ? Eğer içeriğinde varsa değerleri neden yazmıyor.

Omega 9 en kabaca Saf zeytin yağı diye kategorilendirebiliriz.

Şimdi 3000mg Balık yağı + 900mg EPA/DHA dersek yaptımı bize 3900mg. eğer içeriğinde ilave olarak bir bu kadar daha Omega 6-9 varsa bilemiyorum kaç mg oldu.
    Bu arada Balık yağı diye geçen 3000mg kategorilendirilmemiş yağdır. Ayrıca bu yağlar Balığın Karaciğerinden elde edildi ise, aldığınız yağlar yarardan çok zarar verebilir fakat bu konuda uzman değilim araştırabilirsiniz. Öğrenci birine onu çöpe atıp onun yerine doğru düzgün ne olduğu belli bir ürün alın demek pek içimden gelmiyor, imkanlarınız kısıtlı olabilir, fakat ben şahsen ne olduğunu bilmediğim birşeyi kullanmazdım ve çevremede kullanmaması konusunda öneride bulunurdum. Karar sizin.

Carlson, GNC, Efa, Solgar, Ocean vb. bir çok marka konusunda yukarılarda konuştuk, bunlardan birini değerledirmenizi öneririm.

Alacağınız ürünüde sabah değil! Öğle yemeğinden sonra almanız iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

sipariş verdim bakalım

inşaalah gelir..

fotoları koyarım..

Hocam,

Foruma yazmayı unuttum yoğun ders temposundan dolayı. Ben 2 hafta olacak Solgar 950 kullanıyorum ve Solgarın genel merkezinden Eczacı temsilciler ile görüştüm ve sabah değil Öğle yemeğinden sonra almam konusunda bana telkinde bulundurlar. Sabah almanızın doğrudan bir zararı var diyemem fakat, en iyi verim için Öğle yemeğinden sonra almanız konusunda tavsiyede buluna bilirim dedi.

Velhasıl sabah kahvaltıdan önce alma olayını bıraktım, artık Solgarın tavsiyesi üzerine Öğle yemeğinden sonra Omega 3 balık yağı tüketiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CyberTurk

Merhaba Epidoras.

Bu mesajı yeni gördüğüm için geç cevap veriyorum...

Nordic ürünlerinin güzel bir pazarlama stratejisi var ve bende senin gibi ilk başta bu hataya düştüm.

Linkini vermiş olduğun ürün incelendiğinde değerler güzel gözüküyor ama üstünde 2 Soft Gels yazıyor. Yani iki kapsül yuttuğunda o değerlere ulaşıyormuşsun :)

Yani 1 kapsülün değeri 290mg Omega 3 sağlıyor :) ne kadar düşük değil mi? bunun yalnızca 225mg DHA

Sen bu üründen vazgeç ya da her birinde o kadar az değer olduğunu fark edince 4 kapsül içmeye hazırla kendini :))

Daha farklı bir ürün tercih edebilirsin. Bir arkadaşımız gittigidiyor dan 49TL 3 kutu Carlson aldı içeriğinde 600mg Omega 3 bulunmaktaydı ve benim 2 gibi iki kapsül yutuyordu. Yani günde 2g balık yağı ile birlikte 1200mg Omega3 alıyordu, bunun 400mg si DHA. Bence bu daha cazip. Alternatif olarak Solgar 950 ürününü tercih edebilirsin, her ne kadar pahalı olsa'da içerdiği değer gerçekten iyi...

fakat solgar urunu kosher ve vejeteryan degıldırhttp://www.solgar.com/SolgarProducts/Triple-Strength-Omega-3-950-mg-Softgels.htm muhtemelen jelatin yuzunden.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 12:48:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.