Şimdi Ara

ön tekerlekte titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle. 2 hafta önce çin işi lastikleri değiştirme kararı aldım. İnternetten de gördüğüm yorumlarla ucuz yollu ırc lastik aldım. Lastik kötü değil ama aldığımdan beri ön tekerlek 60 km üstünde deli gibi titriyor. Lastikçi bunlara balans olmuyor lastik alışınca kesilir dedi. 200 km falan oldu alalı hala bir kesilme yok. Balans desem Lastiği çıkarıp kendim balans yaptım. Ama nitekim milini elime alıp döndürünce lastik elimde bile titriyor. İlla lastik mi değişmesi gerekiyor?

• sorun jantından kaynaklanıyor olmasın ?
    Belki jantında önceden de bir asimetri vardı ancak eski lastiklerinin o bölgesi daha çok aşındığı için hissetmiyordun. Olabilir mi ?olabilir, yazayım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

sorun jantından kaynaklanıyor olmasın ?
    Belki jantında önceden de bir asimetri vardı ancak eski lastiklerinin o bölgesi daha çok aşındığı için hissetmiyordun. Olabilir mi ?olabilir, yazayım dedim

bilmiyorum ki hocam olabilir mi? Ama ilk aldigimda da hic titreme yok tu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrc'lerde titreme oluyor malesef ama ilk olarak suçu lastiğe atmakta doğru değil. jantında eğrilik olup olmadığını kontrol ettirip düzgün balans ayarı yapılması lazım. muhtemelen sorun balansta. Bende irc kullanıyorum ve hafif tırtıklı yollarda bile aşırı titreme yapıyor.
  • lastigi degistirir degistirmez basladi ne zaman yamulacak ki jant. Balans tan herhalde.

• Kendinizden emin olduğunuz için tek seçenek balans kalıyor...
  • Arkada çanta ve koruma demiri varmı.Bende eski motorum tvs apachede arkada büyük bi çanta vardı demirlerde ağırdı biraz yükleyince ön teker 8 çizmeye başlıyordu çantayı sökünce problem kalmıyordu.Bundan kaynaklı olabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

Arkada çanta ve koruma demiri varmı.Bende eski motorum tvs apachede arkada büyük bi çanta vardı demirlerde ağırdı biraz yükleyince ön teker 8 çizmeye başlıyordu çantayı sökünce problem kalmıyordu.Bundan kaynaklı olabilir...

Arkada canta var ama onunla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum zira lastik degisince basladi problem.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

quote:

Arkada çanta ve koruma demiri varmı.Bende eski motorum tvs apachede arkada büyük bi çanta vardı demirlerde ağırdı biraz yükleyince ön teker 8 çizmeye başlıyordu çantayı sökünce problem kalmıyordu.Bundan kaynaklı olabilir...

Arkada canta var ama onunla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum zira lastik degisince basladi problem.

motoru orta sehpaya kaldırıp mil kısmı oynamayacak şekilde hızlıca çevirip nerelerin yamuk olduğunu anlayabilirsiniz ve yamukluğun derecesinide lastikle jantı ayrı ayrı bakın yani hangisinin yamuk olduğunu veya hangisinin daha yamuk olduğunu anlamak için

• quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

quote:

motoru orta sehpaya kaldırıp mil kısmı oynamayacak şekilde hızlıca çevirip nerelerin yamuk olduğunu anlayabilirsiniz ve yamukluğun derecesinide lastikle jantı ayrı ayrı bakın yani hangisinin yamuk olduğunu veya hangisinin daha yamuk olduğunu anlamak için

Ben zaten lastigi cikarip evde iyice bir inceledim. Rulmanlarin ortasindaki milde hatri sayilir bi yamukluk var bu 1. Lastigin capinda 2-3 mm kadar yamukluk var. Sabit bir referans belirleyip (lastige cok yakin sabit bir cubuk) lastigi dondurdugumde 2-3mm kadar lastik cubuga yaklasip uzaklasiyor. jantta ise bozukluk yok. Balans ise var. Ben agirlikla duzeltmeye calistim ama rulman cok rahat olmadigi icin tam sonuc vermiyor.

• Fren diskinde yamukluk, amartisorde bozukluk, jantda yamukluk, hatta motor yattıysa gidondaki yamukluktan bile titreme yapabilir.
  • Lastik hava basincindanda olabilir kontrol etmenizi tavsiye ederim

• Bende de hafif titreme var ve sorunu buldum fren diskinden geliyor titreme. Siz sorununuz da diskten olabilir bir bakın derim.
    Ayrıca rulman yamuk demişsiniz bu titremeye tek başına sebep olabileceği gibi titremeye sebep olmasa bile tehlike yaratabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.