Şimdi Ara

Ön tarafta 280mm radyatör, üst kısımda 140x2 fan destekli mesh kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ön kısmına Push/Pull(4fanlı konfigurasyon) 280mm radyatör, üst kısımda 140x2 fan destekleyecek, mesh tasarımlı bir kasa arıyorum.
    Ön kısım Sadece 2fan/pull olsa da olur.
    1000 TL altındaki opsiyonları değerlendirmek istiyorum.

Tavsiyelerinize açığım.

• Merhaba,

Cm h500 biraz bütçenizi aşıyor ama indirimleri kovalarsanız uyguna denk getirebilirsiniz.
  • gamepower warcry gibi mi aerocool qs240 gibi mi olacak ön taraf. evdeki pc ler bunlara kurulu diye örnekledim
  • Aradığınız tüm kriterler Phanteks P400A ürününde var ama elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. QP'nin stoğunda 1 ürün kalmış.

urun.n11.com
    Phanteks Eclipse P400A Temperli Cam Mid Tower ATX Siyah Bilgisaya Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/phanteks-eclipse-p400a-temperli-cam-mid-tower-atx-siyah-bilgisaya-P379149153

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 21 Ağustos 2020; 11:59:14 >

• Cevaplar için teşekkür ediyorum.

Ne düşünerek yaptım bilmiyorum ama hem AIO you 280mm aldım hem de ekstra aldığım Arctic fanları p14 aldım. H500 aldığım zaman 2 P14 fan boşta kalıyor ki boşta kalmalarını açıkçası istemiyorum.

Gamepower Warcry'ın Lian Li PC-O11den uyarlandığını tahmin ediyorum. Lian Li'nin sitesinde tam olarak nereye 280mm radyatör gelebilir anlamadım. Gamepower'ın kendi sitesinde radyatör desteği olduğunu belirtiyor ama boyutlardan haber yok. QS240 gibi mesh arıyorum, camdan ziyade.

Phanteks P400ün sadece 3 fanlı olanı kalmış ki 1 ay önce 650 TL civarındaydı. İnanılmaz bir artış var.

Benim bulabildiğim en iyi aday Sharkoon Night Shark oldu. Alt kısımdan hava alıp arkadan ve yandan atan bir tasarımı var.
    en.sharkoon.com
    NIGHT SHARK - sharkoon.com
    https://en.sharkoon.com/product/NIGHTSHARK

Kasayla mevcut gelen 3 fanı aşağı takıp 4 fanlı arctic liquid freezer 280mm'i öne monte edebilirmişim gibi geliyor.

Sizce nasıl olur?

• Kallig kullanıcısına yanıt
    Arctic liquid freezer 2 280 fanlarla beraber 65mm kalınlığı sahip. Eğer 2 fan daha takarsanız 90 mm olacak. Bu genişlikte soğutucu desteği olan fazla kasa yok. Bence kasa seçimini dikkatli yapmalısınız.

Galiba o kasaya(sharkoon) sadece 120mm fan takılabiliyor. 140 mm uygun değil. Bu sebep ile 140 veya 280lik radyatör takamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kan Turalı -- 25 Ağustos 2020; 23:28:33 >
  • Sharkoon Night Shark'ın ön kısmına 280 takılıyor. İncelemesini yapan birine direkt sordum.

Üst tarafı 280mm kaldıracak kasa bulmak da zor. Arctic dediğiniz gibi epey kalın.

Aslında mevcut kasanın ön kısmı çıkıntılı olduğu için 4 fanı kaldıracak boyutlarda ancak Arcticin gönderdiği 30mmlik vidalarla dışarıdan montaj yapmaya çalıştığımda aradaki ızgara yüzünden 1-2mm bir fazlalık oluyor ve dolayısıyla vidalar tutmuyor. Radyatörün arka tarafına intake olarak bağladım fanları ve onu da kasanın iç kısmına taktım mecburen. Dışarıdan bakılınca fanlar değil radyatör görünüyor yani. Muhtemelen bu da kasa içine hava akışının düşük olmasına sebep oluyor. 32mmlik vidalar bulabilsem muhtemelen herhangi bir sıkıntı olmadan ön tarafa da 2 fan koyup soğutmayı 4 fanlı hale getirebilirdim. 32mmlik vidalar bulabileceğim bir yer var mıdır acaba?
  • 2-3 gündür kasa arıyorum ben de. Bahsettiğin konfigürasyona uygun ve ucuz olarak Dark'ın kasalarını gördüm teknobiyotik'te. Rampage Hardy bulmuştum bir de.

Kalite nasıldır bilemiyorum; ama bunların Corsair'i de Cool Master'ı da Rampage'i de Çin'de birbirine perçinle tutturulmuş metal plakalar sonuçta. Fanlara bakıp seçmemek lazım, kasalarla birlikte gelen fanlar genelde gürültülü dandik fanlar olur.
  • Fanlara hiç bakmıyorum zaten ya. 4 tane Arctic p14 1 tane de 120mm phanteks OEM fan var.

Rampage VICTORY 600W modeli ilgimi çekti. Sanki aradığım özellikleri karşılarmış gibi duruyor.
    Fan desteği: Ön Panel : 3x120mm veya 3x140mm / Üst Panel : 2x120mm veya 2x140mm / Arka Panel : 1x120mm
    Radyatör: Üst Panel 240mm / Ön Panel 240mm / Arka Panel 120mm
    Benim anlamadığım, ön kısma 3x140mm fan takılabiliyorken, nasıl 280mm radyatör takılamıyor?
    O kasa pek derin değil. Zaten ön taraftaki boş kısım radyatör sığacak kadar geniş durmuyor. Radyatör taksan, 28-30 cm ekran kartı takamazsın.

Ekran kartı için 35cm boşluktan aşağı düşmemek lazım, radyatörü iç ön yüze konumlandırmayı düşünüyorsan.

Şuna bi bak, 325 liraya çok fazla kasa bence:
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Cosmos 2x12cm Dual Ring Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Ön Panel, USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası (DKCHCOSMOS) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-cosmos-2x12cm-dual-ring-adreslenebilir-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-on-panel-usb-3-0-atx-bilgisayar-kasasi-dkchcosmos-30787.html

Ön mesh olarak da bu:
    Dark Guardian 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-guardian-4x12cm-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-mesh-on-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchguardian-28620.html

Bir de bu:
    Dark Raider 3x12cm FRGB Fanlı, Tempered Glass Cam Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHRAIDER) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-raider-3x12cm-rgb-fanli-tempered-glass-cam-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchraider.html#!prettyPhoto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 26 Ağustos 2020; 3:37:52 >

• Teşekkür ediyorum tavsiyeler için.
    Sharkoon'un alttan hava alıyor olması ve 45cm'e kadar GPU desteğinin olması daha çekici şu an.

Dark Mesh kasa da fena değil ama daha küçük göründü gözüme.
    Aslında paraya kıyıp Phanteks p600s tarzı bir şey alıp yoluna bakacaksın da boş kasaya 1.5k da çok para.

Dolar bugün de üzdü bizi.
  • 100-150 tl daha ekleyebilirseniz direk corsair icue 465x alabilirsiniz
    Düşündüm, tarttım, Dark Guardian siparişi verdim ben. İyi-kötü 4 fanla ve kontrolcüyle geliyor, düşük hızda gürültüsüz idare eder. 38 cm ekran kartı, 16,5 cm cpu soğutma boşluğu var. Ön yüz komple mesh, ekstradan önde toz filtresi de var. Bana gayet ferah.

Muadili bilindik markalar çok pahalı. Parası olan alsın tabi, bi sey diyemem.
  • Hayırlı olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kallig

Teşekkür ediyorum tavsiyeler için.
    Sharkoon'un alttan hava alıyor olması ve 45cm'e kadar GPU desteğinin olması daha çekici şu an.

Dark Mesh kasa da fena değil ama daha küçük göründü gözüme.
    Aslında paraya kıyıp Phanteks p600s tarzı bir şey alıp yoluna bakacaksın da boş kasaya 1.5k da çok para.

Dolar bugün de üzdü bizi.
    İyi bir kasa alırsanız uzun süre kullanırsınız, bugün p600s alırsanız ileride hem öne hem üste istediğiniz radyatörü, istediğiniz şekilde takabilirsiniz.

İmkan yaratabiliyorsanız kasanın iyisini alın.
  • Pahalıdan ucuzu yok aslında dediğiniz gibi.
    P600S gibi bir kasa aldıktan sonra ömrü billah kasa almazsın artık.
    Benzer bir yerel üretimi olsa keşke. Daha uygun fiyattan.
  • thermaltake core v51 tavsiye ederim
  • Bu coraxalpha P500A getirtemedi anlaşılan, çok talep var kasaya bize sıra gelmedi bir türlü...
  • dark guardian
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kallig

Pahalıdan ucuzu yok aslında dediğiniz gibi.
    P600S gibi bir kasa aldıktan sonra ömrü billah kasa almazsın artık.
    Benzer bir yerel üretimi olsa keşke. Daha uygun fiyattan.
    P600S lafı geçmişken...

Son birkaç haftada;

*amazon TR üzerinden (satıcı webdenal) 500 DX aldım defolu mal geldi (ön sol alt kısımda kılcal çizikler). Yanında Pure Rock 2 vardı, dış kolide herhangi hiçbir hata olmamasına rağmen soğutucunun kutusu ve blok kısmı maalesef ki ezilmiş haldeydi. Yani; dış kolilerde herhangi bir hata olmamasına karşın ürünler sıkıntılıydı. Kasa direkt olarak fabrikadan böyle gelmiş belliydi fakat soğutucunun gönderimi tamamen art niyetli bir şekildeydi. Satıcı webdenal olmasına rağmen, ürünler bana direkt olarak bilisimport üzerinden ulaştı (tedarikçisi haliyle ama yine de olmaması gereken bir hareket).

*Her neyse paraya kıyalım dedik, GG üzerinden satıcı QP olacak şekilde P600S WHITE aldım. Onlar da sağ olsunlar defolu ürün gönderdiler (stoğu da takipteyim, tek satın alan da benim yani). Üzerine ''3 İş Günü + 24 Saat'' boyunca iademi tamamlamadılar ama GG işin içerisinde olduğu için süre dolunca GG direkt bugün iademi onayladı.

Bu olayların ışığında, amazon TR üzerinden ve satıcı amazon olan kasalardan birini alacağım artık veya mevcuttaki ile devam edeceğim. Her zaman diyorum umarım amazon da bu anlayışından vazgeçmez. TR'deki firmalar bu saçmalıklarına tam gaz devam etsinler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.