Merhaba. Aracımın orjinal lastik ölçüsü 205 55 r17 ama 215 50 r17 de takılabiliyor. Bu sefer araç içi biraz daha konforlu olsun ve jant kaldırıma sürmesin diye 215 60 r17 lastik aldım. Dönüşlerde lastiği köşesi davlumbaza hafif sürüyor. Ama sıkıntım amortisörün altında, tekerine üstüne denk gelen koruyucu, lastiği iç tarafına hafif sürüyor. İleride problem yaratacak bir olay mıdır yoksa lastiği içerideki köşesi biraz erdiğinde problem kalmaz mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergieveze -- 13 Temmuz 2024; 21:45:33 > |
Ön teker amortisöre sürtüyor
-
-
-
Orjinal 205 55 r17. Tabloya göre fark ℅5 diyor.
Takarken uyarsaydı lastikleri iade ederdim. Arabayı indirdik ten sonra söylediler ama amortisöre bu kadar yakın durduğunu göremedim. Ama takan kişi mutlaka gördü.
-
Sadece tabanı büyütse neyse yanak kesiti de büyütmüş.
Yanak 2p5 in %55i ile 215 in %65 I olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 13 Temmuz 2024; 20:59:58 > -
Hocam değiştirin o lastiği sorun olur tabi. -
Göz var nizam var. 10 yaşındaki çocuğa göstersek bu tekeri bir anormallik olduğunu anlar. Kasise girdiğin zaman ne olacak, çukura girdiğin zaman ne olacak. Böyle araba mı sürülür. Allah akıl fikir versin.
-
akıl mantık var lastik bir yere sürtüyorsa sıkıntı vardır. lastik erise ne demek can kıymeti de mi yok, uyumsuz lastik takmışlar. aracı indirdikten sonra olmadığını görüp izin veren şahsın kafasına sokabilirsiniz lastikleri. -
Bütün hata sizde değil, elektrikli süpürge tekerleği gibi süspansiyon tasarlıyorlar. Biraz tolerans bıraksalarmış bari.
Yüksek hızda o lastiğin çapı büyür, metale de sürter, yangın çıkar.
-
-
Hocam hemen git araca kaliteli bir yükseltme kiti taktir,
Sonra çamurluklari kestir, dodikle genişlet...
Sorunun tamamen çözülür...
Sen fena abartmissin ben de sana uydum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 14 Temmuz 2024; 22:58:59 > -
Uzun vadede ne tür problemler çıkarır sizce?
Gördüğüm kadarıyla amortisörün altı tekerin iç köşesine hafif sürtme yapıyor ama şu anda doğrudan bir yük bindirmiyor. Kasislerde lastiğe yüklenme ihtimali var mıdır?
Davlumbazın bir problem olacağını düşünmüyorum. Ayrıca tekerlek çamurluğa değmiyor.
-
Yüklü biner durumu unutursunuz, lastiğin o bölgesi kısa temaslarda bile ısınır, erir, yüksek hızda patlayabilir.
Yani uzun vadede kalıcı sakatlık, vefat gibi problemler çıkabilir.
Tabi böyle binebilirsiniz de, hassas veya gamsız olmakla ilgili konular bunlar.. kimi araba pussun diye şasi keser, kemeri arkadan takar, kimi de senede bir lastik değişir, pimpirikli olduğundan. terazinin hangi tarafına yakın olduğunuzla ilgili.
-
fotoğraf çekimi için baktığınızda göremediniz mi sorunu? amortisör ve helezon yayı, lastiğe sürtüyor. amortisör şimdilik kalsın önce yayı söktürün sürtme kesilecektir. -
Kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi düşünün o lastikleri orijinal ebatları ile değiştirin. -
quote:
Orijinalden alıntı: sergievezeUzun vadede ne tür problemler çıkarır sizce?
Gördüğüm kadarıyla amortisörün altı tekerin iç köşesine hafif sürtme yapıyor ama şu anda doğrudan bir yük bindirmiyor. Kasislerde lastiğe yüklenme ihtimali var mıdır?
Davlumbazın bir problem olacağını düşünmüyorum. Ayrıca tekerlek çamurluğa değmiyor.
Bu araba güvenlik tehditi oluşturuyor. Muayeneden zaten geçemezsin. Akson, amortisör ve yaya yük bindiriyor. Ordan okuduğu veriler sebebiyle araç ESP'yi gereksiz devreye sokar. Elektrikli beyinli direksiyonun varsa direksiyonun keskin virajlarda tehlike oluşturacak. Bunların haricinde yol tutuşu büyük oranda bozulacak, frenlerin dengeli bir şekilde tutmayacak. Buna benzer bir sorunu olan alt takıma sahip araç sürdüm . Hem direksiyondan hem de esp'nin dengesizleşmesi sebebiyle başımız belaya giriyordı az daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 14 Temmuz 2024; 11:45:53 >
-
Israrınız anlamsız. -
60 yanak az olmuş 70 yanakla deneyin daha konforlu olur
-
Benimki ısrar değil. Nasıl bir sonuç doğurur onu merak ettim. Mevcut durumda en fazla 1 gün daha kullanacağım ki araba hala yatıyor, pazartesi günü 4 lastiği de değiştireceğim. Üzerindeki lastikleri satışa koydum bile sarı sitede.
-
İnşallah bir gün Amarok alırsam düşünürüm.
-
Hayırlısı olsun bunlar tecrübe dostum
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Göz var nizam var. 10 yaşındaki çocuğa göstersek bu tekeri bir anormallik olduğunu anlar. Kasise girdiğin zaman ne olacak, çukura girdiğin zaman ne olacak. Böyle araba mı sürülür. Allah akıl fikir versin. |
ikinci el araba almama ısrarımda haklıymışım. |
Benzer içerikler
- hak mahrumiyeti olan araç satılır mı
- kilitli kalan bagaj nasıl açılır
- kia cerato full paket hangisi
- otoparçasan güvenilir mi
- hava kirliliği önleme sistemi arızası
- alpine a110 fiyat
- araç kamerası
- amarok 4x4 sifir fiyatları
- renault 2. el fabrika
- byd ne zaman fiyat açıklayacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X