Onboard ve bios ayarlarında anlayan rica etsem bu konuda bana yardımcı olabilirlermi. Şimdi benim ekran kartı intel onboard adı :
İntel ® 82945G Express Chipset Family
Belleği : 224 MB Sürüm : 6.14.0010.4926
Biostan ekran kartım 64 , 128 ve 224 mb ye ayarlanabiliyor. ben 224 mb yaptım. Ramden yemedi. Ancak sanırım performansta bir düşüklük yaşattı. Sorularım ise şunlar :
1-) ekran kartımın boyutunu arttırarak oyunlarda daha iyi performans sağlayabilir miyim ?
2-) Onboard ekran kartının boyutunu çoğaltmakla hata mı ettim ? Performansta bir etki yaratır mı ?
Ayrıca ben bu ekran kartım ve 1 gb olan ramimle point blankı rahat oynayabilir miyim ? Oynarken kasıyorda. Lagdan olduğunu sanmam netim gayet hızlı 8 mbps.
o ekran kartı ile ne yaparsan yap performans alamazsın onboard ekran kartları oyun için değildir .
Ya biliyorum onu. Ama 2007 - 2008 -2009 yıllarında çıkan oyunları rahatça oynayabiliyorum ama şu soruam cevap verseniz.
Onboard ekran kartı ile çoğu oyunu oynayamazsan, oynayabildiklerini de en düşük grafiklere alıp bir ihtimal oynayabilirsin. Zaten 256MB olup kalanını RAM den yemeye başlayınca takılmalar da başlar oynayamazsın doğru düzgün.
nasıl daha rahat oynayabilirim peki ? Bir arkadaşım 224 mb yi 64 mb ye azaltmamı önerdi ve e.k nin ramininin çok kullandığıımı bu yuzden donmalar olduğunu söyledi. Doğru mu peki 64 e indirsem mi ?
Başka yardım edebilecekler yok mu ?
yeni bir ekran kartı alcaksın bunun bir çözümü yok onbord ekran kartı ufak tefek işler yapmak içindir öyle büyük boyutlu oyunlar oynayamazsın...