|
Ön cam taş çatlağı tamiri
-
-
Aracınızda kasko yok mu? Dün ben 2024 Honda aracım ile giderken, önümdeki Kamyondan taş sıçradı ön cama, Allahtan en ufak bir sıkıntı olmadı. Eğer ufacık bir çatlak olsaydı, hiç tamirle falan uğraşmam direkt Kaskodan camı değiştirirdim zaten Kaskoyu bozmuyor. Tamir bana güvenli gelmiyor, çünkü cam darbe almış oluyor yolculuk esnasında tekrar bir darbe alması durumunda daha büyük bir sıkıntı haline gelebilir bence.
-
Yillar once yaptirmistim.yaklasik 1 cm boyunda bir taş catlagina yapmislardi.yaptirdiktan 6-7 ay sonra catlak hafiften belli olmaya baslamisti.garantili yaptiklari icin islemi yenilemislerdi ve sonrasinda 5 sene,araci satana kadar sapasaglam kalmisti. -
Yıllar önce bende Honda jazz aracımda küçük bi çatlak oluşmuştu. O zaman servisi aramıştım yüksek fiyat vermişti yetkili servis te yapılsa eski fitiller yenilenecek vs demişlerdi kaskonun yetkili servisle anlaşması yoktu. Kaskonun kendi anlaşmalı yerinde cam değişimi yaptırdım. Sonrasında sensörlerin olduğu kısım dışarıdan yapıştırılmış gibi belli olmuştu koyu siyah görüntü gitmişti. Fitiller çıkarılıp tekrar aynı fitiller takılınca 1 yıl sonra üstteki fitil gevşip çıkmaya başladı. Camın ön kısmındaki kaputa yakın küçük sağ ve sol plastik parçalar falan bi hareketli hale gelmişti. kısaca pişman olmuştum. Şu an başıma gelse önce tamiri denerdim. Tamir işe yaramazsa yada çatlak büyükse bence yetkli serviste onarım.
-
Orjinal cam varsa tamir mantıklı..Yalnız taş gelen yere su ve toz girmemesi gerekiyor işlemden önce bildiğim kadarıyla.
Bizim 25 yıllık bir aile aracimiz var.2000 yılında yapılan tamir, 2024 yılına kadar dayandı. Yalnız bu yıl boylu boyunca çatladı:)
Özetle taş gelen yer görüş alanında değilse tamiri tavsiye ederim. Yağmur sensörü sökümü/montajında işçilik hataları olabiliyor değişimde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X