Şimdi Ara

Onboard ekran kartımı görmüyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nvidia g105m notebook ekran kartımın yanında onboard ekran kartımı göremiyorum. Everest ve diğer bütün sistem görüntüleyici programlarla baktım hiçbirinde göremedim. Bilgisayarın kendi sisteminde ve aygıt yöneticisindede görünmüyor. Sorun neden kaynaklanıyo olabilir. Yardımınıza ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: guremangure

Arkadaşlar nvidia g105m notebook ekran kartımın yanında onboard ekran kartımı göremiyorum. Everest ve diğer bütün sistem görüntüleyici programlarla baktım hiçbirinde göremedim. Bilgisayarın kendi sisteminde ve aygıt yöneticisindede görünmüyor. Sorun neden kaynaklanıyo olabilir. Yardımınıza ihtiyacım var.

Hocam biostan dahili ekran kartini kapatmıs olabilirsiniz bi kontrol edin derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosa giriyorum ama onboard ekran kartı menusunu bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

quote:

Arkadaşlar nvidia g105m notebook ekran kartımın yanında onboard ekran kartımı göremiyorum. Everest ve diğer bütün sistem görüntüleyici programlarla baktım hiçbirinde göremedim. Bilgisayarın kendi sisteminde ve aygıt yöneticisindede görünmüyor. Sorun neden kaynaklanıyo olabilir. Yardımınıza ihtiyacım var.

Hocam biostan dahili ekran kartini kapatmıs olabilirsiniz bi kontrol edin derim...

Yani vga card : nvidia g105m yazıyor ama menuye ulaşılmıyor. üstünde sata port1 ve sata port 2 var sadece onlara ulaşabılıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Yani vga card : nvidia g105m yazıyor ama menuye ulaşılmıyor. üstünde sata port1 ve sata port 2 var sadece onlara ulaşabılıyorum.

Hocam zaten şu anda sisteminizdeki mevcut olan kart o.b ekran karti....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Diğer ekran kartımı görmüyor o zaman. Onu nasıl aktif edebilirim ? 1gb paylaşımlı ekran kartım vardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Diğer ekran kartımı görmüyor o zaman. Onu nasıl aktif edebilirim ? 1gb paylaşımlı ekran kartım vardı.

Hocam karistiriyorsunuz bahsettiginiz ekran karti bu baska ekran kartini z yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ethernet Kartını Görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar forumlar her zaman imdadımıza yetişir. her türlü sorunlarımızı forumlar sayesinde çözüyoruz ben de sorun yaşayan arkadaşlar için an itibari ile bu sorunu yaşayıp oradan buradan araştırmalarımla çözüme kavuşturdum. buraya uğramış ya da ugrayacak olanlar için umarım yararı olur.

Sorun: Bilgisayarda iki ekran kartı var. biri VGA diğeri Özel Gforce yüksek teknoloji ekran kartı. ancak gforce ekran kartı gözüktüğü halde Vga ekran kartı, ( onboard) (dahili ekran kartı)gözükmüyor.
    Amaç: çift monitör kullanmak

çözüm:

öncelikle ekran kartımız aygıt yöneticisinde gözüküyor mu bakalım. muhtemelen gözükmüyor gözükse zaten bu sorunu yaşamazdınız.
    gözükmesi için aşağıdaki şekilde ayar yapıyoruz:

1- Bilgisayar'a sağ tıklayıp Özellikler deyin.
    2- Açılan pencerede sol üstten Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklayın.
    3- Gelişmiş sekmesinden Ortam değişkenleri'ni seçin.
    4- Ortam Değişkenleri penceresinde X Kullanıcı için kullanıcı değişkenleri bölümünde Yeni... butonuna basın.
    5- Değişken adı kısmına devmgr_show_nonpresent_devices, Değişken değeri kısmına ise 1 değerini verin ve Tamam deyin.
    6- Resimdeki gibi yeni değişken eklenmiş olacak. Açık pencereleri kapatıp çıkın.
    BUNLARI YAPTIKTAN SONRA BU ADIMLARI İZLE
    1- Bilgisayar'a sağ tıklayıp Yönet deyin
    2- Açılan Bilgisayar Yönetimi konsolunda Aygıt Yöneticisi'ni seçin.
    3- Aygıt Yöneticisi'nde Görünüm menüsünü açın ve Gizli Aygıtları göster seçeneğini işaretleyin.
    4- Artık bilgisayara takılı olmayan yada takılı olduğu halde görünmeyen aygıtları da görebileceksiniz.

bundan sonraki aşama şöyle :
    bilgisayarı yeniden başlatıp del tuşuna basarak biosa giriyoruz. biosta dahili ekran kartımızı aktif ediyoruz. bu ayar sabit değildir her bir anakartın biosu için farklı menüler olduğundan şuradan girin yapın diyemiyorum. ama biraz uğraşırsanız menüler arasından bulacaksınızdır.
    biosta ekran kartımızı aktif edip çıktıktan sonra da pc yi yeniden başlatıyoruz.
    en sonra da tekrar aygıt yöneticisine giriyor.
    bu defa gizli aygıtlarda video denetleyicisinin olduğunu göreceğiz. üzerine sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyoruz. sürüncü güncelleştikten sonra olay tamamdır dostlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.