Şimdi Ara

Ön Cama Cam Filmi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
8
Favori
109.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Son uzun yolculuğumda ön camdan gelen güneş ışığı yolculuğu çekilmez hale getirdigi için ön cama cam filmi yaptırmayı düşünüyorum, ancak gerek forumda gerek internette araştırdığım kadarıyla kimi çok iyi oldu derken kimi asla tavsiye etmiyor.

Ön cama normal cam filmi değil de Ziebart ve Llumar'daki gibi ön cama özel bir film yaptırmayı planlıyorum.

Tecrübesi olanlardan özellikle gece görüşü azaltma, göz yorgunluğu yapma, ön konsoldan yansıma yapma, yağmurlu havalarda görüşü azaltma vs. konularda yorum alabilirsem çok iyi olacak.

Şimdiden çok teşekkürler

ön cama film yapıp far aydınlatmam iyi değil demektense yapma boşver rahatca önünü görerek gez

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

quote:

Son uzun yolculuğumda ön camdan gelen güneş ışığı yolculuğu çekilmez hale getirdigi için ön cama cam filmi yaptırmayı düşünüyorum, ancak gerek forumda gerek internette araştırdığım kadarıyla kimi çok iyi oldu derken kimi asla tavsiye etmiyor.

Ön cama normal cam filmi değil de Ziebart ve Llumar'daki gibi ön cama özel bir film yaptırmayı planlıyorum.

Tecrübesi olanlardan özellikle gece görüşü azaltma, göz yorgunluğu yapma, ön konsoldan yansıma yapma, yağmurlu havalarda görüşü azaltma vs. konularda yorum alabilirsem çok iyi olacak.

Şimdiden çok teşekkürler

ön cama film yapıp far aydınlatmam iyi değil demektense yapma boşver rahatca önünü görerek gez

Bir üst mesajda yazdığım gibi yaptırdım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zp

Serengeti drivers gozlugu al, on camda filmin ne isi var yah

Yukarıda da yazdığım gibi sorun göz kamaşması değil, direkt vücuda varan güneşi engellemek ve araç ici sıcaklığı düşürmek. Bunları yapabilen bir gözlük varsa yarın gideyim alayım

güneş gözlüğü + düşük kademede klima
  • Polis ceza keser, kaza sırasında tehlike arz eder, gece görüşünüzü kısıtlar. Bunların yerine o aracın üst kısmındaki minnacık şeyi indirseniz, gün batımında felan da gözlük taksanız hiçbir derdiniz kalmaz. Bizim Megane II vardı, aracın kendi de siyahtı, camlar da 3M filmdi, aracın içerisi gavurun bilmem neyi gibi yanıyordu, sıcaklarda filan binilmiyordu.
  • Ön cama yapılan film, yanlara yapılanlardan farklı oluyo... ben kendi aracıma yanlar için film yaptırırken sorduğumda öyle söylemişlerdi.. hatta yanlar için 100, yan ve önleri yaptırmak istersem 200tl istemişlerdi..

ki öylede olması lazım.. ön camada normal film takalarsa önünü göremezsin.. mantıklı değil..
  • Film normal camlara yapılan bir film değil, zaten bu nedenle bu kadar pahalı. Sadece ön cam için verdiğim parayla tüm araca normal cam filmi yaptırabilirdim.

• Arkadaşlar ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle; daha sonra daha detaylı yazabilirim...

Öncelikle yazacağım herşey benim aracıma uygulattığım Llumar Air 80 serisi cam filmi hakkındadır, diğer filmler başka sonuçlar verebilir...

Şu an fotoğraf koyamıyorum, akşam fırsatım olursa fotoğraf çekip koyacağım...

Film neredeyse şeffaf diyebilirim, dışarıdan içerisi rahatlıkla görünüyor...

Güneş ışınlarının gözünüzü kamaştırmasına engel olmuyor, zaten benim böyle bir beklentim de yoktu... Güneş gözlüğü ile kullanıyorum aracı halen...

Aracı birkaç gündür özellikle açık havaya park ediyorum, araca sabah 8 civarı bindiğimde hava yaklaşık 23 derece civarında bu aralar Ankara'da, araç gölgede değil, direkt güneş ışığı altında(tabiki öğle vakti güneş tam tepedeki durumla aynı değil); ancak aracın içi eskiye göre kesinlikle daha serin oluyor bindiğimde. Direksiyon ve ön konsol "ılık" diyebilirim.

Klima eskiye göre daha kısa sürede düşük seviyede çalışmaya başlıyor ve genelde de daha düşük seviyede çalışıyor.

Eskiden ön camdan vuran güneş ışığı beni çok rahatsız ederdi, burada da yazmıştım, zira direkt belden üstünüze doğrudan vuruyor.. Şu an tabiki yine tamamen engellemiyor bu durumu, ancak eskiye oranla çok ciddi manada rahatlama sağladı.

Gece görüşü konusunda tam bir test yapma fırsatım olmadı, zira sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve hava tamamen karardığında evde oluyorum. Sadece dün 20.30 civarında hava kararmaya yakın araçtaydım, rahatsız edici bir durum yoktu. Muhtemelen bu Cuma İstanbul'a gitme durumum var, eğer gidersem bu yolculukta daha iyi test edeceğim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bu yönde.. Paylaşmak istedim sizlerle..

• quote:

Arkadaşlar ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle; daha sonra daha detaylı yazabilirim...

Öncelikle yazacağım herşey benim aracıma uygulattığım Llumar Air 80 serisi cam filmi hakkındadır, diğer filmler başka sonuçlar verebilir...

Şu an fotoğraf koyamıyorum, akşam fırsatım olursa fotoğraf çekip koyacağım...

Film neredeyse şeffaf diyebilirim, dışarıdan içerisi rahatlıkla görünüyor...

Güneş ışınlarının gözünüzü kamaştırmasına engel olmuyor, zaten benim böyle bir beklentim de yoktu... Güneş gözlüğü ile kullanıyorum aracı halen...

Aracı birkaç gündür özellikle açık havaya park ediyorum, araca sabah 8 civarı bindiğimde hava yaklaşık 23 derece civarında bu aralar Ankara'da, araç gölgede değil, direkt güneş ışığı altında(tabiki öğle vakti güneş tam tepedeki durumla aynı değil); ancak aracın içi eskiye göre kesinlikle daha serin oluyor bindiğimde. Direksiyon ve ön konsol "ılık" diyebilirim.

Klima eskiye göre daha kısa sürede düşük seviyede çalışmaya başlıyor ve genelde de daha düşük seviyede çalışıyor.

Eskiden ön camdan vuran güneş ışığı beni çok rahatsız ederdi, burada da yazmıştım, zira direkt belden üstünüze doğrudan vuruyor.. Şu an tabiki yine tamamen engellemiyor bu durumu, ancak eskiye oranla çok ciddi manada rahatlama sağladı.

Gece görüşü konusunda tam bir test yapma fırsatım olmadı, zira sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve hava tamamen karardığında evde oluyorum. Sadece dün 20.30 civarında hava kararmaya yakın araçtaydım, rahatsız edici bir durum yoktu. Muhtemelen bu Cuma İstanbul'a gitme durumum var, eğer gidersem bu yolculukta daha iyi test edeceğim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bu yönde.. Paylaşmak istedim sizlerle..

Bu filmler az buz değil %50-60 arasında güneş enerjisini engeller bu kdar açık olmalarına rağmen.
    ön cama ben tavsiye ederim. Llumar Air80 ya da 3M CR70 ya da Solarmaster HPT70IR

• pilot84 P kullanıcısına yanıt
    görüntüsü de pek fena değil
  • Barış Hocam sizinle görüşmüştük zaten; Solarmaster ve Llumar arasında gidip geldikten ve 2'si için de aynı fiyatı aldıktan sonra Llumar tercih ettim.
  • Evet fiyat olarak da, performans olarak da pek bi farkları bu üçünün. 3m biraz daha pahalıdır.
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
  • selam
    benim araçta ön cam hariç film var
    ön cama da çektirmek istiyorum
    yalnız şunu merak ediyorum ön cama navigasyon aleti yapıştırıyorum film olsa bişi olur mu??
  • ben de aynı dertten muzdaribim.
    aracı parkettiğimizde, ön cam yüzünden pişiyor.
    2013 e geldik, araç üreticileri bu soruna bir çözüm bulamadı.
    otobüslerde, yukardan inen stor perdeye benzer aparatlar var,
    binek araçlarada uygulasalar ya.
    park ettiğimizde felan indiriverirdik,
    aracın içi hamam gibi olmazdı.
    neyse.
    ben de zamanında araştırmıştırm.
    solarmaster in hpt 60 gnsr filmini tavsiye etmişlerdi.
    yaptırmadım, beklemedeyim, ilk fırsatta yaptıracağım.
  • selam arkadaşlar bi yardım
    ön cama film olunca navigasyon aparatı takılır mı cama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam arkadaşlar bi yardım

Takılır merak etmeyin ben kullanıyorum
  • ön camın üst kismına çektim hem güneşin en etkili olduğu dik gelen kısmı kesiyor hem de gece görüşünü etkilemiyor.

2. kat biraz daha ince çekmeyi planlıyorum şimdi. kademeli olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemoki

quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam arkadaşlar bi yardım

Takılır merak etmeyin ben kullanıyorum

selam
    hay Allah razı olsun arkadaş ya
    yarın sabah randevum var çok işime yaradı çünkü yaz geldi navi yi takıcam fakat aklıma takılmıştı
    herhangi bir zararı yok anladığım kadarıyla artık gönül rahatlığıyla çektirebilirim yarın
  • turgut reis T kullanıcısına yanıt
    yol kamerası bile takılabiliyor.
  • Benim camda dahili navigasyonun anteni cama monte durumda ve bir sorun yaşamıyorum.

• selam
    herkese teşekkür ederim
    bakalım arabayı güzelce yıkatıp bıraktım akşamdan
    bakalım yarın nasıl olacak göreceğiz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.