Şimdi Ara

Ön lastiklerin daha çabuk bitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2018 in 17. haftasında üretilmiş lastikler arabaya 2018 Aralık’ında takıldı. Ön lastiklerde neredeyse diş kalmamışken arka lastikler daha iyi durumda. Ve lastiklerin tek tarafı değil bütün yüzeyi aynı seviyede yıpranmış. Araba gayet düzgün kullanılan patinaj çektirilmeyen bir araç. Bu erken bitmenin sebebi ne olabilir?

Rot ayarı bozuk olsa araba sağa sola çeker, direksiyonu yamuk durur ama arabada böyle bir sıkıntı yok.

Araba Vw caddy
    Lastik Continental PremiumContact 5 195-65-15
    2 senede yapılan km 50 binin üzerinde

• ön lastikler hem çekiş, hem direksiyon hem de frenleme yapıyor. arkadaki lastik sadece öncekini takip edip frenlemeye katkı sağlıyor. bu kadar fark olması normal. 50.000km zaten yüksek bir km. ben 30-35bin gibi değiştiriyorum lastikleri. çok yol da yapmadığım için zaten genelde 30-35bin bana 5-6 yıl gidiyor.

• Lastikler 50 bin km yaptıysa ömrünü tamamlamış demektir. Araçlarda çeker olan lastiklerin daha erken bitmesi normal. Bir de önde olunca park halindeki manevralardan da ön arka farkı oluşuyor. Ön arkayı eşit aşınma olmasını istiyorsanız lastikleri belirli kmde bir rotasyon (ön arka yer değişikliği) yapmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 5 Mart 2021; 15:28:59 >
  • Torku yere aktaran teker. Patinaj çekmese de sürekli üzerinde yük var. 50.000 üzerinde yol yapmış, herşey olması gerektiği gibi
  • 50.000KM söylemesi ne kadar kolay, bu lastiklerle ekvatorun çevresinde 1 tam tur + Türkiye'nin karasal sınırlarında tam tur atmışsınız daha ne olsun lastik işini yapmış.

• Önler biraz fazla aşınmış. Benim yazlık lastikleri de alalı yaklaşık 60bin km olmuştur, durumları sizin arka lastikler gibiydi, bu yaz bir takım yeni alacağım. 50-60bin km değişim için idealdir zaten, bu km'lerde lastikte diş olsa dahi performans düşüyor.

Bir de lastik düzgün aşınmış, arabadan kaynaklı bir sorun olsa içini ya da dışını fazla yerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mart 2021; 16:2:37 >
  • ön lastikler hem çekiş, hem direksiyon hem de frenleme yapıyor. arkadaki lastik sadece öncekini takip edip frenlemeye katkı sağlıyor. bu kadar fark olması normal. 50.000km zaten yüksek bir km. ben 30-35bin gibi değiştiriyorum lastikleri. çok yol da yapmadığım için zaten genelde 30-35bin bana 5-6 yıl gidiyor.

• Yukarida yazildigi gibi durum normal.

O yuzden rotasyon yapiliyor. Rotasyon yapilsaydi hepsi ayni anda biterdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradığım yorum. Ek olarak belli kmlerde ön ve arka lastikler yer değiştirilmelidir dengeli aşınma için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911gt2 -- 5 Mart 2021; 19:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virajlarda fark edilmeyecek derecede önden kaymalar aşındırır. Artık herkes virajları hızlı dönmeye başladı. Limitlerde viraj alırken anlık tüketimi takip edin. Lastik aşınırken yakıtı da çektiğini göreceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikleri belirli aralıklarla ön - arka değişim yapın hocam, aşınmasını beklemeden yapın bunu 6 ayda bir falan değiştirin düzeni, lastikler dengeli aşınsın. Uzun süre aynı şekilde kullanırsanız önlerin fazla aşınması çok normal. Ayrıca o lastikler çoktan ömrünü tamamlamış bir an önce yeni lastik alın kendinize. Muayeneden de kalma ihtimali yüksek.

• Bunu önlemek için lastikleri ön arka degiştirin.Lastikler 50 bin km gittiysebunu 25 binde yapmalıydınız. Yanılmıyorsam kitapçıkta da yazar.

• Çok direksiyon sallamış siniz durduğu yerde dede çevirmek lastiği yiyor
  • 100k km mi gitmeyi düşünüyorsunuz? gerçekten forumca anlamadık. cpc5’leri iyi kullanmışsınız. yeni set lastik almanızın vakti gelmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.