Şimdi Ara

On Board Ekran Kartları Hakkında Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 1080p Divx ve MKV Filmler izlemek için (arşivim var.) ve normal günlük kullanım için Müzik internet ve grafik gerektirmeyen oyunlar içi n kasa topluyorum. Monitörüm 21-24 inc arası LED olacak.

İşin aslı On Board Ekran kartının sağlayacağı performansta takıldım.

Öncelikle On board ekran kartı benim kullanımım için yeterli olacak mı? ilk sorum bu.

ikinci olarak on board ekran kartları arasında hangi kartı tercih etmeliyim? Yani ikisi arasında benim kullanımım acısından bir fark yoksa tabiki ucuz olanı tercih edecegim. teknik özellikleri zaten aynı.

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3, AMD 880G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250, CrossFireX
    Bu ekran kartı HD4250 256 MB 1080P destekli

ASUS M4A89GTD PRO/USB3, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290
    Bu anakarttaki ekran kartı ise HD4290 512 MB ve yine 1080p destekli

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenzaburo -- 17 Eylül 2010; 9:03:56 >

• "Tümleşik ATI Radeon HD 4290 ekran kartı sayesinde tüm aile ve arkadaşlarla yüksek çözünürlüklü ve 1080p Blu-ray™ filmleri, Blu-ray™ 1.1’de resim içinde resim özelliğiyle izlemek mümkün. Standart DVD’ler, HD ekran ve televizyonlarda standart ve düşük çözünürlüklü görüntüleri iyileştirme özellikleriyle HD kalitesine yakın izlenebiliyor. ATI Radeon™ HD 4290 ekran kartı, Blu-ray™ ve diğer HD içeriği MPEG2, VC-1 ve H.264 formatlarını destekleyerek görüntüleyebiliyor"

HD4290 (ASUS M4A89GTD üzerinde) için bunlar yazılmış. Oyun dışında günlük ev kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını görecek seviyede.
  • Müşavir üstad öncelijkle teşekkür.

İşin aslı tereddütte kaldım.

Peki bişi daha sormak isterim on borad ekran yerine on board olmayan aynı özelliklerde ana kart alıp harici bir ekran kartı almak mantıklı olabilir mi?

zaten ne için kullanacağımı yukarıda yazmıştım. kullanım amacım göz önüne alınca gereksiz mi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenzaburo

Müşavir üstad öncelijkle teşekkür.

İşin aslı tereddütte kaldım.

Peki bişi daha sormak isterim on borad ekran yerine on board olmayan aynı özelliklerde ana kart alıp harici bir ekran kartı almak mantıklı olabilir mi?

zaten ne için kullanacağımı yukarıda yazmıştım. kullanım amacım göz önüne alınca gereksiz mi olur?

O/B HD4290 yapacağınız işler için gayet yeterli. Eskiden o/b anakartların oc performansları kötü olduğundan özellikle oc yapacak kişiler ob ekran kartlı anakartlara pek sıcak bakmazlardı. Ama bugün artık ob ekran kartı barındıran anakartlarla da gayet güzel oc değerlerine ulaşılıyor. Kaldı ki harici ekran kartları pc nin en hassas parçası. Her an bir arıza vermesi muhtemel ve garantiye giden bir ürün 20-25 günden önce gelmiyor. Bunun için 2. bir harici ekran kartı bulundurmak yerine ob ekran kartı olan anakartlar kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

• Sen Öyle yazınca işin acıkcası bana da mantıklı geldi. :) Hiç o açıdan bakmamıştım.

Senin yazdıgının tam tersi OB de ki ekran giderse, harici Ekran alınır.

Bileğine sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.